...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 19 iulie 2014

REGRETAM PROFUND DAR...SA RAMANEM REALISTI !

Buna ziua dragii mei!

Desi pentru multi (poate) nu este un subiect interesant, voi continua totusi sa scriu despre URIASA TRAGEDIE AVIATICA care a avut loc acum cateva zile la granita dintre Ucraina si Rusia. Ca intotdeauna cand se intampla astfel de tragedii, dar mai ales in momente de conflict intre interesele celor doua mari super puteri (SUA si Rusia) mapamondul se imparte in doua. (vis-a-vis de pareri) Cei care simpatizeaza cu SUA sustin cu tarie (fara argumente solide) ca doborarea avionului se datoreaza criminalului de Putin, KGB-ului si GRU-ului, iar simpatizantii Rusiei, axiomatic, combat aceste acuze (si ei, fara a aduce prea multe argumente credibile).

Personal, nu simpatizez SUA (stiu, ar trebui sa fiu sfartecat pentru ca indraznesc a nu simpatiza cu ceea ce este la "moda") dar nici Rusia (n-am vreun motiv). Incerc doar sa fiu ECHIDISTANT si sa nu ma las "prada" MANIPULARII. In acest context, as pune o intrebare:

Cumva, nu vi se pare ca, cel putin in ultimii 25 de ani, situatia in lume a stat cam asa: NU VREI SA FACI CUM ITI SPUN EU, NU-I NIMIC, IN CATEVA LUNI ITI TRANSFORM TARA INTR-UN "TEATRU" DE RAZBOI !

De ce spun acest lucru? Pai au simtit-o pe pielea lor cel putin irakienii, sarbii si...acum, ucrainienii. Si daca tot am ajuns la UCRAINA, hai sa incercam a ne aminti cum a inceput aceasta NENOROCIRE care parca nu se mai termina. Pai, daca nu ma inseala memoria, pe la inceputul anului cand, fostul presedinte ucrainian (ales democratic!!!) a decis sa spuna "pas" invitatiei UE si sa mearga in continuare alaturi de Rusia (care ii oferise un imprumut de 10 miliarde de euro, fara sa-i puna vreo conditie economica)...BRUSC, CA DIN SENIN, intr-o piata din Kiev, numita ulterior EUROMAIDAN, au inceput niste demonstratii. Mai intai pasnice, dar care ulterior s-au transformat intr-un adevarat razboi soldat cu sute de morti.

Care a fost urmarea?

PRESEDINTELE UCRAINIAN (ales democratic!!!) A FOST INLATURAT DE LA PUTERE, desi...atentie, nici pana in ziua de astazi nu au aparut DOVEZI MACAR CLARE, daca nu irefutabile, ca s-ar face vinovat de vietile pierdute in perimetrul din EUROMAIDAN.

Acum, eu nu sustin niciuna dintre parti, dar imi pun o intrebare:

Pana sa spuna "pas" invitatiei UE, Ucraina era o tara in care linistea si pacea domneau cu autoritate! Oamenii nu o duceau stralucit, dar nici nu le mureau copiii intr-un razboi absurd! CINE OARE AVEA TOT INTERESUL SA TRANSFORME UCRAINA INTR-UN PERIMETRU DE RAZBOI? (raspunsul este axiomatic, cred eu!)

Revenind la prezent, si, implicit, la imensa tragedie aviatica care a avut loc, plec cu rationamentul, acceptand ca...SEPARATISTII PRO-RUSI au doborat acel avion. (desi inca nu este nimic demonstrat) Dar resping (!!!) categoric faptul ca Putin, KGB-ul sau GRU-ul ar fi avut vreo implicare! Am si argumente (bineinteles) care, cel putin mie, imi par de nezdruncinat din punct de vedere logic:

a) De ce sa fi comandat Putin sau serviciile secrete rusesti doborarea UNUI AVION PLIN DE CIVILI (in care mai erau si 80 de copii) ???

Nu vi se pare o imensa idiotenie care, pe langa faptul ca nu aducea nimic bun Rusiei, din contra, isca si un val de URA la nivel mondial? Eu sustin raspicat ca aceasta varianta nu poate fi luata in consideratie!

b) Ce motive puteau avea separatistii pro-rusi (indiferent cat de mercenari fara suflet ar fi) sa doboare un avion civil plin cu copii?

Nu sunteti de parere ca, din nou, pe langa faptul ca n-ar fi castigat absolut nimic, din contra, tot mapamondul (inclusiv cei care pana atunci aveau oarece rezerve) i-ar fi considerat niste teroristi ordinari care trebuiesc lichidati?

Desi inca nu este absolut nimic dovedit (sa asteptam rezultatele anchetei) inclin sa cred (bazandu-ma pe logica) ca doborarea avionului a fost facuta de catre separatistii pro-rusi (pentru ca s-a intamplat intr-o zona controlata de ei) dar....atentie....DIN GRESEALA !!! Nicio clipa nu au realizat ca "tinta" luata in vizor este un avion de pasageri si nu un avion militar ucrainian.

TOCMAI AICI ESTE DE DISCUTAT ! PENTRU CA, DIN NEFERICIRE, ACESTEA SUNT REZULTATELE UNUI RAZBOI INUTIL (care nu va aduce nimic bun Ucrainei) SI CARE, DIN PACATE, ABIA AU INCEPUT !!!

Stiti ceea ce ma enerveaza cel mai tare?

Faptul ca cetatenii SUA stau si isi traiesc linistiti vietile la capatul celalalt al lumii, iar noi, cei din aceasta zona, TREBUIE SA STAM CU STRESUL ESCALADARII CONFLICTULUI !!!

Eu as fi crezut fara indoiala ca fiind vinovata Rusia, daca o vedeam ca, DIN SENIN, incepe sa atace Ucraina (diplomatic sau militar) pentru a o ocupa! Insa nu pot sa uit ca TOATA ACEASTA NENOROCIRE (care nu se mai termina) a inceput in momentul in care fostul presedinte ucrainian a ales sa spuna "pas" invitatiei UE si sa mearga alaturi de Rusia!

Majoritatea oamenilor de pe glob, pe langa faptul ca sunt superficiali, mai sunt si prosti! Ei cred ca RUSIA este singura! NIMIC MAI FALS! Rusia niciodata nu va ramane singura intr-un eventual conflict cu partea occidentala a lumii, dovada fiind China, care, foarte curand, s-a aratat interesata sa cumpere foarte mult gaz de la aceasta, in cazul in care exportul catre occident va avea de suferit! Si India, deasemenea, s-a aratat extrem de interesata!

Spuneam ca majoritatea oamenilor sunt superficiali, prosti si neinstruiti! Pai cum sa-i consideri cand ii vezi cum arunca aiurea cu cuvinte si fac publice tot felul de teorii anti-rusesti si de simpatie fata de occident in conditiile in care....ATENTIE....mare parte din Europa Occidentala (cei care se pricep stiu) ESTE DETINUTA DE RUSIA !!!

Eu nu mi-as permite deloc sa iau in deradere Rusia, si serviciile ei secrete, bazandu-ma pe forta NATO !

Nu vreau sa fiu obraznic si nici sa jignesc, insa este suficient sa citesti LISTA tarilor care constituie NATO (oare cati au citit-o?) si credeti-ma pe cuvant ca TE APUCA RASUL !!! Din nou, nu vreau sa fiu impertinent, dar cred cu tarie ca mult trambitata forta NATO, da bine doar pe "hartie" !!!

Sper din tot sufletul ca acest focar de razboi din Ucraina sa nu se extinda, pentru ca, n-ar fi prima data in istorie cand, RAZBOIUL SE POARTA IN EUROPA, iar cetatenii SUA isi vad linistiti de viata, la zeci de mii de km departare !!!

In final atat mai spun! Este un lucru extrem de interesant! Cu putina vreme in urma, ministrul de externe polonez a fost inregistrat cand spunea in "privat" niste cuvinte deloc magulitoare la adresa SUA! Tocmai de aceea am considerat intotdeauna ca, REALITATEA, aproape niciodata, nu este cea din DECLARATIILE OFICIALE, desi prostii aveau toate motivele sa creada ca POLONIA (datorita trecutului) are toate motivele sa urasca Rusia si sa iubeasca SUA.

Respectivele inregistrari au aratat exact invers !

Ma indoiesc profund ca tarile din estul Europei (inclusiv Romania) in spatele declaratiilor oficiale, accepta ca au scapat de Rusia acum 25 de ani si au dat de...SUA ! (intelegeti ceea ce vreau sa spun)

Desi nu ma bat cu pumnul in piept ca sunt vreun PATRIOT, privesc cu mare ingrijorare aceast "obicei" din ce in ce mai vizibil:

NU FACI CA MINE...ITI TRANSFORM TARA INTR-UN TEATRU DE RAZBOI !

Nu cumva, Ucraina este extrem de importanta (strategic vorbind) datorita conductelor de petrol si gaz rusesti care ii traverseaza tara? Petrolul si gazul care ii asigura Rusiei o pozitie cruciala in Europa!

