...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 7 iulie 2011

LOGICA....BAT-O VINA !!!

Buna seara, dragii mei !

Scumpii mei, ma uit la ceas si nu-mi vine sa cred ca scriu la aceasta ora....20. De cand am deschis acest blog, foarte rar mi s-a intamplat sa scriu la aceasta ora, pentru ca....ori scriam dimineata, ori, de cele mai multe ori, noaptea foarte tarziu, dupa ora 1 sau 2.

Insa, deh....am inceput serviciul. :):):)

In seara asta, imi permit sa aleg un subiect tare drag inimii mele....LOGICA.

Da, iubitii mei, cei care au avut ocazia sa ma cunoasca, stiu prea bine cat iubesc LOGICA si cu cata placere accept o demonstratie LOGICA, in urma careia, de multe ori am fost nevoit sa accept ca AM GRESIT SI NU AM DREPTATE.

In plus, mai exista si categoria PERSOANELOR BOLNAVE DE MINCIUNA, care....ajungand sa ma cunoasca personal, au fost in situatia de a-si da singuri palme si a-si zmulge parul din cap, isterizati ca....folosind "materialul clientului", adica chiar vorbele lor, coroborat cu LOGICA, le demonstram cat de penibili sunt si in ce hal pot MINTI. :):):)

Una peste alta, scumpii mei, sunt un individ care chiar iubesc LOGICA. A-mi cere sa fac ceva fara sa-i inteleg LOGICA, imi pare cel mai crunt lucru care poate exista, pentru ca....imi ceri practic sa NU GANDESC, SA NU RATIONEZ, SA NU TREC PRIN FILTRUL GANDIRII, alegeti voi care "formula" este mai valabila. :):):)

In acelasi timp, este cunoscut faptul ca, daca....in ciuda firii impulsive (deh...sunt leu de zodie), TOTUSI....am multa intelegere si pot intinde mana oricand unui om care, desi....initial, m-a acuzat sau m-a jignit, ulterior...in urma unei demonstratii LOGICE, recunoaste ca s-a pripit sau ca nu a avut dreptate, in acelasi TIMP, simt toata repulsia vis-a-vis de persoanele care NU ACCEPTA LOGICA CA SI ARGUMENT, care abuzeaza de "clisee" super penibile de genul "Fiecare om are logica lui", samd.

Scumpii mei, din umilul meu punct de vedere, LOGICA ca si....ADEVARUL, sunt unice !!!!

Nu exista ADEVARUL MEU SI....ADEVARUL TAU. Exista un SINGUR ADEVAR (!!!), pe care doi sau mai multi interlocutori civilizati, trebuie sa-l accepte, in urma argumetatiei, indiferent daca acest lucru ii avantajeaza sau nu.

La fel, este si cu LOGICA. Exista o singura LOGICA, pentru ca....nu te poti apara cu aberatia ca "Fiecare om are logica sa", deorece, daca spre exemplu, suntem intr-un bar si avem in fata un scaun, nu putem admite ca LOCIGA LUI MARIANA este sa se aseze cu fundul pe sezutul scaunului, asa cum este normal, iar....LOGICA LUI MIRCEA este sa intoarca scaunul cu picioarele in sus si sa se aseze pe el. :):):)

Insa, din pacate, si....nu sunt putine, exista si persoane care RESPING ORICE DEMONSTRATIE LOGICA, transformand dialogul intr-un calvar. Una dintre aceste persoane, ESTE CHIAR SORA MEA GEAMANA.

Da, iubitii mei, din pacate, trebuie sa accept ca PREMISELE CARE SE ARATAU INCA DIN COPILARIE, cand surioara mea, in ruptul capului nu avea capacitatea sa inteleaga niste explicatii LOGICE, s-au extins pana in prezent cand, deja....amandoi, am intrat pe partea descendenta a vietii. :):):)

Hai sa va povestesc ceva care, M-A SIDERAT PUR SI SIMPLU !!!

Intr-o zi cand eram la mare, vazandu-i pantofiorii baietelului meu, sora mea ma intreaba:

"Foarte frumosi, de unde i-ai cumparat??? Cat au costat?"

Eu, firesc si normal, i-am raspuns ca i-am cumparat inainte sa plec la mare, de la firma GEOX si au costat 250 ron.

Sora mea, cand a auzit ca au costat 250 ron, a facut o fata de spuneai ca a lovit-o trenul si....instant, m-a intrebat daca tot atat de mult a costat si cealalta pereche (cumparasem 2 modele de pantofi pentru baietelul meu).

Cand i-am raspuns ca si cealalta pereche a costat cam tot atat, vreo 200 ron, sora mea a belit niste ochi si s-a pus sa-mi tina teorie de genul:

"Baaaaai, tu nu esti sanatos???? Cum ai putut sa dai 450 ron pentru 2 perechi de pantofiori care vor fi purtati de pici cel mult 3 luni de zile, pentru ca ii creste piciorul. ESTI UN SNOB !!!".

Scumpii mei, cand m-a facut SNOB, initial am spus ca nu aud bine. :):):)

Eu...SNOB????

Care pana acum vreo 3 ani jumatate, trageam de un Nokia 3310 si eram disperat ca nu-i mai gasesc baterie, pentru ca, atunci cand ma duceam sa intreb la magazin, vanzatorul radea spunandu-mi ca "Cine naiba mai are un Nokia 3310?". :):):)

Sau...eu, care, cu exceptia faptului cand merg la serviciu, ma imbrac deloc sofisticat, preferand TRENINGUL??? :):):)

In plus, nu am nici macar ceas la mana sau la ochi....ochelari de soare, nu mai spun sa fie si de "firma", ca si masina am un banal Opel, pe blugi spre exemplu, nu dau mai mult de 200 ron, pe pantofi, foarte rar s-a intamplat sa dau mai mult de 300 ron, restaurantul preferat este "Potcoava" din Giulesti, locul preferat de a ma destinde este Delta Dunarii, in afara tarii n-am fost decat o singura data pana la bulgari (aproape fortat sa merg), samd.

De unde sa fiu SNOB??? Va dati seama ca m-am ciupit de obraz, crezand ca visez. :):):)

Insa, dupa cum v-am spus aseara, APROAPE NICIODATA, nu reactionez pana nu incerc sa argumentez, plecand de la premisa ca cel care ma acuza, n-a cugetat prea bine, asa ca....va dati seama ca si cu sora mea, am incercat sa-i explic, dupa cum urmeaza:

"Mai, Ancuta, piciulica nu are decat 2 ani. Incaltaminte este multa pe piata, insa....FIRMA GEOX, este recunoscuta pentru calapodul perfect, pentru talpa care are un sistem de aerisire al piciorului, pentru finisajele de cea mai buna calitate, samd. Avand in vedere ca, fumez 2 pachete de tigari pe zi, ceea ce inseamna 600 ron/luna sau....joc, numai la LOTO, 300 ron pe luna, sau.....bag benzina de 600 ron/luna, cum mi-ar sta sa am bani in buzunar si baietelului meu sa-i cumpar pantofi de 50 ron din magazinul Titan, asa cum faci tu".

Aoooooleu, cand i-am spus ca ii cumpara baietelului ei pantofi de 50 ron din magazinul Titan, parca i-am dat cu un par in cap. A inceput sa ma "besteleasca" si mai rau, de se uita lumea la mine, pentru ca....momentul ne-a prins cand faceam o plimbare pe faleza. :):):)

NOTA: Sub nicio forma nu spun ca pantofiorii de 50 ron n-ar fi buni, dar....daca tot imi permit, financiar vorbind, firesc ca fac tot ce este posibil sa-i cumpar baietelului meu, cea mai buna calitate de pantofi. Bineinteles ca daca nu mi-as permite, si eu i-as cumpara pantofiori de 50 ron, sau....chiar 25 ron.

INSA, IUBITII MEI, RETINETI: SORA MEA SI CUMNATELUL, AU BANI MAI MULTI CA MINE !!!

O sa intelegeti imediat. :):):)

In timp ce ma facea cu "ou si cu otet", repetand la infinit ca sunt UN SNOB si ii fac sila, sora mea imi spune:

"Bai, tampitule, nu-ti dai seama ca arunci cu banii pe fereastra??? Bai, cat de prost esti! Cum poti sa dai 450 ron pe doua perechi de pantofi, cand piciul ii poarta 3 luni??? Cum, bai, cum??? Uite, ce au pantofii din picioarele baietelului meu, am dat pe ei 50 de ron din magazinul Titan si....sunt foarte buni, mai ales cand merge in parc cu ei. Sa stii Mircea ca, in parc, sunt multi copii modesti care nu au parinti SNOBI ca tine".

