...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 27 ianuarie 2015

CUMVA, VIITORUL UNIUNII EUROPENE INCEPE SA SE ZDRUNCINE?

Buna ziua, dragii mei!

Conform asteptarilor, in Grecia, urmare scrutinului desfasurat duminica, socialistii au castigat! Intre zecile de milioanele de creiere "spalate" ale Europei Unite, pentru care, A GANDI, deja reprezinta o "ciudatenie" cu care nu trebuie sa-ti pierzi timpul, exista si un segment (minuscul, ce-i drept), care COLOBORAND evenimentele din Ucraina, ciudata decizie a Bancii Elvetiei de a-si lua "mana" de pe cursul CHF, si, deasemenea, foarte ciudata DIZOLVARE A PARLAMENTULUI ELEN (acum vreo luna), urmata de scrutinul desfasurat duminica, si al carui castigator DEJA SE STIA CU EXACTITATE...firesc isi pune intrebarea:

CUMVA, ASISTAM LA INCEPUTUL SFARSITULUI UNIUNII EUROPENE?

Buna intrebare! Mi-am pus-o si eu! Desi as putea lesne a fi aratat cu degetul de catre DOBITOCII/ELE care in afara de a se uita la "silicoanele" Crudutei, sau la "umflatura" din pantalonii vreunui "tatuat" (uite ca, deh...nu mi-a venit in minte vreun exemplu) nu fac nici cel mai mic efort pentru a incerca, macar, sa realizeze ce se intampla in jurul lor, CA SUNT UN INDIVID CU VEDERI ANTI-EUROPENE, totusi...indraznesc a sublinia ca...DOAR...fac parte dintre cei ce privesc cu un optimism moderat viabilitatea acestui "MASTODONT", pe care nici comunistii n-au indraznit a-l crede fezabil. (fie si in partea Europei de Est, cum era pe timpul lor)

Mai mult! Am opinat deja ca, din umilu-mi punct de vedere, MESAJUL MAI MULT DECAT CLAR AL PRESEDINTELEUI PUTIN (chiar daca adresat "printre randuri") vis-a-vis de includerea Ucrainei in NATO si UE (daca se forteaza intrarea Ucrainei in NATO si UE, va urma al treilea razboi mondial) a zdruncinat serios "avantul" GERMANIEI si FRANTEI spre o EUROPA UNITA. 

Daca mai adaugam ca, inclusiv, in tari precum Franta, Germania, Italia, Spania, Grecia, Portugalia (nu si Romania, unde VISELE SI NAIVITATEA domina creierasele) increderea populatiei in UNIUNEA EUROPEANA, abia daca mai depaseste 35%....usor, dar sigur, se contureaza un "tablou" care nu arata deloc bine.

Prima care a "mutat" a fost ELVETIA (NEmembra UE), care printr-o simpla decizie a aruncat in aer pietele financiare, provocand uriase probleme in toata Europa. Intamplator sau nu, cei care au exercitat o presiune uriasa asupra cursului francului elvetian in ultimii 5 ani, sunt cetatenii rusi cu averi uriase. (nu detaliez)

Tot...intamplator sau nu, inca inainte de a se desfasura scrutinul desfasurat duminica in Grecia, ACEEASI RUSIE, a dat asigurari partii elene ca, in cazul in care se va decide iesirea din Uniunea Europeana, "usa" unei stranse cooperari economice le este larg deschisa. Si nu stiu de ce cred ca, imediat, va sari si poporul chinez cu o mana de ajutor!

Foarte GLUMEATA mi s-a parut declaratia data ieri de CANCELARUL GERMANIEI care, intr-o demonstratie de NAIVITATE MAXIMA, si-a facut public speranta ca noua forta politica care a castigat alegerile, VA ALEGE SA RESPECTE ANGAJAMENTELE DE AUSTERITATE (!!!) PE CARE GRECIA SI LE-A ASUMAT FATA DE UNIUNEA EUROPEANA!

Scumpilor, cum sa spui o asemenea NAIVITATE?

Pai, SOCIALISTII, cei care au castigat alegerile in Grecia, TOCMAI CU PROMISIUNEA DE A STOPA AUSTERITATEA IMPUSA DE UNIUNEA EUROPEANA, au reusit sa-si atribuie zdrobitor victoria!!!

Din umilu-mi punct de vedere, discutia va fi simpla: NOI, GRECIA, NU VA MAI PUTEM PLATI DATORIA DE 320 MILIARDE EURO! 

Care va fi reactia UE? Pai, nu exista decat doua variante:

a) excluderea Greciei din UE;

b) DIN NOU....DA, DA, DA, STERGEREA CU "BURETELE" A VREO 100 DE MILIARDE DE EURO DIN DATORIE; (in trecut, spre deosebire de tari ca Romania, Greciei i s-au mai sters vreo 100 de miliarde)

Nu asta ar fi problema, pentru ca BANI sunt destui la nivelul Uniunii Europene (dar doar pentru tari ca Grecia care stiu sa-si vanda scump pielea, nu si pentru Romania care nu stie sa spuna decat... "Da! Sa traiti!"), ci faptul ca, de data aceasta, s-ar putea crea un EFECT DE DOMINO, la nivelul intregii Uniuni Europene, dar mai ales in ceea ce priveste Italia, Spania si Portugalia, tari cu foarte mari probleme financiare.

Ce va fi, vom vedea! Dar, opinez ca, TOCMAI CE NE AFLAM IN CENTRUL CELUI DE-AL DOILEA "RAZBOI RECE", in cazul in care, desigur, dam crezare ca, PRIMUL, s-a sfarsit vreodata.

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu