...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 10 august 2013

O VIZITA LA CLINICA OFTALMIX.

Buna ziua dragii mei!

Gata, m-am intors de la mare, am terminat si concediul, in curand se termina si vara si ne pregatim sa intampinam toamna, anotimpul care imi place de departe cel mai mult. :):):)

Bai, fratilor, hai sa va povestesc cati nervi am putut sa-mi fac ieri la o CLINICA DE OFTALMOLOGIE din Bucuresti unde am fost cu baietelul meu pentru un control la ochi.

Ca sa o iau de la inceput, trebuie sa va spun ca, inca de cand eram la mare (miercurea trecuta), datorita faptului ca pe plaja, un baietel de vreo 2 anisori i-a dat fiului meu o lopetica plina de nisip in fata, dupa ce l-am spalat repede cu apa si am reusit sa-i extrag de la baza ochiului drept cateva fire de nisip ce ii ramasesera dupa incident, PENTRU SIGURANTA, am decis sa merg la un specialist in oftalmologie care sa se uite la ochisorii baietelului meu.

Si cum, linistindu-ma ca, baietelul meu nu a acuzat nicio jena sau iritatie a ochiului dupa incidentul amintit, fiind inca la Mamaia, am intrat pe internet si am dat cautare "cabinet oftalmologic pentru copii in Bucuresti". Imediat, domnul Google mi-a prezentat rezultatele cautarii, iar primul, era CLINICA OFTALMIX a carei prezentare era ireprosabila (experienta 20 de ani, aparatura de ultima generatie, super specialisti, bla, bla, bla). Am sunat imediat si am facut o programare pentru vineri (adica ieri).

Ieri, ajuns la clinica impreuna cu baietelul meu, au inceput socurile :):):)

Primul, LOCATIA (desi clar nu folosesc termenul potrivit daca ne uitam in Dex)....UN APARTAMENT LA PARTER INTR-UN BLOC pe langa fosta discoteca Why Not. Intrati pe usa, ne intampina o acritura de domnisorica, care numai cand a dat cu ochii de mine, am vazut-o clar ca nu ma "haleste" (cum naiba sa pui la receptia unei cabinet o acritura care nu scoate un zambet cand primeste un potential client). Dupa ce il identifica pe fiul meu pe lista programarilor, ne preia o alta domnisorica (de data asta aproape un copil, nu cred ca avea mai mult de 21-22 ani) care ne conduce intr-o camera unde exista un APARAT OPTOMETRU (sper sa nu gresesc denumirea). Dupa ce il aseaza pe fiul meu in genunchi catarat pe un scaun si il convinge sa-si lipeasca fruntea de aparat si sa se uite prin nu stiu ce orificiu, domnisorica finalizeaza operatiunea, scotand automat un "fluturas" pe care ar fi fost rezultatul testului.

Insa stupoare. Dupa ce priveste "fluturasul", domnisoara decide sa repetam TESTUL ca cica nu a iesit bine. Repetandu-l, la final, scoate alt "fluturas" si dupa ce il priveste imi spune: "Mda, avem o miopie, -0,75 la ochiul stang si -0,50 la ochiul drept". Sa vedem ce spune doamna doctor, daca nu cumva este necesar sa punem si niste PICATURI IN OCHI".

NOTA: Ca sa intelegeti, trebuie sa fac precizarea ca, la inceput, cand am dat telefon sa fac programarea, firesc, am intrebat si cat costa consultatia. Raspunsul primit a fost: INTRE 120 SI 200 RON IN FUNCTIE DE CUM DECIDE MEDICUL".

Revenind la ce va povesteam, dupa ce terminam testul cu APARATUL OPTOMETRU, suntem invitati sa asteptam pe scaun ca sa intram la doctorul ce urma sa il consulte pe baietelul meu. In timp ce asteptam, ma tot gandeam cum naiba ca fiul meu sa fie MIOP, cand din practica, am constatat ca vede ca un vultur la distanta. Inclusiv, i-am testat vederea, scriind niste cifre pe o coala de hartie si indepartandu-ma la o distanta la care eu nu mai vedeam absolut nimic, baietelul meu imi spunea cifrele perfect.

Asa ca, m-am hotarat sa pun in aplicare o STATEGIE BAZATA PE EXPERIENTA DE VIATA care aproape niciodata nu a dat gres, astfel ca, ridicandu-ma de pe scaun, m-am dus la receptia cabinetului si am abordat-o pe "acritura", frontal, fara sa-i dau vreo sansa sa se eschiveze. Practic, am intrebat-o scurt daca imi poate spune care este diferenta intre cei 120 si 200 ron, in functie de cum stabileste medicul. Socata, "acritura" imi explica ca daca este vorba doar de prescrierea unor ochelari costa 120 ron (de parca nu exista si posibilitatea ca macar un copilas sa nu aiba nevoie de ochelari) iar daca rezultatul cu aparatul OPTOMETRU nu iese bine, atunci doctorul poate decide sa puna niste picaturi in ochi care sare costul consultatiei la 200 ron.

Instant, mi-a venit in minte momentul in care acea domnisorica a decis sa repete testul OPTOMETRU (oare de ce, cumva iesise prea bun rezultatul?) si privind-o pe "acritura" fix in ochi, o intreb scurt si la obiect: "Auziti, domnisoara, din practica, asa, scapa vreun copil care intra pe usa acestui cabinet si face testul cu aparatul OPTOMETRU, de procedura cu picaturile care urca pretul consultatiei la 200 ron?"

RASPUNSUL PRIMIT (desigur, nu ma refer la cel verbal ci la cel al OCHILOR) mi-a fost mai mult decat suficient sa realizez ca daca nu vreau sa arunc 200 ron pe fereastra si sa-mi mai bat joc si de copilul meu, ar fi mai bine sa-mi iau talpasita si sa ma las pagubas. Ceea ce am si facut, renuntand la a mai astepta sa intru la medic. Oricum, trecusera cel putin 20 de minute de la ora la care eram programat (apropos si de punctualitatea cu care esti tratat).

CONCLUZIE:

Scumpilor, desi nu acuz pe nimeni, TOTUSI, PENTRU CA AM AVUT OCAZIA SA CUNOSC CATE CEVA DIN ACEASTA LUME A OPTICII MEDICALE, pot sa va spun un lucru. Majoritatea celor care lucreaza in acest domeniu, credeti-ma ca nu au pic de scrupule, urmarind DOAR SA-SI VANDA RAMELE DE OCHELARI SI LENTILELE, iar cand te miros ca ai si ceva banuti in buzunar, atunci esti victima aproape sigur daca pui botul la vrajeala lor.

Sincer, am cunostinte, carora in urma controlului "MEDICINA MUNCII", desigur, efectuata de o firma privata, le-au fost recomandati ochelari desi niciodata nu au avut probleme cu vederea. In fine, dioptrii micute (-0,25, -0,50) sau ochelari pentru calculator (alta bazaconie), ceea ce i-au facut sa scoata din buzunar sume intre 400-2000 ron, in functie de pretentiile fiecaruia cand au ales rama si lentilele.

Revenind la CLINICA OFTALMIX, trebuie sa va spun ca, in timp ce asteptam pe scaun, am asistat la o discutie intre o mamica si o angajata, care ii explica ca trebuie sa-i schimbe din nou rama micutului pentru ca a ramas mica, desi mamica era contrariata ca o schimbase cu vreo 8 luni inainte, intreband in cat timp o sa se rezolve problema de vedere a micutului. :):):)

Sincer, desi nu m-am bagat, imi venea sa-i spun: "Mai bine vezi daca micutul are intr-adevar o problema cu vederea". :):):)

Repet, eu nu acuz sub nicio forma CLINICA OFTALMIX, insa ma intreb si eu, asa, ca prostul:

a) de ce, pretul unei consultatii este intre 120 si 200 ron si.....CEL MAI IMPORTANT, de ce, aproape toti copiii care ajung acolo, ajung sa le fie puse acele picaturi in ochi, care ridica pretul consultatiei la nivelul maxim ???

b) de ce, testul cu aparatul OPTOMETRU, este facut de o copila ce nu are mai mult de 21-22 ani si nu de UN MEDIC, ca doar de aceea platesti un onorariu pe masura???

Scumpilor, voi sunteti oameni destepti si chiar daca nu am sa dau vreun nume niciodata, am sa va spun, simplu, ceea ce mi-a spus o persoana care lucreaza in OPTICA MEDICALA, cand a venit vorba de puterea de convingere:

"CREDE-MA, DACA VREAU SA VAND SI SA CONVING PE CINEVA SA-SI CUMPERE OCHELARI SI LENTILE, NU DAU GRES. GASESC UN MOTIV SI TOT IL CONVING SA-SI PUNA O DIOPTRIE DE -0,25 SAU -0,50 SAU DACA NU, MACAR OCHELARI CU LENTILE PENTRU CALCULATOR". (asta in timp ce zambea foarte sigura pe ea)

Asa ca, chiar daca nu aduc vreo acuza CLINICII OFTALMIX (in fine, clinica intr-un apartament de bloc), nu mi-a placut de loc modul de abordare si mi-a parut total neprofesionist in raport cu reclama care si-o fac pe net.

Oricum, mai cu seama cand vine vorba de COPII, fiti foarte atenti atunci cand decideti sa le puneti ochelari, bine fiind sa diagnosticati copilul la cel putin 3 medici.

P.S. In final, am ramas cu un GUST AMAR, dar si cu problema nerezolvata. Unde naiba sa gasesc un MEDIC OFTALMOLOG BUN, care sa nu fie platit de aceasta"caracatita" a OPTICII MEDICALE, ce in mod firesc, cand ii da pe luna zeci de milioane pentru cateva ore de consultatie, desi nu acuz, ii poate cere si.....MULTE RAME DE OCHELARI VANDUTE. :):):) 

15 comentarii:

  1. Si eu am avut o problema cu ochii cu baiatul meu, iar medicul mi-a recomandat Clinica Oftapro.La vremea respectiva am fost multumita de cum s-au desfasurat lucrurile acolo mai ales ca doctorita pe care am nimerit-o era o mare specialista in oftalmologie pediatrica si care mi-a explicat cu lux de amanunte ce am de facut , caci fiul meu avea o problema dar care se putea corecta doar cu multa atentie si multe exercitii ale ochiului.Asa incat ea mi-a spus ca nu este necesar sa punem ochelari daca facem asa cum trebuie exercitiile recomandate zilnic.Dupa 6 luni, cand am revenit la control lucrurile erau ok iar eu am fost fericita ca am scapat de ochelari.Mai tarziu, la ceva timp dupa asta am ajuns acolo si cu nepotica mea a carei problema a fost deasemenea rezolvata cu simt de raspundere.E drept ca au trecut ceva ani de atunci dar ai putea incerca sa cauti informatii despre aceasta clinica.In orice caz singurul sfat pe care ti-l dau este acela ca atunci cand cauti o clinica oftalmologica , este f important ca medicul specialist care il vede pe baiat trebuie sa fie medic pediatru.E totusi bine sa ii mai faci un control pt a fi sigur ca totul este ok.Multa bafta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta suna a reclama de departe; Eu am fost cu fetita mea timp de 3 ANI la Ofta pro- si serviciile- daca la inceput erau ok- pe masura ce a trecut timpul s-au "tocit" ; Insa nu si pretul platit; In plus dr. Cioplean- "sefa" clinicii a inceput sa nu mai doreasca sa continue "cazul" desi banii platiti nu-s de colo ( sau pentru ea sunt ) astfel incat nu a mai dorit sa-si continue "lucrarea" si si-a pasat "clienta" catre alt medic; "Doamna doctor nu mai preia decat cazuri grave" ziceau fufitzele de la telefon. Am mai fost inca o data - "pasata la alt medic" care a concluzionat ca dioptriile au crescut; si ca- evident tre`be alti ochelari; Paoi asigurarea d-rei Cioplean era ca o sa scada!
      Azi am programare la Oftalmiz- si o sa verific daca cele scrise de tine Mircea, sunt conforme sau ai fost un caz "nefericit"; Si mie mi se intampla!;

      Ștergere
    2. Sper din tot sufletul sa fie totul bine dupa programarea pe care o ai azi la Clinica Oftalmix. Se spune ca sunt cei mai tari desi....eu mi-am format alta parere. Drept dovada este faptul ca, ulterior vizitei la aceasta clinica, am dus copilul la in reputat medic oftalmolog (doctorul Burloiu) si in urma consultului s-a adeverit ca baietelul meu vede perfect si nici vorba de vreo miopie. Oricum, ca parinti, trebuie sa fim extrem de vigilenti cu aceasta CARACATITA a opticii medicale care....se imbogateste de pe urma ramelor de ochelari si lentilelor. Cunosc cazuri de oameni carora li s-au prescris ochelari desi....vad perfect! Multa bafta si iti tin pumnii!

      Ștergere
  2. Utila postare, pentru ca acest cabinet oftalmix si-a facut bine reclama pe net. Fara astfel de postari pica de fazani si altii.
    Nu fac decat sa intaresc parerea ca, cel putin in Bucuresti, riscul de-a fi victima escrocilor din acest domeniu este de peste 50%.
    Merci, Mirciulica! Noroc si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost la cabinet;
    Nu-I nimic anormal; Am profitat de info- si am observant ce se intampla pe acolo;
    Review: Da: cele ce "tropaie pe acolo" sunt un pic cam "afazice"- mai ales ca - dupa judecata mea- sunt cam micutze pentru a avea copii /l recte e cam greu de banuit ca ar sti cum sa se poarte cu ei; Dar n-a fost deranjant ( evident fiica mea are varsta la care un consult nu I se mai pare o grozavie si asta e linistitor pentru mine); Examenul a fost OK; Nici vorba de "pus picaturi" daca nu se impune; Medicul a fost f OK ( discutia a fost scurta, profesionala si examenul la fel); Ne-a intrebat daca vrem sa facem o examinare completa ( a ramas pe alta zi- deoarece picea avea lectii de facut) pentru a stabili cu exactitate daca e nevoie de ochelari sau nu ( acum - noi am recurs la un tertip- sa nu spuna ca poarte ochelari de 4 ani- sa vedem "a second opinion" )
    Pana in present nu am comment-uri negative ( am intrat cu 10 min intarziere- numai ca la cabinetele medicale - particulare sau nu- examinarile medicale iau intorsaturi neobisnuite si de aici si intarzierile; De ex: la un cabinet stomatologic din Dorobanti am avut 50 de min intarziere - desi interventia pentru care fusesem programat - eu- adult- costa 800 ron - deci nu sume derizorii); Oricum- una peste alta- impresia e OK- asa cum spuneam anterior- se poate sa fi nimerit prost Mircea; Sau sa se fi asteptat ca - de 200 de lei- sa aiba un tratament de 1000 ( ceea ce in Romanica nu se prea intampla); Asta e;
    Cele bune si sanatate copiilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca totul a decurs ok. P.S. Asteptarile mele nu au avut legatura cu banii ci cu faptul ca mi-au spus ca baietelul meu este miop cand el vede ca un vultur, fapt confirmat ulterior de dr. Burloiu la care am reusit sa intru dupa aproape 1 luna de asteptare. Toate cele bune.

      Ștergere
  4. Cum toata lumea se pricepe la fotbal asa se pare ca se pricepe si la medicina! Intrebarea mea e daca te zcarcesti la un milion pentru sanatatea copilului tau atunci nu il mai duce deloc. Ai habar ca acele picaturi se pun pentru a afla dioptia reala? Copilul poate avea spasm acomodativ si dupa picaturi dioptria din minus ajunge sa fie plus!!! Sau din cauza acomodatiei plusul masurat anterior picaturilor sa fie mult mai mic? Dar fazanii ca tine care au impresia ca toata lumea ii fure (stii cum se spune hotului ii este frica de hoti) ar face bine sa taca si sa nu mai bage idei aiurea, neavand nici o cunostinta in ceea ce priveste consultul oftalmologic la copil. Si nu poti incrimina pe cineva ca a pus un diagnostic gresit din moment ce tu nu ai stat pana la sfarsitul consultatiei!!! Asta se intampla cu snobii care un cabinet deschis la parterul unui bloc nu e asemenea unui mall.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi, bai, fraiere/fraiero (pt ca esti anonim)....LASA VRAJEALA! De ce, ulterior, cand am ajuns la doctorul Burloiu (cineva recomandandu-mi-l), si dupa ce am asteptat vreo 3 saptamani, nici nu a voit sa auda sa-i faca pustiului fund de ochi? Si daca tot m-ai jignit in mesajul postat, te voi asigyra de ceva! Bai, panarama de om ce esti, niciodata nu ma zgarcesc la 1 milion, cu atat mai putin cand e vorba de copilul meu! Dar nici de prost nu pot fi luat! Hai, fraiere/fraiero, sa ai o zi buna! :)

      Ștergere
  5. Ceea ce mi se pare mie aberant, e faptul ca acuzi pe cineva fara macar sa ii fi auzit parerea. Chiar tu ai spus ca i-a fost facuta o masuratoare cu un aparat numit dioptron sau aututokeratorefractometru (un cuvant care cred ca ti-e foarte greu sa il pronunti sau sa il ti minte). Dupa care domnisoara respectiva ti-a zis ca e posibil sa ii puna picaturi. In cabinet se fac masuratori ale acuitatii vizuale si dupa aceea se decide daca se pun sau nu picaturi. Si asa pentru cultura ta generala: examinarea fundului de ochi este obligatorie la orcice examen oftalmologic complet. Dar cum grija ta principala a fost pretul ai ajuns sa arunci cu noroi, tu nici macar neauzind parerea doctorului,. Nu o sa stau sa iti explic tie lectia legata de acomodatie, dar vreau ca cei care citesc comentariul tau sa stie ca aceasta consultatie cu picaturi este absolut necesara in cazul copiilor si tinerilor. Nu este folosita de doctor doar asa sa stoarca banii.......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeeee, vezi ca stii sa vb si civilizat. La fel iti voi raspunde si eu! Daca ceea ce spui se verifica, adica cu "fundul de ochi", absolut obligatoriu la un consult pentru copii....INSEAMNA CA DOCTORUL BURLOIU ESTE UN IDIOT. Dar nu cred, avand in vedere ca, pentru a reusi sa te consulte doctorul Burloiu...ai de asteptat! In fine....ok, accept, eu sunt profanul si tu....specialistul! Fara ironie!

      Ștergere
  6. Am fost si eu la clinica Oftalmix cu copilul si nu am avut deloc impresia descrisa in acest blog. Copilul meu are o problema care este evidenta si pe mine ma linisteste orice examen facut amanuntit - fund de ochi, dioptron, picaturi. Diferenta de dioptrii este foarte mare cu sau fara picaturi pentru ca ochiul tanar acomodeaza foarte bine. So what ca aceasta clinica este la un parter de bloc - dincolo de locatie pe mine ma intereseaza medicul care vede copilul, iar doamna doctor Teodorescu are recomandari foarte bune - nu dupa un search in google, ci dupa recomandarile unui alt medic oftalmolog care nu era specializat pe strabism, a unor amici care si-au operat copilul.... In nici un cabinet care se respecta nu te masoara medicul cu diptronul, intotdeauna o face o asistenta - pana la urma nu e mare inginerie sa faci aceasta masuratoare... ce conteaza este interpretarea rezultatelor si actiunile intreprinse dupa acea masurare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina! In primul rand, nu am de gand sa contest nimic din ceea ce ai scris. Dar trebuie sa fac anumite precizari, desi au trecut vreo 2 ani de la acea intamplare. Nu puteam accepta ca o pustoaica de 20 de ani sa faca testul cu dioptronul, sa aiba tendinta sa-mi dea acea "hartiuta"...iar apoi sa mi-o ceara inapoi si sa-mi spuna ca nu a stat piciul meu bine. Facand a doua oara testul, pustoaica exclama....pfffff, are o MIOPIE destul de mare! Trebuie facut fundul de ochi! Imi venea sa-i spun...Hai, sa mori tu? La primul test a fost ok, iar la al doilea are o miopie destul de mare! Si pentru ca, chiar eu probasem vederea de VULTUR a fiului meu (in fine, sub o forma profana, desigur)....instant am hotarat sa nu merg mai departe cu consultatia. Adaugand si faza la care am fost martor pe hol, cu o mamica care se lamenta cu disperare ca NU MAI ARE BANI SA-I SCHIMBE INCA O DATA OCHELARII COPILULUI SAU, si ii reprosa cadrului medical faptul ca, cu cateva luni in urma cand ii facuse ochelarii piciului, a fost asigurata ca RAMELE nu vor trb a fi schimbate asa de curand...n-am stiut cum sa plec mai repede de acolo. Insa eram disperat sa gasesc un MEDIC OFTALMOLOG, pt ca...cu doar cateva zile inainte, fiind la mare, un copil ii daduse cu nisip in ochi piciului meu! Piciul meu nu avea nimic, DAR ABSOLUT NIMIC, insa eu, exact invers de cum m-a catalogat un anonim acum cateva zile....NU MA INTERESA CA PLATEAM DEGEABA CATEVA MILIOANE PENTRU O CONSULTATIE SI NISTE TESTE...voiam sa fou sigur 1.000.000% ca nu are nimic. Plecand de acolo, am telefonat la doctorita baiatului meu (care l-a vazut de cand s-a nascut) si mi-a fost recomandat doctorul Burloiu. Am asteptat 3 sapatamani sau chiar o luna (uite ca nu mi mai aduc aminte) pana am ajuns cu copilul la el. Dupa consult mi s a confirmat ceea ce verificasem si eu, desigur, la un mod profan....PICIUL MEU AVEA O VEDERE DE VULTUR! Acum, iertat sa-mi fie pacatu' ca n-am acceptat ca o pustoaica de 20 de ani sa-mi spuna dupa un comportament mai mult decat declansator de semne de intrebare ca....PICIUL MEU ARE O MIOPIE DESTUL DE MARE. Inca ceva! Repet! Nu te contrazic cu nimic, poate am avut eu ghinion! Insa nu-mi vorbi mie de OPTICA MEDICALA! Am trait o buna bucata de vreme (in fine, relatie extra) cu cineva care este in domeniu, si nu ca angajat! Stiu prea bine de sacii de bani care se fac (deseori) si prin speriarea pacientului. Pari o femeie desteapta! Ia gandeste-te....firmele de optica medicala au angajati cu parte de norma doctori oftalmologi. Cat de mult conteaza ca in urma consultului sa se cumpere la greu ochelari? In fine....repet si subliniez! Poate am avut eu ghinion! Si nu contest nimic din ceea ce spui! Aaaaa, am uitat ceva.....cred ca receptionera de la clinica a fost cea mai antipatica femeie vazuya vreodata in viata mea! Asta imi aduc aminte.

      Ștergere
  7. Nu stiu de ce s-a ajuns la acest cost, eu am da 60 lei pentru un consult complet si un tratament la Centrul Medical Arena de pe Bulevardul Basarabia sector 2

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi mergem de 4 ani la Oftalmix și am avut parte doar de seriozitate.

    RăspundețiȘtergere