...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 17 ianuarie 2012

SARACIE SI LIPSURI ???

Buna seara, dragii mei!

Numar de telefon: 0734.465.075;

E-mail: mirciulica232@yahoo.com;


Scumpii mei, desi in cei aproape 2 ani de zile de cand scriu pe acest blog, ponderea comentariilor care sa vizeze "politicul" cred ca se situeaza sub 1%, evenimentele din ultimele zile ma fac sa mai scriu cateva randuri in acest sens.

Cei care vor citi acest comentariu, mi-as dori s-o faca cu atentie si sa nu traga concluzii pripite inainte de a se asigura ca au inteles ceea ce vreau sa spun.

Ce vedem de 4-5 zile la televizor???

Vedem zeci de demomnstratii in diverse orase, in frunte cu Bucurestiul, insa daca adunam toate persoanele participante, nu ajungem la cifra de 8-10 mii de oameni in toata tara/zi.

Insa, in acelasi timp aud tot timpul ca POPORUL IL URASTE DE MOARTE PE PRESEDINTE, CA IL DETESTA DIN TOT SUFLETUL PE PRIMUL MINISTRU SI AL SAU GUVERN, etc, etc, etc. Iar in acest sens, ideea generala pe care se bate zilnic "moneda" este ca "DEMISIA" in bloc a conducerii tarii este singura solutie.

Ok, ok, ok....sa acceptam acest lucru.

Dar, va intreb:

VREUNUL DINTRE VOI, DACA ATI FI PRESEDINTELE ROMANIEI, V-ATI DA DEMISIA PENTRU 8-10 MII DE OAMENI CARE DEMONSTREAZA IN TOATA TARA????

Hai sa nu ne mai cacam pe noi, excluzand trepanatii sau ipocritii, nu cred ca exista cineva cu macar o farama de creier in cap si ratiune, sa spuna ca ar demisiona in aceste conditii.

Aaaaaaa, daca in fiecare zi, in toate orasele din tara, ar fi in strada un numar de 2-3 milioane de oameni care ar demonstra PASNIC, atunci va asigur ca nici un presedinte din lumea democratica nu ar mai putea ramane la putere.

Credeti-ma, indiferent ca vorbim de Franta, Italia, Germania, Ungaria, Romania, Bulgaria, samd, daca in fiecare zi incepand cu un anumit moment ar demonstra PASNIC in strada 2-3 miliaone de oameni, niciun presedinte aflat la coducerea unei tari, n-ar putea sa mai ramana la putere, pentru ca.....nici daca s-ar ambitiona sa tina cu dintii de putere, nu l-ar mai lasa "politicul european", mai cu seama azi cand facem parte cu totii din Uniunea Europeana.

Tot aud in aceste zile pe cei doi lideri ai opozitiei spunand ca POPORUL ESTE IN STRADA SI CERE DEMISIA PRESEDINTELUI, insa.....care popor????

Cei 8-10 mii de oameni care demonstreaza zilnic??? :):):)

Bai, fratilor, cei care ma cunosc, stiu prea bine ca nu fac politica si nici nu sunt partizanul vreunei parti din esicherul politic romanesc, insa.....SA NU FIM PENIBILI. :):)

Imi aduc aminte de anii 1990 si de fenomenul PIATA UNIVERSITATII.

In ziua in care s-a declansat demonstratia, nu cred ca erau mai mult de 500 de oameni (credeti-ma, am fost acolo, aveam 16 ani), iar la nici o saptamana distanta de acel moment, IN FIECARE SEARA DEMONSTRAU 40-50-60 MII DE OAMENI.

Cei mai tineri, nici nu-si pot inchipui cum este ca 50 mii de oameni sa demonstreze intr-un mod pasnic, ZI DE ZI, insa pozele de mai jos sunt marturi ca asa a fost.





La acel moment, toti acei bucuresteni demonstrau contra regimului Iliescu, pentru ca asa simteau si nu-i aducea nimeni cu forta in piata. Veneau singuri dupa ce isi terminau programul la serviciu.

Azi, ce-i retine pe acele MILIOANE SI MILIOANE DE PRESUPUSI CETATENI CARE-L DETESTA PE PRESEDINTE SA IASA IN STRADA SI SA DEMONSTREZE PASNIC????

Ii retine cineva???? :):):)

Hai sa fim seriosi, unde sunt????

Pai, cand iti ajunge cutitul la os, asa cum se tot spune toata ziua, iar in plus vezi cum deja s-a declansat o manifestatie in forma continuata in orasul tau, cred ca nu sti cum sa ajungi mai repede acolo.

Hai sa ne uitam in "traficul" macar din Bucuresti si....ce vedem???

Zilnic, sute de mii de autoturisme, asta in conditiile in care 1 litru de benzina este 6 ron.

Spunem de salarii ca sunt MIZERE, iar media este undeva la 1000-1200 ron. Fara excese, in special pentru mersul cu masina la serviciu si inapoi, personal ajung sa pun lunar benzina de 500 ron. Ma gandesc ca n-oi fi eu singurul prost a carui masina functioneaza cu benzina iar restul masinilor cu care interactionez zilnic functioneaza cu apa si sapun. :):):)

Pai, la 2 venituri medii sa zicem 1.200 ron, daca scazi numai benzina iti mai raman 1.900. Daca mai pui si eventualele tigari, pentru ca slava Domnului se fumeaza la greu, plus berea sau vinul care nu lipsesc, deja ajungem la o suma derizorie pentru acel buget de familie. Daca mai scadem si cheltuielile fixe (lumina, telefon, intretinere, samd), cred ca deja incepem sa radem daca mai punem la socoteala ca acel cuplu ar amai avea si macar 1 copil. :):):)

Ce vreau sa spun????

Ca zilnic se lanseaza teorii apocaliptice vis-a-vis de SARACIE SI LIPSURI, insa realitatea chiar din aceste zile in mod logic le contrazice.

CORECT....CU O SINGURA EXCEPTIE, PENSIONARII. Da, pensionarii nu o duc bine, pentru ca veniturile le sunt foarte mici iar medicamentele ii "cocoseaza".

Poate ca unii din cei care vor citi acest comentariu, MA VOR INJURA, insa fac un apel la a privi lucrurile in mod logic fara sa ne aventuram in afirmatii doar de dragul de a misca aerul. :):):)

Daca in prezent, SARACIA SI LIPSURILE SUNT ATAT DE MARI PE CAT SE SUTINE, la ora asta cand scriu acest comentariu trebuiau sa fie pe strazile din tara, cel putin 2-3 MILIOANE DE OAMENI CARE SA DEMONSTREZE PASNIC.

Cati sunt la Piata Universitatii, dupa 5 zile de demonstratii??? 1000 de oameni???

Pai, numai prin dreptul lor trec in cele cateva ore cat stau acolo, ZECI DE MII DE MASINI, ai caror propietari banuiesc ca sunt tot "SARACII" CARE VOR CAPUL PRESEDINTELUI SI AL GUVERNULUI.

Asta ca sa nu mai spun de alte sute de mii de bucuresteni, la fel de "saraci" si cu aceeasi dorinta care stau tolaniti in fotolii si privesc la televizor in timp ce savureza o bere sau un pahar de vin.

Cati demonstranti sunt in Timisoara??? Tot 1000 ???

Cati sunt la Brasov??? Vreo 700???

Nu, nu, nu, chiar ma puteti crede ca NICI PE DEPARTE NU SUNT UN SUSTINATOR AL ACTUALEI PUTERI, insa in viata imi plac lucrurile logice.

Nu putem sustine la infinit ceva, atata timp cat realitatea din teren NE CONTRAZICE.

Aud acum ca de maine, vezi Doamne, comicii lideri de sindicat care se tot perinda pe la televizor, o sa faca nu stiu ce demonstratie mare. Cat de mare???

Cumva, ca cea din primavara anului 2010, imediat dupa taierile de salarii si indemnizatii pentru mame, in care cu chiu cu vai, aducand oameni la "greu" din provincie, abia au reusit sa stranga 30 mii de persoane, perfect penibile care dansau "DANSUL PINGUINULUI" SI SE TINEAU CU MANA DE BURTA DE ATATA RAS??? :):):)

Apoi, care lideri sindicali???

Majoritatea dintre ei niste TREPADUSI care au dobandit AVERI FABULOASE si care se lafaie in vile si masini de lux, samd ??? :):):)

Pai, dupa cum am mai spus-o, in 1990, fara sa ii cheme cineva, ZILNIC in Piara Universitatii demonstrau 50 mii de oameni, iar acest lucru s-a intamplat timp de peste 45 de zile pana ce au venit minerii si au inabusit in "sange" manifestatia.

Cat de prost poti sa fi sa te astepti ca PRESEDINTELE TARII sa demisioneze, atata timp cat in toata tara ies in strada 8-10 mii de persoane/zi??? (nu cred ca sunt nici atatia) :):):)

Credeti-ma, cand vor fi in strada, zi de zi, 2-3 milioane de persoane care sa demonstreze pasnic, nu vor trece 3-4 zile si presedintele o sa demisioneze, pentru ca NIMENI nu poate ramane la "putere" in asemenea conditii, indiferent ca vorbim de Franta, Italia, Germania, Austria sau....Romania.

Nu spun ca am dreptate cu tot ce am scris in seara asta, este DOAR O PARERE, pe care am incercat s-o argumentez.

P.S. Si...sa nu uitam ca romanul inca de mic copil este invatat sa spuna ca N-ARE BANI NICI SA TREACA STRADA, chiar daca are buzunarele pline. :):):)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu