...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 28 octombrie 2014

AM AJUNS SA DETEST SINTAGMA "OM DE AFACERI"!

Buna seara dragii mei!

Cei care ma cunosc, stiu prea bine ca, contrar majoritatii, personal...nu dau doi bani pe OAMENII DE AFACERI DIN ROMANIA. Cand aud sintagma "omul de afaceri x" pur si simplu simt cum jetul de voma este pe punctul de a exploda. Din punctul meu de vedere, in sfertul de secol care s-a scurs de la evenimentele din '89, Romania, nu a produs niciun OM DE AFACERI MULTIMILIONAR IN EURO pe cai cinstite!

In Romania, cinstit (in fine, aproape cinstit) nu exista decat MICUL INTREPRINZATOR, care fara doar si poate, dupa o activitate de 10-15 ani in diverse activitati private isi poate justifica o avere de maximum 3-5 milioane de euro. In rest, repet, din umilu-mi punct de vedere, toti acei oameni de afaceri ce-si etaleaza averile de zeci si sute de milioane, intr-un stat cu adevarat de drept...ar trebui sa infunde puscariile.

Stiu, poate ma veti injura pentru parerea pe care o exprim, insa inainte de toate, n-ar fi rau sa luati in calcul zecile de dovezi care curg de ceva vreme vis-a-vis de NECINSTEA ACESTOR NEMERNICI CARE AU SECATUIT TARA! Ultimele? Dorin Cocos (ex-sotul Elenei Udrea), Gheorghe Stefan (primarul din Piatra Neamt) si familia Hrebenciuc (tata si fiu)!

In cazul domnilor Cocos si Stefan, spagile incasate de pe urma contractului incheiat de statul roman cu Microsoft (4 si, respectiv, 2 milioane de euro) par niste "firimituri" in raport cu MEGA "PRADUIALA" de care este acuzata familia Hrebenciuc (tata si fiu), mai exact...traficul de influenta facut pentru retrocedarea ILEGALA a....ATENTIE MARE!!!....43.000 de hectare de padure...cui?...din nou...ATENTIE MARE...unui membru mai mult sau mai putin recunoscut de catre familia regala romana! (cine spunea ca regalitatea este o solutie pentru Romania???)

Si am dat doar ultimele trei exemple! Sa mai aduc aminte de libidinosul domn de la Timisoara (Marian Iancu) care are de petrecut vreo 12 ani de inchisoare pentru un prejudiciu de aproape 350 milioane de euro din afacerea RAFO. Sa mai aduc aminte si de Dinu Patriciu? In fine...Dumnezeu sa-l ierte! Sa mai aduc aminte de afaceristul Borcea, Netoiu, clanul Becali, Copos, Voiculescu, precum si alte zeci si zeci de nume care astazi sunt prezente in "catalogul" diverselor inchisori?

Iar ceea ce vedem, sau ni se permite sa vedem (deocamdata), ganditi-va ca reprezinta, probabil, nu mai mult de 10% din intreg jaful national care s-a desfasurat cu o regularitate de ceasornic elvetian in ultimul sfert de secol.

Stiti ceea ce ma irita la maxim? TUPEUL ACESTOR MIZERABILI !

Cand sunt arestati si, ulterior, aruncati in puscarii, striga cat ii tin gurile CA SUNT NEVINOVATI! Practic, padurile au disparut, industria s-a dizolvat, pestele din Delta abia daca mai ajunge pentru o saramura, litoralul a ajuns o epava, samd, INSA NIMENI NU ESTE DE VINA!

In contextul MOSTREI MAXIME DE TUPEU, in treacat, as mai aduce aminte si de fosta sotie a domnului Cocos, care dupa cum bine stiti, poate fi admirata pe miile de afise electorale! Nu, nu sunt misogin, daca va intrebati cum naiba de tocmai de o femeie ma iau cand aduc vorba de batalia pentru "Cotroceni". Nu, nu sunt nici psd-ist, daca, din nou, va intrebati de ce am ales "portocaliul" cand vorbesc de TUPEUL MAXIM.

Dar cum sa nu fiu revoltat cand, chiar zilele trecute, am ascultat-o pe distinsa doamna intr-o emisiune electorala, cum vorbea despre calitatile ce o califica pentru pozitia suprema in stat, sau de sutele de proiecte incununate cu succes, atata timp cat a fost MINISTRU!

Bai, fratilor! CAT TUPEU POTI AVEA sa nutresti si sa faci public pretentia de a fi sef de stat, in conditile in care, pana acum foarte putina vreme, ai CONVIETUIT CU "ACTE IN REGULA" SUB ACELASI ACOPERIS cu un domn care astazi este in arest pentru o spaga de 4 milioane de euro ca urmare a unui contract derulat cu bani publici???

Sa inteleg ca in acei multi ani cat ai fost nevasta distinsului domn, NU AI STIUT DE "INDELETNICIRILE" ACESTUIA??? Sa fim seriosi...

As putea scrie despre acesti "oameni de afaceri" saptamani la rand fara sa ma repet, insa un lucru imi este din ce in ce mai clar: DESI NE BATEM CU PUMNUL IN PIEPT CA SUNTEM O SOCIETATE CAPITALISTA, in esenta, nu suntem decat o societate plina de hoti!

Nu pot spune ca regimul comunist a fost bun, dar nu pot spune nici ca acest capitalism este mai breaz! Poate chiar mai nociv!

Repet! Nu cred ca Romania a produs in ultimul sfert de secol vreun megamilionar cinstit, ci doar, cel mult, un "palier" modest de MICI INTREPRINZATORI PRIVATI, singurii care merita apreciati! IN REST...HOTI, HOTI, HOTI!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu