...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 29 octombrie 2013

SE MAI AUDE CEVA DE "NOUL COD RUTIER"???

Buna seara dragii mei!

Azi, ca de altfel cum se intampla aproape in fiecare zi in ultima vreme, am mai aflat de un caz dramatic in care o tanara de 24 de ani a fost spulberata PE TRECEREA DE PIETONI de catre un nemernic, care, dupa ce circula cu vreo 100 km/ora pe Bulevardul Iuliu Maniu (daca nu ma insel) a mai trecut si pe culoarea rosie a semaforului.

Pentru statisticile reci, este inca un caz de pieton omorat pe "trecere"....doar atat. Astfel de cazuri, mai ales in ultima perioada se intampla aproape ZILNIC.

Citind ce voi scrie in randurile ce urmeaza, cei mai "intunecati" la minte, vor putea crede ca scriu un comentariu cu tenta politica, insa martor imi este Dumnezeu ca nu are absolut nicio legatura cu politica.

Asadar, va mai amintiti de NOUL COD RUTIER care a tinut paginile ziarelor timp de saptamani de zile???

Da, da, da, acel nou cod rutier pe care GUVERNUL PONTA in colaborare cu MINISTERUL DE INTERNE l-au dorit cel putin declarativ a fi mult mai DUR cu cei care nu respecta macar minimum de reguli atunci cand conduc un vehicul pe drumurile publice.

Cine a mai auzit IN ULTIMA VREME ceva de acest nou cod rutier???

Pai, dupa saptamani la rand in care a fost dezbatuta problema in GUVERN si dupa ce parea ca totul s-a pus la punct, brusc, exact in sedinta de guvern in care trebuia aprobat, domnul prim-ministru Ponta a hotarat ca nu mai vrea sa-si asume singur raspunderea si ca nu doreste ca noul cod rutier sa poarte titulatura de "CODUL PONTA", asa ca l-a trimis spre dezbatere si aprobare in PARLAMENT.

Bai, fratilor, sincer ma intreb, de ce, tocmai noul cod rutier nu putea sa fie aprobat prin ORDONANTA DE GUVERN si trebuia sa fie trimis in Parlament unde sa mai taraganeze treaba inca cine stie cat timp???

Timp....in care, din pacate, AU MAI MURIT SI VOR MAI MURI SPULBERATI PE TRECEREA DE PIETONI, atatia si atatia oameni.

Cati oameni trebuie oare sa mai MOARA SPULBERATI PE TRECEREA DE PIETONI de catre diversi nemernici, multi dintre ei aflati in stare de ebrietate, ca sa realizam ca ASA NU SE MAI POATE si este imperios necesar a fi implementat si aprobat in regim de urgenta un cod rutier extrem de dur cu toate aceste scursuri umane care isi conduc autoturismele precum in VESTUL SALBATIC??

Spre exemplu, nemernicul care a omorat-o pe tanara de 24 de ani pe Bulevardul Iuliu Maniu, nu s-a sinchisit nici macar o secunda sa se uite la victima ci.....a fost preocupat doar sa-si sune prietenii cu ajutorul carora s-a facut nevazut de la locul accidentului, iar apoi......ajuns in COMUNA ROSU a schimbat placutele de inmatriculare ale autoturismului cu care i-a luat viata acelei fete.

DIN FERICIRE, POLITIA A REUSIT SA-I DEA DE URMA SI L-A "RETINUT", asta bineinteles pana cand, cel mai probabil, un judecator o sa respinga cererea procurorului de arestare preventiva pentru 29 de zile si va decide ca NEMERNICUL poate fi judecat in libertate.

Acum, revin la primul-ministru care a refuzat sa-si asume singur DECIZIA INTELEAPTA DE A APROBA UN NOU COD RUTIER MULT MAI DUR pentru astfel de scursuri umane, intrebandu-ma....de ce???

Hai sa nu ne facem ca nu pricepem si s-o spunem raspicat: CUMVA, SPERIAT CA O SA PIARDA ELECTORAT???

Da, probabil ca asa s-ar fi intamplat daca domnul prim-ministru si-ar fi asumat riscul ca noul cod rutier sa fie abrobat in sedinta de guvern si sa ramana in anale ca fiind "CODUL PONTA".

Mai mult ca sigur ca toti acesti nemernici ordinari, ca cel de care v-am vorbit mai sus, care, desi, tocmai ce omorase o tanara, nici prin cap nu i-a trecut sa vada macar daca mai respira, ci din contra, nu stia cum sa faca ca sa dispara de la locul tragediei, NU L-AR MAI FI VOTAT PE DOMNUL PONTA, ci l-ar fi injurat in fiecare zi.

Insa, din nou, ma intreb: DE CE CONTEAZA ATAT DE MULT VOTURILE UNOR ASTFEL DE SCURSURI ALE SOCIETATII CARE NU RESPECTA NICI CELE MAI ELEMENTARE REGULI DE CIRCULATIE, in detrimentul oamenilor civilizati care inca mai spera ca in tara asta se pot schimba lucrurile in bine?

Domnul prim-ministru Ponta, probabil, la sugestia ministrului de interne a ajuns la concluzia inteleapta ca ASA NU SE MAI POATE si a purces in consecinta, dar.......DUPA CE NOUL COD RUTIER A FOST FINALIZAT, mai mult ca sigur ca i s-a soptit de catre "sfatuitori" ca nu este deloc oportun sa-si asume singur acest nou cod rutier pentru ca o sa-si creeze multa antipatie in randul unei parti din electorat, samd.

Si uite asa, in ziua in care toti se asteptau ca NOUL COD RUTIER sa fie aprobat in sedinta de guvern, a fost trimis in Parlament unde zace si acum si unde probabil o sa mai zaca multa vreme.

Mi-am adus aminte de odrasla unui bancher (daca nu ma insela memoria ) care acum vreo 2 ani a omorat doua persoane in timp ce conducea un bolid intr-o stare de ebrietate limita cu.....coma alcoolica.

SINCER, CREDETI CA ACEL PUSTAN ESTE DE VINA PENTRU TRAGEDIA PRODUSA???

Eu spun ca NU !!!

De vina este LEGIUITORUL care cu buna stiinta permite de zeci de ani sa se intample astfel de NENOROCIRI.

Hai sa nu facem pe naivii si sa acceptam ca in tarile civilizate unde exista CODURI RUTIERE extrem de dure cu cei care incalca regulile, nu mai spun de cei care merg bauti la volan, nimeni nu-si permite sa-si riste "libertatea" pentru o betie.

In Romania se poate merge "praf" de beat la volan, se poate omora un om pe trecerea de pietoni, ca mai apoi, in loc sa faci puscarie vreo minim 10 ani si sa platesti daune materiale uriase familiei victimei, sa fi condamnat doar vreo 3 anisori si aceia " CU SUSPENDARE"

Personal, am fost tare dezamagit atunci cand am auzit ca domnul prim-ministru Ponta a decis sa trimita NOUL CODUL RUTIER spre dezbatere si aprobare in Parlament in loc sa si-l asume guvernul prin ordonanta.

Faptul ca eu am fost dezamagit, CONTEAZA EXTREM DE PUTIN SAU CHIAR DELOC, insa ceea ce conteaza enorm este ca.....in tot acest timp, cand noul cod rutier zace in Parlament, pe trecerea de pietoni sunt spulberate atatea si atatea persoane de catre acesti nemernici ordinari, care, multi dintre ei conduc beti "turta" sau drogati pentru ca stiu ca.....IN ROMANIA SE POATE, fara sa patesti aproape nimic, asta daca nu te deranjeaza prea tare o condamnare....."CU SUSPENDARE".

Dramatic insa......din pacate, dureros de real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu