...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 14 august 2015

CENZURA CREZURILOR SI IDEALURILOR, NU ARE CE SA CAUTE INTR-O DEMOCRATIE!

Buna seara dragii mei!

In aceasta seara, fireste, dorindu-mi (sa vedem cat de mult reusesc) a fi echilibrat si ponderat in afirmatii, mi-as permite sa pun o intrebare:

EXISTA RASISM IN ROMANIA? SI DACA EXISTA, CAT DE MARE ESTE MASURA?

In aceste zile, in societatea romaneasca, fireste, alta decat cea a lu' Capatos, Madalin si Gherghe (pentru ca, desi din ce in ce mai rahitica, totusi supravietuieste) se dezbate furtunos un proiect de lege care ar urma (din ceea ce am inteles, din pacate, pe "diagonala", dand cu ochii de emisiunea din aceasta seara a lui Rares Bogdan) sa interzica, si, totodata, sa pedepseasca afisarea si raspandirea de insemne si ideologii LEGIONARE SI FASCISTE.

Bai, fratilor, PERSONAL, desi provin dintr-o familie "buna" (unul dintre bunici fiind magistrat mazilit in '46-'47 de comunisti, iar celalalt bunic, comisar in politia regala, avand aceeasi soarta), NU POT SPUNE, NICI MACAR ASTAZI, ca as fi de acord cu interzicerea raspandirii de insemne si ideologii comuniste.

Din contra! Considerandu-ma un om al DIALOGULUI, nu pot accepta nicio forma de CENZURA. Fiecare are dreptul sa creada in ceea ce doreste.

FASCISMUL A PRODUS MILIOANE DE VICTIME, CELE MAI INSEMNATE (nimeni nu contesta) FIIND IN RANDUL EVREILOR!

Dar pun o intrebare!

Cumva, GULAGUL COMUNIST, nu a produs milioane de victime?

Si mai pun o intrebare!

Cu ce sunt mai putin importante MILIOANELE DE VICTIME ale gulagului comunist fata de milioanele de victime ale fascismului?

De ce am pus aceasta intrebare?

Pentru ca, PASTRAND RATIONAMENTUL care a condus la "nasterea" proiectului de lege ce face obiectul polemicii din prezent, NICI INSEMNELE SI IDEOLOGIILE COMUNISTE NU AR MAI TREBUI PERMISE A FI RASPANDITE!

Si, totusi, de 25 de ani (cel putin in Romania) ele exista. Mai mult! Inclusiv, distinsul domn Ion Iliescu, cel mai cunoscut FOST COMUNIST, inca isi ocupa locul de senator!

Nu! Personal (desi poate gresesc) consider ca CENZURA, oricare ar fi aceea, MAI ALES INTR-O SOCIETATE DEMOCRATICA, este de neacceptat!

Din ceea ce am inteles, organizatiile care monitorizeaza atitudinile ANTISEMITE, sunt foarte deranjate de faptul ca, in zona Garii de Nord, cica, pe acoperisul unei cladiri, ar flutura un drapel LEGIONAR. Si, permitandu-se acest lucru, se pune intrebarea...ce invata tinerii din ziua de astazi?

Din nou, poate ma aflu intr-o cumplita eroare (scuzabila datorita unei nevinovate nestiinte...desi am citit si despre legionari), dar am indoieli ferme ca DOCTRINA LEGIONARA INSEMNA NUMAI ANTISEMITISM!

Cum, dealtfel, am aceleasi retineri, ca toti legionarii ar fi pus mana oricand pe pistol ca sa ucida evrei, sau...toti comunistii ar fi avut "pornirile" lui Visinescu. (tortionar comunist)

In momentul in care, CA SOCIETATE DEMOCRATICA, incepem sa cenzuram si, in plus, sa bagam in puscarie oameni care cred in niste idealuri (oricare ar fi acelea), nu ne diferentiem cu absolut nimic de FASCISM SAU COMUNISM. Acelasi lucru faceau si ei.

Acum, as vorbi un pic de ANTISEMITISM, si, mai nou, de catre ANTI-TIGANI. (desi imi pare absolut jignitoare alaturarea celor doua minoritati...in Romania, fireste)

Cand, acum 15-20 de ani, mare parte dintre romani respingeau aproape orice tangenta cu TIGANII, politicienii europeni care monitorizau Romania in vederea viitoarei aderari la UE, faceau rapoarte peste rapoarte ca....SUNTEM O TARA CU UN COMPORTAMENT RASIST!

Ulterior aderarii Romaniei la UE, majoritatea cetatenilor occidentali, IN SFARSIT, au simtit pe pielea lor ceea ce simteau romanii de multi ani. Ajungandu-se ca acum, in tari precum Italia, Franta, Anglia samd...orice cetatean care spune ca este din Romania, sa fie facut automat TIGAN, si privit cu dispret! Inclusiv in Scotia....stiu caz exact!

Aaaaaa! Se pare ca nici lor nu le prea place comportamentul TIGANILOR. Dar ei...nu mai sunt rasisti!

Recunosc! Si eu am retineri mari fata de TIGANI! Si numai un monstru de ipocrizie ar putea sa ma intrebe...de ce?

Dar stiti care este culmea?

Am copilarit in TIGANIE! Aveam multi prieteni tigani. Sunt expert in ceea ce le poate "pielea". Si acum, la 42 de ani, inca mai am amici TIGANI.

Eu nu generalizez niciodata! Dar asta nu inseamna ca nu am retineri fata de TIGANI. Cumva, prudenta survenita din faptul ca ii cunosc atat de bine, ma califica drept RASIST?

Mai departe! Cel mai drag interlocutor, cu care, atunci cand ma intalnesc, ma "uita" Dumnezeu in fata unei beri sau pahar de vin cate o noapte intreaga...ESTE EVREU 100%!

Il indragesc maxim! Mor dupa compania lui! De sute de ori mai inteligent, citit, si placut in dialog, decat romanii mei!

Dar daca, spre exemplu, as spune ca nu sunt de acord, IN TARA MEA SI PE PAMANTUL MEU DRAG, sa fie interzis bustul lui Antonescu, sau denumirea unei strazi "Petre Tutea", asta inseamna ca am atitudini ANTISEMITE, si ar trebui sa fiu condamnat penal?

Pai, buna sau rea, asta este istoria tarii mele! Iar Antonescu, Ceausescu, Iliescu, Basescu samd...face parte din ea!

Cum sa vii tu, CETATEAN EVREU SAU DE ALTA NATIONALITATE, SI IN TARA MEA...sa-mi interzici a expune o statuie cu bustul vreunui fost conducator?

Ok! unii vor scuipa statuia, altii o vor venera-o! TOCMAI ASTA INSEAMNA DEMOCRATIE!

Asadar, opinez ca, mai ales in polemica actuala, TREBUIE SA DAM DOVADA DE MARE ECHILIBRU!

Chiar nu inteleg care este problema?

Cel putin eu, am amici care simpatizeaza COMUNISMUL, ALTII MISCAREA LEGIONARA, ALTII IL RESPING TOTAL PE DUMNEZEU samd.

Fiecare cu crezul sau!

Cum ar fi ca EU, ca sa dau doar un exemplu, credincios convins, care spun Tatal Nostru de zeci de ori pe zi, iar viata mea se desfasoara sub sintagma "NIMIC FARA DUMNEZEU", sa fiu de acord vreodata, cu cenzurarea sau, mai grav, condamnarea penala a celor care nu cred in Dumnezeu, si care isi raspandesc ideologia?

Sau cu persoanele gay! Unde, de asemenea, heterosexual convins fiind, nu le pot impartasi sub nicio forma convingerile. Cum sa fiu vreodata de acord a fi stigmatizati sau condamnati penal, pentru faptul ca, EI, vad dragostea sau familia, compusa din DOI BARBATI??? Din contra! Am amici gay!

Nu, dragilor, fiecare cu crezurile sale!

Altfel, din umilu-mi punct de vedere, DEMOCRATIA nu s-ar mai deosebi cu absolut nimic fata de fascism sau comunism!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu