...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 4 iunie 2014

CAT DE GREU SE ADOPTA UN COPIL IN ROMANIA.

Buna seara dragii mei!

De data aceasta am ales ca subiect de discutie COPIII INSTITUTIONALIZATI DIN ROMANIA. Cred ca niciodata nu am scris despre acest subiect pe blog, iar daca am facut-o, n-am atacat niciodata frontal. Am s-o fac in aceasta seara.

Asadar, conform statisticilor, in Romania se regasesc peste 60.000 de copii institutionalizati. Daca ar fi dupa mine, in aceeasi masura ar trebui sa existe si cel putin cateva mii de parinti care sa infunde puscaria pentru ca...da, eu as pedepsi cu inchisoare grea ABANDONUL DE COPII. Dar cum parerea mea este la fel de importanta precum un fir de praf de pe o masina parcata pe trotuar, nu-mi ramane decat s-o fac totusi publica. (deh, minima satisfactie)

Este socant faptul ca in Romania exista peste 60.000 de copii institutionalizati, dar mai socant este ca, tot in Romania, exista niste LEGI ALE ADOPTIEI atat de alambicate si greoi de pus in aplicare, incat esti tentat sa concluzionezi ca au fost facute pentru DESCURAJAREA ADOPTIEI.

Niciodata nu voi intelege cum este posibil ca un IMBECIL betiv si semidoct/analfabet care a "scuturat-o" in timp ce nici nu vedea pe unde merge, nu numai ca nu este tras la raspundere din punct de vedere legal pentru aducerea pe lume si, ulterior, abandonarea unui prunc intr-un centru de plasament (acesta fiind cazul fericit, daca nu il abandoneaza pe strada) dar....ATENTIE...conform legilor, mai are si o gramada de drepturi !!!

Spre exemplu, pana acum putina vreme, o familie adoptiva, dupa ce trecea prin aproape toate etapele mai mult decat chinuitoare ale adoptiei (ani de zile), si dupa ce ajungea sa iubeasca copilul adoptat precum propriul copil, se trezea ca, in ultimul moment, BETIVUL SEMIDOCT/ANALFABET (valabil si pentru "ele") se "sucea" si spunea ca nu mai este de acord sa ofere copilul acelei familii! (de regula pentru a obtine diverse sume de bani)

IAR LEGEA, FRATILOR, ERA DE PARTEA ACELOR NEMERNICI/CE !!!

De putina vreme se pare ca lucrurile s-au mai schimbat in bine, insa tot extrem de greoi se poate realiza o adoptie! Poate unii au impresia ca vorbesc in necunostinta de cauza (ceea ce nu s-a intamplat niciodata pe acest blog!) dar va asigur ca si de data aceasta am avut PRIVILEGIUL sa stau de vorba cu o familie adoptiva, sa le ascult punctul de vedere si sa le inteleg frustrarile si temerile uriase pe care le-au trait pana cand au reusit sa rasufle usurati ca acel copil este definitiv al lor! (o fetita)

Nu va mai povestesc ce educatie aleasa si ce conditii perfecte de trai ii sunt oferite acelei fetite in sanul familiei adoptive, dar ma intreb ce naiba s-ar fi ales de acel copil daca nu ar fi avut norocul sa fie ADOPTAT? Cel mai probabil, inca din primii ani ai adolescentei ar fi devenit victima abuzurilor sexuale si, ulterior, daca nu isi gasea sfarsitul prin vreo tara straina de mana vreunui interlop a carei activitate este traficul de carne vie si prostitutia juvenila, aproape sigur ar fi ajuns tot prostituata, in Romania, protejata de un "peste".

Nu, fratilor! Consider ca asa nu mai merge! Dupa ce ca suntem "praf" in ceea ce priveste natalitatea si...suntem si mai "praf" daca socotim statistic care este media de nasteri la populatia civilizata (intelegeti ceea ce vreau sa scot in evidenta), fara a lua in considerare betivii si betivele fara niciun rost in viata de prin toate colturile tarii care fac copii pe banda rulanta, iar ulterior, IN CEL MAI FERICIT CAZ, le ofera o viata de mizerie, mai punem si tot felul de "bete in roata" PROCESULUI DE ADOPTIE prin intermediul legislatiei !!!

REPET! DACA AR FI DUPA MINE, ORICE PARINTE CARE ISI ABANDONEAZA COPILUL AR INTRA IN PUSCARIE!

Nu poti aduce copii pe lume doar pentru ca TRAIM INTR-O DEMOCRATIE, si, peste ceea ce a lasat Dumnezeu ca fiind "natural" nu se poate interveni! Ba da! Consider ca ar fi civilizat sa se intervina pe cale medicala cu ACCEPTUL INDIVIDULUI/EI ce este constient ca in cazul in care aduce un copil pe lume, singura solutie este sa-l abandoneze intr-un centru de plasament!

De ce nu ar fi democratica o astfel de solutie?

Vrei copil? Ok, iti asumi si responsabilitatea de a-i oferi macar un nivel MINIM de trai! Esti constient ca nu poti sa oferi ceea ce ar reprezenta "firescul" minim, foarte bine...iti dai acordul ca pe cale medicala sa fii pus la adapost!

SA NU UITATI: NU-L INTREBI PE COPIL DACA VREA SA FIE ADUS PE LUME DE TINE ! (din pacate) ASA CA NU ESTE CORECT SA-L ADUCI PE LUME SI SA-L CONDAMNI LA O VIATA IN MIZERIE, PLINA DE ABUZURI SI LIPSURI !

Bineinteles, DOAR O PARERE!

3 comentarii:

  1. Dar de sa fie adoptiile facile in PLANUL de tiganizare a Romaniei ?
    Ca tiganul nu "practica" adoptia.
    Tiganul-tziga umbla cu anaconda de dupa gat, si-l goleste seara de seara in piranda ca sa-i creasca sanii.
    In plus, icrele romanului NU TREBUIE SA SE MAI DEPUNA, romanul trebuie sa vada DOAR ca e TARE greu sa cresti copii, si sa lase meseria de facut puradei - doar tiganilor.
    Copilul roman trebuie ostracizat, facut sa n-aiba un viitor.

    Tiganizarea Romaniei, anume planurile facute in '98, se pun in aplicare, incet, DAR SIGUR..
    Germania, Franta (si mama Rusie pare interesata), Petre Roman, Soros si Banca Mondiala tocmira planurile fara scrupule, doar asa ca sa fim noi culoarul de marfa-tigani numarul UNU al Europei, si sa se scape de ei.
    Sa ii desarte pe toti in Romania si sa ii izoleze civilizat aici. O natie noua, tinuta sub control, pompata cu euroi.

    Poate o sa afli cum s-a pervertit legal cuvantul "roman" in "rrom", cu ce lege si cu ajutorul cui, cum aparura romanii in denumire pe netul siteul Bancii Mondiale, ce incearca Soros cu vizitele recente din tiganimea de la noi (+cu cati bani) si cum incearca sa-l ridice pe Cioaba in politica.
    Si cati bani da din buzunare Franta oricarui tigan retrimis in Ro, cat da Germania despagubiri pentru tiganii care raman in Ro, mascate precum "despagubiri pentru discriminarile" de razboi.

    Vezi si la ce natie ii place Basescului sa se duca la botezuri si cati cocosei isi lua prima-dama, ca "dar".
    Vezi porceala de promovari de tigani pe tv si ziare, de la rasarit, pana la apus, de ani buni.
    Asculta si la gura lumii care zice ca si Ponta a batut palma cu Soros: sa cerce sa gadile Constitutia in Parlament, cand o putea, ca sa netezeasca calea tiganilor in republica rromaneasca.
    Vezi obraznicia si sfidarea clanurilor tiganesti fata de lege.
    Vazusi clanurile tiganesti prin fata procurorilor?

    Analfabetii de fier vechi din tufis au tot spatele asigurat.
    Sa avem curaj sa muscam tzata UE?

    Trebuie doar sa vedem ce NASTE sub ochii nostri, in loc sa belim cu totii ochii la lucrurile ornamentale!

    P.S. Soare si flori pentru Filofteia. Cred ca i s-au intunecat cerurile, ca n-am mai zarit-o..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa-ti spun DOAR O PARERE! a mea, desigur: ceva imi spune ca Gogu si Filofteia sunt una si aceeasi persoana :):)

      Ștergere
    2. Eroarea e un factor de progres, e bine !
      Asadar, sa gresesti linistit, ca Filofteia si Gogu n-or supt de la aceeasi mama.

      Ștergere