...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 17 noiembrie 2014

EXPLICATIA UNEI VICTORII CE PAREA IMPOSIBILA.

Buna seara, dragii mei!

Importanta zilei ce tocmai s-a incheiat ma face sa scriu pentru a doua oara in decurs de mai putin de 12 ore. Ca tot romanul, saptamana trecuta, dar mai ales astazi, am privit cu maxima atentie desfasurarea evenimentelor ce aveau legatura cu duelul pentru castigarea presedintiei Romaniei, dar cel mai important (spun eu) a fost faptul ca, spre deosebire de multi altii, am reusit sa ma mentin pe o pozitie ECHIDISTANTA!

La ora cand scriu aceste randuri, mai mult ca sigur ca toti conducatorii PSD-ului, dar mai ales Victor Ponta, stau cu privirea in tavan INTREBANDU-SE cum de a fost posibil un "cataclism" care sa conduca la PIERDEREA UNOR ALEGERI CE ACUM DOAR O SAPTAMANA (nu mai spun cu luni de zile inainte) PAREAU CA SI CASTIGATE?

Asa este! Daca exista cineva in aceasta tara care, acum, in aceste momente, poate sustine ca in urma cu cateva luni credea in victoria lui Klaus Iohannis (pe baza de argumente, nu cum poate crede un suporter stelist sau dinamovist ca Steaua sau Dinamo poate invinge Real Madrid acasa la ea) inseamna ca, ORI EU SUNT CEL MAI PROST SI IRESPONSABIL INDIVID DIN ACEASTA TARA, ori respectivul mananca "bors".

Scumpii mei, mai mult decat in 2009, aceste alegeri erau ca si castigate de catre Victor Ponta si PSD, doar si pentru simplul motiv ca, acum cateva luni, "dreapta" politica care il sustinea pe Iohannis era total dezbinata, iar gradul de antipatie fata de presedintele tarii atinsese cote foarte mari. Orice om care se pricepe cat de cat la politica si, in plus, are si un gram de logica, nu cred ca ma poate contrazice.

Asadar, tot ceea ce trebuia sa faca PSD-ul in aceste ultime cateva luni, era sa cunoasca a gestiona valul urias pe care se afla si sa construiasca o campanie electorala eleganta si moderata! CEEA CE NU AU FACUT !!!

De ce nu au facut? Sincer, din umilu-mi punct de vedere, pentru ca nu s-au priceput, iar singurul cu adevarat OM POLITIC din PSD (Ion Iliescu) nu mai este demult ascultat!

Si uite asa a inceput o serie de greseli ABSOLUT CAPITALE, pe care voi incerca atat cat ma duce mintea sa le prezint in randurile ce urmeaza:

a) MITINGUL TIP COREA DE NORD PE CARE L-AU ORGANIZAT PE STADIONUL NATIONAL ARENA;

Desi poate nu credeti, acela a fost momentul in care PSD-ul a inceput sa piarda voturi. Un miting absolut inutil, avand dimensiuni si organizare coreana de nord, cu zeci de mii de oameni prezenti din toate colturile tarii, DAR NU DIN PROPIE INITIATIVA, cu sloganuri populiste si amenintari la adresa oponentilor, samd, efectul fiind exact invers de cat cel asteptat.

b) INGHETAREA NUMARULUI DE SECTII DE VOTARE DIN STRAINATATE; (ma refer cu peste jumatate de an inainte de alegeri, atunci cand s-a stabilit numarul)

De ce nu au majorat numarul sectiilor de votare din strainatate ??? (repet! nu acum, ci acum cel putin sase luni cand s-a stabilit) Desi este DOAR O PARERE, cred ca, desi, se bazau pe o sustinere uriasa in tara, PSD-ul nu a dorit sa riste absolut deloc cu votul din diaspora, constienti fiind de faptul ca NICIODATA nu le-a fost in avantaj!

Desi este greu de crezut, daca acum 6 luni ar fi dublat numarul sectiilor de votare din strainatate, astazi n-ar mai fi putut exista niciun scandal pe tema diasporei care vrea sa voteze si nu poate, si axiomatic, sansele ca Victor Ponta sa fi iesit presedinte ar fi fost uriase! (voi explica mai tarziu de ce)

c) ADOPTAREA PRIN ORDONANTA DE URGENTA A LEGII PRIVIND MIGRATIA PRIMARILOR;

De departe a fost cea mai prosta miscare pe care a facut-o PSD-ul, pentru ca adoptarea unei astfel de legi, pe langa gradul imens de imoralitate, in plus, mai reprezenta si UNICATUL NEGATIV in cadrul Uniunii Europene! In acel moment foarte multi dintre romani, chiar daca nu-l mai sustineau pe presedintele tarii, nu au vazut deloc cu ochi buni aceasta "smecherie". Si iar au pierdut voturi!

d) PROMISIUNEA DE ELIBERARE A LUI GICA POPESCU IN CAZ CA SE CASTIGA ALEGERILE;

Sa vrei sa fii presedintele tarii, sa vorbesti de respectul fata de JUSTITIE, iar in acelasi timp sa promit eliberarea unui INFRACTOR (pentru ca indiferent de cat de mult l-am indragit pe Gica Popescu, acesta, impreuna cu clanul Becali, au fost condamnati de justiei), din punctul meu de vedere A FOST O GAFA ABSOLUT URIASA, taxata de electoratul care nu era nici simpatizant al presedintelui tarii, dar nici al PSD-ului. Si iar s-au pierdut voturi!

e) SUSTINEREA PANA IN ULTIMA CLIPA A LUI DAN VOICULESCU;

Doar pentru un om rau intentionat, infractiunile facute de Dan Voiculescu nu exista! Acestea au fost mai mult decat dovedite de catre justitie, iar sustinerea unui INFRACTOR pana in ultima clipa, din nou, a fost taxata de electoratul de care faceam vorbire mai sus! Si iar s-au pierdut voturi!

f) ATITUDINEA SUPER AROGANTA A LUI VICTOR PONTA DIN TIMPUL CELOR DOUA CONFRUNTARI CU KLAUS IOHANNIS;

Fara discurie ca ambele intalniri au fost castigate de Victor Ponta, dar impresia lasata a adus aminte foarte clar de aroganta si insolenta lui Adrian Nastase, fapt ce a fost taxat imediat de catre electoratul inca nehotarat. Si iar s-au pierdut voturi!

g) CIRCUL DE LA ANTENA 3 CARE S-A CONSUMAT PANA IN ULTIMA ZI A CAMPANIEI ELECTORALE;

Pentru foarte multi dintre alegatorii nehotarati, aparitia lui Victor Ponta in platoul de la Antena 3 din ultima zi a campaniei electorale, tinandu-si sotia de mana in timp ce Mihai Gadea nu stia cum sa-l "perie" mai bine si sa loveasca napraznic in Klaus Iohannis, a fost ceva mai mult decat dezolant. Si iar s-au pierdut voturi!

h) MASCARADA CU SCHIMBAREA MINISTRULUI AFACERILOR EXTERNE;

Dupa nedoritele evenimente din diaspora petrecute la primul tur al alegerilor, PSD-ul, la presiunea societatii civile a schimbat ministrul de resort, insa inlocuirea acestuia cu Melescanu, pe langa faptul ca nu a adus nimic pozitiv, in plus, chiar in ziua alegerilor, a mai si iritat enorm datorita unor declaratii stupide facute de impricinat, ce sfatuia romanii din Paris sa mearga sa voteze intr-o alta sectie de votare aflata la vreo 350 de km departare. Si iar s-au pierdut voturi.

i) PROASTA INSPIRATIE DE A O NUMI PE GABRIELA FIREA IN FUNCTIA DE PURTATOR DE CUVANT AL PARTIDULUI;

Gabriela Firea de ani de zile nu-si ascunde ura viscerala fata de oponentii politici ai PSD-ului, iar la fiecare aparitie tv din pozitia de purtator de cuvant al partidului, pur si simplu scotea "flacari pe ochi". Nu mai spun de gafa monumentala pe care a facut-o in ziua celui de-al doilea tur de scrutin cand, in timp ce la televizor se puteau urmari secvente din Londra cu mii de romani care stateau la cozi kilometrice sa voteze, a iesit la televizor si...plina de ea, a incearcat sa arate cum dezinformeaza oamenii lui Iohannis cand sustin ca la Londra votul merge foarte greu si este o aglomeratie uriasa, aratand in acest sens un filmulet cu o sectie de votare (chipurile din Londra) unde nu era nimeni. Bineinteles ca la 30 de minute s-a demonstrat IREFUTABIL ca respectiva sectie de votare nu se afla la Londra, ci la Liverpool, un oras aflat la 300 de km departare. Si iar s-au pierdut voturi.

j) SICANAREA LUI TRAIAN BASESCU PANA IN ULTIMA CLIPA;

Desi mandatul presedintelui tarii este ca si terminat, PSD-ul in loc sa-si vada de campania electorala, a considerat ca ar mai castiga cateva voturi daca il ameninta pe presedinte cu suspendarea (rad si curcile, cand omul mai avea 1 luna de mandat) si...implicit, cu refuzul de a i se oferi casa de protocol si pensia de presedinte. Nu stiu daca PSD-ul a mai castigat vreun vot cu aceasta strategie, insa ceea ce s-a vazut foarte clar, a fost faptul ca, vineri, in ultima zi de campanie electorala, Basescu a iesit din barlog si....la fel de sigur pe el asa cum a fost in ultimii 10 ani, a rostit simplu: Ok, daca tot sunt acuzat ca intervin in campania electorala, ii rog pe basisti sa iasa la vot si sa le dea inca o lectie.

Fratilor, desi pare un paradox, omul impotriva caruia, in septembrie 2012, s-au exprimat peste 7 milioane de romani, cand a iesit la televizor si a dat INDEMNUL LA LUPTA, specialistii au vazut ce emulatie incredibila s-a produs in societate, dar mai ales in mediul virtual!

Sa fim clari! Basescu alaturi de Iliescu sunt UNICII oameni politici cu adevarat ai ultimilor 25 de ani. Ca ne place sau nu....numai un tampit le poate nega aceste calitati. Iar nesocotirea lui Iliescu, coroborata cu ingonarea si luarea in deradere a lui Basescu, pentru tanara si neexperimentata echipa de conducere a PSD-ului a devenit letala!

Rezultatul il stim cu totii! De la 30%, atat cat avea dupa primul tur de scrutin, Klaus Iohannis, nu numai ca a reusit sa revina si sa castige batalia, dar a obtinut un plus de 25%...absolut incredibil pentru orice om care se pricepe la politica. Victor Ponta nu a fost doar invins, a fost pur si simplu "spulberat" de propriile gafe absolut impardonabile!

P.S. La punctele enumerate mai sus, poate ca trebuia sa mai adaug pe Mircea Badea si comandoul de la Antena 3 care, zilnic, de cinci ani de zile, au rostit de sute de sute de ori, pana la INSUPORTABIL numele de Basescu, uitand fie si pentru o secunda sa arate cu degetul si inspre PSD, ca doar...n-or fi toti coruptii si nemernicii in partea "portocalie". Pana la un punct, campania dusa de Antena 3 a dat roade, insa de la acel punct (specialistii stiu despre ce vorbesc...cand totul s-a transformat intr-o OBSESIE) a inceput sa aduca deservicii PSD-ului.

In fine, am incercat sumar sa arat, de ce, Victor Ponta, dar mai ales PSD-ul a pierdut pentru a treia oara consecutiv (sa nu uitam de 2004 si 2009) niste alegeri care, cu doar o saptamana inainte de turul decisiv...PAREAU CASTIGATE 100%.

Ceea ce s-a intamplat astazi mi-a aratat inca o data ca TINERETEA in politica (ma refer la varf) nu va putea triumfa niciodata in fata unor politicieni copti si unsi cu toate alifiile. Nu este suficient sa fii doar TANAR! In politica, experienta, dar mai ales cumpatarea sunt decisive! Iar PSD-ul nu le detine!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Exact mitingul tip Coreea de Nord(asa il numesc si eu) m a facut sa stiu sigur ca nu il vreau.

    RăspundețiȘtergere