...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 2 decembrie 2013

COSMIN CONTRA, DE CE AI NEVOIE DE...ADRIAN MUTU?

Buna dimineata dragii mei!

De cat timp n-am mai inceput a scrie un comentariu cu "Buna dimineata". :):):)

Fiind inca cateva zile in concediu medical in urma odioasei operatii de sinus lifting, care, cel putin in cazul meu, n-a mers deloc bine (nu stiu daca din culpa medicala sau alte cauze), dupa ce am mancat ceva si am aruncat un ochi pe presa on-line, simt nevoia sa scriu cateva randuri.

Noi romanii, foarte greu reusim sa construim ceva care sa aiba valoare si sa fie fezabil, indiferent de domeniu insa.....am observat ca si foarte rar cand ni se intampla acest lucru, aproape imediat nu stim cum sa facem SA DISTRUGEM CEEA CE AM CONSTRUIT.

Azi, voi da un exemplu din sport. Mai precis, din fotbal. Municipalitatea din Ploiesti secondata de un finantator a reusit in ultimii cativa ani sa construiasca o echipa de fotbal PETROLUL PLOIESTI (in fine, denumirea echipei este veche) care CHIAR JOACA FOTBAL. Artizanul principal al acestei minuni (da, la noi, la romani, poate fi considerata o minune), este fostul fotbalist COSMIN CONTRA, un jucator care mi-a placut extrem de mult atunci cand era activ si nu pentru ca era posesorul vreunei tehnici desavarsite sau imi taia suflarea cu driblinguri care sa ramana in istorie, ci, pentru faptul ca, atunci cand intra in teren, NU INSELA FOTBALUL, jucand cu tot sufletul si cu mare seriozitate.


Anii au trecut si COSMIN CONTRA, odata retras din activitatea de fotbalist, a ales-o pe cea de antrenor. Debutul sau in Romania, daca nu ma inseala memoria a fost facut la Timisoara, unde a antrenat putin timp, dupa care a plecat in Spania si.....de aproape 2 ani de zile, s-a intors la Ploiesti unde a preluat echipa din localitate.

Chiar aseara, am urmarit meciul STEAUA BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI (rezultat 1-1) si mi-am dat seama inca o data ca, daca exista cateva echipe in Romania care chiar joaca fotbal si nu mimeaza intr-un mod mizerabil, asa cum o fac majoritatea, una dintre ele este aceasta PETROLUL PLOIESTI antrenata de Cosmin Contra.

Nu sunt eu vreun mare specialist la fotbal, desi urmaresc zi de zi "fenomenul" de peste 25 de ani, insa....vazand cum joaca echipa ploiesteana, nu ma mira absolut deloc ca anul trecut a castigat Cupa Romaniei, terminand totodata si campionatul pe un loc fruntas, asa cum CRED (veti intelege mai tarziu, de ce) ca se va intampla si anul acesta.

Ultima veste care inunda de cateva saptamani presa sportiva din Romania, este aceea ce, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, mega starul ADRIAN MUTU, dupa ce si-a reziliat contractul cu o modesta echipa din Franta, a ales sa isi incheie cariera in Romania la echipa PETROLUL PLOIESTI.


Bai, fratilor, daca m-ar intreba cineva de un jucator care in ultimii 10-15 ani sa fi facut nota discordanta GENERATIEI DE RATATI care ne-au amarat la echipa nationala, fara doar si poate as spune: ADRIAN MUTU.

Din umilu-mi punct de vedere, ADRIAN MUTU, a fost fara doar si poate un fotbalist ABSOLUT FABULOS cu niste executii tehnice magistrale, pe langa faptul ca, Dumnezeu, a avut grija de el si la capitolul "estetic" fiind un barbat atragator. A facut istorie in campionatul Italiei, unde, daca nu ma inseala memoria, a marcat peste 100 de goluri (performanta extrem de greu de realizat si pe care putini jucatori au atins-o) iar la echipa nationala, desi.....nu a excelat, ani de zile a reprezentat O UNICA SPERANTA.

Asadar, ca fotbalist....JOS PALARIA, tot respectul pentru el.

Ca si om insa.....din pacate, lucrurile nu stau deloc asa.

Cand acorda interviuri, ADRIAN MUTU are "cuvintele la el", chiar daca "sablon".....insa le are. Tot timpul vorbeste despre iubirea neconditionata aratata echipei nationale, despre RESPONSABILITATE SI SERIOZITATE SI DESPRE CEEA CE INSEAMNA A FI UN EXEMPLU PENTRU FOTBALISTII MAI TINERI.

Dupa cum spuneam.....doar cuvinte.

ADRIAN MUTU, singura vedeta veritabila a fotbalului romanesc din ultimii 15 ani, a fost si este FOARTE DEPARTE de ceea ce inseamna un jucator care sa reprezinte un exemplu de RESPONSABILITATE SI SERIOZITATE. Din contra, mereu mi-a lasat impresia unui jucator rebel (chiar si cand a imbatranit, acum avand 35 de ani) si foarte putin preocupat sa fie un "exemplu" pentru mai tinerii sai colegi de echipa nationala sau de club.

Imi aduc aminte de o infrangere suferita de echipa nationala in Serbia. Cred ca a fost 5-0 sau 5-1, se intampla acum cativa ani. Imediat dupa meci (!!!), fara macar sa-si instiinteze antrenorul, nu spun sa-i mai ceara si voie, ADRIAN MUTU, a parasit hotelul unde era cazata echipa nationala si a plecat la o petrecere privata, unde, fiind filmat, nu parea absolut deloc afectat de crunta infrangere ce tocmai avusese loc. Radea, era vesel si avea chef de distractie.

Si atunci....UNDE ESTE RESPONSABILITATEA, SERIOZITATEA SI EXEMPLUL PENTRU COLEGII MAI TINERI???

Repet, cand a plecat, imediat dupa meci, nici macar nu a spus antrenorului echipei nationale (pe atunci, era Razvan Lucescu) cu atat mai putin sa-i ceara si permisiunea !!!

Asadar, ADRIAN MUTU, ajuns la varsta de 35 de ani, cu siguranta va ramane in istoria fotbalistica romaneasca ca un URIAS TALENT insa.....doar atat.

Ceea ce nu inteleg acum, este, de ce, conducerea clubului PETROLUL PLOIESTI, are nevoie de serviciile lui ADRIAN MUTU, ajuns, dupa cum spuneam mai sus, la o varsta aproape imposibila performantei (au fost si exceptii in fotbalul mondial unde unii jucatori au excelat pena la vreo 38-40 de ani, insa sigur nu este cazul lui) si mai ales.....ce se asteapta de la el???

In caz ca acest transfer se va realiza, pentru ca am si eu dreptul la DOAR O PARERE, voi spune doar atat:

PETROLUL PLOIESTI nu numai ca nu va avea de castigat absolut nimic insa o sa aiba numai si numai de pierdut !!!

Cu tot respectul pe care-l am pentru FOTBALISTUL ADRIAN MUTU, am retineri uriase ca, odata ajuns in Romania, o sa accepte autoritatea antrenorului Cosmin Contra si mai ales o sa isi dea viata pe teren pentru echipa ploiesteana.

Ce naiba o fi in capul finantatorilor echipei ploiestene, incat sa accepte un astfel de transfer ale carui beneficii, in cel mai fericit caz, nu vor fi decat ca IMAGINE SI INTERES URIAS PENTRU PRESA SPORTIVA SI NU NUMAI ???

Apoi, ar mai fi si salariu. Se vorbeste de o suma anuala de 600-700 mii euro, asta in conditiile in care, majoritatea tinerilor jucatori petrolisti, nu au salariu anual nici pe 15-20% din acesta suma. Acest lucru are sanse uriase sa conduca la scindarea "vestiarului" si la crearea de mari animozitati in sanul echipei.

Toata presa s-a mirat ca finantatorul echipei Dinamo Bucuresti, Robert Negoita, l-a refuzat elegant pe Adrian Mutu care s-a autopropus la Dinamo, echipa care, spune el, si-ar fi dorit sa-si incheie cariera. Raspunsul este simplu si consta exact in ceea ce am descris in randurile de mai sus. Cand ai un plan serios de reorganizare a echipei, cand iti doresti sa faci performana si sa nu-ti bati joc de banii pe care ii investesti, in niciun caz nu poti comite o asemenea greseala care iti poate distruge toata munca de pana atunci.

Desi poate gresesc, cred cu convingere ca, prin transferarea lui ADRIAN MUTU, conducatorii echipei ploiestene, FAC O URIASA GRESEALA, dar.....dupa cum spuneam, este DOAR O PARERE si numai timpul o sa demonstreze daca a fost corecta sau nu.

2 comentarii:

  1. ”am retineri uriase ca, odata ajuns in Romania, o sa accepte autoritatea antrenorului Cosmin Contra”.... se vor intelege ei pe alt ”teren”, fac echipa buna :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai pus punctul pe "i" cand ai adus vorba de "celalalt" teren pe care se vor intelege perfect. Spre binele lui Contra, sper sa nu se realizeze acest transfer, ar fi pacat pentru tot ce s-a construit pana acum la Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere