...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 3 mai 2015

DESCINDERILE ECHIPELOR DE CONTROL ALE "ANAF".

Buna dimineata dragii mei!

Daca consoarta mea este plecata la SPA, iar cumnatelul si surioara mea au dat o fuga pana in Brasov, mie revenindu-mi sarcina sa raman in hotel cu picii, m-am gandit ca n-ar fi rau sa mai scriu cateva randuri. Oricum, din ceea ce observ, vremea la Poiana Brasov este in continuare urata, chiar daca, spre deosebire de ieri, parca s-a mai incalzit un pic.

Ceea ce m-a facut sa scriu acest comentariu, este scandalul COLOANEI DE MASINI "ANAF", care a fost fotografiata de catre un cetatean, joi dimineata, pe banda de urgenta a Autostrazii spre Brasov (cea cu iesire din Pipera). Sau, poate o fi fost vorba de Autostrada Soarelui, oricum nu conteaza.

Da, scumpii mei, AM TRECUT SI EU CU MASINA PE LANGA ACEA COLOANA, si va spun si cand...joi dimineata, cand am parasit Bucurestiul cu destinatia Poiana Brasov, in jur de ora 11. Repet! Poate o fi fost vorba de doua coloane de masini ale "ANAF", una pe Autostrada spre Brasov, iar alta pe Autostrada Soarelui. Oricum nu conteaza. Ceea ce ma intriga insa, este plangerea facuta la Politie de catre FOSTUL SEF "ANAF", SEBASTIAN BODU, vis-a-vis de stationarea acelor masini pe banda de urgenta a autostrazii.

Bai, fratilor, poate sunt subiectiv, insa de acest SEBASTIAN BODU, imi aduc aminte un lucru! ACUM CATIVA ANI, CAND ERA SEFUL "ANAF", fiind invitat in emisiunea lui Radu Moraru (pe atunci la B1 TV), la final, cand trebuia sa treaca testul unei intrebari de pe urma careia, daca va aduceti aminte, Radu Moraru ii oferea invitatului o bila alba sau neagra, N-A STIUT SA EXTRAGA TVA-ul din pretul unui produs.

Mai pe romaneste, Radu Moraru l-a intrebat dupa cum urmeaza (citez din memorie):

"Domnule Bodu, sa presupunem ca acest pix din mana mea are pretul de 100 lei, CU TVA INCLUS. Va rog frumos sa-mi spuneti care este pretul pixului FARA TVA."

Imi aduc perfect aminte ca, atunci, stateam tolanit in pat si priveam emisiunea. Cand a pus Radu Moraru intrebarea, INSTANT, am gandit ca suma de 100 lei trebuie impartita la 1,19 (cat era atunci TVA), astfel rezultand pretul pixului fara TVA.

DOMNUL BODU....ATENTIE....LA ACEA VREME SEFUL "ANAF", S-A FASTACIT PRECUM UN ELEV PRINS CU LECTIA NEINVATATA, IAR INTR-UN FINAL APOTEOTIC, A ROSTIT ABERATIA...100 LEI INMULTIT CU 1,19...bla, bla, bla, adica el, mai adauga inca o data TVA-ul. Evident ca in acel moment a primit bila neagra de la Radu Moraru.

BAI, FRATILOR, SI ERA SEFUL "ANAF" !!!

Chiar ma gandeam ieri seara, cum, dupa ani, mai are tupeul sa faca plangere la politie contra fostilor sai subalterni, pentru banalul fapt ca, probabil, inaintea plecarii spre o actiune care urma a se desfasura, cele 10-15 masini ale ANAF, si-au dat intalnire la inceputul unei autostrazi, fie si pe banda de urgenta.

PENIBIL!!!

Acum, revenind la "ANAF", ca institutie, as vrea sa spun si eu cateva cuvinte!

Cand organele de constrol ale statului, zeci de ani la rand nu-si faceau datoria, NU ERA BINE! Acum, cand sistemul a realizat ca EVAZIUNEA FISCALA pur si simplu sufoca bugetul statului, si implicit, s-a trecut serios la controale...IAR NU ESTE BINE!

Nu ma injurati inca! Aveti rabdare sa cititi pana la capat!

Vad in aceste zile la televizor o gramada de NULITATI care vorbesc despre intransigenta echipelor de control ale "ANAF", reprosanda-le, ba ca intra in forta in localitati cu girofarele pornite, ba ca sanctioneaza agentii economici pentru 10 lei, samd.

FRATILOR! NU VA UITATI IN GURA ACESTOR TAMPITI, CARE CEL MAI PROBABIL, EI SAU CUNOSCUTI DE-AI LOR, AU FIRME SI SUNT EXTREM DE DERANJATI CA, DUPA 25 DE ANI, IN SFARSIT, ORAGENELE DE CONTROL ALE STATULUI AU INCEPUT SA-SI FACA DATORIA!

Stiu, stiu, stiu! In veti spune de marea coruptie! Corect! Vom ajunge si acolo! Dar mai intai, hai sa lamurim cateva aspecte!

Inainte sa existe "ANAF", era Garda Financiara. Cumva, era bine cand un agent economic se trezea cu 2-3 indivizi imbracati in civil, care scoteau legitimatiile din buzunar si, CULMEA OBRAZNICIEI, in multe cazuri, il trageau pe patron deoparte, spunandu-i: "Ce facem? Ne apucam sa controlam sau misti si tu din urechi?"

IN MOMENTUL IN CARE ORGANELE DE CONTROL ACTIONAU DISCRET, IMBRACATI CIVIL, POSIBILITATEA DE A CERE SPAGA (!!!) CRESTEA EXPONENTIAL!

In prezent, tocmai acest lucru nu mai poate exista! Cand echipele "ANAF" intra intr-o localitate cu un convoi de masini avand girofarele pornite, si sunt imbracati in uniforma, NU MAI EXISTA ABSOLUT NICIO SANSA A CERE SPAGA DE LA AGENTUL ECONOMIC CONTROLAT! Este exact acelasi lucru ca atunci cand, ca sofer, esti depistat baut de un FILTRU DE POLITIE! Cand te prinde baut un singur echipaj, sansa de a ti se cere spaga, sau a oferi spaga, este fosrte mare, FIIND UN SINGUR ECHIPAJ, dar atunci cand exista un FILTRU format din 6-7 echipaje, nu mai exista absolut nicio sansa de spaguire!

Problema cu GIROFARELE. Pai, corect! Intrarea in forta, cu girofarele, bineinteles ca se doreste a inspira TEAMA! Teama de control! Numai imbecil sa fii, in cazul ca nu esti rau intentionat, incat sa sustii ca in Romania, se poate respecta ceva fara TEAMA DE LEGE! Cred ca cei 25 de ani scursi de la reintroducerea democratiei (oricum prost inteleasa) au demonstrat fara dubii ca ROMANII nu stiu sa respecte legea din propie initiativa!

De ce au fost sanctionati agentii economici, chiar si pentru 10 lei gasiti in plus fata de casa de marcat? Simplu...PENTRU A SE DA UN EXEMPLU! Asta trebuie sa inteleaga toti romanii! LEGEA ESTE LEGE! In momentul in care te hotarasti sa o aplici, mai ales dupa 25 de ani de haos total, TREBUIE SA EXISTE FERMITATE SI DURITATE! Altfel nu te ia nimeni in serios!

In ceea ce priveste IMPOZITUL PE SPAGA OSPATARILOR! Nimic mai fals! Aceasta spaga nu este impozitabila! RETINETI! NU ESTE IMPOZITATA! Iar pentru faptul ca, chiar si acum, majoritatea romanilor cred ca este impozitata, de acest lucru se face vinovat "ANAF-ul" care nu a iesit in presa si la televizor sa lamureasca problema.

Cum s-a ajuns la marcarea pe casa a spagii ospatarilor? Va explic eu. In momentul in care echipele de control ale "ANAF" descindeau la un restaurant sau bar, facand casa, gaseau bani in plus fata de vanzari. Raspunsul patronilor era....PLUSUL REPREZINTA SPAGA OSPATARILOR! Dar putea sa nu fie asa, si orice individ care se pricepe la ceea ce inseamna un control, realizeaza ca, cel putin teoretic, spaga putea sa ramana in buzunarul ospatarului, IAR PLUSUL GASIT IN CASA, sa reprezinte marfa vanduta si nemarcata pe casa.

Si atunci, guvernul a gasit solutia! SPAGA SA FIE SI EA MARCATA PE CASA, DAR FARA A FI IMPOZITATA!!!

Toti acesti NEMERNICI din presa sau de la televizor, care sustin ca S-A AJUNS SI LA IMPOZITAREA SPAGII OSPATARILOR, ori sunt idioti incurabili, ori put de rea intentie! DAR REPET, VINA ESTE A "ANAF", PENTRU CA NU A IESIT SA LAMUREASCA PROBLEMA!

Acum am ajuns la marii corupti! Din nou, corect! Asa este! Si eu mi-as dori sa vad convoaiele de masini ale "ANAF", cum descind in forta la toti sobolanii care au secatuit aceasta tara, si din nou, CORECT! as fi vrut sa se inceapa cu acestia!

Si ar mai fi o problema! "ANAF-ul" nu controleaza decat firmele inregistrate, nu si pe LICHELELE care conduc limuzine de zeci de mii de euro, stau in vile de sute de mii de euro, isi traiesc viata prin statiuni de lux, DAR NU AU NICIO ACTIVITATE INREGISTRATA! Cu aceea ar trebui sa se inceapa!

De ce ar fi nedemocratic ca organele de control ale statului sa ceara intr-un termen stabilit, ORICARUI CETATEAN care afiseaza lux, sa demonstreze sursa veniturilor? Ce este nedemocratic?

Hai sa nu ne mintim singuri! Usor dar dramatic de sigur, ROMANIA, A DEVENIT IN ULTIMII 25 DE O TARA DE HOTI! Bineinteles ca exista si exceptii, dar majoritatea are un dispret profund fata de lege! "Combinatiile" ilegale sunt la mare moda! Indiferent ca vorbim de lumea politica, economica sau interlopa!

TREBUIE FACUT CEVA! IAR "ANAF" A INCEPUT! Bineinteles ca, ca la orice inceput, exista o serie intreaga de probleme! Dar acest lucru nu califica pe nimeni sa arunce cu pietre in organele de control ale statului!

Si ar mai fi ceva! Este total falsa afirmatia ca, IN COMPARATIE, evaziunea pe care o fac firmele mici, reprezinta un bob de orez fata de marii evazionisti! NU UITATI CA FIRMELE MICI SUNT CU SUTELE DE MII! Daca aduni evaziunea fiscala, rezultatul este la fel de grav ca marea evaziune.

BINEINTELES, DOAR O PARERE!

2 comentarii: