...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 21 iunie 2015

DE CE AR TREBUI SA COSTE MAI MULT DE 1,39 LEI UN KM PARCURS CU TAXIUL?

Buna seara dragii mei!

In ultima jumatate de an (cel putin) am folosit foarte des TAXIUL. Nu, nu, nu, am masina, conduc zilnic, dar cu toate acestea folosesc si foarte mult taxiul. (cand merg la bar si stiu ca voi bea, cand sunt acasa si am baut, dar trebuie sa-l duc sau sa-l iau pe baietelul meu de la varul sau, cand bunica baietelului trebuie sa-l duca la cursurile de limba engleza de la British Council, cand pleaca sora mea cu baietelul ei de la mine, samd)

Comenzi la taxi? Aproape zilnic! Si tot aud SMIORCAIELILE taximetristilor vis-a-vis de PRETUL DE 1,39 lei/KM. Cat de ieftin este, ca nu se mai merita sa faci taximetrie, ca faci munca voluntara, samd. Mai sa fie! Chiar asa o fi?

Nu mai fac inca o data demonstratia ca TAXIMETRIA NU ESTE DELOC DE NEGLIJAT, dar, bineinteles, pentru cei care chiar o fac cu seriozitate, pentru ca am mai facut-o recent pe blog. Atunci, daca-mi aduc aminte, cu argumente, am aratat foarte clar ca MESERIA DE TAXIMETRIST, mai ales pentru cei care au masina lor, aduce usor un venit de 3.500-4.000 lei/luna.

Accept ca tariful de 1,39/km este foarte mic! Cat ar trebui sa fie? Din ceea ce am discutat cu multi taximetristi, se pare ca DORINTA COLECTIVA este sa se situeze undeva pe la 2,25-2,5 lei/km.

Ok, ok, ok! Sa spunem ca clientii platesc acest tarif! Dar credeti cumva ca, SI CONDITIILE DE CALATORIE S-AR SCHIMBA?

Cumva, in locul "TROACELOR" de Loganuri, majoritatea dintre ele, cu peste 300.000-400.000 km la bord, care scartie si troncane ingrozitor, ar aparea deodata masini noi? NICI POMENEALA!

Cumva, calatorul, n-ar mai fi nevoit ca pe 30-35 grade sa mearga cu geamurile deschise, pentru ca, TAXIMETRISTUL, se zgarceste la acel litru in plus de gaz la suta de km, pe care l-ar consuma masina in cazul in care ar da drumul la aerul conditionat? NICI POMENEALA! (precizez ca un litru de gaz este 3 lei)

Cumva, tot calatorul, n-ar mai fi nevoit sa-l suporte pe TAXIMETRISTUL imbracat in pantaloni scurti, tricou fara maneci, si incaltat in slapi, cum tolanit pe scaun si cu cotul sprijinit pe chedereul de la geam, vorbeste la mobil, folosind un limbaj, ca si cum ar fi singur in masina? NICI POMENEALA!

Cumva, acelasi calator, n-ar mai trebui sa suporte duhoarea transpiratiei TAXIMETRISTULUI, pentru ca, deh, cand te calicesti la un litru in plus de gaz, pentru a porni aerul conditionat, te zgarcesti si la un deodorant? NICI POMENEALA!

Si atunci???

Pentru ce ar trebui sa coste km mai mult decat 1,39 lei?

La conditiile pe care le ofera, in prezent, taximetria din Romania, din umilu-mi punct de vedere, tariful de 1,39 lei/km este mai mult decat suficient!

Cand TAXIMETRISTUL ROMAN va avea dorinta sa se departeze cat mai mult de atitudinea de PITECANTROP, si sa se apropie de atitudinea TAXIMETRISTULUI ENGLEZ, atunci, in mod cert, ar fi indreptatit sa solicite o majorare de tarif!

Pana atunci insa...macar sa foloseasca SAPUNUL!

P.S. Nu generalizez! Dar foarte putine sunt exceptiile!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu