...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 31 august 2014

NOROC CA...INCA, RUSIA NU NE IA IN SERIOS!

Buna seara dragii mei!

Sau...poate, mult mai potrivit ar fi sa va urez "Buna dimineata", avand in vedere ca este aproape ora 3,30. Am vrut sa scriu mai devreme, insa abia acum mi-am gasit timp s-o fac. Ma obsedeaza si, totodata, ma ingrijoreaza extrem de tare RAZBOIUL DIN UCRAINA. Fac precizarea ca acest comentariu nu este adresat ignorantilor si celor care folosesc uzual sintagma "Pai, asa a spus la televizor!" ci acelora care gasesc placerea de a gandi singuri si as forma propia opinie.

Daca as privi sau as asculta oricare "TELEVIZOR" din zona Uniunii Europene sau a SUA, fara doar si poate voi auzi aceeasi "placa": RUSIA SI NEBUNUL DE PUTIN A INCEPUT RAZBOIUL CONTRA EUROPEI!

Mult mai grav consider a fi ca, in ultima vreme, inclusiv presedintele Romaniei a imbratisat aceasta "placa", anuntand ca va cere in cadrul aliantei NATO ajutor militar imediat pentru Ucraina, neuitand sa-l numeasca pe Putin...NEBUNUL care crede ca mai poate recucerii sferele de influenta de odinioara!

Eu nu sunt politician (cu atat mai putin "de varf"), nu sunt nici diplomat, dar consider ca astfel de declaratii sunt EXTREM, EXTREM, EXTREM DE RISCANTE, in conditiile in care, cel putin in ultimii 25 de ani, Rusia nu cred ca ne-a deranjat cu ceva! Acum, poate veti ajunge la concluzia ca sunt chiar ridicol, cand va spun ca, un stat ca Romania, cu armata si dotarile pe care le are, NICIODATA N-AR TREBUI SA FACA ASTFEL DE DECLARATII BELICOASE LA ADRESA UNUI..."MAMUT", pentru ca Rusia asta este!

Sincer, ma gandesc pe ce naiba ne bazam cand facem astfel de declaratii ca tara? Sa nu-mi spuneti ca pe AMERICANI SI NATO pentru ca imi pare cel putin ridicol! As putea sa dau foarte multe argumente, dar ma voi opri la unul singur:

DE LUNI DE ZILE DE CAND SUTE DE MII DE LOCUITORI AI UCRAINEI (din diverse orase) TRAIESC IN TEROARE SI MIZERIE (parte dintre ei, pierzandu-si inclusiv viata, pentru ca...casele si le-au pierdut demult) CU CE AU FOST AJUTATI DE CATRE SUA SI NATO? Cumva doar cu declaratii?

Cu declaratii sobre ca cele pe care le-a facut presedintele Obama vis-a-vis de acel tanar negru care a fost ucis de catre politie intr-unul dintre statele americane (fapt ce a declansat aproape un razboi civil), si care, la cateva zeci de minute dupa conferinta de presa, a fost filmat cum radea cu gura pana la urechi, facand glume cu niste prieteni cu care JUCA GOLF?

Asadar, pe ce naiba ne bazam cand ajungem, inclusiv, sa-l numim NEBUN pe Putin intr-o declaratie a celui mai important om din Romania?

Firesc, ma intreb cu maxima ingrijorare! Simpatizantii UE si SUA striga din toti rarunchii ca Rusia a inceput razboiul contra Europei! Din punctul meu de vedere, este o gluma! Cel putin pana in momentul de fata, Rusia, doar s-a jucat! Acele efective de cateva zeci de mii de soldati pe care le tot plimba pe la granita cu Ucraina si cele cateva mii de tancuri sunt doar o...GLUMA fata de uriasul potential militar pe care il detine!

Daca ar fi, Doamne Fereste, ca Rusia sa porneasca cu adevarat razboiul contra Europei (aviatie si submarine, ca sa nu mai vorbesc de rachetele cu raza medie si lunga de actiune), tari ca Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, samd...ar fi "paralizate" si apoi cucerite in doar cateva zile! Nu sunt expert militar, insa opinez ca, mai ales tari micute si extrem de slab dotate militar (asa cum este Romania) n-ar trebui niciodata sa paraseasca zona "neutra" (pacifista) si sa faca declaratii belicoase si amenintatoare la adresa unor forte teribile militare!

NOROC CA RUSIA (cel putin deocamdata) NU NE IA IN SERIOS! Ne priveste exact cum priveste elefantul un iepuras guraliv! Doamne Fereste sa ne ia intr-o zi in serios!

Stiu, stiu, stiu, prostii sau ignorantii pot spune ca...deh, acum facem parte dintr-o MARE ALIANTA MILITARA, iar acest lucru ne fereste de probleme! Oare asa sa fie? Am inceput sa vorbim de RAZBOI, dar nu realizam ca daca...din nefericire, intr-o zi, am ajunge in situatia Ucrainei, pana sa ne ajute "aliatii" (care si-ar face griji mai intai pentru tarile lor) pierderile materiale si de vieti omenesti ar fi uriase!

Ar mai fi o problema care ma deranjeaza foarte tare! IULIA TIMOSENKO ! (o stiti, marea disidenta cu vederi pro UE) Ati mai auzit ceva de ea dupa perioada EUROMAIDAN-ULUI de la Kiev? Intre timp, sute de mii de ucrainieni au avut viata data total peste cap, ajungand sa-si piarda casele, sa nu aiba cu ce sa se spele, ce sa manance (oameni care acum 8-9 luni duceau o viata normala, ca si noi), iar parte dintre ei...si-au pierdut chiar viata! Unde este doamna Iulia Timosenko sau...frumoasa ei fata care, in timp ce ucrainienii mureau in manifestatiile de la Kiev (acum juma' de an) isi serba ziua intr-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Roma?

Cumva, lupta cu arma in mana? Nu, nici pomeneala! Unii sunt cu declaratiile, si prostii, ulterior, sunt pusi sa lupte cu arma in mana si sa-si piarda viata! Este corect? Eu spun ca...NU!

In final, as mai spune ceva! Deocamdata, din punctul meu de vedere, Rusia nu si-a parasit secularele zone de influenta! Problema este ca..."cineva" nutreste grav la ele! Si Rusia si le apara! Sa nu fim absurzi!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

P.S. Ma vad nevoit sa repet, pentru ca nu vreau sa se creeze confuzii! Am fost crescut si invatat inca de mic sa urasc Rusia datorita faptului ca familia mea a avut enorm de suferit in urma invaziei sovietice din anii '50, dar acest lucru nu-mi poate altera gandirea echilibrata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu