...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 4 iulie 2011

OARE, DOAR ELEVII SUNT DE VINA???

Buna seara, dragii mei !

Ce mai faceti scumpii mei??? Ca de obicei, sper din tot sufletul ca bine.

Eu, m-am intors de la serviciu, am mancat, m-am jucat un pic cu baietelul meu si....m-am pus in pat cu gandul sa ma uit un pic pe la televizor. Credeti-ma ca nu exagerez cand spun ca, aproape pe toate canalele care gazduiesc emisiuni, subiectul este....DEZASTRUL DE LA BACALAUREATUL DIN ACEST AN.

Se intoarce subiectul pe toate fetele, se incearca a se gasi explicatii, samd.

BAI, NENE, CRED CA DACA MAINE AR MAI APAREA INCA UN GLOB PAMANTESC, CARE SA GAZDUIASCA ACELASI NUMAR DE POPOARE EXISTENT IN PREZENT, TOT NU S-AR MAI NASTE O NATIE LA FEL DE IPOCRITA CA NOI.

Cum, bai, fratilor, AZI, in 2012, ne dam ochii peste cap si ne intrebam cu surprindere, de ce, la examenul de bacalaureat s-au inregistrat niste rezultate absolut catastrofale????

Iubitii mei, imi vine sa vars de cata ipocrizie poate exista !!!!

Daca tot este SUBIECTUL ZILEI si daca oricine are dreptul la o PARERE, pai....sa mi-o prezint si eu. :):):)

Scumpii mei, dupa cum multi dintre voi ati aflat, in acest an, pentru prima data in istoria BACALAUREATULUI, ministrul invatamantului a dat ordin ca toate salile care gazduiesc examenul, sa fie dotate cu CAMERE DE LUAT VEDERI, iar pustii sa fie monitorizati exemplar.

Firesc si normal, pentru orice om care are o farama de bun simt si de constiinta, REZULTATUL CATASTROFAL DE LA BAC, nu poate mira.

Cel mai usor este sa dam vina pe elevi, ca sunt niste vagabonti, betivi, drogati, impertinenti si obraznici, care nu invata, samd.

OARE, CHIAR ASA STAU LUCRURILE???

Pai, subsemnatul a dat examenul de BAC, acum 20 de ani si....credeti-ma, daca nu am fi putut sa "copiem", cred ca nici 10% din elevii liceului meu nu ar fi trecut examenul.

A COPIA LA EXAMENUL DE BACALAUREAT, deja devenise o "REGULA" de care se ingrijau atat elevii cat si profesorii.

Cand am dat BAC-ul, ne dadusera niste probleme la MATEMATICA SI FIZICA de ne uitam ca mata in calendar, iar profesoarele care ne supravegheau, vazand ca NIMENI nu scrie nimic, au hotarat sa transmita problemele catre o profesoara de profil, care sa scrie pe o foaie REZOLVAREA si....repede, repede, repede, acea foaie sa ajunga in aproape toate clasele, in tot cazul....in clasa mea a ajuns, iar noi, sa scriem rezolvarea "problemelor" pe foile de examen.

La limba romana, cand au scris profesorii pe tabla subiectele, AM INCEPUT SA RADEM, pentru ca....APROAPE NIMENI NU STIA NIMIC.

La un moment dat, pentru ca....asa eram eu in tinerete, mai tupeist, am luat tacticos cartea de romana (imi aduc si acum aminte, era groasa) si....tot la fel de tacticos am scos-o pe masa, m-am uitat la cuprins ca sa vad unde naiba este ceea ce cautam, dupa care am rupt foaia si am inceput sa scriu.

Profesoarele care ne supravegheau, vazandu-ma ce fac, AU RAMAS MUTE, LA FEL CA SI COLEGII, si....dupa un moment de uluiala, m-au intrebat, ce dracului fac??? :):):)

Am fost sincer si le-am spus ca habar nu am acele subiecte (oricum nu stiam niciunul) si....daca considera ca este necesar, pot sa ma dea afara din examen.

N-am s-o uit niciodata pe acea profesoara care s-a uitat la mine cu mult drag, nu stiu, avea o privire blanda si apoi....intorcandu-se catre "clasa", i-a intrebat si pe ceilalti daca, la fel, nici ei nu stiu ce sa scrie. :):):)

Raspunsul fiind un vuiet de "NUUUUU", saraca profesoara a spus: "Ok, scoateti cartile pe masa si miscati-va repede".

ASA AM LUAT EXAMENUL DE BACALAUREAT, SI.....SINGURUL MERIT PE CARE L-AM AVUT, a fost ca, la examenul oral de la limba romana, cand am fost intrebat de profesoara "Care a fost principala revendicare a taranilor care s-au rasculat in 1907?".....am raspuns corect: "PAMANTUL"....iar doamna profesoara a replicat:

"In sfarsit, nu-mi vine sa cred ca cineva a raspuns corect. De dimineata si pana cum, nimeni nu mi-a raspuns CORECT".

Da, da, da, iubitii mei, cam asta era nivelul acum 20 de ani, si....hai sa fim seriosi, eu eram un smecheras care nu-mi placea scoala, insa....pana sa intru in examenul oral la limba romana, cu siguranta inaintea mea, intrasera si elevi care erau considerati buni la invatatura, dar care....habar n-au avut sa raspunda la o intrebare atat de banala si al carei raspuns corect il stia pana si un nemernic ca mine. :):):)

EU, ASA AM LUAT EXAMENUL DE BACALAUREAT !!!

Hai sa nu ne mai cacam pe noi, de multi ani de zile si pana in prezent, MEREU S-A COPIAT LA EXAMENUL DE BACALAUREAT.

Insa, asa cum suntem noi romanii, ne facem ca am uitat, ne facem ca nu stim cum am promovat BAC-ul, pentru ca....deh, acum avem sacii in caruta.

NOTA: Nu generalizez si nu sustin ca toata lumea a luat BAC-ul copiind, insa.....peste 90% asa l-au luat.

Si....acest lucru nu a fost valabil doar acum 20 de ani ci si dupa "revolutie", chiar ieri, la televizor, un tanar parlamentar recunoscand cu sinceritate ca si el a luat BAC-ul in anul 2000, COPIIND PE "RUPTE".

Iar acum, in acest an, cand pentru prima data in ultimii ZECI DE ANI, s-au luat masuri de monitorizare stricta a examenului prin camere de luat vederi, NE INTREBAM PLINI DE IPOCRIZIE, cum de a fost posibil un asemenea rezultat mizerabil la BAC !!!!

Si...cel mai la indemana este sa dam vina pe ACESTI TINERI, CU NIMIC MAI PROSTI CA MULTI DINTRE NOI, ATUNCI CAND AM DAT BAC-ul !!!

Nu, iubitii mei, daca intr-adevar se doreste ca TINERILOR SA LE PLACA SCOALA, pai atunci, trebuiesc luate masuri fara precedent, dupa cum urmeaza, din umilul meu punct de vedere:

a) Ce cauta MATEMATICA, ca examen de bacalaureat, cand 95% din populatia tarii, intelectuali sau nu, de-a lungul vietii abia daca stiu sa foloseasca cele 4 operatiuni elementare???

NOTA: Acum cativa ani, intr-o emisiune TV, era invitat ministrul BODU (sper sa nu-l fi botezat si sa-i fiu dator cu un miel), MINISTRUL INSARCINAT CU COLECTAREA IMPOZITELOR (din nou, sper sa nu gresesc) si....realizatorul emisiunii, Turcescu, i-a pus o simpla intrebare de genul:

"Domnule Ministru, acest pix costa 5 lei cu TVA inclus. Cat este pretul acestu PIX, fara TVA?"

Ca ma credeti sau nu, SUBSEMNATUL, care si-a luat BAC-ul copiind la "greu", instant am pus mana pe calculator si am impartit 5 lei la 1,19 cat era atunci TVA-ul.

Ministrul BODU, dupa ce s-a fastacit timp de 1 minut, in loc sa IMPARTA LA 1,19, a ales sa INMULTEASCA CU 1,19, deci....sa mai aplice inca o data TVA-ul la pretul pixului care avea deja TVA-ul inclus. :):):)

Si....ATENTIE, vorbeam de un ministru insarcinat cu IMPOZITELE !!!!!

Bai, nene, noi, romanii, nu suntem in stare nici macar sa CAUTAM LOGICA SAU....SA CALCULAM "BABESTE", insa....in scolile din Romania elevii sunt terorizati cu aceasta materie scarboasa (cel putin pentru mine) MATEMATICA, si....li se cer sa stie "sisteme", integrale (apropos, eu in clasa a XII-a credeam ca li se spune INTEGRATE, asa de "varza" eram), samd.

Scumpii mei, EU, MI-AM LUAT BAC-UL COPIIND LA GREU LA MATEMATICA, INSA....15 ANI MAI TARZIU, N-AM AVUT VREO PROBLEMA IN A EXTRAGE TVA-ul din pretul unui pix cu TVA inclus . :):):)

Asta incerc sa spun!!! Nu-l teroriza pe elev sa fie obligat sa invete "sisteme" si "integrale" cand mult mai simplu ar fi sa se bata moneda prin metode care sa impleteasca JOACA CU SERIOSUL (exemplul cu pixul), iar in final, orice elev care termina liceul sa stie cele 4 operaratiuni elementare, cand si cum sa le aplice.

Ok, pentru acei 10% dintre elevii care vor sa urmeze profesiuni strict legate de MATEMATICA, foarte bine, infiinteaza niste licee speciale in care sa se manance MATEMATICA pe "paine".

Sa nu mai vorbesc de FIZICA SI CHIMIE.....Doamne Dumnezeule. :):):)

Nu spune nimeni sa nu se predea niste notiuni de "BAZA", insa.....pana unde s-a ajuns in scolile din Romania, este extrem de penibil.

Unul, vrea si el sa termine liceul si sa se faca SOFER DE TAXI si tu il innebunesti cu "sisteme" si "integrale", formule chimice complicate si notiuni de FIZICA.

Mor de ras, nu alta !!! :):):)

b) N-am intels niciodata, de ce, elevii romani trebuie sa aiba la scoala, zilnic, cate 6 ore de curs?????

De ce, fratilor????

Aaaaaaaa, ca sa acoperim ABERATIA MATERIILOR EXISTENTE IN PLATFORMA SCOLARA????

Una vrea sa se faca dansatoare la bara, si....o f--e mamica la cap sa-si ia BAC-ul, pentru ca vede in ea o viitoare jurista, iar noi....o terorizam cu 6 ore pe zi de scoala, in loc sa facem in asa fel incat, ORICARUI ELEV, SA-I FACA PLACERE SA VINA 2-3 ORE LA SCOALA ZILNIC, pentru a asista la niste cursuri care sa impleteasca joaca cu....notiunile ce trebuiesc retinute. (exemplul cu pixul)

c) Niciodata n-am inteles, de ce, copiii trebuiesc terorizati de mici, cu O GRAMADA DE TEME PE TIMPUL VACANTEI SAU....CHIAR DE PE O ZI PE ALTA????

Nu este destul de clar ca asa ajung COPIII sa urasca de mici SCOALA???

Pentru cei mai multi dintre copii, in timpul anului, abia ajung acasa de la scoala si......trebuie sa se apuce a invata din nou, pana seara, pentru temele de a doua zi.

CUM NAIBA SA NU AJUNGI SA URASTI SCOALA????

d) Acum, sa vorbim un pic despre PROFESORI.

Ce ne facem cu toate "fufele" cu cativa ani mai mari decat elevii, care....ajunse profesoare, nu se dau in laturi de a seduce tinerii baieti si a se culca cu ei (va aduceti aminte de dramaticul caz al elevului Ralf care s-a sinucis) sau....cu barbatii profesori care isi abuzeaza sexual elevele (ultimul exemplu din zecile din ultimii ani, chiar acum cateva zile cand un idiot a fost dat afara din invatamant dupa ce a fost filmat de o eleva in timp ce incerca s-o abuzeze SEXUAL).

NOTA: Jur ca nu mint. Pe siteul de socializare unde am cont, exista o domnita profesoara, care...la prima vedere, este foarte pretentioasa si "scortoasa" facand pe mironosita. Insa.....nu ma intrebati, pentru ca nu voi da vreun amanunt in plus, dar....va pot spune ca fantezia declarata a respectivei profesoare este:

SA FACA SEX CU 3 BARBATI, IN TOATE FELURILE POSIBILE.

Bineinteles ca doamna profesoara nu declara sus si tare aceasta fantezie, din contra, pe site face pe mironosita, cauta "seriosul" si "profundul", insa....daca sti cum si...ce sa faci, afli imediat ce se afla dupa "APARENTE". :):):)

Asadar, iubitii mei, ok....elevii sunt niste obraznici si impertinenti, care nu invata si isi bat joc, DAR....CE FACEM CU PANARAMELE ASTEA SI CU BULANGIII DE BARBATI PROFESORI CARE ISI ABUZEAZA ELEVELE???

Aaaaaa, o sa ne aparam spunand ca.....SUNT PUTINE ASTFEL DE EXEMPLE. :):):)

Nu, scumpii mei, nu sunt deloc putine astfel de exemple! Sa va mai spun de o profesoara de geografie care dupa ce preda la liceu, seara, impreuna cu o prietena se regula pe bani????

He, he, he, sunt multe de spus!

Insa, daca vrem cu adevarat sa existe un PUNCT "ZERO" in ceea ce priveste invatamantul din Romania iar majoritatea elevilor care ajung sa termine liceul sa stie macar "BAZA" notiunilor importante, trebuie sa reorganizam totul din temelii !!!

Daca vom ramane in continuare cu ACELASI INVATAMANT, doldora de materii aberante, si.....cate 6 ore pe zi de scoala, atunci sa fiti siguri ca MAI TOTI ELEVII VOR URA SCOALA SI VOR FACE ORICE CA SA TREACA PRIN EA CAT MAI REPEDE, INDIFERENT DE "COSTURI".

Iar....acum, imi vine sa ma prapadesc de ras !!!

Cand, foarte rar, EXISTA SI ELEVI CA DINU POPESCU, care o luat BAC-ul "fluierand", avand cea mai mare nota din liceul sau, bineinteles ca se gasesc dascali care sa-l lase REPETENT pentru nota de la "purtare", deoarece....merge cu mainile in buzunar prin liceu si intarzie la ore !!!!

BAI, NENE, SA MORI DE RAS, NU ALTA !!!! :):):):)

Aaaaaa, inca ceva: uitasem.....LIMBA ROMANA !

Pai, cand pe putin 70% din populatie vorbeste agramat, facand greseli crunte si dezacorduri cumplite (ESTE BUNE, EI FACE, EI ZICE, SAMD), noi....il futem pe elev cu scheme gramaticale (nu le-am stiut niciodata si le detest) sau....il obligam sa invete opera unor scriitori si poeti romani. :):):)

Scumpii mei, personal, am recunoscut ca SUNT OAIA NEAGRA A FAMILIEI, necitaind nicio carte, desi am trait cu o biblioteca impresionanta in casa.

Insa, sa fim seriosi, asa golanas cum am fost dupa "unii", deocamdata, pe acest blog scriu mii si mii de RANDURI, indraznind a spune ca nu fac dezacorduri si greseli grave, iar daca se intampla sa gresesc si sa-mi fie atrasa atentia, remediez imediat si bag la cap pentru viitor.

Am intalnit ZECI DE PERSOANE CU "FUNCTIE" SI "STAIF", fiind pur si simplu rusinat de dezacordurile cumplite pe care le faceau cand vorbeau.

Nu mai spun de genul de persoane "scortoase" care imi dadeau peste "nas" ca N-AM CITIT NU STIU CE CARTE (ce aberant, cand eu n-am citit NICIO carte) SAU CA NU MERG LA OPERA, cand ei....se drogau cu "halucinogene" sau....se tocmeau la "pret" cu fetitele de pe centura. :):)

Dar, il citeau pe DOSTOIEVSKI SI....MERGEAU LA OPERA. :):):)

V-am spus, iubitii mei, cel mai usor este sa dai vina pe elevi, sa-i arati cu degetul, sa spui ca sunt niste golani care nu invata, insa....CU MIZERIA CUMPLITA DE SUB "PRES", CE FACEM ????

MIZERIE CARE, NU APARTINE ELEVILOR. :):):)

P.S. Pentru detractorii mei, nici prin cap sa nu va treaca a spune ca "NU AM INVATAT SI....SE VEDE", pentru ca ulterior BAC-ului, in facultate, am invatat dragii mei, iar....EXAMENUL DE LICENTA L-AM DAT LA "ASE", CU UNUL DINTRE CEI MAI REPUTATI DAR SI DRASTICI PROFESORI: MOISA ALTAR. (ASE-istii, stiu sigur de exigenta reputatului profesor, care imi aduc si acum aminte....fuma "pipa", chiar daca au trecut multi ani de atunci).

Prezentarea lucrarii de diploma, a durat 45 de minute, sub tirul nemilos de intrebari ale comisiei de la "ASE", iar in final am fost FELICITAT PENTRU PRESTATIE, tocmai pentru ca veneam de la o facultate particulara.

Va pupicesc cu drag, iubitii mei ! :):)

5 comentarii:

  1. Imi place viziunea ta asupra realitatii. Voi incerca sa intru mai des pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari lui Dinu Popescu si parintilor! Mult succes Dinule! In oameni ca tine imi pun speranta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am pretentia ca viziunea mea inseamna "realitatea", ci....DOAR O PARERE. :):) Oricand esti binevenit/a pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. I-am vazut aseara la tv pe cativa dintre elevii care au luat bac-ul cu 10 sau pe aproape. Cam toti spuneau ca rezultatele pe care le au, li se datoreaza in PRIMUL RAND profesorilor deosebiti care au fost alaturi de ei. Imi pun o intrebare elementara : cine ar trebui sa-si asume in PRIMUL RAND responsabilitatea ptr esecuri?
    Concluzia: meritul ptr o batalie castigata e al generalilor iar pierderea bataliei se datoreaza lipsei de eroism a soldatilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai spus perfect, din pacate, in Romania, cand batalia este castigata, meritul este al generalilor, iar cand este pierduta.....a soldatilor. :):) UNIVERSAL VALABIL :):)

    RăspundețiȘtergere