...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 25 noiembrie 2013

IN BUCURESTI PRECUM IN VESTUL SALBATIC.

Buna seara, dragii mei!

Ma gandeam la weekend-ul ce tocmai s-a incheiat in care s-a tras cu pistolul in Bucuresti precum in Vestul Salbatic. Duminica (adica ieri), uitandu-ma la televizor, pe mai toate programele era scrisa o stire cu litere uriase care anunta ca la ora 18, presedintele Romaniei o sa faca niste declaratii importante.

Vazand respectiva stire, in naivitatea ce ma caracterizeaza in multe momente atunci cand presupun ca cei ce conduc aceasta tara vor hotara sa dea startul unei ofensive decisive asupra segmentului infractional din ce in ce mai mare care a pus stapanire pe tarisoara noastra, m-am asezat comod in pat, asteptand declaratiile presedintelui.

Cand, in sfarsit, s-a produs momentul, ca de obicei, asteptarile mi-au fost crunt inselate. Niciun cuvand despre faptul ca in weekend s-a tras cu pistolul in Bucuresti precum in Vestul Salbatic, presedintele fiind total interesat de a bloca acea noua taxa de 7 eurocenti/litru de benzina stabilita de catre guvern.

Daca am si eu dreptul la DOAR O PARERE si nu vad absolut niciun motiv pentru care n-as avea, cred ca este mai mult decat simplu pentru toata lumea, faptul ca, presedintele nu este brusc interesat ca ROMANII vor plati cu 7 eurocenti mai mult pe litrul de benzina (pentru ca aceasta taxa in plus, este o glumita in comparatie cu ce s-a intamplat in 2010 cu veniturile acelorasi romani) ci.....dupa cum spunea, domnul presedinte crede ca ACEASTA TAXA NU O SA FIE FOLOSITA DE GUVERN PENTRU CONSTRUCTIA DE AUTOSTRAZI CI PENTRU A FINANTA URMATOAREA CAMPANIE ELECTORALA.

In fine, sincer, chiar nu ma intereseaza batalia vesnica pe care oponentii politici din Romania o duc fara incetare si...din pacate, nu in folosul cetatenilor, ci...ceea ce cu adevarat ma intereseaza, este faptul ca, atat presedintele cat si guvernul, nu par deloc ingrijorati de faptul ca, Romania, din ce in ce mai pregnant, este o tara in care LEGILE nu numai ca nu sunt respectate ci.....chiar si atunci cand se comite o grava infractiune, aceleasi LEGI, ca un facut, sunt total favorabile infractorilor.

Ultimul caz???

Pai, episodul care s-a intamplat la un supermarket din cartierul Militari, in care, un tanar, a uitat total ca se afla in capitala unei tari care ne batem cu pumnul in piept ca este EUROPEANA si....armandu-si pistolul din dotare, a inceput sa traga precum in vestul salbatic, fapt ce a condus la o tragedie: UNEI TINERE DE 23 DE ANI CARE A FOST IMPUSCATA IN FATA, I-A FOST SBULBERAT UNUL DINTRE OCHI. Pe langa aceasta tanara care a ramas chioara, au mai fost doua victime, care, insa, ceva mai norocoase, au scapat doar cu impuscaturi in abdomen si picior.

Imediat dupa tragedie, Ministerul de Interne facea precizarea ca cele doua episoade in care s-a tras cu pistolul in Bucuresti (pentru ca a mai fost unul in Baneasa), nu a avut ca autori, MEMBRII AI LUMII INTERLOPE, ca si cum acest lucru ar trebui sa ne faca mai linistiti.

Nici macar nu conteaza din care lume, INTERLOPA SAU NU, au facut parte autorii acelor impuscaturi precum in Vestul Salbatic ci doar faptul ca.....cu fiecare zi care trece, atat capitala tarii cat si restul oraselor sunt acaparate de evenimente mai mult decat violente in care acea mult trambitata PROTECTIE A CETATENILOR, aproape ca nu mai exista.

In cazul tragediei din cartierul Militari, conflictul a plecat de la o banalitate. Doua femei au intrat in supermarket si ignorand coada de la casierie, s-au bagat in fata, incercand sa cumpere ceva. Desi nu cunosc amanuntele cazului, banuiesc ca, acele femei, ori au vrut sa cumpere un pachet de tigari, ori vreun "maruntis", pentru ca.....mai mult ca sigur nu aveau cosul plin cu alimente. Dar cum, CIVILIZATIA ESTE TOTAL INEXISTENTA in cazul multora dintre cetatenii minunatei noastre tari, distinsele doamne, n-au considerat de cuvinta a rosti o banala fraza de genul "Fiti amabili, vrem sa cumparam doar un pachet de tigari, ne permiteti sa nu fim nevoite sa stam la toata coada pentru un pachet de tigari?", fapt ce a condus la revoltarea unui alt cetatean, fost sau actual profesor universitar, in varsta de vreo 60 de ani care se afla la coada cu nora sa in varsta de 23 de ani.

Mai mult ca sigur (desi este doar o banuiala) ca respectivul profesor universitar n-a ales cele mai elegante cuvinte atunci cand a luat pozitie fata de cele doua femei care vroiau sa se bage in fata, ceea ce a condus la un schimb de replici plin de invective si.....nu in ultimul rand, la scuiparea profesorului de catre una dintre cele doua femei (dupa cum declara martorii). Probabil ca, in acel moment, profesorul a ripostat, in ajutorul sau sarind si nora precum si un alt cetatean, iar cele doua femei vazandu-se incoltite, s-au dus si l-au chemai pe fratele lor care le astepta in masina.

Din acel moment, lucrurile au fost scapate total de sub control, pentru ca tanarul chemat in ajutor, a venit inarmat cu un pistol cu care a inceput sa traga ca bezmeticul in stanga si in dreapta, facand trei victime, una dintre ele, o tanara de 23 de ani, pierzandu-si unul dintre ochi.

Ca de obicei (asa cum am facut si cu tragediile care se intampla din cauza bauturii la volan), voi intreba si acum:

CINE ESTE DE VINA PENTRU TRAGEDIA PRODUSA???

Daca dam dovada de superficialitate in gandire, vom striga la unison ca, ACEL TANAR CARE A VENIT CU PISTOLUL ESTE VINOVAT, insa, n-am face altceva decat sa tratam EFECTUL SI NU.....CAUZA.

Scumpilor, din umilu-mi punct de vedere, UNICUL VINOVAT PENTRU TRAGEDIA PRODUSA ESTE.....LEGIUITORUL !!!

Va intreb, pentru ce motiv, in Romania, absolut orice individ, fara a avea vreo ocupatie, vreo cariera in spate, vreo pregatire profesionala, isi poate achizitiona cu doar cateva sute de ron dintr-un magazin de specialitate, O ARMA CHIPURILE NELETALA (cu gaz sau bile de cauciuc), dar care.....DEVINE SIGUR O ARMA LETALA in conditiile in care, posesorul, trage in victima de la aproximativ 1 metru distanta???

Cine credeti ca isi achizitioneaza astfel de arme???

Cumva, colegul de birou de la banca, ministerul, multinationala, scoala, universitatea, samd la care lucrati???

Nuuuuu, scumpii mei, desi....nu absolutizez, aceste ARME LETALE (este aberant sa spui ca nu sunt letale) sunt achizitionate de toate elementele violente a caror comportament in societate, in cel mai fericit caz, sunt "GRANITA" cu infractionalitatea.

Poate ma credeti nebun cand spun ca, din ce in ce mai pregnant, IN ROMANIA, cetatenii parca sunt indemnati si incurajati sa comita INFRACTIUNI GRAVE si....daca va intrebati, cum, va voi da cateva exemple:

a) mergi praf de beat sau drogat la volan si omori un cetatean pe trecerea de pietoni;

Ce se intalmpla? Daca ai un avocat "scump", in cele din urma, JUSTITIA ROMANA, nu te "deranjeaza" decat cu vreo maxim 2-3 ani la "racoare", de unde, pentru buna purtare, vei iesi la 2/3 din pedeapsa.

b) daca comiti vreun viol sau vreo talharie in forma agravanta, tot asa, cu un avocat "scump", JUSTITIA ROMANA, nu te deranjeaza decat cu maximum 6-7 ani la "racoare", de unde, pentru buna purtare si pentru a nu-ti pierde "calitatile" de violator sau talhar, vei iesi dupa 2/3 din pedeapsa;

c) daca, finalmente, nu-ti place "moaca" unuia si cunosti cum sa-i aplici lovituri mortale, dar care, tot asa, cu un avocat "scump" sa poata fi interpretate precum "lovituri cauzatoare de moarte", JUSTITIA ROMANA, nu te "deranjeaza" cu mai mult de 8 ani la "racoare", de unde, pentru buna purtare, vei iesi dupa 2/3 din pedeapsa;

d) daca esti mai prostut de felul tau si nu sti cum sa aplici niste lovituri mortale celui pe care nu poti sa-l suporti si orbit de furie, il toci cu vreo 20-30 de lovituri de cutit, tot asa, cu un avocat "scump", JUSTITIA ROMANA, nu de deranjeaza cu mai mult de 14-15 ani la "racoare", de unde, pentru buna purtare, vei iesi dupa 2/3 din pedeapsa.

e) nici nu stiu daca mai este cazul sa enumar infractiunea de "FURT DIN BANII STATULUI SAU PRIVAT", pentru ca, daca te duce mintea si sti pe unde sa arunci cu parte din "furtisag", ai toate sansele sa iesi la pensie si nici macar o zi sa nu petreci in puscarie;

P.S. Ca sa nu mai vorbesc, de celelalte arme albe (cutite, sabii, topoare, bate, rangi) cu care orice sofer care este "baietas" si isi respecta statutul, are langa picior sau in portbagaj cel putin una dintre armele enumerate mai sus, care, la momentul nepotrivit in care ratiunea dispare, pot deveni arme mortale.

Ce face POLITIA ROMANA, atunci cand, din pura intamplare, face un control riguros in trafic si descopera astfel de arme albe detinute de multi dintre cetateni? Pai, mai nimic......in cel mai negru cosmar pentru detinator, i se intocmeste dosar penal fara alte consecinte.

Si atunci...de ce, ne mai miram de VALUL URIAS DE INFRACTIONALITATE GRAVA care sufoca Romania???

Desi este DOAR O PARERE, cred ca acest lucru se si doreste.

Altfel, legile ar fi modificate, in asa fel, incat, cei ce renunta la ratiune si cu usurinta maxima isi asuma riscul de a deveni posibili criminali, s-ar gandi de 1000 de ori la consecintele ce vor urma.

Hai, va pupicesc cu drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu