...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 27 ianuarie 2014

IN FIECARE AN "ISTORIA" SE REPETA.

Buna seara, dragii mei!

Ninsoare, viscol, nameti, drumuri blocate si.....IMBECILI RAMASI INZAPEZITI.

An de an, scenariul se repeta cu o precizie de ceasornic. Insa, spre deosebire de alti ani, ACUM, chiar nu vad ca autoritatile sa aiba vreo vina. Stiu, stiu, stiu, inainte de a ma injura (unii dintre voi), as vrea sa subliniez ca, fix acum 2 ani (daca nu ma inseala memoria), in primele zile ale lunii februarie, scriam pe acest blog un comentariu in care condamnam faptul ca autoritatile desi.....stiau ca va veni "prapadul", au tacut "malc", bineinteles, in complicitate cu televiziunile, asa ca mii si mii de oameni au trait "iadul".

Atunci, la inceputul lunii februarie 2012, eu aflasem pe "surse" ca toate prefecturile, primariile, armata si politia erau in alerta de gradul zero, asa ca....atat cat am putut, am anuntat pe cei care-i cunosteam cu cel putin 24 de ore inainte de iminenta "dezastrului" care avea sa loveasca sudul tarii. Din fericire, atunci, Bucurestiul, desi....destul de serios inzapezit, n-a avut totusi soarta Buzaului sau Giurgiului, care au fost ingropate in zapada.

Eeeee, spuneam mai devreme ca IN ACEST AN, situatia n-a mai fost la fel. De data aceasta, poate speriate si de TRAGEDIA AVIATICA ce tocmai se petrecuse, autoritatile, inca inainte cu 48 de ore (!!!) au lansat apeluri foarte clare vis-a-vis de ceea ce urma sa se intample, avertizand oamenii sa-si faca provizii, gravidele care stiu ca trebuie sa nasca sa se interneze in spital, batranii sa-si cumpere medicamente, SOFERII SA EVITE PARASIREA LOCALITATILOR, samd.

Ce s-a intamplat?

Pai, dupa ce natura s-a "dezlantuit", in nametii de pe drumurile nationale, conform statisticilor, cel putin 80 de masini (atentie autoturisme particulare) sunt de 48 de ore incremenite in nameti. Iar acest numar ar fi fost si mai mare daca, autoritatile, NU AR FI BLOCAT CU MASINILE DE POLITIE drumurile de iesire din localitati.

Ma intreb sincer, CE-O FI IN CAPUL ACELOR IMBECILI care, an de an, desi sunt avertizati, multi dintre ei cu niste "gargarite" de masini, ignora cu o usurinta absolut incredibila pericolul la care se expun si, pleca la drum???

Din toamna anului trecut sunt posesorul unui SUV, echipat cu cele mai bune cauciucuri de iarna recomandate de specialistii germani pentru acest segment (cauciucurile Brigestone Blizzak) si....masina mea, sta linistita pe locul de parcare. Apropos de locul de parcare. Atat ieri, cat si azi, cand mi-am dezapezit perfect locul de parcare, eram intrebat de vecini, de ce muncesc sa dau zapada daca tot nu scot masina???

Raspunsul este simplu: PENTRU CA SUNT UN OM CIVILIZAT care, consider ca, nu-mi cad "galoanele" daca pun mana pe lopata, chiar daca nu intentionez sa scot masina din parcare.

Apoi, atat vecinii cat si colegii de serviciu, beleau niste ochi cat "cepele" cand auzeau ca nu am scos masina din parcare, intrebandu-se cum naiba mi-am cumparat un SUV si nu ies cu ea, acum....cand zapada este mare?

Din nou, raspunsul este banal de simplu: Acest SUV, nu mi l-am luat ca sa fac "impresie artistica", nici sa impresionez vreo distrusa cu "foamea in glanda" sau, dupa caz, sa ma uit superior la soferii care, spre deosebire de masina mea, raman impotmoliti in zapada. Nu, nici vorba. Mi-am cumparat aceasta masina din considerente ce tin exclusiv de confort si spatiu, considerand ca, acum, in aceste prime zile cand zapada a acoperit Bucurestiul, nu moare nimeni daca, vreo saptamana, voi folosi serviciul de taxi.

Ce sa mai spui de acei imbecili care, desi averizati, pleca la drum in afara localitatii, iar apoi...inrosesc linia telefonica "112", cerand cu disperare ajutor???

Nu fratilor, desi unii dintre voi ma veti injura, sunt de parere ca, acei IMBECILI NESIMTITI ar trebui lasati in plin camp, sa se descurce cum pot. Iar, in cazul in care, ca si autoritate, megi si ii scoti din "iadul" de pe campuri, drept pedeapsa ca au ignorat avertismentele publice, ar trebui sa aplici niste amenzi de ordinul MIILOR DE RON?

NOTA: Precizez ca, ma refer NUMAI LA AUTOTURISMELE PERSONALE nu si la transportatori sau distribuitori care, trebuie sa-si faca meseria si, implicit, sa-si asume riscurile aferente.

Da, da, da, stiu....sunt cel mai mare imbecil. Nu-i asa? Ne-am obisnuit sa fim nesimtiti si, sa inrosim linia telefonica "112". Dar pentru ca, niciodata nu-mi place sa deschid gura pana nu am si, cel putin un argument exprimat prin puterea exemplului, vreau sa va spun ca, ieri, am participat la un botez. Daca vineri, cu doar 2 zile inainte, tinerii parinti care au organizat botezul, stiau ca, la restaurant vor avea 70 de invitati, sambata dimineata, au realizat ca, nu vor avea decat 40 de invitati, deoarece....restul, trebuiau sa soseasca din zona Buzaului si a Pitestiului. Nu mai spun ca, si formatia care trebuia sa cante la botez, tot din Buzau era, asa ca...au ramas si fara ea.

Cine erau acei 30 de invitati din Buzau si Pitesti??? Parintii, fratii, surorile, unchii si matusile tinerilor parinti care-si botezau copilasul. Asadar, nu oricine. Si, cu toate acestea, CIVILIZATIA SI RATIUNEA, au condus la decizia acelor rude de a renunta sa mai incerce a veni in Bucuresti si, implicit de a nu-si asuma riscul de a petrece zeci de ore in masina, inzapeziti pe vreun camp, chiar daca, tristetea era de ambele parti. Oricum, botezul a fost o reusita de nota 10. Chiar daca in ceasul al 12-lea, cu doar cateva ore inainte de inceperea petrecerii, s-a tocmit o alta formatie (din Bucuresti), noi, ceilalti 40 de invitati, desi....doar prieteni, amici si cunoscuti, am reusit sa dizolvam tristetea tinerilor parinti care, n-au putut sa-si aiba aproape rudele la un moment mai mult decat important din viata lor.

Aceasta este diferenta intre niste OAMENI CIVILIZATI SI....IMBECILII NOTORII, MULTI DINTRE EI CU NISTE MASINI VAI DE CAPUL LOR, care datorita gradului imens de nesimtire, pleca la drum, iar apoi....suna la "112".

Revin la....Bucuresti. Stiu prea bine "placa" cu banii cheltuiti de autoritati pentru dezapezirea orasului. Nu vorbesc de alte cartiere, insa....Titanul, chiar a fost dezapezit. Aaaaaa, cumva, vorbim de stradutele secundare? Pai....ce sa faca autoritatile?

- sa vina sa-ti dea zapada din fata blocului?

- sa vina si, sa-ti incarce in basculante zapada impinsa in lateral de pluguri?

Pai....cum? Ma uitam in aceasta seara la stradutele secundare impanzite de masini parcate pe margine, ingropate in zapada impinsa de pluguri. De ce, propietarii respectivelor masini, impreuna cu alti cetateni (nu neaparat soferi) din blocurile respective, nu pun mana pe lopeti sa arunce zapada peste gardul care imprejmuieste spatiul verde???

Cum sa intre autoritatile si sa ridice zapada? Cum si...cu ce? Aceasta procedura ar insemna macar mini-escavatoare, basculante, samd, in conditiile in care, abia daca, pe acele stradute are loc o masina sa treaca.

Nu, fratilor, desi nu generalizez, NE-AM OBISNUIT SA FIM ATAT DE NESIMTITI INCAT PUTE PAMANTUL SUB NOI !!!

Am un vecin care, langa mine, are un loc de parcare. Desi este cat "malul" de mare, iar fiul sau este la aceeasi statura, IN NICIUN AN, ATUNCI CAND NINGE, NU-SI DEZAPEZESTE LOCUL DE PARCARE, preferand sa parcheze pe vreo straduta secundara, acolo unde gaseste loc. Cat de mare trebuie sa fie nesimtirea?

Nu o data am spus-o si, jur ca n-am facut-o cu rautate: extrem de multi din cei care azi, reprezinta "bucurestenii", au descoperit apa calda de la dus in loc de lighean si, hartia igienica in loc de frunza de porumb, nu cu mai mult de 10-15-20 ani in urma. Pai, inainte sa ne plangem, HAI SA PUNEM MANA PE LOPATA !!!

Eu, de cand ma stiu, n-am scapat de sintagma de "INCREZUT SI PLIN DE FUMURI", insa....cine ma cunoste, stie ca, nu o data am pus mana pe matura, pensula, vopsea, lopata, grebla, foarfeca de tuns iarba, igienizand in jurul blocului si, nu numai, in timp ce, culmea...genul celor de care va vorbeam cateva randuri mai sus, in ruptul capului, nu doresc macar, sa-si aduca aminte despre astfel de "activitati". Aceasta imi pare a fi, realitatea.

Bineinteles, DOAR O PARERE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu