...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 14 martie 2014

CE INSEAMNA "REDUCERI" DE PRETURI IN ROMANIA.

Buna seara, dragii mei!

Vazand un amic ca tot "butoneaza" un site de haine si incaltaminte in dorinta de a "vana" niste REDUCERI, am inceput o discutie despre ce inseamna si cum se deruleaza POLITICA DE REDUCERI in Romania, ocazie cu care mi-am adus aminte de un episod de toata jena. (va povestesc imediat)

Dar inainte, vreau sa va spun ca, indiferent de agresivitatea cu care comerciantii isi fac reclama in "mass media" vis-a-vis de PERIOADELE DE MARI REDUCERI, personal....nu-mi starneste nici cel mai mic interes. Spre exemplu, luna ianuarie este declarata de mai toti comerciantii ca fiind oportunitatea perfecta de a face cumparaturi la cele mai bune preturi in urma fabuloaselor "reduceri". Bineinteles ca, in acest context, si consoarta mea sta "agatata" de tot soiul de site-uri (Nissa il stiu cu siguranta) pentru a "vana" reduceri, iar in plus, cutreiera si mall-urile.

Prin luna ianuarie, intr-o duminica, consoarta imi propune sa mergem pana la Mall Baneasa pentru a beneficia de marile reduceri la haine si incaltaminte. Zis si facut. Il imbracam si pe piciulica, ne urcam in masina si, in aproximativ 30 de minute deja intram in vestitul mall. Personal, ma interesa sa cumpar niste pantofi pentru costum insa....nu-mi faceam absolut nicio speranta ca, daca o voi face, voi "prinde" nu stiu ce mari reduceri.

Prima data am intrat la magazinul "Polo" unde mi-au cazut ochii pe o vesta de fas "fara maneci" pentru baietelul meu. Vesta era extrem de reusita insa, cand m-am uitat la "pret", era sa-mi cada parul din cap....490 ron. Dar nu era totul: pretul era "redus", pentru ca initial fusese 980 ron. Bai, fratilor, sa dai peste 100 euro pe o vestuta "fara maneci" pentru un copil de 4 ani jumatate si, sa mai fi si multumit ca ai "prins-o" la pret redus, asta inseamna ca, acesti comercianti cred cu siguranta ca S-A INTALNIT HOTU' CU PROSTU'.

Dupa ce parasesc magazinul "Polo" si, mai colind cateva magazine, dau cu ochii de MAGAZINUL CACHAREL in a carui vitrina, nu o data, vazusem niste pantofi tip "office" foarte frumosi dar, cum si preturile erau "frumoase", intotdeauna mi-am spus ca nu este "momentul". De data aceasta, impulsionat de "crezul" consoartei mele in ceea ce priveste PERIOADA MARILIR REDUCERI, mi-am spus ca n-ar fi rau sa vad cum sta "treaba". Zis si facut. Ajuns in magazin, dupa ce vanzatorii m-au "scanat" din cap pana in picioare, bineinteles in vederea "evaluarii" si, implicit, a entuziasmului cu care trebuiau sa raspunda sau nu, eventualelor solicitari venite din partea mea ("obicei" generalizat), incep sa analizez pantofii expusi.

Bai, ce sa spun, foarte frumosi si eleganti, pretul fiind undeva pe la 900 ron/perechea. Ma uit unde sunt fabricati si vad ca scrie "Turcia". Am inceput sa-mi fac calcule: merita sa dau atatia bani pe o pereche de pantofi?; diferenta de pret (aproape dubla) fata de pantofii "Musette" si "Il Passo" cu care ma incalt de ani de zile, isi gaseste acoperirea in calitate?, samd. Un lucru era clar: daca ma decideam sa cumpar, nu ma limitam la o pereche, pentru ca erau cel putin 4-5 modele, unul mai frumos ca altul. Asa ca, am inceput sa intreb:

- reduceri faceti?....raspunsul primit fiind: DEPINDE.

- ok, daca cumpar 2 perechi de pantofi (bineinteles ca am inceput cu doua perechi, pentru a putea maximiza reducerea in caz ca ma decideam sa cumpar mai multe) ce reducere imi faceti?....raspunsul primit fiind: NICIO REDUCERE.

- foarte bine insa...daca cumpar 3 perechi de pantofi, ce reducere imi faceti?....raspunsul primit fiind: NICIO REDUCERE.

- buuun, insa...daca cumpar 5 perechi de pantofi, (moment in care consoarta mea deja se uita urat, stiind ca sunt in stare) ce reducere imi faceti?....raspunsul fiind: NICIO REDUCERE.

Vazandu-mi privirea siderata si, totodata, anticipand urmatoarea intrebare pe care urma sa i-o pun, vanzatorul imi spune:

"Va putem face REDUCERE (cred ca 10% mi-a spus) numai daca aveti cardul de cumparaturi GOLD de la Raiffeisen". (cardul negru).

Bai, fratilor, am avut exact acest card de cumparaturi insa, in luna decembrie mi s-a pus "pata" si, dupa ce am "incarcat" toata linia de credit ce imi fusese pusa la dispozitie cu ani in urma, L-AM INCHIS DEFINITIV pentru ca, nefiind singurul, coroborat si cu apetenta mea distrugatoare in a cheltui, mai mereu eram "dator" cu sume maricele de bani. Asadar...adio posibilitate de "reducere".

Vazandu-mi privirea deloc multumita, vanzatorul "joaca ultima carte", spunandu-mi:

"Mai putem sa va facem o reducere de 20% daca faceti cumparaturi in suma totala de 10.000 ron".

Auziti, bai, fratilor...ce "conditie", pentru a beneficia de o "reducere" !!!

Asadar, scumpii mei, tocmai din acest motiv nu dau "doi bani" pe PERIOADA DE REDUCERI si, atunci cand doresc sa-mi cumpar ceva, nici macar nu intreb daca exista reduceri. Ce reduceri??? Unde sunt??? Poate exista la anumite haine si incaltari insa...nu stiu cum se nimereste ca, aproape niciodata, ce doresc eu sa cumpar, NU ESTE REDUS.

Pana la urma mi-am cumparat doua perechi de pantofi de la "Il Passo" (singurele modele care mi-au placut) dar care, si ele, BINEINTELES CA NU FACEAU PARTE DIN PANTOFII CARE BENEFICIAU DE "REDUCERE" !!! M-a costat 450 ron/perechea (pret standard) desi pe geamuri statea scris cu litere de-o schioapa...REDUCERI, REDUCERI, REDUCERI.

Care reduceri, fratilor?

Exact la fel se intampla si cand intru la "Musette". Pantofii care imi plac si doresc a-i cumpara, niciodata nu beneficiaza de reduceri!

P.S. Pentru mine, PANTOFII, SUNT PRECUM NISTE "BIJUTERII". Am un "cult", in special pentru pantofii de costum sau...in fine, office. Daca tot imi cumpar, nu fac rabat la calitate chiar daca acest lucru inseamna un cost destul de "piperat". Insa n-am sa inteleg absolut niciodata un COMERCIANT care, avand in magazin un client dispus sa cumpere 5 perechi de pantofi, nu are disponibila "O POLITICA DE REDUCERI" !!!

Ce se practica in Romania, nu este comert! Este o "japca" ordinara!

Bineinteles, DOAR O PARERE.

6 comentarii:

  1. In fiecare dimineata cand deschid net ul, mai intai citesc ce ai scris tu :).

    In ceea ce priveste marile firme eu m as referi la cele cu haine. Din punctul meu de vedere, desi sunt f scumpe, hainele de firma nu sunt decat niste banale carpe. Uneori nici macar nu sunt din bumbac, sunt sintetice si au preturi aiurea de mari. Hainele pt femei sunt urate. Mai vreau si eu ceva cu catifea, dantela, matase si niste chestii deosebite nu niste chestii labartate. Mai frumoase gasesc la Bucur Obor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neata. Ai dreptate. Dam o groaza de bani pe niste carpe cu "eticheta" celebra. Azi, moda si trendul avantajeaza vanzarea de "carpe". Vorba ta, macar daca materialele ar mai fi fost ca acum 20 de ani. Oricum, in Romania, este cea mai mare nesimtire cu preturile hsinelor de firma. Sunt mai scumpe decat in Italia, spre exemplu.

      Ștergere
  2. Si eu imi incep ziua cu blogul tau. Imi placi Mirciulica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pace

    Cred ca problema la noi romanii , ( si nu numai la noi ) porneste de la faptul ca vrem sa ne imbogatim rapid si fara prea multa munca . Tocmai de aceea , apar aceste preturi enorme in magazine , la articole de imbracaminte - incaltaminte care poarta totusi sigla , multe din ele , la firme nu foarte renumite .

    Daca tot ce este expus in vitrina , ar fi numai clasa intai , as mai zice , dar preturi exorbitante apar si la firme pe care le gasesti cu usurinta si in bazar ( rizibil , nu ? )

    Acum vreo 2 ani sa zic , eram in Oradea , si am fost si eu intr-un outlet ( mama , ce enervant e sa tot folosesc cuvinte cuv din lb engleza ) sa vad ce reduceri au . Ma uit la niste pantofi , si vad ca reducerea era de la vreo mie de lei la vreo 300 ( aprox ) . Aratau super , si reducerea era minunata , dar ce ma deranjat era adaosul lor urias !!

    Bai nene , jidanul nu e prost , ca doar la afaceri nu stiu cati sunt mai priceputi ca ei ( poate arabii ? ) iar ei gandesc asa : Averea se strange incetul cu incetul , ban peste ban , si toti sunt multumiti . Azi un leu , maine un leu , si merge treaba . Noi suntem mai zmei , revolutionam tot , nu vindem nimic 2 luni si vrem in cateva zile sa dam un tun sa recuperam .

    Nota bene : Nu mie rusine sa spun ca eu , ca baietas de rand , am colindat si gasit de multe ori in magazine second-hand ( of, iar in engleza :)) ) marfa de calitate , noua si aproape noua , la preturi imbatabile . ( uneori , ce-i drept mai rar , chiar si firme k-lumea gen Zara ) .

    Respect !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place cum scrii (hai sa renuntam la persoana a doua) O faci foarte bine si surprinzi perfect nuantele. In Romania adaosul este gigantic la orice produs. Nu este comert, este o japca.

      Ștergere