...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 10 februarie 2012

MAI RAU CA IN....1954.

Buna seara, dragii mei!

Numar de telefon: 0734.465.075;

E-mail: mirciulica232@yahoo.com;


Desi poate am devenit plictisitor, si azi, voi scrie tot despre dezastrul pe care il traieste partea sudica a tarii in ultima saptamana.

De ce insist pe acest subiect????

Pai simplu. Traiesc o imensa senzatie de revolta atunci cand privesc seara de seara stirile de la ora 19, vazand imensa drama prin care trec zeci de mii de oameni din satele din sudul tarii.

Fara doar si poate, cel mai afectat este judetul Buzau. Au aratat la stiri dintr-un sat LIMPEZIS, care se afla la vreo 25 de km inainte de intrarea in Buzau.

Bai, fratilor, acolo zapada nu este de 2 metri ci....de 4-5 metri. Casele sunt pur si simplu acoperite total de zapada, iar oamenii abia daca si-au putut face loc sa iasa din ele.

Dumnezeule, prin acel sat Limpezis, am trecut cu masina de zeci de ori. Ma gandesc la acei oameni, la copiii lor si la cumplita drama prin care trec, FARA SA FI FOST CAT DE PUTIN AVERTIZATI.

Azi, autoritatile MINT CU O NERUSINARE ABSOLUT INCREDIBILA, sustinand ca n-au fost avertizati de Institutul National de Meteorologie. Ok, ok, ok, cei care ma cunosc mai bine, stiu ca de cate ori am in fata un mincinos, nu stau sa ma complic ci....plecand exact de la ce sustine respectivul, CU AJUTORUL LOGICII, ii demonstrez minciunile.

Deci, ce sustin autoritatile??? Sustin ca n-au fost avertizati de Institutul National de Meteorologie.

Ok. Sa acceptam acest lucru.

Insa, exact joia trecuta, cu o zi inainte sa inceapa prapadul, pe toate televiziunile se aratau imagini cu ZECI DE MII DE BUCURESTENI care "spulberau" toata marfa de pe rafturile hipermarketurilor.

Intreb: De ce, din senin, i-a apucat pe bucuresteni sa intre in hipermarketuri si sa cumpere ca disperatii mancare si apa????

Raspunsul este simplu:

INCA DE MIERCURI SEARA (cu 48 de ore inainte de inceperea prapadului), pe "surse", a inceput sa se afle ca foarte curand vor veni zapezi cum generatiile mai tinere n-au vazut in Romania, poate chiar mai grav decat a fost in 1954.

Personal, am fost unul dintre cei care au aflat printre primii de acest dezastru care urma sa loveasca partea sudica a tarii si....am incercat sa-mi anunt toti cuoscutii.

Asa cum am aflat eu, au mai aflat si alte persoane, ulterior, ajungandu-se ca din "gura in gura", joi seara, ZECI DE MII DE BUCURESTENI, sa ia cu asalt hipermarketurile, ceea ce a relatat si presa in acea seara.

Acum va intreb:

Daca autoritatile spun ca n-au fost avertizate de catre Institutul National de Meteorologie, de unde au aflat aproape toti bucurestenii ca o sa vina prapadul???? :):):)

Raspunsul este axiomatic, desi....autoritatile neaga in continuare.

Ca doar nu credeti ca a iesit o baba in mijlocul strazii si a inceput sa strige "Vine prapadul peste 2 zile", ci....acele informatii au fost primite pe "surse" extrem de sigure. :):):)

Inca de miercuri seara, cu 48 de ore inainte de inceperea prapadului, INCLUSIV ARMATA SI POLITIA ERAU IN ALERTA MAXIMA, informatiile fiind extrem de clare, in sensul ca sudul tarii o sa fie lovit incepand de vineri de niste caderi uriase de zapada si un viscol napraznic.

La un moment dat, vineri seara, cand televiziunile au catadixit sa inceapa a spune macar printre "randuri" ca sudul tarii s-ar putea sa intre in "COD ROSU", cu urechile mele l-am auzit pe un oficial de la Institutul National de Meteorologie cum spunea ca sunt doar zvonuri fara acoperire, iar zapada care urmeaza sa vina, ESTE IN CANTITATI NORMALE PENTRU ACEASTA PERIOADA, nefiind nici pe departe vorba de zapezi ca in 1954.

Cat de normale au fost cantitatile de zapada, se poate vedea pe orice post de televiziune.

Luand in considerare tot ce am scris mai sus, axiomatic reiese faptul ca AUTORITATILE AU FOST PREVENITE DE INSTITUTUL NATIONAL DE METEOROLOGIE, pentru ca altfel, nimeni nu ar fi aflat inca de miercuri seara ca peste 2 zile o sa vina dezastrul peste sudul tarii.

Insa, autoritatile au jucat la "cacialma", preferand sa taca si sa spere ca previziunile nu se vor confirma. Insa, ulterior, cand au vazut prapadul care s-a abatut peste sudul tarii, au bagat capul ca strutul in nisip, dand vina pe IMS ca nu i-a atentionat.

Oficialii IMS, normal ca sustin ca au facut atentionari foarte serioase, pentru ca stiu ca au facut-o. De ce, aceste atentionari nu au ajuns si in presa, asta este o alta problema, pe care orice om cu un dram de inteligenta o poate intelege singur. :):):)

Grav este altceva !!!!

Tot ce s-a intamplat in aceste zile, au aratat extrem de clar ca....DIN PACATE, in caz ca se iveste preo prognoza cu privire la o posibila CALAMITATE, autoritatile in loc sa actioneze pentru avertizarea populatiei, din contra....ALEG SA TACA PENTRU A NU CREA PANICA !!!!

Este absolut incredibil, cum zeci de viitoare mamici, aflate pe ultima suta de metri inainte de nastere, au fost lasate sa fie acoperite de nameti, fara a fi avertizate desi timp era suficient, asa cum s-a intamplat si cu batranii neajutorati, bebelusi sau copii bolnavi, care sunt scosi acum de sub zapada cu elicopterele.

Cine raspunde pentru cele 57 de persoane decedate in urma acestei calamitati????

Aaaaaa, ok, daca era vorba despre un cutremur, atunci normal ca nu putea fi nimic imputat autoritatilor. Insa, dupa cum am demonstrat mai sus si cum dealtfel aproape orice bucurestean isi aduce prea bine aminte, DE ACESTE ZAPEZI URIASE CE URMAU SA VINA, S-A STIUT CU CEL PUTIN 24-48 DE ORE INAINTE.

Atat de cinice au fost autoritatile, incat nici macar joi seara, cand pe toate televiziunile rulau imagini cu isteria din supermarketurile bucurestene, in loc sa accepte macar in ceasul al 12-lea ca trebuie sa spuna adevarul, au preferat sa sustina in continuare ca sunt doar ZVONURI NEFONDATE SI EXAGERATE !!!!

Spre norocul bucurestenilor, zapezile uriase n-au avut forta sa ajunga pana in oras, insa in judetele invecinate au facut prapad.

Un prapad de care se stia si care a fost negat prin gura oficialilor pana in ultima clipa, INCLUSIV VINERI SEARA CAND DEJA INCEPUSE PRAPADUL !!! Iar azi, la o saptamana, cu un tupeu maxim, autoritatile se acuza una pe alta.

INCREDIBIL....ABSOLUT INCREDIBIL SI REVOLTATOR !!!

P.S. In tot acest "carusel" al vinovatilor, in mod evident se afla si televiziunile care desi in mod clar au stiut, au preferat sa taca, motivul fiind lesne de banuit, in conditiile in care zi de zi ne vorbesc de toate prostiile din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu