...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 18 august 2014

ORGOLIUL SAU...VIATA? CE ESTE MAI IMPORTANT?

Buna seara dragii mei!

In sfarsit s-a racorit! Deja ma simt mult mai bine! Bineinteles, mi-a revenit si cheful de a scrie. Azi vreau sa disecam o sintagma:

UMILINTA DOARE MAI TARE DECAT UN...CUTIT!

Cine a rostit aceste cuvinte? Pai, sa privim pozele de mai jos:



Da, scumpilor, dupa cum poate multi ati aflat, tanarul din imagine se numeste Sabin Mihalache, si a avut GHINIONUL sa fie batut si injunghiat sambata noapte de un clan tiganesc in statiunea COSTINESTI. Trecand peste REGRETABILUL EVENIMENT care se putea sfarsi tragic pentru tanarul in cauza, mult mai tragic imi pare faptul ca, DIN NEFERICIRE, impricinatul nu a invatat absolut nimic din cele traite!

Mai pe romaneste, dupa ce ca prin minune a scapat cu viata (atunci cand tiganii dau cu cutitul, extrem de rar se supravietuieste, pentru ca, statistic este demonstrat ca se urmareste lovitura mortala) VICTIMA se rafuieste prin ziare si pe facebook cu cetatenii, atat cei care, martori fiind la scandal, NU AU INTERVENIT (mai ales barbatii prezenti), cat si cu cei care, ulterior, prin intermediul mesajelor scrise, au incercat sa-i explice ca a fost o extrem de mare imprudenta sa riposeze in fata a 10 tigani pusi pe scandal!

Poate va intrebati care a fost motivul scandalului! Am uitat sa precizez ca unul dintre tigani i-a pus mana pe fund iubitei victimei, iar dupa ce acesta a RIPOSTAT, au fost chemate imediat alte 9-10 "ajutoare".

Spuneam mai devreme ca tanarul bucurestean nu a invatat ABSOLUT NIMIC din ceea ce a trait! Dupa cuvintele rostite ulterior evenimentelor, imi este extrem de clar ca HABAR NU ARE DE REGULILE SI COMPORTAMENTUL TIGANILOR, fiind doar un tanar care a gasit "trasul de fiare" (exagerat si, cel mai probabil, cu ajutorul steroizilor) un instrument prin care sa iasa in evidenta! SI A IESIT !

Acum voi argumenta!

VICTIMA spune ca:

1.) a luat bataie de la tigani dupa ce a fost nevoit sa intervina ca urmare a faptului ca IUBITA SA A FOST "PIPAITA".

Nimic mai fals! N-a inteles ca, ORICUM, nu scapa in acea sambata seara de bataia tiganilor! Soarta ii era "pecetluita" inca din momentul in care, din nefericire, a aparut in aceasi zona cu acel grup de tigani, si unde...exact cum se vede si din pozele de mai sus, A PROVOCAT PRIN ATITUDINE! Pareri sunt multe, si asa este normal! Insa achiesez celor care sustin ca, 99% din acei tineri care ajung sa exagereze cumplit cu "trasul de fiare", au un comportamnt si o atitudine mai mult decat provocatoare! Asadar, credeti-ma ca, iubita care a fost "pipaita" pe fund, nu a reprezentat decat pretextul! EL ERA "TINTA".

2.) considera ca a procedat perfect atunci cand a reactionat si l-a impins pe acel tigan ce-i "pipaise" iubita.

Nimic mai fals! Aici se vede cel mai bine ca nu cunoaste COMPORTAMENTUL SI MENTALITATEA TIGANILOR! Daca ar fi avut experienta, inca din secunda in care a realizat ca un "oarecare" i-a pus mana pe fund iubitei sale (mai cu seama cand el arata plin de muschi, iar probabil, agresorul, mult mai firav decat el) AR FI REALIZAT CA, in mod 100% sigur acel tigan nu era singur (tiganii absolut niciodata nu provoaca un scandal cand sunt singuri, nici macar cand sunt doar doi) si cea mai mare greseala este sa reactioneze violent.

Ce ar fi trebuit sa faca? Simplu (desi nu garanta reusita aplanarii unui conflict ce era stabilit sa se intample, inca inainte de a-i fi "pipaita" iubita): trebuia sa aiba o replica de genul:

Fratiorul meu, manca-ti-as talentul tau, este frumos ce gest ai facut? Sunt si eu cu iubita la mare si vreau sa ma simt bine! Chiar nu caut scandal si nu vreau sa am probleme! Stiu ca sunteti mai multi, ca ma puteti bate grav, ca sunteti mai buni ca mine, insa chiar nu vreau probleme! Uite, hai sa ne salutam ca doi "baieti" ce suntem si sa ne despartim prieteni". (gestica, mimica si tonalitatea sunt extrem de importante in astfel de momente)

NOTA: Nu pot exemplifica, dar cunosc scandaluri posibil uriase si cu urmari ultra tragice ce au fost aplanate in crunta MINORITATE doar din "vorba". Daca cineva nu a "platit" pentru a fi bagat in spital sau chiar mai rau (in acea situatie nu ai absolut nicio sansa si nici timp sa vorbesti pentru ca te ia din "oala"), sansele sa iesi dintr-o astfel de nefericita intamplare sunt foarte mari, daca stii sa vorbesti si sa te comporti!

Poate unii nu cred, dar TIGANII (chiar si cei foarte agresivi) au un moment in care, daca stii ce sa le spui, cand sa le spui, si mai ales cum sa le spui, sunt aproape dezarmati! Psihologic vorbind, acel grup de tigani, in mod clar a fost deranjat de atitudinea "musculoasa" a victimei, iar acel tigan care i-a pipait iubita, fusese clar trimis la "inaintare".

Ce putea sa se mai intample daca victima incerca sa-i vorbeasca calm si prietenos tiganului? Ce putea? Poate ca tiganul i-ar mai fi spus inca cateva vorbe de "dulce" si...daca vedea ca nu are reactie, era extrem de greu sa se mai ajunga la CONFLICT! Atentie mare!!!...conflict care, 1.000.000 % nu avea cum sa fie macar controlat, cu atat mai putin castigat!

In plus, faptul ca, dupa ce i-a pus mana pe fund iubitei "musculosului", acesta nu a reactionat violent si a incercat sa cada la "pace", reprezenta SUPREMA SATISFACTIE pentru respectivul tigan impreuna cu grupul sau! Desi nu pot spune cu certitudine, cred ca scandalul s-ar fi incheiat!

Dar exista o mare problema! CUM SA PLECE "CAPUL" TANARUL PLIN DE MUSCHI SI CU ATITUDINE DE RAMBO, MAI ALES CAND, DE FATA MAI ERA SI IUBITA???

Si s-a ajuns la bataie, o bataie PIERDUTA din start, a carei rezultat, in mod absolut MIRACULOS nu s-a incheiat cu o....CRIMA!

3.) prin postari pe facebook si declaratii in presa, bate obrazul martorilor prezenti la scandal (dar mai ales barbatilor) care nu au intervenit! Din nou, lipsa crunta de experienta! Cum sa te bagi intr-un scandal in care sunt implicati 10 tigani avand cutitele la vedere? Cu ce sa te bagi? Cu mana goala? Adica sa-ti lasi sotia, iubita sau copilul si sa te indrepti spre...un cutit in gat! CATA IMATURITATE !

Din pacate, acest tanar inconstient (el se madreste cu reactia sa) nu intelege ca, daca astazi mai traieste dupa un astfel de conflict, acest lucru se datoreaza doar unei MINUNI. Se vede clar ca nu are habar de lumea tiganeasca si de pericolul absolut imens ce apare atunci cand sunt scoase cutitele, pentru ca....atentie...TIGANII CHIAR NU FAC "FIGURATIE" CU ELE! In peste 90% dintre cazuri, loviturile sunt mortale, vizand pieptul, inima sau capul! Drept dovada sta chiar declaratia victimei care precizeaza clar ca lovitura de cutit ii era destinata capului (unul dintre tigani a vrut sa-i infiga cutitul in cap) si, printr-un reflex incredibil, s-a ferit si l-a nimerit intr-o zona nemortala!

SA TINETI MINTE CE VA SPUN ! IN FATA CUTITULUI NU POTI INTERVENI DECAT CU...ARMA DE FOC! Daca nu ai arma de foc (multi au) solutia este...fuga cat te tin picioarele! Nu credeti? Daca cunosteti smecheri si smardoi...puneti-le aceasta intrebare!

NIMENI NU POATE FACE FATA UNUI CUTIT ! POATE CU EXCEPTIA UNOR INDIVIZI APARTINAND TRUPELOR SPECIALE ANTRENATI IN LUPTA "CONTRA-CUTIT", dar cu o conditie! Lupta sa fie maxim "unu la unu". Altfel...doar in filme este!

4.) de departe cel mai stupefiant fapt il reprezinta "asocierile" gestului inconstient ce il putea costa VIATA cu actele de vitejie ale stramosilor nostri ce nu au plecat capul in fata turcilor, ungurilor, samd, (Doamne Dumnezeule!) victima considerand ca suntem un POPOR DE LASI, iar el a gandit si actionat precum gloriosii nostri stramosi!

Si finalul apoteotic: UMILINTA DOARE MAI MULT DECAT UN...CUTIT!

Asa este! Insa doar daca ai un noroc chior! Si l-a avut! Pentru ca, altfel, acum, cand scriu aceste randuri, mama, tata, sora, fratele, iubita, verii, samd...ar fi fost imbracati in "negru". Si pentru ce? Pentru orgoliu?

Ok, mai mult ca sigur ca, cel putin in sala de forta pe care o frecventeaza, victima o sa fie o mare vedeta! Nimeni nu va mai indrazni sa puna la indoiala ca are "sange" in el si ca nu a dat in spate nici in fata a 10 tigani inarmati cu cutite! De data asta a...tinut !

Bineinteles, DOAR O PARERE!

PS 1. Macar atat ar trebui sa se intrebe victima! De ce tocmai el? Poate a fost doar GHINION (perfect valabil) insa mai exista si cealalta varianta: cand vrei sa iesi in evidenta (se vede clar in poze) este posibil sa iesi si in fata celor care nu iti doresti!

PS 2. Subliniez! Peste tot ceea ce am scris (foarte posibil sa nu am dreptate) MA BUCUR DIN SUFLET CA VICTIMA A SCAPAT CU VIATA! In mod clar nu realizeaza ce noroc a avut! Din astfel de conflicte (tigani-sportivi) foarte rar se scapa cu viata atunci cand esti SINGUR ! Te "hacuiesc" ca pe un porc! Exemple as putea da cu nemiluita. (Marian Cosma, plus inca zeci de crime petrecute in tara, exact in acelasi mod)

Un comentariu:

  1. Bună seara! Nu stiu ce a vrut să transmită băiatul prin atitudinea pe care o afisează, dar este clar ca a vrut să atragă atenția. Mie mi se pare usor arogant si uitându-mă la poze chiar nu-mi place ce văd. Daca tot mesajul asta l-o fi transmis si celor care l-au agresat...... Si totusi, imi pare rau pentru el. Poate ca a fost o lectie. Maria.

    RăspundețiȘtergere