...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 12 august 2015

OARE, HOTELIERII DE PE LITORAL SUNT DE VINA?

Buna seara dragii mei!

Tot 12 noaptea, tot de pe telefon scriu, dar nu mai stau tolanit pe sezlogul din balconul hotelului, ascultand marea, asa cum am facut-o, nu demult, timp de peste doua saptamani.

Deja mi-e dor de mare! Si, nu m-am intors decat de o saptamana! In fine...

Daca tot mi-a ramas gandul la litoral, as scrie cateva randuri despre CUNOSCUTELE (fiind facute publice in presa si la tv) cazuri in care, SUTE DE NEFERICITI, au avut ocazia sa constate, si in acest an, NESIMTIREA CRUNTA a unor patroni de hoteluri de la Marea Neagra.

Unii au platit camera prin intermediul sindicatului, iar cand au ajuns la hotel, au constatat ca NU EXISTA CAMERA DISPONIBILA, pentru ca nemernicul de hotelier a mai vandut inca o data camera rezervata, iar altii...mult mai multi, au platit sejurul, iar cand au ajuns in camera de hotel, pur si simplu s-au luat cu mainile de cap.

Nu ma refer la hotelurile de 4 si 5 stele, care in general, dar mai ales in Mamaia, chiar arata bine, ci la cele de 2 si 3 stele, atat din Mamaia, cat si din statiuni precum Neptun, Eforie, Saturn samd.

Fireste (cum altfel?) majoritatea norodului, cand pateste un astfel de necaz, injura si arata cu degetul spre PATRONII DE HOTEL.

Dar, oare, au vreo vina patronii de hotel???

EU, SUSTIN RASPICAT CA...N-AU ABSOLUT NICIO VINA! Argumentatia urmeaza...

Desi suna rau, al naibi de rau, MAJORITATEA NORODULUI nu detine capacitati intelectuale pentru a privi in adancimea problemei (de orice natura ar fi ea), dar...unii ca mine, ce-i drept, nu multi, cred ca pot face o disectie serioasa.

Cumva, pana mai ieri, EVAZIONISTII aveau vreo vina? Nu, scumpilor! Ei lucrau la "negru", pentru ca organele statului (Garda Financiara) erau capusate de SPAGARI care, cel mai probabil, restul ramas din spaga obtinuta (dupa ce isi opreau "partea") o dadeau mai "sus". (la gulerele albe)

Cand, cel mai probabil, de "afara", ca doar nu sunteti naivi sa credeti ca de la vointa politica nationala, I S-A IMPUS ROMANIEI sa scoata la suprafata, macar in buna parte, URIASA EVAZIUNE, instant, lucrurile s-au rezolvat de la sine. Astazi, foarte greu mai gasesti vreo FIRMA care sa riste a mai lucra la "negru". Toata lumea da factura! Le dardaie curu' de mama focului.

Cat timp a durat repunerea ordinii? Cred ca nici jumatate de an. Cand, acum cativa ani, sustineam raspicat ca, in doi timpi si trei miscari, STATUL, in cazul in care ar avea vointa, ar inabusi SPAGARII SI EVAZIONISTII, lumea ma facea nebun.

Credeti cumva, ca in cazul nesimtirii multura dintre PATRONII DE HOTELURI DE PE LITORAL, acelasi stat, daca ar avea vointa (sau mai bine spus, daca i s-ar impune de "afara"), nu ar avea, in aceeasi jumatate de an, puterea sa rezolve problema?

Ooooo.....da! De acest lucru sa fiti siguri! Dar nu vrea! Pentru ca nu-i pasa de conditiile in care, NORODUL, isi petrece concediul pe litoral!

Recent, il ascultam pe seful ANPC, care explica la televizor cum a gasit el in niste hoteluri de la Neptun, saltele si mobilier din anii 1970. Iar la intrebarea lui Rares Bogdan...care este maximum de amenda pe care-l poate administra patronilor acelor hoteluri, raspunsul, chiar daca nu imputabil distinsului sef de la ANPC, a fost stupefiant...5.000 ron! Maximum de amenda!

In plus, nici hotelul nu putes fi inchis in plin sezon, tot conform celor spuse de seful ANPC, avand in vedere sutele de familii care ar ramane necazate.

Ok...asa este. Dar, inteligent cum sunt (pffff! fugiti de la ferestre!), pun o intrebare:

OK, ACUM NU SE POATE! DAR, DE CE, SPRE EXEMPLU, INCEPAND CU LUNA OCTOMBRIE, NU AR PUTEA FI INSPECTATE ABSOLUT TOATE HOTELURILE DE PE LITORAL DE CATRE INSPECTORII ANPC, iar cu ajutorul unei noi legi (aprobate in regim de urgenta) nu ar putea fi incheiate niste procese verbale in urma inspectiei, care sa contina toate neregulile? Iar ulterior, timp de vreo 4 luni (maxim, pana la 30 martie) patronii hotelurilor gasiti cu nereguli vis a vis de conditii, sa aiba obligatia de a remedia deficientele consemnate in procesele verbale. Apoi, in luna aprilie, aceiasi inspectori ANPC, ar reveni pe litoral, verificand gradul de remediere.

CINE NU A REMEDIAT, NU PRIMESTE 5.000 LEI AMENDA, CI NU DESCHIDE HOTELUL IN ACEL SEZON.

De ce nu se poate face asa ceva? Diplomatic, probabil, s-ar raspunde ca nu sunt destui inspectori ANPC. Dar stim cu totii ca sunt! Si daca nu sunt suficienti...angajam!

DAR NU SE DORESTE! STATUL NU ISI DORESTE ASA CEVA! Pentru ca, desi suna al naibi de rau, NORODUL, majoritatea semianalfabet, nu este important decat atunci cand urmeaza...ALEGERI.

Daca, vreodata, din "afara", ni se va impune sa revitalizam turismul, ia sa vedeti cu cata simplitate, ca si in cazul EVAZIONISTILOR, aceste probleme ar fi rezolvate de catre STAT.

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu