...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 10 mai 2013

DE CE AM ALES KIA SPORTAGE.

Buna seara dragii mei!

Dupa aproape 3 saptamani in care ZILNIC am batut Bucurestiul in lung si in lat, alergand de la un dealer de masini la altul, in sfarsit m-am hotarat la a cumpara KIA SPORTAGE. Ieri am fost si am platit avansul (vreo 3.000 euro), iar masinuta urmeaza sa ajunga in Romania peste vreo 2 luni si jumatate.

Scumpii mei, pot sa va spun ca dupa 3 saptamani de alergatura si calcule, ma simt absolut epuizat psihic, asta si datorita unor politici HAIDUCESTI (in sensul rau al cuvantului) practicate de majoritatea dealerilor de masini din Bucuresti.

Dupa 6 ani de zile (in 2007 mi-am cumparat un Opel nou), am gasit o piata auto nici pe departe asa de avida in a vinde ci mai degraba INCREDIBIL DE NESIMTITA la adresa clintilor. Daca urmeza sa va cumparati o masina noua, nici prin cap sa nu va treaca ca doar pentru faptul ca cel putin la nivel declarativ suntem in "criza", dealerii de masini sunt mai cooperanti sau dispusi la niste reduceri mai mari ca de obicei.

Desi multi nu cred, sunt un fin psiholog si stiu extrem de bine sa citesc ceea ce este important in ochii celui cu care discut (v-am spus candva ca discursul si gestica pot fi perfecte intr-o discutie insa ochii putini stiu sa-i stapaneasca cand mint), va asigur ca am regasit niste agenti de vanzari FOOOOOARTE LINISTITI SI NEPASATORI, in ochii carora nu se citea nici pe departe disperarea ca nu VAND MASINI, ci mai degraba o liniste materiala semnificativa.

Cei care fac greseala sa le planga de mila agentilor de vanzari auto, bazandu-se pe faptul ca in 2007 vindeau de 5-6 ori mai multe masini ca in prezent, este bine sa stie ca in 2007, cel mai prost agent de vanzari avea o medie lunara de 5.000 euro, iar cei care excelau ajungeau usor la o medie lunara de 7.000- 8.000 euro. (si ma refer la brendurile de mijloc nu cele de top) Acum, nu mai ajung la acele castiguri insa.....tot foarte linistiti si relaxati sunt, ceea ce denota si o multumire financiara rezonabila.

Revenind la prezent si amintindu-va ceea ce scriam acum cateva saptamani pe blog, anume ca doream sa cumpar un SUV nou pe un palier de 20.000-25.000 euro, subliniez ca in atentie mi-au intrat pe rand urmatoarele marci: KIA, MAZDA, NISSAN, FORD SI HYUNDAI.

Sa le iau pe scurt:

La dealerii MAZDA, HYUNDAI SI FORD, care comercializeaza SUV-urile MazdaCX5, Hyundai IX35, respectiv Ford Kuga, am gasit acelasi sistem de "pachete" care te obligau pur si simplu sa mergi cat mai mult spre 25.000 euro, iar asta nu din cauza faptului ca varianta mai scumpa avea nu stiu ce motor sau cutie de viteza mai buna ci datorita "optionalelor" de bun simt pentru ziua de azi ce nu erau la alegere plecand de la varianta standard. Ca exemplu, daca vroiai senzori de parcare sau scaune incalzite, nu puteai sa le adaugi simplu la varianta de baza a masinii platind pentru ele cateva sute de euro ci TREBUIA OBLIGATORIU SA SARI LA O VERSIUNE MAI SCUMPA DE ECHIPARE pentru ca......asa sunt "pachetele" si numai la acele versiuni exista respectivele optionale.

Mai pe romaneste, acum 6 ani de zile cand mi-am cumparat Opelul Astra H, am inceput cu versiunea standard si am adaugat la ea ce "optionale" am dorit, in timp ce acum, nu se mai poate asa ceva, fiind obligat sa alegi pachetul cu totul, ceea ce inseamna in jur de 1500-3000 euro in plus.

Mi-a ramas in minte FORDUL KUGA, in varianta cea mai buna de motorizare (163 CP) si cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj Powershift (aceasta versiune nu exista si pe benzina ci doar pe motorina numai in versiunea cea mai scumpa 31.500 euro) si m-am rugat o saptamana de dealeri sa mi-o lase la maxim 26.500 euro, scotandu-mi din optionalele pachetului Titanium (care era obligatoriu) cateva chestii de care nu aveam musai nevoie (deschidere automata a hayon-ului, sistem audio sony cu 9 difuzoare, senzori de parcare fata si spate, oglinzi rabatabile electric) in asa fel incat sa ajungem la pretul solicitat de mine.

Ei, bine....raspunsul a fost: NU SE POATE !!! Maximum de reducere era la 29.200 euro fara sa scoata nimic dintre optionale.

La dealerul Nissan, situatia era identica, numai ca varianta standard era mult mai bine echipata cu optionale insa....ASPECTUL INTERIOR LA NISSANUL-UI QUASHQAI era foarte demodat, avand in vedere ca a ramas acelasi din 2010. Asa ca, am renuntat.

SINGURUL BREND CARE ARE IN MOMENTUL ACTUAL O POLITICA DESTUL DE AVANTAJOASA IN A-TI CONFIGURA MASINA APROAPE CUM VREI TU, fara a te obliga sa cumperi un pachet intreg pentru a avea o optionala de bun simt pe care ti-o doresti, a fost KIA cu al sau SUV SPORTAGE.

Asa ca, avand in vedere acest lucru si luand in considerare si faptul ca agentii de vanzari de la Kia din Baneasa sunt extrem de amabili, am decis sa cumpar KIA SPORTAGE.



Dupa indelungi chibzuinte, pentru ca initial am pornit la drum dorind musai sa aiba tractiune 4x4, am realizat ca nu am unde sa folosesc tractiunea integrala, avand in vedere ca personal urasc muntele iar daca ma duc in Delta, imi las masina la Tulcea sau Murighiol intr-o parcare civilizata, am ales varianta 4x2. La motorizare am ales varianta pe benzina de 1,6 si 136 CP, deoarece motorul de 2.0 litri pe benzina si 163 CP nu mi-a placut absolut deloc cum tragea cand am facut testul de condus cu el. Ca un exemplu, eram in viteza a doua in vreo 4500 turatii si cand i-am dat viteza a treia, pur si simplu nu aveam pic de forta. Este clar ca motorul de 2.0 este facut sa lucrezi cu el peste 4.500 de turatii, probabil ca acolo arata ce poate, insa....consumul este pe masura.

Cand am facut testul cu motorul de 1,6 si 136 CP, mi s-a parut mult mai elastic si reactiona infinit mai bine cand schimbai viteza undeva la 3.000-3.500 de rotatii. Avand in vedere ca greutatea masinii este de 1,4 tone, sincer nu cred ca este submotorizata masina.

Versiunea in care mi-am configurat masina este foarte bine echipata (oglinzi incalzite si rabatabile electric, climatronic dual stanga-dreapta, senzori de ploaie si parcare, geamuri electrice fata-spate, scaune incalzite, buton de pornire si cheie inteligenta, bluetooth handsfree, pilot automat, comenzi audio pe volan, sistem audio 6 boxe, jante de aliaj, proiectoare ceata, oglinda retrovizoare electrocromica, sistem de aprindere automata a farurior, etc).

In plus, as sublinia un lucru foarte important: GARANTIA DE 7 ANI CARE ESTE TRANSMISIBILA !!!

IAR PRETUL......18.500 tva inclus (varianta REMAT)

Calculul in final a fost simplu. Mai bine iau acum un SUV care arata si foarte bine iar echiparea este aproape premium si nici foarte scump nu este, iar peste 2-3 ani, daca mi se pune pata sa-mi iau ceva mai performant, o s-o fac atunci, daca ma ajuta Dumnezeu sa fiu sanatos.

Ma gandesc ca acum 6 ani am dat pe Opelul Astra H 15.000 euro, iar KIA SPORTAGE care este mai scumpa cu 3.500 euro, nu suporta comparatie cu acesta, fiind superioara la toate capitolele.

Personal, cred ca am facut cea mai buna alegere si am economisit si vreo 7.000 euro, fata de variantele la 25.000 care costau atat de mult nu pentru motoare sau cutii de viteza deosebite ci pentru optionalele extrem de scumpe si obligatoriu venite la "pachet". (mare porcarie)

Uitandu-ma pe strada, am vazut din ce in ce mai multe KIA SPORTAGE si avand in vedere tot ce am prezentat mai sus, sincer, NU MA MIRA !!!

P.S. M-am referit la ofertele existente pe piata pe palierul 20-25.000 euro, nu la cele din categoria mai scumpa. Spre exemplu, fara sa clipesc mi-as fi luat o Toyota Rav4, o masina recunoscuta unanim ca exceptionala, insa este destul de scumpa pentru posibilitatile mele (o varianta rezonabila nu coboara sub 34-36.000 euro).

31 de comentarii:

  1. Ceau,
    am descoperit blogul tau cautand pareri despre sportage cu motorul de 1.6 benzina.Daca mai conduci acest model as vrea sa stiu care este consumul si cum se comporta motorul daca in masina mai sunt 2-3 persoane si ceva bagaje. Ma inteteseaza modelul pt tatal meu care locuieste la tara , nu face multi km are un stil de condus cuminte si isi doreste un crossover cu un portbagaj incapator si un motor decent. Nu are nevoie de sportivitate dar nici de un motor care se chinuie.
    Astept imptesiile tale.
    Multumesc mult
    Ovidiu K.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ovidiu. Daca o sa cauti in arhiva blogului (in partea dreapta) o sa gasesti un comentariu scris in data de 8 decembrie 2013, intitulat "PARERE KIA SPORTAGE DUPA 3 LUNI SI 2.500 KM PARCURSI. Desi nu sunt specialist, tot in urma unor intrebari primite pe mail, am facut o descriere vis-a-vis de cum se comporta masina, inclusiv in ceea ce priveste intrebarea ta. Totusi, iti pot spune ca, este destul de agera cu cei 135 cai la motorul de 1,6 benzina si....din pacate, eu nu am deloc un stil de condus "cuminte". Citeste comentariul recomandat mai sus, este infinit mai complet decat ceea ce am scris acum. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. MARE DIFERENTA DE VOLUM INTRE CELE DOUA MASINI DAR - DIN LAC IN PUT -LA O MASINA DESTUL DE MARE 1,6 INSUFICIENT .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta a fost si temerea mea! Insa cei 135 cai sunt perfecti pentru greutatea ei. Fa un test cu ea si...mai vorbim. Vei fi uimit cat de agera este!

      Ștergere
    2. Am facut si nu e face minuni!Varianta cu 177 c.p rupe...

      Ștergere
  4. CINE POATE SA MA AJUTE? UN SPORTAJE 1,7 DIESEL ESTE O MOTORIZARE PREA MICA PENTRU ACEASTA MASINA?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna dimineata
    am cumparat in februarie 2014 un SPORTAGE , toate bune si frumoase pina la Pima revizie . IN PREZENTAREA agentului din Baneasa acesta a trimis o prezentare in care timpul de revizie este determinat de distanta parcursa , respective 30.000 km sau de durata in timp , un an . astazi am aflat cu stupoare ca cei 30.000 sunt doar 15.000 km in Romania ( desi nu exista o specificatie concludenta ) . Atfel spus am luat o teapa . VA ROG SA CASCATI BINE OCHI CU TEPARI MAI ALES CU CEL DIN STANGA CAND INTRI IN SHOW ROOM .Veti aveam parte numai de suprize si acestea se concretizeaza in a platii dublu la KIA .

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutar. Am vrut in 2012 sa cumpar Kia Sportage, dar am intampinat o problema la dealer in Galati. Sa platesc masina si sa astept pana o aduce cam 4 luni caci in acesta cererea era foarte mare si nu faceau fata la comenzi. Asa ca m-am orientat la sora ei ,Hyundai ix35. E ok si sunt multumit de ea. Motoarele sunt acelesi ca la Kia, doar difera Look-ul. Atentie la revizii . E bine sa cereti sa vedeti masina in timpul reviziilor . Bafta si drumuri fara Probleme.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut,
    Nu stiu exact ce asteptati de la un Kia Sportage dar pentru mine este o masina foarte ok la banii astia 23000 euro fara TVA. Conduc un model facelift 2015 si am aproape 100.000 km. Da are si ea mici bube ca na e fier, arcuri spate cam moi, revizie nu ca in carte la 30000 ci 15000, consum un pic cam mare dar imi place sa ma dau la ea asa ca accept consumul (la un motor de 2.0 si cutie automata sa ai 184CP este o mare diferenta).Am auzit povesti ca la revizia de 15000 a schimbat discuri si placute , ce sa zic nu trebuie sa fii un geniu sa stai cu piciorul pe pedala de frana in continuu si sa intri iarna prin balti cu discurile incinse. (totusi este un fenomen normal la orice masina).
    Daca vrei consum mic ia-o pe cea cu 1,6 manuala si functie eco dynamics dar sa iti iei gandul de la demaraje si carat. Am condus nemtoaice, frantuzoaice, romance, italience toate au bube mai multe sau mai putine functie de cati bani da-i pe ea ;-)))
    Kia sportage este o masina frumoasa si destul de potenta. Nu e un off roader fabulos dar pe sosea nu are rival in clasa si motorizare.
    poate ca foarte mult conteaza tacanitul dintre volan si scaun :-))) fara suparare dar daca nu stii sa conduci o masina poate sa fie si ...Tesla ca si aia se strica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am schimbat plăcuțele pe fata la 23000 km. La 3 săptămâni de la revizia de 20000.oare cei de la service nu trebuiau sa observe ca sunt uzate?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt masini extraordinare, se vede profesionalismul producatorului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dezamagire totala. Maxima. Este de departe cea mai proasta alegere pe care am facut-o cand am decis sa achizitionez KIA SPORTAGE 2017. Am cumparat-o in urma cu 3 luni dar de condus am condus-o....doar una (si asta in reprize). Restul de 2 luni a stat prin service. Ce reclam??? Are transmisie automata iar cand trece din viteza intai in viteza a doua....."caraie" ca si cum nu calci bine ambreiajul la o cutie manuala. Si asta nu se intampla mereu; de 2-3 ori pe zi. Fiecare vizita la service m-a costat aproximativ 2 saptamani de lipsa masina. S-au schimbat tot felul de piese (actuatori). Dupa fiecare interventie la service, masina prezenta in continuare aceleasi simptome. La momentul asta....masina este tot in service, de o saptamana dar frapant este faptul ca de data asta reprezentantii service-ului ridica din umeri, nemaistiind ce sa faca iar eu.....sunt in continuare fara masina. La fel de frapant este si faptul ca devenind client fidel al service-ului, am vazut situatii similare cu a mea: masini noi (Sportage) "impinse" pana in hala de service. Concluzia o trageti singuri. Eu personal astept decizia instantei intrucat am deschis proces.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud ceea ce ai povestit. Eu am 4 ani cu Sportage, este drept, am cutie manuala, si nu am avut nicio problema. Nu stiu modelul 2017....asa ca nu ma pot exprima.

      Ștergere
  11. Uff...incep sa ma sperii.... Sunt pe cale de a achiziționa o Kia Sportage, diesel, 2.0, 184 cp, cutie automata (2013)... nu stiam ce sa aleg..sportage sau hyundai ix35... sper sa nu regret.. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi pe Kia, cu toata increderea...! Eu o am de 5 ani si sunt foarte multumit. Este drept, nu am cutie automata.

      Ștergere
  12. Am parcurs toate forumurile legate de Kia Sportage sa ma informez, doresc sa achitionez o Kia Sportage 1.6 T-GDI 7DCT echipare Style dar parerile pro si contra postate nu-mi dau incredere maxima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am de 5 ani un Sportage cu motor 1.6 benzina....135 cai. Masina se comporta exceptional si....eu am un stil de condus fff sportiv (chiar rad de pacalicii care-si cumpara bmw-uri si conduc precum prnsionarii). In afara orasului, mai ales la depasiri...corect....se simte ca i-ar mai trebui putina forta, dar, daca ai un stil sportiv si stii cand s-o dai in treapta inferioara si apoi sa ii dai pedala, te descurci foarte bine. Garantia este de 7 ani, iar cei de la Baneasa s-au comportat ireprosabil. Crede-ma! Masina-i foarte ok.

      Ștergere
  13. Buna dimineața,am citit,cat
    de cât comentariile dvs.,vreau sa mi cumpăr o Kia sportage de 1.7, din 2012,ce părere aveti,fac o alegere bună?

    RăspundețiȘtergere
  14. Un kia sportage 2010, motorina,motor2.0, SH,5000 euro, adusa acum din germania. Ce parere aveti, merita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca nu....este prea veche. Mai bine, mai pui ceva si iei una din 2012-2014.

      Ștergere
    2. Mirciulica, ai deja de 7 ani aprox. masina, cum se prezinta ? ai avut nevoie de garantie?

      Ștergere
    3. Chiar anul acesta face 7 ani....am avut nevoie de service, dar nu a fost nicio problema....oamenii nu umbla cu manevre, iar daca ti se strica ceva o repara, fara probleme, pe garantie. De 2 ori am avut niste probleme...rezolvate imediat. Masina bunicica, iar varianta care a aparut dupa a mea....are 180 cai spre deosebire de 135. Astept sa ajunga in Romania noul model Sportage, care a fost,deja, prezentat in Coreea de Sud.

      Ștergere
    4. Acelasi motor la care au adaugat o turbina?
      ai simtit vreodata lipsa de cai? 135 CP, cel putin in teorie ar trebui sa fie suficienti

      Ștergere
    5. Masina in oras, cu cei 135 cai....cel putin pentru mine care conduc foarte sportiv, raspunde perfect la comenzi....nu o data dand "rusine" la fraieri cu bmw-uri dar fara "mana" (pentru ca soferul nu se vede in linie dreapta)....insa in afara localitatii, mai ales la depasiri....cei 135 de cai sunt ABSOLUT INSUFICIENTI. Asa ca, afara....stau linistit! :))))

      Ștergere
  15. Ai testat varianta diesel? De ex. un Audi de 140 Cp ( aprox pe acolo ca si cai putere, diferit ca si cuplu si aerodinamica), oare tot asa o simti ? sau esti tu greu de multumit cu depasirile, ai vrea sa decoleze:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kia Sportage varianta 1.6 benzina din 2013 este o masina ffff buna...cu un unic neajuns pe care l au remediat cand au atasat o turbina si au dus motorul pe brnzina la 180 cai...varianta de 135 cai este lenesa la depasiri, mai ales, daca esti incarcat. In rest...eu tot Kia imi voi lua cand va aparea in Romania noul model Sportage....

      Ștergere