...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 22 ianuarie 2014

AURELIA ION, DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE!

Buna seara, dragii mei!

Nu bag mana in foc dar, ma gandesc ca poate, macar parte dintre voi, v-ati intrebat aseara, de ce nu am scris niciun rand despre imensa drama traita de acei doctori in avionul groazei, alegand sa scriu un comentariu cu o tema "insignifianta". Raspunsul este simplu: Daca m-as fi apucat aseara sa scriu despre aceasta tragedie, cu siguranta ati fi citit cel mai dur comentariu pe care l-am scris vreodata, iar limbajului cred ca ii trebuiau o serie infinita de bep-uri.

Azi, la doua zile de la tragedie desi, tot foarte trist (veti intelege imediat) totusi, ma simt in stare a-mi cenzura trairile in asa fel incat sa pot construi un comentariu "decent".

AURELIA ION....un nume care in ultimele zile este pe toate canalele de televiziune si ziarele existente in Romania. Avea doar 23 de ani si se pregatea sa fie doctor. A murit in avionul groazei alaturi de Adrian Iovan, cel care pilota avionul. A fost inaintata post-mortem la gradul de locotenent, iar maine o sa fie inmormantata cu onoruri militare.



Pe aceasta domnisoara, AURELIA ION....o cunosteam. O cunosteam de cand avea vreo 14 anisori. Tin minte perfect ca, de prima data cand am vazut-o, mi-au placut zambetul si privirea ei. Avea un zambet si o privire blanda. Ulterior, crescand, a avut un comportament ireprosabil si plin de discretie. Drept dovada, abia dupa moartea sa, am aflat ca era studenta in ultimul an la Facultatea de Medicina Militara si se pregatea asiduu sa devina un medic renumit. Regret enorm ca NICIODATA n-am avut ocazia sa stau de vorba cu ea, poate si datorita diferentei mari de varsta care exista intre noi, ce m-a facut s-o tratez ca pe un copil. Dar nu voi uita absolut niciodata zambetul bland cu care ma saluta.

Pentru ce a murit aceasta domnisoara???

Pentru faptul ca, spre deosebire de toate pitipoancele pe care le vedem la televizor despuiate sau, lafaindu-se in bolizi de sute de mii de euro, AURELIA ION si-a dorit sa ajunga medic si sa salveze vieti. Era o fata frumoasa, arata bine, asa ca....si ea putea sa stea intr-un bar sau club, sa danseze cu paharul de votca in mana, in loc sa se urce in avion pe o vreme total nepotrivita si sa zboare la Oradea pentru prelevarea unui ficat in vederea transplatului care, AR FI SALVAT O VIATA.

Pentru ce a murit aceasta domnisoara?

Pentru faptul ca, in timp ce toate pitipoancele si toti hotii conduc bolizi de sute de mii de euro fara sa fi semnat "condica" nici macar o singura data in viata lor, niste doctori care vor sa salveze o viata, sunt nevoiti sa foloseasca un avion vechi de 40 de ani, chiar daca avea reviziile "la zi". De ce, nu se gasesc niciodata bani pentru aceste meserii atat de vitrege si pline de risc? Mi-au ramas pe retina imaginile din ziarele de CAN-CAN care il infatisau pe fiul nu stiu carui "rege al...", stergandu-se de transpiratie intr-un club de fitze cu HARTIA DE 100 EURO, cumparandu-si un ceas de 10 mii de euro sau, aterizand cu elicopterul in curtea nu stiu carei manastiri de prin tara, exact in timpul slujbei.

DACA ACEASTA ECHIPA DE DOCTORI AR FI AVUT LA DISPOZITIE UNUL DINTRE AVIOANELE PERSONALE ALE UNOR "REGI" DIN ROMANIA, AURELIA ION NU SI-AR FI GASIT SFARSITUL INGROPATA IN ZAPADA, INTR-O BALTA DE SANGE SI CU LACRIMILE INGHETATE PE OBRAZ .

Pentru ce a murit acesta domnisoara?

Pentru faptul ca, o serie intreaga de autoritati ale statului, n-au reusit timp de 7 ore (!!!) sa localizeze cu precizie unde s-a prabusit avionul si sa trimita echipele de salvare. Stiti la ce ora a inceput resuscitarea domnisoarei Aurelia? La ora 23:25 !!! Adica, la peste 7 ore din momentul prabusirii avionului. Probabil ca daca, n-ar fi existat acei localnici care, pe cont propriu si fara niciun fel de ajutor din partea organelor abilitate, au hotarat sa plece singuri pe munte in cautarea avionului prabusit (in final sa-l si gaseasca), acum, cand scriu aceste randuri, as fi pomenit toate cele 7 nume care au reprezentat echipa de medici si echipajul avionului.

Pentru ce a murit acesta domnisoara?

Ca sa auzim azi, cu maxim de tupeu, cum autoritatile insarcinate prin LEGE sa intervina in astfel de tragedii, SE DISCULPA, CONSIDERAND CA NU AU GRESIT CU NIMIC SI, CULMEA....SI-AU MAI FACUT SI DATORIA !!! Fara doar si poate, a intervenit primul ministru care a destituit din functie o serie de demnitari, insa...oare, este indeajuns???

Nu scumpilor, din umilu-mi punct de vedere, felul cum s-a actionat dupa producerea acestei teribile tragedii, nu arata DILETANTISM. Arata ceva infinit mai grav si infiorator...O INCREDIBILA INTARZIERE IN REACTII. Bai, fratilor, nu sunt eu specialistul lu' "peste prajit", insa pot face pariu ca, si daca puneam 3 pusti de 16-18 ani sa localizeze epava avionului, bazandu-se numai pe "aplicatiile" existente pe internet si deschise publicului larg, ar fi reusit intr-un timp infinit mai scurt decat au reusit autoritatile statului inzestrate cu ultima generatie de aparatura.

Desi, DOAR O PARERE, nu cred ca a fost vorba de DILETANTISM la nivelul autoritatilor insarcinate prin lege sa intervina dupa tragedie ci...O CUMPLITA INTARZIERE IN REACTII. Au plimbat ore in sir de la unii la altii informatiile ce erau vitale pentru o interventie rapida in teritoriu si, implicit, salvarea de vieti omenesti, asteptand sa intervina "celalalt".

N-am sa cred niciodata ca in cadrul serviciilor speciale nu exista ADEVARATI PROFESIONISTI pentru ca, stiu ca nu este asa. Avionul ar fi putut foarte repede localizat cu exactitate, insa...cineva, a fost ingrozitor de incet in reactii, asteptand ca "celalalt" sa intervina.

As vrea sa mai punctez ceva, FOARTE GRAV. Prima data cand am auzit ca un avion care avea la bord o echipa medicala a aterizat fortat in zona Muntilor Apuseni, eram in masina si ascultam radio. Astfel, tin foarte bine minte, am aflat ca....ATENTIE...toti cei sapte membri ai echipajului au scapat cu viata, fapt care, firesc, m-a facut sa cred ca autoritatile au ajuns la locul tragediei.

Bai, fratilor, va dati seama ce a fost in sufletul parintilor AURELIEI ION cand, dupa ce au rasuflat usurati ca toti cei prezenti in avion au scapat cu viata, la cateva ore distanta sa afle ca FETITA LOR A MURIT???

Mai sus, salutam decizia primului ministru care a demis azi cativa demnitari, dar ma intreb: OARE, ESTE INDEAJUNS?

Nu sunt un om rau si nici nu-mi doresc raul altuia. Insa, sa fim seriosi, ce mare branza este sa stii sa folosesti echipamentul din dotare si sa citesti cu exactitate niste coordonate geografice??? Nu vorbim de un minister si tone de "legislatie" care se schimba foarte des, in asa fel incat, GRESEALA, isi poate face cu usurinta loc. Vorbim de o activitate care, desi, COMPLEXA, are cateva reguli simple si clare cand vorbim de o actiune (asa cum exista si la pompieri) unde este mai greu de crezut ca se poate gresi, avand in vedere ca astfel de tragedii nu se intampla de cateva ori pe zi ci...Slava Domnului, foarte rar.

Nu ma mai intreb, ca simplu cetatean, asa cum s-au intrebat milioane de oameni in aceste zile, CE S-AR INTAMPLA CU NOI, in caz ca ar veni un cutremur de mari proportii??? Pai, daca nu reusim sa localizam cu exactitate un avion prabusit, cum sa ne mai gandim ca am avea vreo sansa in cazul unui dezastru natural care, ar putea face mii si mii de victime.

Bineinteles, DOAR O PARERE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu