...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 27 iulie 2011

POLITISTI FRICOSI SAU....IMENSA IPOCRIZIE???

Buna seara, dragii mei !

Scumpii mei, in seara asta nu ma rabda sufletul sa nu scriu inca o data despre IMENSA IPOCRIZIE ce domneste cu autoritate in aceasta tara. :):):)

Bai, nene, am ras in aceste zile de m-am tinut cu mana de burta. Fiti atenti aici. :):):)

Dupa cum poate ati auzit, in ultimele zile Politia Romana este DIN NOU, in mijlocul unui mare scandal din care, ca de obicei, a iesit destul de "sifonata".

Pentru cei care nu stiu la ce ma refer, am sa rezum o serie de evenimente petrecute intr-un orasel din judetul Timis.....DETA.

Acest orasel, bineinteles ca are un primar, primar care....are doi baieti, baieti care....cel putin din ce spun televiziunile si presa, se ocupa de ani de zile, cu taxe de protectie, santaje, batai, samd.

Acum cateva seri, cei doi fii ai primarului insotiti de un grup de prieteni au avut o altercatie cu un alt grup, cei din urma fiind taiati cu sabia si batuti bine.

FAZA CEA MAI TARE, DE NECREZUT LA PRIMA VEDERE (insa, nu si dupa ce diseci cu ratiune si corectitudine), a fost ca, in timpul scandalului, a ajuns la fata locului o MASINA DE POLITIE (cea locala), care insa.....vazand ce se intampla, n-a stiut cum sa plece mai repede de la locul scandalului.

Initial, pana ieri, cand un post de televiziune a pus mana pe inregistrarea unei camere de luat vederi plasata exact vis-a-vis de locul unde a fost scandalul si care a inregistrat "totul", sefii politiei de la Bucuresti, puneau sub semnul intrebarii declaratiile martorilor care sustineau ceea ce am scris mai sus, incercand sa nuanteze in fel si chip faptul ca in acea seara MASINA POLITIEI ajunsa la locul scandalului, vazand ce se intampla, nu a stiut cum sa-si ia "talpasita" mai repede. :):):)

Aseara, facandu-se publica inregistrarea, am ras cu lacrimi cand am vazut cum MASINA DE POLITIE ajunge in tromba la locul scandalului, si...dupa ce politistii au vazut cum sunt "fluturate" sabiile si cum curge sangele, soferul masinii, a demarat tot in tromba, la fel cum venise. :):):)

Acum, intra in scena ABSOLUT IMENSA IPOCRIZIE specific romaneasca (nu cred ca mai exista undeva in lume). :):):)

Exact cum spunea acum ceva vreme o distinsa vizitatoare a blogului meu, in Romania lucrurile stau cam asa:

Daca se castiga o batalie, bineinteles ca meritele sunt ale GENERALILOR, iar daca se pierde, vinovatia este a ostasilor care n-au dat dovada de spirit de sacrificiu. :):):)

La fel, a fost si acum. Insasi, ministrul de interne, a cerut de urgenta o ancheta, aratandu-se foarte mirat ca politistii din Deta, cei care trebuie sa asigure ordinea si siguranta cetatenilor, in loc sa intervina, au ales sa se "uscheasca" de la locul scandalului.

La prima vedere, ca simplu cetatean, iti vine sa spui:

"Auzi, bai, sa fuga politistii de la locul scandalului!!! Atunci, pentru ce ii mai platim??"

Si...tot la prima vedere, luand in considerare si "deranjul" sefilor politiei, care au cerut masuri drastice, poti sa ajungi la concluzia ca...ACEI POLITISTI DIN ORASUL DETA, TREBUIE PUSI LA ZIDUL INFAMIEI, DATI AFARA DIN SERVICIU, SAMD.

Oare, asa este??? :):):)

Pai, hai sa disecam un pic. :):):)

Nu o data, am vazut chiar in Bucuresti, tineri politisti care patrulau pe jos sau cu masina pe strazile Bucurestiului, cum erau pur si simplu UMILITI (!!!!) de tot soiul de indivizi care faceau scandal si se bateau.

Multi, habar nu au ca, daca acei politisti, raspund pe masura agresivitatii respectivilor indivizi, nu mai spun sa foloseasca si armamentul din dotare, foarte usor li se pot face plangeri penale pentru ABUZ IN SERVICIU, iar in cel mai fericit caz, ulterior, sunt hartuiti cu o gramada de anchete si declaratii.

Hai sa vedem ce puteau sa faca politistii din orasul DETA, avand in vedere urmatoarele:

a) in scandal, erau implicati cei doi fii ai PRIMARULUI orasului Deta, care sa nu-mi spuneti ca nu are ramificatii in lumea politica;

b) numeric, erau total depasiti, iar in plus, cei care se bateau, aveau in arsenal sabii si bate;

c) desi, de necrezut, se pare ca in rezervorul de benzina al masinei de politie, la momentul scandalului, conform declaratiilor date de acei politisti, EXISTAU DOAR 2 LITRI DE BENZINA (!!!), pentru ca....deh, este "criza";

d) daca tot vorbim de masini, trebuie sa specificam ca, cei doi fii ai primarului au parasit locul scandalului cu un bolid, iar politistii aveau in dotare un biet Logan, care cu greu ar fi facut fata unei urmariri. Bineinteles, in cazul fericit in care, politistii ar fi "inventat" pe loc o solutie ca dragutul Logan, sa functioneze cu....apa;

Asadar, ma intreb, ce puteau sa faca acei politisti din oraselul DETA???

Aaaaaa, daaaaa, sa intervina intr-o "reglare de conturi", unde n-ar fi avut absolut nicio sansa, RISCAND SA-SI PIARDA VIATA, folosind echipamentul din dotare, care starneste rasul, iar in plus, sa-si asume si riscul unor eventuale repercursiuni, dat fiind cine era tatal celor 2 batausi.

Sau, nici acum, nu suntem in stare sa recunoastem ca SARMANII POLITISTI DE STRADA, CHIAR SI ATUNCI CAND ISI FAC DATORIA, stau sub teroarea unor "interventii" survenite ulterior, atunci cand isi permit sa actioneze asa cum scrie in LEGE.

Apropos, de LEGE: Pai, scumpii mei, cineva dadea exemplu pe politistii de strada din Anglia, care merg inarmati, cel mult cu un baston, iar atunci cand isi fac aparitia intr-un loc de scandal, nimeni nu mai misca in "front", indiferent cat de violenti si periculosi ar fi "razboinicii".

Ha, ha, ha....pai, credeti cumva ca cetatenii englezi, sunt mai fraieri sau mai "moi" decat romanasii nostri????

Nu, scumpii mei, insa in Anglia.....EXISTA O LEGE BINE FACUTA, CARE PROTEJEAZA POLITISTUL ATUNCI CAND INTERVINE IN FORTA SI CARE SE RESPECTA CU SFINTENIE.

In tari precum Anglia, poti sa fi "oricine", daca ai atins un politist fie si cu o vorba urata, esti pus la pamant in 3 secunde si ti se pun catusele. Daca reactionezi cu violenta, puscaria se intrevede la orizont, fara doar si poate.

Mai mult, acolo, in tari precum Anglia, nu exista "INTERVENTII" de la diverse persoane "importante", iar politistul nu are vreo teama sa-si faca datoria.

La noi, insa, in minunata Romanie, un simplu politist de strada, cand ghinionul il aduce in situatia de a interveni intr-un scandal, mai intai se uita cu atentie la respectivii, la masinile lor, la hainele si "accesoriile" pe care le poarta, pentru ca.....este extrem de posibil ca, ulterior, sa plateasca scump faptul ca au avut indecenta si obraznicia de a interveni CONFORM LEGII.

Am mai spus-o de multe ori !!!

DIN PACATE, IN ROMANIA, LEGEA ESTE FACUTA SA APERE PE CEI CARE FAC FARADELEGI, IN NICIUN CAZ PE CETATEANUL CINSTIT SI ONEST.

Desi, este de necrezut, indiferent de ce infractiune vorbim, legea din Romania, ofera MULTIPLE "PORTITE" DE SCAPARE celor care le comit si.....impiedica pana la epuizare, pe politist sa-si faca datoria.

Si...chiar si atunci cand politistul isi face datoria, asumandu-si riscurile ce decurg din gestul sau obraznic, vin judecatorii, care in foarte multe cazuri au ajuns sa fie "monumente" de blandete cu infractorii. :):):)

In final, atat mai spun:

Ok, politistii din orasul DETA sunt vinovati pentru ca le-a fost teama sa intervina. Foarte bine, acum, cum altfel, vor fi scosi "tapi" ispasitori si cel mai probabil vor fi dati afara din Politie, insa....sa nu uitam, AU RAMAS IN VIATA !!!!

Nu poti sa ai pretentia de la un politist de strada sa intervina cu fermitate, atunci cand sti ca ai o LEGE, facuta expres spre a-l impiedica sa riposteze pe masura comportamentului infractorilor, care....in plus, mai au si "spate" cat Casa Poporului. :):):)

ZILNIC, MA INTREB, CAT DE MARE POATE FI IPOCRIZIA IN ROMANIA????

OARE, EXISTA O LIMITA MAXIMA??? :):):) NU CRED !!!!

2 comentarii:

  1. Si sa nu uitam pentru ce salariu trebuie sa-si riste viata ......

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "anonim": Remarca ta este ABSOLUT CORECTA! P.S. Azi, am sters un comentariu postat de un anonim pe baza acestui subiect, pentru ca...AVEA O PUTERNICA TENTA POLITICA, CEEA CE EU N-AM SA ACCEPT NICIODATA PE ACEST BLOG !!! AICI, PE BLOGUL MEU, NU SE FACE POLITICA !!!! Oricine poate scrie orice ii trece prin minte, insa....fara injurii si referiri jignitoare la diverse personaje din politica, indiferent de "coloratura". Pupici.

    RăspundețiȘtergere