...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 22 decembrie 2014

SI TOTUSI! CAND AU TRECUT 25 DE ANI?

Buna seara dragii mei!

Astazi este 22 DECEMBRIE! Pentru multi, o zi obisnuita! Pentru altii, o zi pe care ar vrea s-o uite, sau s-o stearga din calendar! In fiecare an care a trecut din 1989 (refuz total sa numes momentul ca fiind REVOLUTIE), cand ziua de 22 decembrie a sosit, mi-a fost imposibil sa nu ma gandesc, fie si pentru un minut, la toti acei parinti care si-au "pierdut" copiii, nevestele care si-au "pierdut" sotii, copiii care si-au "pierdut" tatii sau mamele, samd.

Astazi, LA FIX 25 DE ANI, mai mult ca niciodata, m-am gandit la ziua de 22 decembrie 1989, si la tot ceea ce am facut in acea zi. Exact acum 25 de ani, un pic mai devreme (undeva pe la ora 18:30-19), dupa o zi petrecuta inca de dimineata, in oras, ALATURI DE ZECI DE MII DE MANIFESTANTI, ma intorceam acasa (in apartamentul din Militari....in prezent locuind in Titan), si cum mi-a fost deschisa usa, instant, am receptionat o PALMA PESTE FATA de la tatal meu care, rosu de furie, mi-a spus:

"Unde p---a matii ai fost pana acum??? Ma bagi in mormant, nenorocitule!"

Mda! Acum, cand sunt si eu parinte, il inteleg perfect! Atunci nu l-am inteles, si mai mult, l-am facut si cu "ou si cu otet", reprosandu-i ca este UN LAS CARE STA ASCUNS IN CASA, in timp ce zeci de mii de oameni sunt in oras, demonstrand contra lui Ceausescu!

Desi stiu ca poate suna PATETIC, acum 25 de ani, atat in ziua de 21 decembrie (cand m-am aflat ore bune printre manifestantii de la Hotel Intercontinental), cat si in ziua de 22 decembrie care mi-am petrecut-o in fata fostului Comitet Central al Partidului Comunist Roman (la Sala Palatului)....PUTEAM SA FIU UCIS!

Am avut NOROC! Nimic mai mult! Sau poate NOROCUL a fost ca aveam doar putin peste 16 ani, fapt care m-a facut a nu-mi permite sa zabovesc in oras (mai ales cand se desfasurau acele evenimente) mai mult de ora 19! Daca, probabil, as fi avut 18 ani, in mod clar nu m-as fi intors acasa, alegand sa petrec noaptea cu MANIFESTANTII, iar sansa de a-mi fi pierdut viata in acele nopti, cred ca era destul de mare!

STIU, SUNA PATETIC! DAR REPREZINTA REALITATEA ACELOR ZILE!

Nu la fel de norocosi au fost multi altii, ale caror "trupuri" se "odihnesc" de un sfert de secol la Cimitirul Eroilor din Bucuresti (cati oare dintre tinerii de astazi, macar de curiozitate, au fost sa-l vada)! CICA SUNT EROI AI REVOLUTIEI!

Ma abtin sa ma pronunt, tocmai din respect pentru sufletele lor! Voi spune doar atat...AU MURIT CA PROSTII! Asa cum puteam sa mor si eu!

Si pentru ce au murit acei oameni? Pentru un CREZ, pentru speranta de mai bine, pentru dorinta ca macar copiii lor sa aiba un viitor mai bun in aceasta tara!

CE A URMAT??? STIM SI VEDEM CU TOTII!

Citeam in ziar, deunazi, declaratia sotiei unui SOBOLAN INFRACTOR (unul dintre zecile de arestati din ultima vreme), care se vaita ca arestarea SOBOLANULUI (sotul) i-a traumatizat atat viata ei cat si a copiilor! SOBOLANUL fusese arestat, firesc, pentru prejudicierea statului cu multe zeci de milioane de euro!

MA INTREB DIN NOU: PENTRU CE AU MURIT ACEI OAMENI?

Pentru ca astfel de SOBOLANI NENOROCITI (sunt cu miile in tara) sa devalizeze avutia nationala cladita pe zeci ani de munca si sacrificii ale parintilor nostri! O fi corect? O intrebare retorica...

Am citit enorm despre EVENIMENTELE DIN 1989, dar nu numai atat! Am citit enorm si despre anii premergatori acelor "evenimente" in contextul mondial de atunci! Stiti de ce am fost (si sunt inca!) atat de interesat de acest subiect! Pentru ca vreau sa INTELEG perfect ceea ce s-a intamplat atunci, evenimente traite dar....datorita varstei fragede pe care o aveam, gresit intelese!

Acum, la anii maturitatii depline, dupa sute si sute de ore de lectura, am inteles perfect ceea ce s-a intamplat! Nu voi comenta, dar absolut niciodata n-am sa uzitez, cand fac referire la ceea ce s-a intamplat atunci, sintagma de...REVOLUTIE!

