...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 11 septembrie 2014

FERMA ANIMALELOR.

Buna seara dragii mei!

Voi amana, cel putin pentru o zi, partea a doua a comentariului ce are ca subiect "ORORILE DEMOCRATIEI" (scris ieri), pentru ca in aceasta seara vreau sa va povestesc o FABULA.

Acum multi ani, o ferma a animalelor ajunsese sa fie condusa si administrata de DOMNUL "SARPE". Desi ferma producea multi "STRUGURI" mari si foarte dulci, suficienti pentru procurarea la "schimb" a necesitatilor animalelor ce trudeau in cadrul fermei, domnul "sarpe" se obisnuise sa se infrupte din struguri si sa uite cu desavarsire obligatiile ce-i reveneau vis-a-vis de subordonatii sai. Cu fiecare luna care trecea, situatia administrativa a fermei era din ce in ce mai dramatica, ajungandu-se in punctul in care, nici macar lemne pentru incalzirea necesara trecerii iernii nu mai puteau fi procurate.

Dintre toate animalele revoltate, unul singur VOCIFERA PERMANENT SI INCERCA SA-L INLATURE DE LA CONDUCERE pe sarpele dictator. Era BIVOLUL. Dar cat era el de bivol, in ciuda nenumaratelor incercari, absolut niciodata nu reusea sa-l "debarce" pe domnul sarpe. Intr-o zi, dintr-o intamplare, LEUL a trecut pe la ferma animalelor si, tot dintr-o intamplare, afland de lista infinita a abuzurilor facute de domnul sarpe, S-A HOTARAT SA ACTIONEZE PENTRU REINSTAURAREA DREPTATII.

Imediat, bivolul, i s-a alaturat, actualizandu-i si detaliindu-i cu exactitate situatia dramatica pe care, de ani buni, ferma animalelor o traia. Initial, afland toate acestea, LEUL, apeland la logica, ajunsese la concluzia ca, a redresa situatia este aproape imposibil, pe langa faptul ca...si doar incercand, era necesara o cantitate uriasa de energie. Dar fiindu-i mila de saracele animale care tremurau de frig desi, ele munceau pentru producerea STRUGURILOR, a hotarat sa se implice si sa faca tot ceea ce-i sta in putinta pentru "debarcarea" sarpelui de la conducere, concomitent cu gasirea unor solutii pentru depasirea uriasei crize in care se afla ferma.

Lupta a fost dramatica, pentru ca SARPELE, pe langa faptul ca era extrem de perfid, mai avea si oarece "relatii". Dar cum LEUL, atunci cand se porneste, mai ales intr-o situatie in care in toti rarunchii simte cum ii urla spiritul de dreptate, ESTE GREU DE INFRANT, bineinteles ca a reusit sa-l alunge pe sarpele perfid de la conducerea fermei si, in plus, sa gaseasca intelegere si la furnizorii de "necesitati" pentru ferma.

Una peste alta, de unde, nu demult, ferma parea ca nu are absolut nicio sansa, fiind sortita falimentului absolut, usor dar sigur, situatia incepuse sa revina pe fagasul normal. Imediat dupa alungarea sarpelui dictator si hotoman, LEUL a decis sa ajute animalele pentru a-si alege un alt CONDUCATOR care sa administreze atat ferma cat si STRUGURII produsi de aceasta. El...nefiind absolut deloc interesat in acest sens.

Si uite asa, dupa o adunare la care au participat toate animalele din ferma, s-a decis ca BIVOLUL (va aduceti aminte, singurul care vocifera permanent contra abuzurilor sarpelui, pana sa intervina leul) sa preia conducerea fermei, inclusiv administrarea strugurilor mari si dulci.

Imediat dupa instalarea BIVOLULUI la conducere, LEUL, care supraveghease intregul proces de alegere, i-a spus urmatoarele cuvinte acestuia:

Bivolule, am maxima incredere in tine! Ai fost singurul care, inainte sa intervin eu absolut intamplator, ai avut curajul sa protestezi contra abuzurilor sarpelui, insa sa nu uiti ca, de acum incolo, bunul mers al fermei sta in mainile tale. Si inca ceva! Sa nu uiti niciodata cat efort am depus pentru a inlatura sarpele dictator si hotoman, asa incat...ABSOLUT NICIODATA SA NU AJUNGI A TE COMPORTA CA EL, dezamagind atat increderea animalelor care au fost de acord sa te aleaga ca sef, cat si a mea care te-am sustinut si ajutat.

La auzul acestor cuvinte, BIVOLUL, pe langa atitudinea extrem de respectuoasa fata de LEU, a tinut sa sublinieze ca NICIODATA nu va face abuzuri fata de restul animalelor prezente in ferma, cu atat mai putin sa fie necinstit in administrarea STRUGURILOR produsi.

Dupa cum va spuneam mai sus, incet dar sigur, cu fiecare zi care trecea, situatia fermei, desi inca foarte grea (inglobata in datoriile lasate de sarpele hotoman) totusi...incepea sa isi revina. Bivolul, care intre timp, cu ajutorul expres al LEULUI, demarase toate diligentele pentru tragerea la raspundere a sarpelui si pentru recuperarea "pagubei" lasate, nu stia cum sa se comporte mai frumos si mai mieros la adresa leului, repetandu-i tot timpul ca, fara ajutorul acesuia, nimic nu s-ar fi putut face.

Dar anii au trecut si...dintr-o situatie absolut dezastruoasa, ferma isi revenise complet, datoriile la furnizori fusesera demult achitate, iar cum demersurile pentru recuperarea "pagubei" de la domnul sarpe incepeau sa aiba sorti de izbanda, situatia prezenta devenise din ce in ce mai infloritoare. EXISTA INSA O SINGURA PROBLEMA! Din pacate!

BIVOLUL, desi promisese ca niciodata nu va repeta comportamentul sarpelui, odata cu trecerea anilor incepuse sa se schimbe. Daca la inceput cand era total neajutorat in fata sarpelui care (indiferent ca nu avea dreptate si era un hotoman) mereu IL INVINGEA, nu stia cum sa fie mai respectuos la adresa LEULUI care se implicase in apriga lupta, ulterior, cand "viforul" trecuse si magaziile fermei erau din ce in ce mai pline de struguri, respectul bivolului fata de leu se dilua din ce in ce mai mult, iar in plus...din nefericire, devenise o practica ca acesta sa se infrupte din magazia cu struguri, FARA A INSTIINTA PE CINEVA.

Avand in vedere aceasta situatie, LEUL, bineinteles ca a inceput sa-i atraga atentia BIVOLULUI ca nu este deloc in regula comportamentul sau, dara fara a avea vreun efect. Obraznicia si tupeul bivolului nu mai avea limite, asa ca, intr-o zi, dupa nenumarate demersuri, LEUL a ales sa se retraga total, fie si din pozitia de sfatuitor al bivolului, pentru ca, oricum, in actele fermei, asa cum isi dorise inca de la inceput, nu figura cu nicio calitate.

Ruptura i-a venit ca o "manusa" BIVOLULUI, mai ales ca, foarte curand, avea sa se recupereze si "paguba" facuta de sarpele hotoman. Ce putea fi mai bine pentru nesatulul BIVOL (devenit intre timp) decat niste magazii pline cu struguri, din care, atunci cand se infrupta, nu mai trebuia sa dea socoteala nici macar asa, de bun simt...NIMANUI ???

Dezamagirea LEULUI a fost uriasa! Inca o data i se dovedise ca CORECTITUDINEA este o piatra extrem de rara, iar in plus, chiar si animalele se schimba in timp in fata STRUGURILOR!

Dar o informatie de ultima ora l-a amarat pe leu si mai mult! A aflat ca BIVOLUL s-a tot ospatat din magazia cu struguri, din ce in ce mai mult, cu o nesimtire maxima, profitand din plin ca LEUL, scarbit, a ales de cativa ani sa se retraga total, iar in prezent, situatia fermei incepe din ce in ce mai mult sa semene cu cea din timpul "domniei" sarpelui perfid si hotoman.

In final (pentru ca fabula are si un final), LEUL i-a transmis BIVOLULUI urmatorul mesaj:

SA NU CREZI CA NU AM STIU CUM ESTI! Am stiut si te-am simtit inca de la inceput insa...intotdeauna am fost de parere ca, o sansa merita oricine!!!

Scumpii mei, sunt de parere ca aceasta fabula este trista rau, nu? Chiar imi este mila de LEU. Mereu a crezut ca daca el este corect si cinstit, asa sunt si cei din jurul sau! Nimic mai...neadevarat!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu