...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 27 iunie 2011

OAMENII, CEL MAI BINE II CUNOSTI LA....BANI.

Buna seara, dragii mei !

Scumpii mei, in noaptea asta, o sa scriu destul de mult, asa ca.....asezati-va comod, aprindeti-va o tigara, samd. Vreau sa abordez un subiect, de care cu totii ne-am lovit cel putin o data in viata....BANII IMPRUMUTATI.

Cu voia lui Dumnezeu, care a fost mai mult decat generos cu mine, inca din tinerete, de pe cand aveam 16-17 ani, FARA AJUTORUL PARINTILOR, am avut buzunarele destul de pline, nestiind ce-i senzatia de a nu avea bani sa-ti faci vreo placere, sa te imbraci, sa te distrezi, sa pleci in vacanta, samd.

Insa, fiind EXTREM DE CHELTUITOR si rareori avand "limita", am fost pus in dese randuri in situatia de a imprumuta bani.

Mai mult, atunci cand imprumutam bani, o faceam cu sume destul de insemnate, care puteau varia de la minim cateva sute de euro sau dolari, pana la cateva mii.

Au fost multi oameni care mi-au dat bani cu imprumut, contribuind decisiv la astuparea "gaurilor" ce ramaneau dupa excesele mele in ceea ce priveste tocatul banilor, INSA.....NICIODATA, ABSOLUT NICIODATA NU S-A INTAMPLAT SA NU-MI ACHIT DATORIILE.

Poate ca si tocmai de aceea, intotdeauna imi era suficient sa dau cateva telefoane si sa fac rost instant de suma care-mi trebuia, insa....PERSONAL, RECUNOSC CU SINCERITATEA CA, LA RANDU-MI....NU PREA AM IMPRUMUTAT BANI LA VIATA MEA.

De ce, nu am imprumutat bani???

Pentru ca, nu stiu cum naiba s-a intamplat ca cei care-mi cereau bani, miroseau de la o "posta" a fi neseriosi si nedemni de incredere. Bineinteles ca in tinerete, mi-am luat cateva "semi-tepe", recuperandu-mi banii extrem de greu si dupa insemnate "presiuni". Asa ca, de ani buni, am evitat pe cat posibil sa mai imprumut bani, asta pana acum 1 luna de zile, cand....un prieten a venit la mine si mi-a spus ca "CINEVA" (pe care-l cunosteam si eu), i-a cerut cu imprumut pentru cateva zile, suma de 300 ron, fiindu-i necesara chipurile pentru o ECOGRAFIE 4D pe care trebuia s-o faca sotia ce este insarcinata in luna a 7-a.

Prietenul meu, care era destul de apropiat de acel "CINEVA", se cam codea sa-i imprumute cei 300 ron, pentru ca ii era teama de momentul in care poate ca ar fi trebuit sa insiste in a-si primi banii inapoi. Va spun sincer ca, prietenul meu, in proportie de 99% luase decizia sa nu-i imprumute bani acelui "CINEVA".

Dobitocul de mine, milos cum sunt, MAI ALES CA ERA VORBA DE O ECOGRAFIE 4D, foarte importanta pentru pruncul ce urmeaza a se naste in luna august, fara sa stau prea mult pe ganduri, i-am propus prietenului meu sa-i dam acelui "CINEVA", cate 150 ron de "caciula".

Personal, cu acel "CINEVA", nu avusesem tangente prea mari, il cunosteam de la o agentie de pariuri, unde imi depuneam si eu biletele, ne salutam si schimbam cateva cuvinte, iar de vreo 2 ori, l-am invitat si pe el, alaturi de prietenul meu, sa bem cate un capucino la Bourbon in Auchan, bineinteles facand eu cinste.

In acea zi cu pricina, cand am ajuns la respectiva agentie de pariuri impreuna cu prietenul meu, acel "CINEVA", ne astepta in fata agentiei si foarte surescitat ii spune prietenului meu:

"Bai, du-te in p--a mea, puteai macar sa-mi spui ca nu vrei sa ma imprumuti cu cei 300 ron, te-am asteptat aseara ca prostul 4 ore la agentie".

Prietenul meu, n-a reactionat in niciun fel, rezumandu-se sa ma priveasca in ochi. Eu, la randu-mi, deja....il "citisem" super clar pe respectivul si eram 100% convins ca daca ii imprumutam banii, sub nicio forma n-o sa ni restituie in cateva zile asa cum sustine, insa....IMI STATEA PE CREIER FAPTUL CA ASTEAPTA UN COPIL SI....EXISTA VARIANTA SA RENUNTE LA A MAI MERGE CU SOTIA SA FACA ECOGRAFIA 4D, PENTRU CA PIERDUSE BANII LA PARIURI.

Asa ca, l-am tras pe prietenul meu de maneca si i-am spus:

"Hai sa-i dam 300 de ron. Nu stam in suma asta. Gandeste-te, este vorba de copilasul acela care trebuie sa se nasca si....ECOGRAFIA 4D este extrem de importanta. Hai, te rog eu, accepta sa-i dam fiecare cate 150 ron".

N-am mai asteptat sa-mi dea un raspuns si m-am indreptat spre un bancomat din apropiere de unde am scos 150 ron, dandu-i acelui "CINEVA".

Prietenul meu, ce sa faca, a scos si el portofelul si i-a dat la randu-i acelui "CINEVA" suma de 150 ron.

Respectivul "CINEVA", ne-a asigurat ca este om serios, ca o sa ne dea banii peste 3 zile, ca el nu face magarii, bla, bla, bla.

Scumpii mei, va spun sincer ca din acel moment, am fost 100% sigur ca sub nicio forma n-o sa vedem banii inapoi dupa cateva zile (deja il citisem bine pe om), insa....NU-I ASA, TUTUROR VA PLACE SA SPUNETI CA EXISTA SI "EXCEPTII". :):):)

Inutil sa va mai spun ca, acele cateva zile au trecut, iar respectivul CINEVA a inceput cu tot soiul de scuze, de genul...."nu mi-au dat inca salariul" sau....."sigur maine va dau banii". :):):)

Intre timp, eu am plecat la mare, unde am stat 2 saptamani, si....vorbind la telefon cu prietenul meu, noaptea tarziu, ma amuzam copios cand imi povestea noile scuze si amanari pe care le auzea de la acel "CINEVA".

In acelasi timp, ii spuneam prietenului meu ca, gratie lui Dumnezeu, nu suntem oameni care sa stam in 150 ron, si ca....in momentul in care i-am dat banii acelui "CINEVA", eram 100% sigur ca foarte greu o sa-i mai recuperez, insa....macar astept sa fie "domn", sa stie sa vorbeasca si sa solicite o amanare, pe care i-o acord fara probleme, oricat doreste.

In fine, au trecut cele 2 saptamani petrecute pe litoral, m-am intors in Bucuresti, am dat ochii cu acel "CINEVA", care bineinteles ca mi-a spus "Maine iti dau banii", asta in timp ce el isi depunea bilete la pariuri (sa mori de ras, nu alta), a venit si a doua zi cand, bineinteles.....n-a mai trecut pe la agentie, iar ulterior, din nou dand nas in nas, iar m-a amanat inca o zi, samd.

Asta pana AZI, cand....ducandu-ma la agentie cu prietenul meu, am dat iar nas in nas cu acel CINEVA. Fiindu-mi foarte foame, cum am intrat in agentie, i-am salutat pe baieti, mi-am lasat laptopul pe masa si am uschit-o catre o terasa unde se fac niste mici foarte buni, bineinteles alaturi de prietenul meu, care imi spune razand:

"Facem pariu ca peste 10 minute cand ne intoarcem, acel "CINEVA" nu mai este in agentie???"

Eu, l-am contrazis, spunandu-i ca-mi pare ridicol ca acel "CINEVA" sa plece de la agentie, mai cu seama ca mereu urmareste meciurile acolo, in loc sa ma traga afara si civilizat sa ma roage sa-l mai aman cu plata datoriei.

Bineinteles, cand ne-am intors la agentie, acel CINEVA se "evaporase", moment in care, pentru prima data am simtit ca ma enervez, asa ca, am pus mana pe telefon si l-am sunat.

Am sunat o data, de doua ori, de trei ori, evident....neraspunzandu-mi nimeni. :):):)

I-am trimis un sms, si....peste 1 ora l-am sunat din nou. Mi-a raspuns, spunandu-mi ca n-a auzit telefonul (ce scuza imbecila, cand tot timpul il poarta in buzunar) si....m-a asigurat ca se intoarce in cateva minute, ocazie cu care o sa-mi dea si banii.

N-are sens sa va mai spun ca nu s-a intors, insa....pe seara, peste cateva ore, l-am sunat din nou, in speranta ca voi reusi sa vorbesc cu el si sa-l fac a intelege ca, NU BANII SUNT IMPORTANTI PENTRU MINE, CI.....ATITUDINEA LUI DE TOT CACATUL.

Din nou, i-am dat 3 apeluri, la care nu mi-a raspuns. Deja, ma enervasem rau de tot, si....din acel moment, nu mai existau decat 2 solutii:

- sa-mi recuperez banii "baieteste";

- sa renunt la bani;

Va spun sincer, maine-poimaine fac aproape 40 de ani si.....mi-e foarte greu sa mai "cobor" la un limbaj si un comportament care mi-ar aduce banii inapoi, pur si simplu imi este rusine, ASA CA....AM DECIS SA-L SUN PE PRIETENUL MEU SI SA-I SPUN CA, DACA O SA AIBA OCAZIA SA VORBEASCA CU ACEL "CINEVA", sa-i transmita ca nu mai are nicio datorie la mine. :):):)

La ce, sa-i mai iau banii inapoi????

Cand i-am dat banii, am facut-o cu cel mai mare drag si din toata inima. Acum, cand trebuie sa-i iau inapoi, dupa indelungi tergiversari, o sa mi dea cu INIMA REA, umplandu-mi frigiderul de "carne" in gandul sau, samd.

La ce sa mai iau acei bani????

Sa-mi aduca ghinion???

Nu stau in 150 ron (apropos, ii spusesem sa-mi dea doar 100 de ron inapoi, iar restul datoriei i-o sterg). :):):)

Insa, vorbeam in seara asta la telefon cu prietenul meu (el a reusit sa-si ia banii inapoi, cat am fost eu plecat la mare, bineinteles cu mari presiuni), cat de PROSTI POT FI UNII OAMENI, care se "bucura" la sume d rahat, pierzand prin comportament, mult mai mult.

Ha sa va lamuresc, de ce, spun acest lucru. :):):)

Respectivul, dupa cum v-am spus, asteapta sa-i vina pe lume in luna august un BAIETEL.

Inainte sa plec la mare, am vorbit cu el si i-am spus ca am sa-i dau UN CARUCIOR DE COPIL, APROAPE NOU-NOUT (baietelul meu nu prea a vrut sa stea in carut, mereu l-am plimbat in brate), carut care costa....ATENTIE.....11 MILIOANE LEI VECHI, aproape cat salariul individului.

Mai mult, i-am spus ca-i dau si scaunul de masina, care si ala costa vreo 3 milioane, plus.....o gramada de lucruri, noi-noute ce mi-au ramas in timp de la baietelul meu.

Nu mai spun de incaltaminte, care i-a ramas mica baietelului meu, TOATA NOU-NOUTA, purtata de cateva ori, si....toata de foarte buna calitate, de la firma GEOX.

NOTA: Parintii de copii, stiu ca de la firma GEOX, nicio incaltaminte nu este sub 2-2,5 milioane lei vechi.

Am in casa, imbracaminte si incaltaminte NOI-NOUTE care le-as fi dat cu cel mai mare drag pentru baietelul acelui "CINEVA", de cel putin 1000 euro.

Ma intreb: CAT DE PROST POTI SA FI CA SI INTELECT, SA AI UN ASTFEL DE COMPORTAMENT FATA DE UN OM CARE S-A PURTAT IREPROSABIL CU TINE???

Sau....cat de putin, te poti respecta ca individ, sa te faci de ras pentru o suma de cacat, neraspunzand la telefon si fugind atunci cand dai nas in nas cu cel care te-a ajutat atunci cand erai disperat si care vroia sa te ajute in continuare, stiind ca ai un salariu de cacat si astepti sa-ti vina pe lume un baietel???

OAMENII, CEL MAI BINE II CUNOSTI LA....BANI.

In seara asta, ii povesteam prietenului meu, aducandu-mi aminte de o faza petrecuta in anul 2009, cand....femeia cu care am avut o relatie "extra" timp de 1 an, ma imprumutase cu 2200 de euro si 300 de dolari, din care....pana la finalul relatiei, apucasem sa-i inapoiez doar 1000 de euro.

Bine, cand mi-a imprumutat banii, totul era perfect, dupa spusele ei, putand sa-i dau si peste 3 ani. Insa, eu stiam prea bine cum sunt OAMENII CU BANI, CU VILE SI LIMUZINE....cat esti cu ei, iti spun ca nu stau in acei bani, ca poti sa le inapoiezi banii si peste nu stiu cati ani, dar cum se termina relatia, te executa de nu te vezi, asa ca.....am preferat sa-i spun clar, CAND SI CUM AM SA-I INAPOIEZ DATORIA. :):):)

Asa ca, discutia fiind prin martie 2009, i-am spus ca ii voi da prima transa de 1000 euro in aprilie, iar restul pe 5 august.

Imi vine sa rad cand imi aduc aminte ce mi-a spus cand i-am dat prima transa de 1000 euro:

"Puiule, nu trebuie sa mi dai acum, da-i naibi de bani, poti sa mi dai si peste 2-3 ani sau cand poti, doar esti sufletelul meu pereche, te iubesc". :):):)

Peste nici 3 saptamani, respectiva domnita EXECUTA RELATIA si.....primul lucru pe care mi l-a spus:

"Sa-mi dai banii imediat". :):):)

La despartire, a ramas totusi stabilit sa-i dau restul de bani, pe 5 august, asa cum ii spusesem inca din martie.

Insa, la inceputul lunii iunie, primesc un sms de la distinsa domnita, care ma anunta ca nu mai are bani si ma roaga ca macar jumatate din datorie sa-i dau inapoi.

Nu mai precizez ca, eram despartiti de 1 luna jumatate, iar ea habar nu avea unde stau si....chiar daca ar fi avut habar, puteam s-o aman la infinit.

Insa, dupa ce am citit sms-ul, desi nu aveam disponibili acei bani, am facut tot ce este omeneste posibil si....in urmatoarele 2 ore, am mers impreuna cu Jungle Man pana in fata cartierului de vile in care locuia distinsa domnita, de unde...prietenul meu s-a dus sa-i dea 600 euro.

Credeti ca a fost totul???? :):)

Abia cand rasuflasem usurat ca mi-am achitat jumatate din datoria ce o mai aveam la distinsa domnita, peste nici 3 saptamani, primesc un alt sms in care aceeasi domnita imi spune acelasi text (bineinteles, in bataie de joc), cerandu-mi si ceilalti 600 de euro precum si...300 de dolari.

Cand am citit sms-ul, am simtit ca mi se face rau. :):):)

De unde sa-i mai dau inca 600 de euro, cand cu nici 3 saptamani inainte ii dadusem alti 600 euro???

Mi-am aprins o tigare si....i-am raspuns la sms, rugand-o sa ma mai lase inca 3 zile ca sa rezolv problema. Ceea ce s-a si intamplat, peste 3 zile mergand din nou cu Jungle Man pana in fata cartierului de vile, de unde....prietenul meu s-a dus si i-a dat banii restul de datorie. :):):)

Si....era abia 7-8 iulie 2009, cand eu trebuia sa-i dau banii, asa cum convenisem, pe 5 august 2009.