Revenind la prezent, pentru ca sunt fascinat (in general) de DATE SI COINCIDENTE, am observat ceva! Astazi este 22 decembrie 2014! Fix un sfert de secol de la ziua in care Ceusescu a fost indepartat de la putere, iar sperantele romanilor au explodat!

Si tot astazi (22 decembrie 2014), PRIN PUTEREA INCREDIBILA (sau...nu!) A COINCIDENTEI, A FOST (din nou) PRIMA ZI (!!!) IN CARE SPERANTELE ROMANILOR AU EXPLODAT IARASI!

Corect! La Klaus Iohannis ma refer! Astazi a fost prima zi a mandatului sau de presedinte! Nu stiu daca a realizat (probabil...nu), dar prin PUTEREA COINCIDENTEI, s-a aflat la o distanta de fix un sfert de secol, in postura in care s-a aflat (atunci) Ion Iliescu! Tot intr-o zi de 22 decembrie!

Ce s-a intamplat in anii in care romanii si-au pus toata speranta de mai bine in Ion Iliescu, sta marturie istoria! Ceea ce se va intampla, acum, cu valul URIAS de speranta (din nou...dupa 25 de ani) a romanilor, doar Klaus Iohannis poate sti!

Eu nutresc un optimism moderat in ceea cel-l priveste! Nu-mi este nici simpatic, dar nici antipatic! In plus, declaratii ca cele pe care le rosteste in prezent (vis-a-vis de starpirea coruptiei), de-a lungul celor 25 de ani, am auzit multe! IAR HOTIA A CONTINUAT, AN DE AN, FARA INCETARE!

Eu cred in CICLURI! Si in REPETATIVITATEA lor cu o precizie de ceasornic elvetian! Si mai cred (din ceea ce am observat) ca mai toate CICLURILE oscileaza undeva la 25 de ani! Sper din tot sufletul ca perioada de jaf notoriu la adresa bogatiilor tarisoarei nostre sa se fi terminat!

SPER SA VAD IN CONTINUARE, CU ACEEASI DORITA PRECIZIE DE CEASORNIC ELVETIAN, CUM ARESTARILE ACESTOR SOBLOLANI INFRACTORI CARE AU SECATUIT ROMANIA...CONTINUA!

Pentru ca SISTEMUL (pe care-l cunosc destul de bine) are capacitatea (Slava Domnului) sa puna capat acestui JAF ORDINAR! Totul este sa si vrea! 25 de ani nu a vrut!

Acum un sfert de secol, aveam 16 ani, si speranta ca Romania, odata scapata din ghearele "dictatorului" va deveni una dintre cele mai prospere tari din Europa! NU RADETI! Multi dintre voi habar nu aveti ce potential urias avea Romania in 1989! Din fericire, nici macar acum nu este foarte tarziu! Totul tine de starpirea acestui JAF ORDINAR din banii publici!

Astazi, ajuns la aproape 42 de ani, SPERANTA NU MAI AM, dar in strafundul sufletului meu, o picatura parca mai exista! Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu bunatatea LUI, si sa starpeasca toate aceste "lichele" ordinare care si-au insusit oneros MILIARDE DE EURO, pe sangele amaratilor care si-au dat viata acum un sfert de secol!

ODIHNEASCA-SE IN PACE TOTI CEI CARE AU MURIT IN EVENIMENTELE DIN 1989!

Si totusi! Cand au trecut 25 de ani???

Bineinteles, DOAR O PARERE!

2 comentarii:

  1. "Astazi este 22 DECEMBRIE! Pentru multi, o zi obisnuita! Pentru altii, o zi pe care ar vrea s-o uite, sau s-o stearga din calendar! In fiecare an care a trecut din 1989 (refuz total sa numes momentul ca fiind REVOLUTIE)"
    =============

    E trimisa sa ne termine, luminate ! Ideea asta de sus. Si ne-o mai si infigem singuri in cur daca nu suntem atenti.
    E un inceput de mileniu trist.

    Valul asta de dispret impotriva Revolutiei e forma cea mai fina a razbunarii, si o vad ca e nestinsa in atatia ani.
    Cat de perversa si inteligenta sa fie razbunarea incat sa faci din oamenii normali care au iesit pe strazi si-au inceput Revolutia, acum sa o renege !? Asta e marea deghizare: sa faci ca poporul sa se considere prea prost incat sa porneasca singur o revolutie, dar sa si meritele sa fie lipite 'manipulatorilor'.

    Fara vointa populara nu s-au facut revolutiile in oricare tara, oricat de destepti/multi manipulatorii au fost.
    Contextul extern si 'manipulantii' poate ca au fost catalizatori. Nu cred ca ei sa-l fi scos pe Mirciulica si tot poporul in strada. Si sa-i indemne sa iasa si mai multi cand gloantele si taburile crapau capetele.

    Ce l-a scos pe Mirciulica si pe multi ca el a fost vointa si dorinta lui, ca poate in sfarsit a venit vremea ca sa avem rangul nostru si demnitatea de a fi romani !

    RăspundețiȘtergere