NOTA: Cand veti ajunge la finalul comentariului, o sa zambiti sigur, vazand ce LOGICA "BETON" ARE SURIOARA MEA. :):):)

Scumpii mei, credeti-ma pe cuvant. Pantofiorii de care spunea sora mea, cei de 50 de ron, erau "varza" din punctul meu de vedere, iar diferenta de CALITATE intre ei si cei facuti de GEOX, nici nu mai trebuiesc discutate.

La randu-mi ii raspund:

"Mai Ancuta, voi, aveti bani mai multi ca mine. De ce nu-i cumparati niste pantofi de calitate??? Doar pentru ca, ii poarta doar 3 luni???"

Sora mea mi-a raspuns plina de naduf, dupa ce bineinteles ca m-a mai facut inca o data tampit si SNOB, ca....o sa-i cumpere lucruri mai scumpe insa cand o sa aiba vreo 10-12 ani, sa stie sa le pastreze si....sa nu trebuiasca sa le poarte doar 3 luni. :):):)

Cand am auzit ABERATIA SECOLULUI (ma refer la cazul lor, care au bani), am pufnit intr-un ras, aducandu-mi aminte de un ARGUMENT, PE CAT DE LOGIC, PE ATAT DE REAL, CU CARE STIAM CA O S-O FAC "SAH-MAT". (in fine, asa credeam eu)

Asa ca ii spun:

"Mai, Ancuta, ok....accept ca ai dreptate si ca, daca-i cumperi acum pantofiori de 200 ron, pe care-i poarta doar 3 luni, inseamna ca arunci banii pe fereastra. Ok, ok, ok...ACCEPT. Insa, vreau sa te intreb ceva: In toti acesti 6 ani, de cand esti impreuna cu sotul tau, cand ati mers de SUTE DE ORI LA CELE MAI FITOASE RESTAURANTE, ATAT DIN BUCURESTI, CAT SI DE LA MUNTE SI DE PE LITORAL, nu ai aruncat cu banii pe fereastra???".

Sora mea, a vrut sa riposteze insa, n-am lasat-o si am continuat:

"Ancuta, in acesti 6 ani de cand va stiu impreuna, ati cheltuit pe RESTAURANTE, pe putin JUMATATE DE MILIARD DE LEI VECHI (nu exagerez). O masa la un restaurant bunicel, pentru 2 persoane costa intre 150 si 200 ron, iar....ATENTIE, ceea ce mananci acolo, ITI TINE VREO CATEVA ORE DE FOAME. Ancuta, draga mea, de cate zeci de ori, n-ati iesit la restaurant, numai daca pun la socoteala, momentele in care nu aveai chef sa gatesti sau nu aveai mancare acasa, pentru ca in total, in cei 6 ani, sunt sute si sute de astfel de iesiri, care au costat cel putin 200 ron/masa. De ce, acei bani, nu sunt aruncati pe fereastra, si...vorbim de, CEL PUTIN JUMATATE DE MILIARD LEI VECHI !!!".

Bineinteles ca, nu m-am oprit si am continuat:

"Scumpa mea sora, acum vreo 2 luni, de Paste, cand ai decretat ca vrei sa pleci din Bucuresti, sotul tau a pus la bataie vreo 4.500 ron (da, da, ati citit bine suma), pentru vreo 3 zile la Voronet, plecand si venind cu taxiul, pe langa cazare, masa si alte cheltuieli. Ancuta, ati cheltuit 4.500 ron in 3 ZILE (!!!), bani cu care puteai sa-i cumperi piciului, 20 de perechi de pantofi de la GEOX. Tu, nici macar O SINGURA PERECHE NU I-AI CUMPARAT !!!".

Iubitii mei, chiar nu are sens sa va spun replica surorii mele, pentru ca.....este de tot penibilul. A tinut-o una si buna ca, nu putem compara MERELE CU PERELE, si....in final, a ramas ca sunt un SNOB, idiot si cretin. :):):)

Noroc ca, mereu imi aduc aminte ca sunt BOLNAV si un moment de enervare, imi poate urca tensiunea la cote "granita" cu atacul cerebral (stiti ca ultima data am facut tensiune 25 cu peste 150), asa ca....in acel moment am preferat sa zambesc si sa privesc marea, gandindu-ma ca in scurta vreme, ne vom intoarce la hotel, voi merge in camera mea, o sa deschid laptopul, o sa fumez o tigare si o sa ma uit la meciurile de baseball.

Surioara si-a continuat TIRADA pana la hotel, in parte acompaniata de consoarta mea, care...o aproba cam pe jumatate, pentru ca, nici ea nu fusese deacord sa dau 450 ron pe acele 2 perechi de incaltari pentru piciulica, fiind deacord doar cu una. :):):)

Numai ca, de incaltamintea lui piciulica ma ocup eu, asa ca....intotdeuna i-am luat cate perechi am considerat ca este necesar si n-am facut niciodata o tragedie ca am dat 150-200-250 ron pe pereche, pentru ca....atata timp cat imi voi permite, voi incerca sa-i iau ce este mai bun pe piata, bineinteles, fara exagerari inutile.

Insa, am ramas SOCAT de optuzitatea in gandire si respingerea oricarei LOGICI, din partea surorii mele !!!

Cum p--a mea sa mergi de sute si sute de ori la restaurant, sa lasi de fiecare data, minimum 150-200 ron/masa, pe langa alte cheltuieli uriase de genul celei de Paste, CONSIDERANSU-LE CA UTILE, iar....cand vine vorba sa-i cumperi baietelului tau o pereche de pantofi de la GEOX, spui ca arunci banii pe fereastra, pentru ca....le poarta doar 3 luni. :):):)

Asa este, mancarea de la restaurante, iti tine de foame vreo 5 ani, nu cateva ore. :):):)

Insa, acele sute si sute de milioane, bineinteles ca nu sunt bani aruncati pe fereastra. :):):)

Asa, ca o curiozitate, sa va mai dau un exemplu de LIPSA CRUNTA DE LOGICA !!!

Surioara mea, a refuzat sa-i dea unei fete 150-200 ron/luna pentru a veni sa-i faca curat in casa, spunandu-mi foarte serios "MIRCEA, NU IMI PERMIT SA DAU LUNAR ACESTI BANI", preferand sa faca singura curatenie, desi....o apuca crizele de isterie cand trebuie sa aiba grija toata ziua si de piciulica, sa faca si mancare si sa faca si curat. :):):)

SUNT SIDERAT, IUBITII MEI !!!!

INTOTDEAUNA, M-AM INTREBAT: CE-O FI IN CAPUL EI??? :):):)

Nu stiu ce, insa....sigur nu exista nici macar un "strop" de LOGICA. :):):)

9 comentarii:

  1. Draga Mircea,
    A-i cumpara unui copil- indiferent de varsta- incaltaminte de buna calitate nu reprezinta -in nici un caz- un snobism ci un lucru normal- pentru ca, purtand incaltaminte de calitate buna, se reduce riscul de deformare a mersului(care apare deseori la copii) si- in plus- ,,economiile" nu trebuie facute la cumparaturile pentru copii- cu-atat mai mult in cazul in care avem UN SINGUR COPIL!...
    ...oricum, punctul de vedere al sorei tale, precum si ,,argumentele" ei sunt chiar amuzante!
    ...e bine ca ai reusit sa ramai calm in fata unor asemenea pareri ,,strigatoare la cer"- dar, intr-adevar, fiecare are propriul mod de a vedea lucrurile...
    ...am intalnit si eu persoane care invocau ca ,,nu au bani" pentru niste lucruri absolut utile, in timp ce - atunci cand era vorba de cumparat produse alimentare(nu toate de ,,stricta necesitate")- nici o suma nu era prea mare!
    ...si- inca ceva!
    Am observat ca la noi se ,,practica" obiceiul de a-i ,,judeca" pe ceilalti- indiferent ca este vorba de membrii de familie sau prieteni- in ceea ce priveste felul in care-si cheltuie banii...
    ...intotdeauna- ceilalti ,stiu ei MAI BINE ce trebuia si ce nu trebuia sa cumparam, cat trebuie sa dam pe cutare produs, cat trebuie sa platim pentru vacante/concedii...etc.
    ...si- o ,,patanie" proprie: mie-mi place sa citesc si- neavand alte gusturi costisitoare- imi cumpar reviste si carti.
    Intotdeauna- dupa ce le citeam- le ,,dadeam mai departe", diverselor cunostinte ...ca sa aflu ca acestea ma criticau si faceau socoteala cati bani cheltuiesc eu pe ele!(!!!)
    ...pai, oameni buni, care e treaba voastra?!
    ...vezi- nu trebuie sa ne miram de nimic, atata timp cat toata lumea (aproape!) considera ca are dreptul sa se bage in viata celorlati, sa critice si sa comenteze,in loc sa-si vada de problemele lor- sau, cel putin, atunci cand-fara sa vrem- poate, ne exprimam un punct de vedere gresit- macar sa recunoastem si sa ne ,,corectam"...
    ...dar- sa nu uitam ca ,,traim in Romania" - unde totul e ,,pe dos"!...
    P.S. In alta ordine de idei, felicitari pentru postarea referitoare la site-urile de socializare(un alt ,,fenomen interesant"!)...
    Pe curand !
    ,,Keep walking"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, te salut cu mult drag, si....ca de obicei, trebuie sa te complimentez pentru modul cum ti-ai prezentat punctul de vedere....impecabil, cum altfel? :):):) As fi scris mai mult, insa.....ma uit la ceas si vad ca s-a facut aproape ora 1, si.....maine dimineata, abia ma trezesc sa merg la serviciu. :):):) Asa, ca o curiozitate, desi....in cei 2 ani cat am stat acasa, tot la ora 7-7,15 ma trezeam in fiecare dimineata pentru ca imi duceam consoarta la serviciu, n-aveam nicio problema cu oboseala, desi....dormeam in medie 5 ore pe noapte. Acum, cand trebuie sa imbrac costumul, sa strang nodul de la cravata si....sa am grija a prinde condica, nu-mi ajung nici 7 ore de somn. :):):) Te pupic si vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...o ,,explicatie" pentru oboseala resimtita ar fi- sa zicem!- consumul psihic de la locul de munca- oricat de grozav ar fi acesta!...
    ...si- in afara de asta- sa tii cont si de faptul ca de-abia te-ai reintors in ,,campul muncii"(!)- deci- e nevoie de o perioada de reacomodare...si-atunci chiar trebuie sa nu mai exagerezi(macar o vreme...) cu ,,sleepless"- daca vrei sa fii fresh & eficient&productiv!!!(ha-ha!)
    Somn usor!&Servici usor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uiti una ...cate bordeie, atatea obiceie. Asa cu sora..
    E frumos baiatul tau. Ajustati un pic din cheltuieli sa-l tineti sanatos si fericit!

    Intrebare: e numai la mine, ori nu merge postarea via tel. mobil?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Piciulica este simpatic! Sa va trăiască si sa fie sanatos. Vera. La mine merge, postarea am făcut-o via mobil.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Vera: Multumesc frumos! Si eu iti doresc asemenea. Vezi, tu ai reusit sa postezi de pe mobil, eu....nu. :):):)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirciulica spunea...
    Pentru Claudiu: Sa stii ca nici eu nu pot sa va raspund de pe mobil. Nu stiu de ce, insa...cand ajung la sectiunea "Selectati profilul".....nu am ce sa aleg. Ceva se scurtcircuiteaza :):):) Folosesc un Nokia C7, oricum, nu cred ca telefonul este de vina, pentru ca sunt foarte multumit de el. Asa ca, nu esti singurul, desi....ai vazut ca Vera poate sa posteze de pe telefon.

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am hotarat sa 'te bat la cap' pentru a te lasa de fumat. Stiu, nu crezi ca poti, ca n-ai vointa necesara,  ca iti face bine, ca te calmeaza, ca te ingrasi dupa..
    Asa am zis si eu pana la varsta dea 40 de ani, dupa 20 de ani de fumat. In 2007 m-am lasat de fumat, printr-o metoda atat de usoara, platind doar 4 milioane de lei vechi incat, daca ti-o povestesc acum nu ma vei crede.
     Voi reveni cu amanunte !
    Nitu
    P.S. Nici eu n-am crezut ca pot !

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Nitu: :):):) Multumesc de oferta, insa....exista o singura problema: NU VREAU SA MA LAS DE FUMAT !!! Imi place sa fumez, si....o fac de peste 22 de ani. :):):) Stii ca nu beau alcool, nu beau nici cafea, insa....de fumat, imi place foarte mult. Probabil ca o sa ma las candva, insa......acum nu vreau. :):)

    RăspundețiȘtergere