...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 23 mai 2011

PREVIZIBIL 100%.

Buna seara, scumpii mei !


Scumpii mei, azi, cred ca daca ciuliti bine urechile, veti invata ceva, care....poate, cine stie, candva, o sa va foloseasca.

NOTA: ESTE VALABIL PENTRU TOTI, INSA....MAI CU SEAMA PENTRU CEI CE VA STITI UN MONUMENT DE SUPERFICIALITATE.

Ok...sa incep.

Totul a pornit de ieri, de cand am aflat un lucru pe care-l previzionasem 100% inca de acum cativa ani, insa care, tot m-a intristat.

Ca sa intelegeti, hai s-o luam cu inceputul.

Acum niste ani de zile, am cunoscut o persoana, asociat intr-o firma. La un moment dat, respectiva persoana se hotaraste sa cumpere o masina, este drept, nici foarte ieftina dar.....nici scumpa, comparativ cu alte masini care erau in acea firma.

Desi, avea tot dreptul, ceilalti asociati au inceput sa "caraie", nevazand cu ochi buni aceasta achizitie. Chiar daca, dupa cum spuneam, achizitia era perfect LEGITIMA si destul de putin costisitoare in comparatie cu valoarea masinilor pe care le conduceau ceilalti asociatii.

La acel moment, stiam de la persoana respectiva ca are o pondere MINORITARA in firma, si....chiar m-a mirat ca intr-un final, asociatii au cedat cand respectiva persoana a spus ferm ca o sa se achizitioneze acea masina.

Normal ca m-am mirat, pentru ca....daca acea persoana avea o pozitie minoritara in firma, pentru ceilalti asociati era foarte simplu sa blocheze achizitia.

In fine, masina a fost achizitionata, pe firma bineinteles, si....in discutiile ulterioare pe care le-am avut cu acea persoana, SIMTIND CA CEVA NU ESTE IN REGULA, CA CEVA NU SE "PUPA" (logic vorbind, v-am spus ca iubesc logica), am mai intrebat-o inca o data daca pozitia ei in firma este MINORITARA SAU...NU.

Raspunsul (bineinteles, o minciuna sfruntata), a fost fara echivoc: AM O POZITIE MINORITARA IN FIRMA, pentru ca am cedat lui "x", jumatate din procentele avute initial.

Chiar si cu acest raspuns, desi foarte convingator, TOTUSI....ceva imi spunea ca lucrurile nu stau asa.

Si...nu m-am lasat, incercand sa vorbesc cu acea persoana si s-o conving, in caz ca MINTE, sa-mi spuna adevarul.

Primind de fiecare data acelasi raspuns, in final, i-am spus atat:

"Mai omule, ceva imi spune ca ma minti si....pozitia ta nu este minoritara in firma. Daca aveai o pozitie minoritara in firma, fata de ce am vazut, ceilalti asociati, NICIODATA nu ar fi cedat in fata dorintei tale de a achizitiona acea masina, chiar daca....era absolut legitima si morala. Ok, vad ca imi dai acelasi raspuns, oricat te-as intreba, asa ca, imi fac totusi datoria si iti spun: DACA IN PREZENT, AI O POZITIE MAJORITARA IN FIRMA SAU....MACAR 50%, SA NU FACI GRESEALA SA CEDEZI ACELEI PERSOANE JUMATATE DIN PROCENTELE PE CARE LE AI IN FIRMA".

NOTA: Ca sa intelegeti, acea persoana imi spusese ca a avut "procente" mai multe, insa....a cedat din ele jumatate, unei persoane cu care era in relatii extrem de apropiate. (fara a da alte detalii).

Bineinteles ca, desi....simteam imensul pericol (nu ma pricep la afaceri, insa la oameni am nasul "format"), acea persoana m-a tratat cu indiferenta si superficialitate, punand la "cur" cuvintele mele si ignorandu-le total.

Peste vreo jumatate de an, A INCEPUT DIN "SENIN", o avalansa de sicane si porcarii, venite din partea celorlalti asociati, impotriva acelei persoane.

Normal ca m-a mirat, pentru ca....iar, ceva nu se "pupa", LOGIC VORBIND.

La acel moment, m-am gandit, de ce, TOCMAI ACUM aceasta avalansa de sicane si mizerii????

Pai, daca pozitia acelei persoane era MINORITARA in firma si acum 6 luni de zile cand si-a impus punctul de vedere pentru achizitia masinii, de ce, nu s-au opus atunci ceilalti asociati si....nu au inceput atunci, sa-i faca mizerii???

In mod clar, CEVA NU SE "PUPA".

Am avut iar "n" discutii cu acea persoana, am primit iar O SUMEDENIE DE MINCIUNI si.....in plin razboi intre asociati, intr-o zi imi pica in mana o hotarare AGA.

Cand o privesc, am simtit ca ma lasa respiratia si mi se "taie" picioarele !!!!

Conform acelei hotarari AGA, persoana respectiva, cedase jumatate din procentele pe care le avea in firma acelei persoane (v-am spus, extrem de apropiata), astfel devenind MINORITARA IN FIRMA.

Insa, motivul pentru care am simtit ca raman fara respiratie, era...DATA (!!!) ACELEI HOTARARI AGA, care imi dovedea fara dubii ca tot ceea ce presupusesem pana atunci, anume ca.....la momentul achizitiei acelei masini, respectiva persoana, NU AVEA POZITIE MINORITARA IN FIRMA, fusese perfect adevarat, ceea ce explica faptul ca la acel moment, ceilalti asociati nu se opusesera, desi....in mod clar erau impotriva..

Practic, respectiva persoana, CEDASE JUMATATE DIN PROCENTE, dupa discutiile avute cu mine, dupa avertismentele pe care i le dadusem cu tot sufletul, dupa....toata energia pe care o consumasem discutand cu ea si incercand s-o convind a-mi spune ADEVARUL.

In fata acelei Hotarari AGA, care dovedea indubitabil MINCIUNILE, respectiva persoana, pe loc, a inventat o povestioara, din care trebuia sa rezulte faptul ca CEDASE JUMATATE DIN PROCENTE, inainte de discutiile noastre, insa....dintr-o eroare a "ORC-ului", vezi Doamne, actele s-au intors, a trebuit facuta o noua hotarare AGA, bla, bla, bla.

Nu, scumpii mei, ADEVARUL ERA UNUL SINGUR.

Acea persoana, cedase jumatate din procentele pe care le detinea in firma, dupa discutiile cu mine, in care cu disperare incercam s-o conving sa nu faca ACEASTA IMENSA GRESEALA, pentru ca....imediat, devenind MINORITAR in firma, ceilalti asociati, o s-o anihileze total.

Bineinteles ca, imediat cum a cedat jumatate din procente acelei persoane foarte apropiate, repercursiunile nu s-au lasat asteptate. Erau pe "fata", fara jena, fara niciun fel de retinere.

Nu mai dau alte amanunte ale RAZBOIULUI NEMILOS care a inceput intre respectiva persoana si ceilalti asociati, pentru ca....nu are vreo relevanta.

Important este ca, DESI....MARTOR IMI ESTE DUMNEZEU CA DIN PRIMA CLIPA AM FACUT TOT CE AM PUTUT PENTRU A O SFATUI DE BINE, PENTRU A-I PROTEJA INTERESELE SI FAMILIA, IN FINAL.....ce credeti ca s-a intamplat???? :):):)

Normal, ceea ce se intampla in aproape 100% din cazuri, atunci cand te bagi unde nu-ti fierbe oala, incercand sa faci bine. :):):)

ADICA, AM FOST SCOS VINOVAT DE TOT CE SE INTAMPLASE !!!!

Eu, eram "elementul negativ" care a infuentat-o in rau pe acea persoana (bine ca nu mi-a pocnit inima), din cauza mea INCEPUSE ACEL RAZBOI, asociatii nu erau deloc oameni rai insa.....a fost o tactica de abordare GRESITA a unor probleme, de care....normal ca, tot eu eram scos raspunzator, samd.

