...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 24 noiembrie 2014

ALINA BICA REPREZENTA "VARFUL DE LANCE" AL LUPTEI ANTI-MAFIA?

Buna seara, dragii mei!

Cu speranta cred ca, ceea ce voi scrie mai jos, va reprezenta un subiect destul de interesant. Pe scurt, voi vorbi de lupta ANTI-MAFIA.

Si cum oare as putea incepe acest subiect, daca nu cu ARESTAREA (jenanta) distinsei doamne ALINA BICA, sefa DIICOT, mai pe romaneste spus...sefa departamentului ANTI-MAFIA din Romania.


Ok, daca probele aduse de catre procurori vor avea castig de cauza in fata judecatorilor, fara doar si poate ca, vom avea inca un SOBOLAN INFRACTOR aruncat dupa gratii. Dar imensa "pata" de pe obrazul SISTEMULUI din Romania, nu va putea fi stearsa absolut niciodata! De ce spun acest lucru?

Pentru ca aceasta Alina Bica, in momentul in care a fost instalata in fuctia de sef al departamentului de lupta ANTI-MAFIA, potrivit probelor aduse in aceste zile de catre procurori, era deja CORUPTA! Pentru oamenii simpli si putin stiutori ai procedurilor desfasurate de organele abilitate INAINTE de numirea unei persoane intr-o functie de importanta capitala pentru sistem, firesc ca nu inseamna mai nimic, dar pentru cei ce au habar de ceea ce am precizat mai sus, tot la fel de firesc, se naste intrebarea:

1.) CUM DE NU S-AU CULES INFORMATII VIS-A-VIS DE PROBITATEA PROFESIONALA A IMPRICINATEI INAINTE DE NUMIREA IN FUNCTIA DE SEF AL DEPARTAMENTULUI DE LUPTA ANTI-MAFIA?

In fine...O RUSINE INFINITA PE OBRAZUL SISTEMULUI!

Parasind taramul mioritic, vreau sa prezint in randurile ce urmeaza, ceea ce a insemnat cu adevarat, candva, a fi "varf de lance" in lupta ANTI-MAFIA.

GIOVANI FALCONE.


PAOLO BORSELLINO.


In anii '80-90, atat Falcone cat si Borsellino au reprezentat, in Italia, varful de lance al luptei ANTI-MAFIA. Si tot ambii...dupa cateva incredibile (la acea vreme) victorii impotriva MAFIEI...au platit cu viata!

In ziua de azi, inclusiv, putini italieni, nemaivorbind de alte nationalitati, stiu sau macar isi aduc aminte ca...spre exemplu, GIOVANI FALCONE, desi provenea dintr-un cartier extrem de sarac al orasului Palermo (izvor nesecat de noi recruti pentru mafie) a ales DRUMUL CINTEI SI AL DREPTATII presarat cu infinite riscuri si greutati. Putini stiu ca, din biroul extrem de modest pe care-l avea in Palatul de Justitie din Palermo, Giovani Falcone a muncit zi si noapte fara incetare strangand dovezi care sa incrimineze MAFIA, dovezi care ulterior, au facut posibil a exista binecunoscutul "PROCES MAXI" in urma caruia (dupa 1 an si jumatate) au fost pentru PRIMA DATA IN ISTORIA ITALIEI condamnati la ani grei de temnita, peste 350 de mafioti.

Tot la fel de putini stiu astazi ca, pentru a se putea desfasura "PROCESUL MAXI", autoritatile italiene au trebuit sa construiasca un BUNCAR URIAS, iar in timpul desfasurarii procesului, paza era asigurata de MII DE SOLDATI inarmati pana in dinti, atat terestru cat si in aer. (elicopterele au survolat neincetat buncarul pentru ca mafia era extrem de puternica si putea ataca in orice clipa din "aer")

Si iar...putini mai stiu astazi ca, Giovani Falcone este probabil singurul italian care S-A CASATORIT in biroul ce-l avea in Palatul de Justitie din Palermo, fara martori si invitati, si pazit de soldati cu mitraliera.

Poate nu identic, dar aceeasi viata groaznica, plina de stres si teama de a fi ucis, a dus si Paolo Borsellino! Aceleasi imense sacrifici! PENTRU UN CREZ !

Bineinteles ca, imediat dupa imensa VICTORIE reputata prin "Procesul Maxi" impotriva Mafiei, amandoi (!!!) au platit cu viata!!! La diferenta de cateva luni au fost ucisi intr-un mod bestial! SI NU NUMAI EI....CI SI SOTIILE LOR! Ca sa intelegeti dimensiunea puterii ce o avea Mafia din Italia la acea vreme, este suficient sa precizez ca, pentru a-l ucide pe Giovani Falcone, a fost dinamitata o portiune intreaga de autostrada, iar in urma uriasei explozii, a fost pulverizat intreg convoiul de masini ce-l insotea.

DUPA CUM VA SPUNEAM, ATAT FALCONE CAT SI BORSELLINO, AU DETINUT ACEEASI POZITIE CU A DISTINSEI DOAMNE...ALINA BICA!

Comportamentul insa...1.000.000% diferit!

Cei doi italieni, pe langa faptul ca si-au sacrificat total, ani la rand, modul de viata, in plus, ACCEPTASERA IMPACATI moartea, ce cu siguranta stiau ca va veni datorita luptei ANTI-MAFIA! Da, ambii, in dese randuri au fost auziti spunand ca, doar momentul in care vor fi ucisi de catre mafie reprezinta o "necunoscuta"! STIAU CA VOR MURI!

Ce as mai putea vorbi de ALINA BICA, sefa departamentului ANTI-MAFIA??? (ce blasfemie)

Nu cred sa existe o rusine mai mare pentru un sistem, decat arestarea celei/celui care reprezenta varful de lance al luptei ANTI-MAFIA!

Bineinteles, DOAR O PARERE!




Un comentariu:

  1. ''bicutza'' fiind in trecut shefa ''d.i.i.c.o.t.'' ,arata c-a un antricot.

    RăspundețiȘtergere