Bineinteles, DOAR O PARERE !

P.S. Am mai spus-o! Ucraina va trage zeci de ani de acum incolo sa repare tot ce strica in prezent! CINE O S-O AJUTE? CUMVA...UE? CUMVA...SUA? Nu cred, pentru ca deja este stiut ca, banii pompati in Grecia au fost mizilic fata de ceea ce este necesar revigorarii economiei ucrainiene.

Un comentariu:

  1. Europa vestica e duplicitara, de se pupa cu Putin in tribune pe la ce meciuri apuca.
    Sa fii curios de natiile mortilor! Numeri pe degete mortii de origine vestico-occidentala.
    Avionul ala nu a fost ales intamplator. Fu probabil menit sa testeze reactia iuesei.

    RACHETA:
    Miroase racheta a ucraineana.
    Ucraina a vandut la piata neagra tot armamentul usor ramas de la Urs.
    Cele mai minuscule dotari ale armiei ucrainiene, ei si le-au vandut.
    Dar a ramas mult armament greu. Ala e greu vandabil. Ca nu incape la sacosa ca sa-l scoti la granita.
    Si cateva serii de lansatoare, eu pun prinsoare ca sunt la negru ascunse, asa, lasate de vremuri negre, cu seriile negre/neanregistrate/vechi si uitate/disparute in tranzitie, samd..
    Ca nu stii cand iti trebuiesc pe langa casa.
    Interesant ca presa italiana are alte relatari diferite din Ucraina, comparativ cu restul presei europene: ei scriu ca Ucraina taragane de zile accesul expertilor la avionul prabusit, SI NU separatistii.

    Iuesei stie bine de unde a venit ghiuleaua zburatoare.
    Cu radarele aeropurtate si doi sateliti militari cu ocheanele pe zona eurasitica, ei fac pe niznaiu.
    N-ai cum ! Cum asa ?
    Pentru ca razboiul fu pornit de licuriciul mare, de peste ocean, ala negru si urecheat de miroase a marihuana.
    Pentru ca razboaiele de azi se pornesc DOAR pentru controlul resurselor.
    Si companiile americane au renume in tot mapamondul pentru asta.

    Resursele energetice din Crimeea si influenta maritima a zonei....
    Cat si le dorea miss Nulad pentru energofagele companii americane...
    Dar Germania si Europa toata a zis pas, si nu s-au varat in Crimeea.
    Si asa pornira iuesei, euromidanul.
    Cum rusul nu-ti lasa coada jos in veci, au trimis instructori pentru racolarea si preagatirea separatistilor din randul ucrainienilor.
    Fara greutate, racolajul a fost facut de pe Facebook.
    Mancare, haine, pregatire si un sicriu care ajunge inapoi la familie, atata le ofera.
    Ca doar na, lupti pentru independeta...
    Garla de tineri la oferta.

    Si asa a inceput etapa de gherila.
    Dar iuesei deja a pierdut...
    Gazpromul a pus deja o laba pe Crimeea.
    Iocus resurse si americanul isi sterge balele.
    Rusul n-a fost moale. Asa a fost mereu: fara minte si tare in bata, ca sa n-ai de-a face cu el.

    Acum un avion spulberat (dar spulberat cu mare atentie si cu smecherie, cat sa nu indigne actorii europei).
    Moscova testeaza america. Si sunt spre zero reactii...
    Au fost doar reactiile de azi, "ferme, hotarate, dure", dinspre licuriciul mai mic al americului in europa - Basesco.

    Prinsoarea mea e ca daca ii mai sacaie mult americanii cu vanatul de resurse, rusul poate debita oricand asa : noi i-am sprijinit pe separatisti, dar au luat-o razna, noi acum ii renegam, dar ce sa vezi...stiti ca au cumparat racheta fix de la regimul ucrainean sprijinit de iuesei?
    Auu, cum mai drege Obama busuiocul ?
    Merkel abia asteapta, are spume deja la bot pe urecheatul Obama, de la interceptarile telefonice.
    Pai mai plateste Merkel datoria la gaze a Ucrainei la Putin ?

    Dar astea n-or sa se intample..
    Zic eu ca racheta si avionul e ACTUL FINAL din care IES din scena toti actorii implicati: SUA, Rusia, Germania, Ucraina.
    Tapii ispasitori or sa ramana separatistii.
    Vor fi prinsi, condamnati, ca multi alti tzapi...

    RăspundețiȘtergere