Scumpii mei, nu va doresc vreo data sa simtiti ceea ce am simtit eu in acele momente!!! Au fost momente in care, PROBABIL.....m-au influentat pe viata sa nu mai ajut pe nimeni si sa nu-mi mai pese de nimeni, in afara unor copii nevinovati.

Cum bai, frate, faci tot ce este posibil sa avertizezi pe cineva sa nu faca o imensa greseala, cuvintele tale sunt puse la fund, mai mult.....mai esti si mintit intr-un mod ingrozitor, dupa care....intr-un anumit moment, ESTI NUMIT "ELEMENTUL NEGATIV". :):):)

Dupa cum spuneam, ieri....am aflat ceva care, in ciuda multor lucruri mizerabile, M-A INTRISTAT PROFUND SI CHIAR IMI PARE RAU.

Respectiva persoana, in final, a cedat si partea de procente pe care o mai avea in acea firma si....si-a deschis alta firma.

In mod 100% sigur, acea persoana nu a cedat de bunavoie acele procente care le mai avea, si....chiar daca decizia de a parasi firma i-a apartinut, cu siguranta a avut la baza o serie neintrerupta de mizerii facute de ceilalti asociati.

Tot ce sper, este ca....MACAR, la parasirea acelei firme, respectiva persoana sa se fi ales cu ceva REZONABIL, material vorbind.

DESI, M-A INTRISTAT CE AM AFLAT, TOTUSI....ERA MAI MULT DECAT PREVIZIBIL CA ASA SE VA INTAMPLA !!!

Inca de acum ani de zile, cand inca nu cedase jumatate din procente, iar eu discutam cu acea persoana incercand s-o conving sa nu ma minta si sa-mi spuna adevarul, ERAM 100% SIGUR, fata de ce vazusem (faza cu masina), ca imediat dupa ce o sa cedeze, soarta-i va fi "pecetluita" in acea firma.

Era doar o chestiune de timp!!!

Insa, din pacate, cuvantul meu, este drept....UN OM STRAIN, cunoscut de putina vreme, n-a avut nicio valoare in fata altora, cunoscuti de ani si ani de zile, foarte apropiati, iar in plus, culmea era ca, ACEA PERSOANA, era complet "aeriana" in ceea ce priveste situatia juridica si economica a firmei, ea stiind doar sa faca "bani".

PACAT, MARE PACAT, avand in vedere ca acea persoana a FONDAT acea firma, a plecat de la "2lei" si a crescut-o la o valoare ametitoare acum ceva ani, iar in prezent nu mai face parte din firma, culmea....urmare a cedarii a jumatate din procente unei persoane extrem de apropiate.

Scumpii mei, personal, nu cred ca am sa intru vreo data intr-o afacere, insa....daca vreodata veti avea ocazia sa intrati intr-o afacere cu mai multi asociati, NICIODATA SA NU ACCEPTATI A AVEA MAI PUTIN DE 50% DIN PROCENTE !!!

Degeaba ai 49% dintr-o afacere, pentru ca....asociatii, daca se unesc, te pot face praf!!!

Si, mai este ceva !!!!

Intotdeauna cand intrati intr-o afecere, sa nu lasati CONTABILITATEA SI CASIERIA in mana altui asociat. Credeti-ma, este o uriasa greseala!!!

In cazul prezentat azi, desi....n-am dovezi, TOTUSI, imi mentin parerea pe care mi-am spus-o de multa vreme ca, de-a lungul ultimilor ani, acea persoana a pierdut SUTE DE MII DE EURO, asta ca sa nu spun chiar mai mult.

In final, cand a plecat din firma, nu stiu cu ce s-a ales, insa....sper din tot sufletul sa fi fost cat de cat echitabil.

P.S. Ca o ironie a sortii, pentru ca asa se intampla in viata, acea persoana cand pierdea la "pacanele" (slot machine), 5-6 milioane (lei vechi), considera ca este o mare tragedie, INSA....IN ACELASI TIMP, SUB NASUL EI, PIERDEA SUTE SI SUTE DE MII DE EURO (credeti-ma, nu bat campii, doar sunt economist si imi merge si mintea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu