...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 8 martie 2011

ZIUA DE 8 MARTIE...."ZIUA FEMEII".

Buna dimineata, dragii mei!

Desi, stiti parerea mea despre semnificatia sarbatorilor ca cea de azi, totusi...incep acest comentariu prin a spune tuturor doamnelor un sincer LA MULTI ANI.

Mai, artistelor, atat celor care ma simpatizati cat si celor care va sunt profund antipatic si nu puteti sa ma suferiti, va urez din tot sufletul tot ce este mai bun pe lume, sa fiti fericite si sanatoase.

Buuuuun. Acum, dupa ce ati primit flori, dupa ce ati fost servite cu bomboane, dupa ce s-au triplat invitatiile la restaurant, dupa ce....pana si "fostii" v-au sunat sau v-au trimis un sms, asa....de 8 martie :):):), cu o invitatie la o cafea, asa.....sa vada ce mai faceti :):):), vreau sa va intreb ceva:

STITI ISTORIA ACESTEI ZILE INTERNATIONALE A FEMEII???

Bai, daca nu stiti cum ati ajuns sa sarbatoriti aceasta zi de 8 martie, hai ca va explica motanelul. :):):)

Dragele mele, coincidenta face ca, exact in urma cu 100 de ani la Copenhaga, o militanta socialista CLARA ZETKIN, propunea instituirea acestei zile de 8 martie, ca zi a luptei pentru drepturile femeilor şi egalitate de şanse.

Pe 19 mai 1911, ZIUA FEMEII a fost sarbatorita în premieră în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene.

Cativa ani mai tarziua, cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg, femeile din Rusia au semnat actul prin care a fost stabilită "ZIUA FEMEII", respectiv, ziua de 8 Martie.

NOTA: Datorita faptului ca muncitoarele greviste din Rusia, au stabilit ca ZIUA FEMEII, sa fie sarbatorita pe 8 martie, de-a lungul a peste jumatate de veac, aceasta zi a fost "asociata" cu o sarbatoare comunista.

Abia în anul 1975, sărbătoarea a fost recunoscută de ONU şi adoptată în statele membre ale acestei organizaţii. In plus, anul 1975 a şi fost declarat "AN INTERNATIONAL AL FEMEII", iar perioada anilor 1976-1985 a devenit "DECENIUL 'ONU' PENTRU FEMEI". Ulterior, sărbătoarea a devenit o tradiţie în majoritatea ţărilor din Europa, Statele Unite şi Africa.

Acum, dragele mele, macar stiti ce sarbatoriti. :):):)

P.S. Daca vreuna dintre voi a fost mai norocoasa si...AZI, s-a "procopsit" cu vreun inel cu diamant sau...vreo limuzina, macar sa nu uitati sa aprindeti o lumanare in memoria militantei socialiste CLARA ZETKIN. :):):)

ATENTIE: Pentru ca, o distinsa doamna Mariana, mi-a lasat un comentariu la acest "post", acuzandu-ma ca am copiat "informatia" de pe un link, voi preciza care este acel link.

http://www.publika.md/afla-istoricul-si-semnificatia-zilei-de-8-martie_248471.html

Normal ca am cautat pe Google sa vad "istoria" zilei de 8 martie, ca doar n-am trait la 1911. :):):)

3 comentarii:

  1. cata aroganta si lipsa de respect...
    ce tare esti si cat de multe stii tu. ti-a luat mult sa copiezi de pe siteul asta informatia?
    http://www.publika.md/afla-istoricul-si-semnificatia-zilei-de-8-martie_248471.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "Mariana": Draga mea, in primul rand "La multi ani!". In al doilea rand, bineinteles ca am cautat pe Google sa vad "istoricul" zilei de 8 martie, ca doar....nu eram nascut in anul 1911. :):):) Uite, chiar acum am sa fac o "extensie" comentariului si....voi preciza ca informatiile le-am luat de pe acel link. :):):)

    RăspundețiȘtergere
  3. Celebrarea zilei femeii dateaza inca din antichitate, de pe vremea romanilor ; sarbatoarea se numea “matronalia” si avea loc la 1 martie ; ulterior in lupta pentru drepturile femeilor s-a sarbatorit, asa cum ai precizat, la 19 martie, ca mai tarziu, urmare a grevei infaptuita de femeile din Rusia sa fie la data de 8 martie, data ce s-a pastrat si in zilele noastre. Dupa cum vezi, sorgintea este mult mai indepartata.

    RăspundețiȘtergere