Insa, dupa cum va spuneam, cunosteam prea bine COMPORTAMENTUL OAMENILOR CU BANI, stiam ca o face in bataie de joc, fiind convinsa ca n-am de unde sa-i dau atunci, insa....pentru mine, a fost mult mai important sa-mi achit datoria, chiar daca solicitata inainte de termen, intr-o maxima bataie de joc.

Bineinteles ca si eu puteam s-o aman la nesfarsit cu restituirea banilor pe distinsa domnita, mai cu seama ca ne despartisem si habar nu avea nici macar unde stau, INSA....DACA TE RESPECTI CA OM, IN VECII VECILOR AMIN NU POTI FACE ASA CEVA.

Revenind la subiectul din prezent, va dati seama ca daca in 2009, n-au contat 1200 euro si 300 de dolari, atat cat a contat BATAIA DE JOC A ACELEI DOMNITE CARE MI-A SOLICITAT BANII CU MULT INAINTE DE TERMEN, cu atat mai putin conteaza acum, acei 150 ron, pe care i-am imprumutat acum 1 luna acelui "CINEVA", insa.....comportamentul respectivului, care azi mi-a ignorat apelurile in doua randuri, a contat enorm in ochii mei.

Dupa cum spuneam, l-am rugat pe prietenul meu sa-i transmita maine acelui "CINEVA" ca nu mai are nicio DATORIE FATA DE MINE, ca nu mai am nevoie de acei bani si ca ii transmit sa fie sanatos si sa se bucure de piciulica care o sa vina pe lume in luna august.

Sa nu uitati, iubitii mei: OAMENII, CEL MAI BINE II CUNOSTI LA...BANI. :):):)

4 comentarii:

  1. Ai spus ca nu ai imprumutat bani altcuiva, pentru ca mirosea de la o posta a neseriozitate, dar cei de la care ai imprumutat cum miroseau?????????????

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum observi, anonimule,taranoiul asta frustrat si pervers nu raspunde la intrebari incomode.O da cotita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru vesnica idioata de pe acest blog: Scumpa mea, ti-am spus de "n" ori ca esti proasta si ca habar nu ai sa mimezi ca ar fi mai multi interlocutori ANONIMI care ar scrie chipurile pe blogul meu, atacandu-ma in aceeasi directie, asa cum ai facut si azi. Stii, de ce, nu-ti mai raspund??? Pentru ca sunt atatea femei care mi-au scris si mi-au spus sa te IGNOR, fiind mult prea proasta si frustrata pentru a-ti raspunde. INSA, BAIAT BUN CUM MA CUNOSTI, AM SA-TI EXPLIC INCA O DATA, DE CE, ESTI UN MONUMENT DE PROSTIE. Fii atenta, aici: Bani, poti imprumuta de la cel mai neserios om de pe pamant, pt ca....IEI BANI CU IMPRUMUT, asa ca....nu te intereseaza seriozitatea sau neseriozitatea acelei persoane care iti da banii. Insa, cand DAI BANI CU IMPRUMUT, normal ca te intereseaza daca persoana pe care o imprumuti este sau nu serioasa. Asa ca, scumpa mea, cei de la care am imprumutat bani puteau fi seriosi sau neseriosi, pentru ca....NU MA INTERESA, eu fiind cel care luam banii si nu....invers. :):)Ti-am spus, vrei sa pari sarcastica, insa....cand deschizi gura (altfel decat in anumite "scopuri"), rusinezi orice om care are macar un gram de creier in cap. ESTI UN MONUMENT DE PROSTIE !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. am imprumutat pe matusa mariana milcov cu 35oo lei in doi ani am primit cu greu din bani mai are sa mi dea 700 lei insa vas de singe spart la cap unkimio care ridea cu ia de mine acum merge si vorbeste greu dzeu da cu biciu in spurcatii care va fura banii

    RăspundețiȘtergere