...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 27 februarie 2014

MINCIUNA IZVORATA DIN DEVIATII GRAVE DE COMPORTAMENT.

Buna seara, dragii mei!

Cineva m-a intrebat simplu: "Mircea, a reusit cineva sa te minta fara sa observi vreun semn dintre cele descrise in comentariile tale pe aceasta tema".

Raspunsul este clar....DA.

Ma pot lauda ca dupa ce am avut "onoarea" sa cunosc si sa traiesc o perioada de timp langa o persoana atat de mincinoasa incat, sincer, fara niciun strop de exagerare, putea reprezenta oricand STUDIU DE CAZ PENTRU PSIHOLOGI, ulterior....am devenit o "nuca" greu de spart pentru MINCINOSI. Cu toate acestea, ulterior acelei perioade de care am facut vorbire mai sus, o singura persoana a reusit sa ma minta, fara ca macar O SECUNDA sa-mi pun problema ca tot ceea ce imi spunea nu era nici pe departe adevarat.

Cred ca se intampla pe la sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011 cand, pe un site de socializare (defunctul neogen) m-a abordat o domnita cam pe la 30 de ani (din ce imi aduc aminte) si...bineinteles, discutia a inceput de la blogul meu care era specificat la profilul pe care il aveam pe acel site. Daca la inceput, dialogul s-a purtat prin chat-ul pus la dispozitie de site, ulterior....am inceput sa discutam la telefon.

Discutand la telefon, respectiva tipa imi spune ca este casatorita, are si ea un baietel (chiar avea poze la profil cu un baietel) si....ATENTIE MARE DE TOT.....sufera de o tumora pe creier care ii mai da speranta de viata circa 1-2 ani (ea, nu copilul). Printre sughituri si plans in hohote (chiar nu exagerez) respectiva imi spunea ca cea mai mare durere o reprezinta faptul ca, n-o sa apuce sa-si vada copilasul crescand si n-o sa stie daca dupa moartea sa, tatal o sa aiba grija cum se cuvine de acesta. Cand am intrebat-o daca exista vreo sansa in caz ca incearca o operatie, tipa mi-a spus ca nu se va opera, deoarece, exista riscul sa moara pe masa de operatie, asa ca, prefera sa mai traiasca acei 1 sau 2 ani cat prognozasera medicii.

Bai, fratilor, imi aduc aminte perfect discutia in care mi-a impartasit aceste ganduri si, pot sa va spun ca, pur si simplu am simtit ca mi se inmoaie picioarele. Cand o auzeam in ce hal plange la telefon, tot ceea ce puteam sa fac era sa....TAC. Ce sa-i fi spus? Ca totul o sa fie bine, asa cum li se spune mereu "muribunzilor" ??? (doctorii dadusera verdictul)

La cateva zile distanta de la acea discutie, imi spune ca este suparata datorita faptului ca niciodata nu i-am propus sa ne vedem la o cafea, ocazie cu care sa ne si cunoastem, iar acest dezinteres al meu ar putea avea drept cauza faptul ca este o "muribunda". Bineinteles ca nu era asa, drept pentru care, i-am spus ca nu am nimic impotriva sa ne cunostem si sa bem o cafea impreuna.

Cafeaua nu am mai ajuns s-o bem pentru ca, de fiecare data cand am invitat-o (am facut-o de doua ori) s-a dat "lovita", asa ca am renuntat. Foarte important este ceea ce am sa va povestesc in continuare.

Ca un facut, la vreo cateva luni de la acele discutii, sunt apelat pe site de catre o domnisoara care, foarte corect si direct imi spune ca este verisoara tipei de care v-am povestit mai sus, ca imi citeste blogul si ca vrea neaparat sa ne cunoastem. Cu respectiva domnisoara (verisoara primei tipe) am ajuns sa ma vad foarte repede (nota: ambele aratau foarte bine, asa ca, sincer, nu acesta a reprezentat criteriul) iar cand mi-am exprimat profundul regret si ingrijorarea fata de situatia FOARTE GRAVA in care se afla verisoara ei, respectiva a cascat niste ochi mari dupa care...a izbucnit intr-un ras in hohote.

Ma uitam ca boul si nu intelegeam de ce naiba rade. Replica tipei a fost dupa cum urmeaza:

"Ce ti-a spus verisoara mea? Ca are un copil? Pai....nici macar nu este casatorita, cu atat mai putin sa aiba copil. Piciul din pozele de la profilul ei este al unei rude. Ti-a spus ca are o tumora pe creier si ca doctorii i-au mai dat 1-2 ani de trait? Doamne Dumnezeule, este perfect sanatoasa si....in plus, merge zilnic la sala de forta."

Scumpilor, o ascultam si ma ciupeam de obraz sa vad daca nu cumva visez. :):):)

Asadar, exista si astfel de oameni care, prin comportamentul deviant pe care-l au, sunt extrem de convingatori cand MINT. Este drept, pe acea tipa n-am reusit s-o cunosc (probabil ca "fata in fata" ar fi fost altfel situatia, cine stie...poate ar fi tradat-o un gest sau o microexpresie faciala) insa....daca v-as putea descrie in ce hal plangea la telefon cand imi spunea ca ii este extrem de greu sa accepte ca mai are de trait doar 1-2 ani si ca i se rupe inima ca nu va avea ocazia sa-si vada copilul cum creste, nimeni nu cred ca s-ar fi putut indoi de veridicitatea celor exprimate.

Cata nebunie trebuie sa ai in cap incat, sa ajungi a inventa astfel de lucruri INCREDIBIL DE DRAMATICE, iar in plus....sa mai plangi si in hohote???

Asadar, mi s-a intamplat sa nu-mi dau seama ca sunt mintit, chiar daca sub rezerva ca.....nu am purtat discutii "fata in fata" cu respectiva. Oricum, o astfel de persoana ce sufera de grave deviatii de comportament (evit sa spun nebunie) , CHIAR SI PENTRU SPECIALISTI, este extrem de greu de depistat cand minte.

Bineinteles, DOAR O PARERE. 

6 comentarii:

  1. Chiar asa sa fie? sa te poti insela tu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt convins ca nu asa s-au intamplat lucrurile. Este si "meritul" naratorului. Este relaxant sa ai cu ce te delecta in pauza de tigareta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ceea ce am narat este perfect adevarat, fara nici cea mai mica "infloritura". N-am abdolut niciun interes sa mint sau sa exagerez. In plus, acel episod, pe langa faptul ca m-a socat urias, mi-a aratat ca....MINCIUNA...nu are limite si poate "imbraca" forme grotesti cand isi are izvorul in deviatii uriase de comportament.

      Ștergere
  3. Ete ca, mai nou, Mirciulica e si psihiatru!Dupa parerea mea, atat de umila incat nu merita bagata in seama, naratorul Mirciulica are ''meritul'' si tendinta de a exagera si dramatiza orice fleac.Cam ca baronu' ala, Münchausen, parca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice parere o iau in seama. In plus, daca consideri ca o persoana care plange in hohote, MINTIND CA O SA-I RAMANA COPILUL FARA MAMA (copil care nu exista in realitate) datorita faptului ca ea....are tumora pe creier si speranta de viata de 1-2 ani, este doar o exagerare si dramatizare inutila a "naratorului" atunci....totul este ok si nu mai necesita comentarii. :):)

    RăspundețiȘtergere