...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 23 iulie 2014

AMENINTARI DAR...PANA LA BANI !!!

Buna ziua scumpii mei!

Dupa 3 zile petrecute pe litoral, desi nu ma pot lauda ca am reglat deficitul de somn, totusi cu fiecare minut care se scurge simt ca incep sa ma relaxez cu adevarat. Si cum in aceasta dupa amiaza (pentru prima data) soarele s-a ascuns dupa nori, cu o bere in fata, pe terasa hotelului, profit de ocazie si scriu cateva randuri. (tot n-am mai facut-o de cateva zile)

Regret daca va voi dezamagi insa...si astazi voi scrie vis-a-vis de razboiul din Ucraina. Nu mai este un secret ca il urmaresc cu maxim interes incercand sa aflu cat mai rapid ultimele noutati. In acest context, as incepe prin a va reaminti ca, nu mai departe de acum cateva zile, sustineam ca RUSIA nici pe departe nu este atat de stigmatizata de EUROPA OCCIDENTALA, pe langa faptul ca, intr-un eventual conflict deschis, sub nicio forma nu ar fi singura.

Dupa cum probabil cunoasteti, de la doborarea acelui avion de pasageri malaezian de catre separatistii pro-rusi, au mai fost doborate doua avioane, de data aceasta apartinand armatei ucrainiene. Caraghiosii de americani (regret s-o spun, insa chiar asa imi par) tot "latra la luna" din partea cealalta a lumii ca vor dispune nu stiu ce masuri de izolare economica a Rusiei si de blocare a nu stiu cate conturi bancare. Declarativ (doar!!!), la fel procedeaza si vestul european.

Pentru ca in realitate, cel putin partea occidentala a Europei, CHIAR daca si-ar dori, nu prea are cum sa faca mai mult decat sa "maraie" si sa "latre" in fata Rusiei. Scumpilor, aceasta este realitatea! Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, rusii sunt atat de bine "ancorati" in toata Europa incat este aproape imposibil sa-i zdruncini economic (militar, nici atata) fara a-ti zdruncina serios si tie economia.

Vedeti voi, spre deosebire de conducatorii SUA (cel putin in ultimii 25 de ani) cei ai Rusiei...CHIAR AU AVUT "STOFA". Politica acestora a fost mai putin vizibila din punct de vedere militar in afara granitelor Rusiei dar extrem de vizibila la nivel economic. Practic, in timp ce caraghiosii de AMERICANI n-au stiut sa tina cont de faptul ca a domina MILITAR intreaga lume, necesita si niste COSTURI ABSOLUT URIASE, rusii au preferat sa domine economic (cel putin Europa) alaturi de China (care domina SUA, stiut fiind faptul ca este cel mai mare creditor al americanilor).

Si uite asa s-a ajuns ca ASTAZI, un conducator DEMODAT, precum Putin, sa priveasca amuzat la "maraielile" si "latratul" Europei (cu atat mai putin al SUA) pentru ca...dependenta economica a celor care "latra" fata de BANII SI RESURSELE NATURALE ALE RUSIEI este destul de mare !

Un singur exemplu va dau !!!

Daca nu gresesc, cred ca FRANTA are incheiat cu Rusia un contract in valoare de peste 1 MILIARD DE EURO pentru furnizarea a doua nave de razboi! Mai mult, din ce se pare, si Germania are astfel de contracte incheiate cu rusii. AXIOMATIC, daca tot vrei sa-i PENALIZEZI pe rusi pentru "neobrazarea" de a nu accepta ca varful rachetelor americane sa le bata in geamul Moscovei (prin intermediul unei eventuale si posibile aderari a Ucrainei la Nato)...DE CE OARE NU ANULEZI SAU CEL PUTIN NU "INGHETI" ACELE CONTRACTE ???

Raspunsul este simplu, scumpii mei! Mirosul banilor este irezistibil, chiar daca acestia provin de la domnul Putin. A "latra" pentru FRAIERII care pun "botul" si se mandresc cu reactia "lumii democratice" fata de rusi, nu costa nimic, dar a RENUNTA la contracte de miliarde de euro este cu totul si cu totul altceva !!!

Nu mai fac vorbire despre MIILE SI MIILE de "active" ale respectivelor tari ce sunt detinute de rusi! (si nu vorbesc doar de Franta si Germania)

Asa ca...hai sa fim seriosi !!! Poate gresesc si nu am dreptate, dar nu stiu de ce imi vine a crede ca, TOCMAI ASTAZI, cand toti naivii din UE cred ca aliantele economice si militare le confera garantia unui PUTERI SPORITE in relatia cu Rusia, in realitate, lucrurile stau exact invers !

RUSII AU BANI MULTI, EXTREM DE MULTI, pentru ca, in ultimii 25 de ani, spre deosebire de SUA, nu i-au aruncat pe SUTE DE MII DE SOLTATI detasati in toate zonele lumii, ca sa nu mai vorbesc de armanent. Daca nu gresesc, ARMATA detasata in lume, ii costa pe americani circa 1 miliard de dolari pe zi !!!

Ar mai fi ceva! Cat de cretin poate fi cineva sa creada ca o tara precum GERMANIA (trecutul nu se uita niciodata) ar putea sa fie ALIATUL americanilor? Aaaaa, declarativ....da! Este la moda si deh...fraierii trebuiesc prostiti! Daca GRESESC si realitatea ma poate contrazice, atunci pun o intrebare:

DE CE SERVICIILE DE SPIONAJ AMERICAN AU INTERCEPTAT CONVORBIRILE CANCELARULUI GERMANIEI (un puternic aliat, nu?), provocand un atat de mare scandal diplomatic, incat s-a ajuns la expulzarea sefului spionajului american de la Berlin???

Bai, fratilor, desi este doar un punct de vedere, nu stiu cat de singuri sunt rusii in lume, insa am un puternic sentiment ca, AMERICANI, in realitate, sunt infinit mai SINGURI decat acestia!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

P.S. Vad ca soarele se incapataneaza sa ramana ascuns printre nori! Nu-i nimic, voi juca "table" cu cumnatu' pe plaja. Si voi bea votka. Daaaa, la naiba, a inceput sa-mi placa rau de tot votka :):)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu