...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 22 iulie 2011

VOM INVATA VREO DATA ???

Buna seara, dragii mei !


Scumpii mei, de multe ori am fost intrebat, de unde naiba imi vin atatea idei pentru a scrie sute si sute de comentarii pe acest blog.

Nimic mai simplu: fiecare zi pe care o traiesc, vrand nevrand imi ofera idei pe care le disec aici pe blog, exact cum o sa se intample si in aceasta seara.

In randurile ce urmeaza, desi....voi da un exemplu EXTREM DE BANAL, care multora dintre voi poate le va starni rasul, TOTUSI....daca-mi este permis sa-mi exprim si eu o parere, consider ca oricine are macar un gram de creier in cap, dublat de o minima ratiune, este imposibil sa nu realizeze ca, acest banal exemplu se regaseste in societatea noastra in situatii infinit mai serioase, iar rezultatele la nivel de natiune, se vad, Slava Domnului.

Ca sa fiu mai clar, cu totii ne intrebam, de ce, cu fiecare an care trece, ne scufundam ca natiune din ce in ce mai mult, chiar daca acum, ne-am imbatat de fericire ca, o tara precum Grecia este tutusi mai "scufundata" decat noi. :):):)

Desi, nu am vreo pretentie ca as fi vreun "specialist" in domeniu, indraznesc a opina ca, idiferent de ACTIVITATEA DESPRE CARE PUTEM DISCUTA LA UN MOMENT DAT, niciodata nu pot aparea progrese de orice natura, daca oamenii implicati la acel moment, nu stiu sa discute civilizat, nu stiu sa accepte argumentele si....cel mai important, nu stiu sa ridice mana cu fair-play, atunci cand dreptatea nu le-a apartinut.

Hai, sa va dau un exemplu jenant de banal, dar pe care l-am observat de "n" ori transpus in situatii foarte seriose.

NOTA: Va sugerez sa cititi cu atentie ce va voi povesti si....inainte de a rade, macar sa incercati pentru 1 minut, a va aduce aminte daca, nu cumva, l-ati intalnit extrem de frecvent in viata vostra.

In seara asta, pana acum vreo ora, nu am avut apa calda. Vazand ca la robinetul de apa calda, totusi curge cu o presiune mica APA RECE, mi-am dat seama instant ca RADET-ul face probabil vreo reparatie.

La un moment dat, exact cand ma pregateam sa sun la RADET ca sa ma informez exact cand o sa reainceapa furnizarea apei calde, CONSOARTA MEA imi spune foarte mirata ca, desi....presiunea apei la robinetul de apa calda, a crescut semnificativ, totusi....apa care curge continua sa fie rece.

Auzind ce-mi spune, si bazandu-ma pe o anumita experienta acumulata in atatia ani de locuit la bloc, am renuntat la a mai suna la RADET, pentru ca....din moment ce presiunea apei crescuse, era clar ca se daduse drumul la apa calda, singura problema fiind ca......trebuia lasata sa curga vreo 10 minute.

CONSOARTA MEA, nu a fost in asentimentul meu (ca de obicei) si a punctat in stilu-i caracteristic:

"Bai, esti prost? Lasi degeaba robinetul sa curga timp de 10 minute, pentru ca apa care curge este rece si sigur nu i-au dat drumul apei calde. Hai, intra pe net, ia un numar de la RADET si suna sa vezi cand ii da drumul, pentru ca trebuie sa-i fac dus lui piciulica".

Scumpii mei, sa fi sunat la RADET, chiar nu mai avea sens, pentru ca presiunea care era la robinet, fata de cea anterioara, demonstra clar ca se daduse drumul la apa calda, asa ca....am incercat sa-i explic CONSOARTEI MELE ca, motivul pentru care in prezent apa este rece, se datoreaza sutelor de "chitrosi" din zona, care, la fel ca ea, sub nicio forma nu accepta sa lase apa sa curga timp de 10 minute, pentru ca, vezi Doamne, COSTA BANI. :):):)

Bineinteles ca indiferent de argumente, CONSOARTA MEA, a ramas pe aceeasi pozitie, pe care...sincer, daca nu era vorba de dusul baietelului meu, as fi lasat-o sa creada ce vrea, asa ca, m-am dus din nou in baie si am dat drumul la robinet cu presiunea la maxim.

Eeeeeee, scumpii mei, timp de vreo 7-8 minute, cred ca am auzit sintagma "Bai, dar prost esti, nu vezi ca apa este tot rece, inchide naibi robinetul!" de cel putin 10 ori, insa....ca sa nu ma enervez si sa-mi creasca tensiunea, m-am limitat a-i spune ca, daca peste cateva minute o sa inceapa sa curga apa calda, prima care o sa faca un dus pe cap, o sa fie chiar ea, dupa ce am s-o bag cu capul sub jetul de apa. :):):)

Asa ca, am asteptat linistit inca cateva minute, cand....firesc, apa a inceput sa se incalzeasca, moment in care mi-am strigat CONSOARTA, desi stiam prea bine ce va urma.

Cand a ajuns in baie si a pus mana pe jetul de apa, normal ca prima reactie a fost "Pai, ce, nu vezi ca este la fel de rece?".....desi.....in mod clar ca apa se incalzise substantial, iar....dupa alte cateva zeci de secunde, cand deja incepuse sa "friga", CONSOARTA MEA, care pana atunci ma facuse prost de cel putin 10 ori, a zbughit-o din baie, aruncand asa, in treacat "Da, s-a incalzit", dupa care....nici ca a mai scos vreun cuvant. :):):)

Normal, poate va intrebati, CE TREBUIA SA MAI SPUNA???

Nimic mai simplu, sau....ceea ce eu, spun ori de cate ori observ ca n-am avut dreptate:

"ASA, ESTE, AI AVUT DREPTATE, AM GRESIT CAND AM SPUS CA....."

Nu mai stau sa mai expun starea de greata pe care am simtit-o dupa acest micut diferend, pentru ca.....ghinion sau soarta, in viata mea am intalnit SUTE de astfel de indivizi si individe, asa ca alte comentarii sunt de prisos. :):):)

Insa, n-am reusit sa-mi reprim o intrebare:

Daca, sa spunem ca, transpunand acest banal exemplu in situatii infinit mai serioase, vis-a-vis de orice activitate pe care o putem alege, atribuind "rolul" de SEF consoartei mele si de SUBALTERN, subsemnatului......ce s-ar fi intamplat???

Va este clar ca, robinetul ar fi fost inchis inca dupa primul minut, pentru ca....SEFUL a spus "Inchide robinetul, stiu eu ca n-au dat drumul la apa calda. Nu vezi ca apa care curge este rece?".

Vedeti, voi, majoritatea romanilor, atunci cand intra intr-un micut diferend de opinie, sustinandu-si cu indarjire punctul de vedere, LA FINAL, cand "balanta" nu s-a inclinat in favoarea lor, sub nicio forma nu au in conduita, a recunoaste ca NU AU AVUT DREPTATE, iar in plus, sa incerce a retine anumite amanunte care sa le serveasca pe viitor in situatii similare, asa cum, spre exemplu, in aceasta seara, CONSOARTA MEA, putea retine faptul ca, atunci cand presiunea la un robinet de apa calda este semnificativa, dupa o reparatie.....in 99% din cazuri, s-a reinceput distribuirea de apa calda, numai ca.....trebuie sa lasi deschis robinetul 10-15 minute, ca sa ajunga apa de pe conducta. (dureaza destul, pentru ca...."chitrosi" sunt multi care le este teama ca saracesc lasand sa curga apa cateva minute) :):):)

Insa, ca multi altii (prea multi, din pacate), CONSOARTA MEA, s-a limitat sa spuna:

"Ettttteeeeee, naaaaa.....tot asa de bine, putea sa nu vina apa calda", moment in care, bineinteles ca i-am spus, sa dispara din raza mea vizuala, asta ca sa nu-mi creasca tensiunea. :):):):)

DRAMATIC IMI PARE FAPTUL CA, banalul exemplu pe care l-am dat, din pacate, se regaseste extrem de des in societatea noastra, fiind transpus in situatii extrem de serioase, unde.....genereaza "rezultate" de multe ori, absolut catastrofale.

Pana nu vom invata ca NATIUNE (desi...nu cred ca vom invata vreo data, fiind mult prea frustrati), ca....a ridica mana cu fair-play si a recunoaste ca N-AM AVUT DREPTATE, nu inseamna o rusine sau o umilinta, ci din contra, piatra de temelie spre acel PROGRES pe care il tot asteptam din 1989 incoace, tot in aceasta cumplita mediocritate o sa ne scaldam.

Insa, deocamdata, suntem bucurosi si ne batem cu pumnul in piept ca....NU SUNTEM PRECUM GRECIA. :):):)

Bineinteles, de Germania sau Franta, n-am auzit. :):):)

2 comentarii:

  1. Buna seara Mircea! Iti scriu pentru ca am nevoie de un sfat de la tine. Sunt singura de 5 luni dupa o relatie de 4 ani. Singura, singurica! Nici prieteni nu am! Am facut gresala sa-i indepartez de mine pentru ca lui nu ii erau pe plac. La fel si familia mea. Cat de proasta am fost! Il iubeam si nu mai aveam nevoie de nimeni! Imi este greu, inca ma tarasc! ... Peste 10 zile urmeaza sa intru in concediu si as vrea sa plec undeva in Europa. N-as vrea sa stau acasa, o sa ma urc pe pereti! Oare e bine sa plec singura? Singura nu am fost niciodata. Mi-ar placea sa merg cu un grup, dar unde si cum sa-l gasesc. Am nevoie sa cunosc lume noua, sa ies, sa-mi fac prietene/prieteni! Vera

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Vera: Cand iti scriu aceste randuri, este 5 dimineata si tocmai ce m-am intors din oras, impreuna cu Jungle Man (prietenul meu....unicul), iar in plus, peste doar 3 ore trebuie sa ma trezesc, asa ca....ITI PROMIT ca in cursul zilei de azi, negresit, imi voi spune punctul de vedere cu privire la ceea ce m-ai intrebat, bineinteles sub forma DOAR O PARERE, insa....argumentata, atat cat o sa ma duca capul. :):):) Chiar este un subiect interesant. Pupici si....capul sus! Ai multe de trecut si....deloc usoare. Stiu din experienta traita candva. :):)

    RăspundețiȘtergere