...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 4 februarie 2011

TELEFONUL BLACKBERRY...O "PETARDA".

Buna seara, dragii mei!

In seara asta, voi scrie despre: "TELEFONUL BLACKBERRY".

De unde mi-a venit ideea sa scriu despre acest subiect??? Pai, azi, toata ziua, am facut eforturi absolut disperate sa nu dau cu telefonul de pamanat, sa nu-l fac praf, bucatica cu bucatica, dupa o luuuuuunga perioada de mare frustrare pe care mi-a imprimat-o acest telefon, in momente cand imi era lumea mai draga.



O SPUN RASPICAT, INCA DE LA INCEPUT:

TELEFONUL BLACKBERRY, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, ESTE CEA MAI MARE "PETARDA" DIN CATE POT EXISTA PE PIATA !!!

Si...voi argumenta imediat. :):)

Acest telefon il am de 2 ani, l-am primit cadou de la o persoana bine intentionata dar care....a facut 2 greseli majore, atunci cand s-a pregatit sa mi-l cumpere:

- a pus intrebarea "Care este cel mai bun telefon de pe piata?", unei persoane care desi lucra intr-un magazin de profil, cu siguranta facea parte dintre "gusterii" care stabilesc clasamentul dupa "fita" si nu dupa....fiabilitate;

- in plus, a cerut o parere suplimentara despre acest telefon, unei persoane TOTAL NEAVIZATE, pentru care, sintagma de "cel mai bun telefon", este definita doar prin....cel mai nou telefon aparut pe piata. :):):)

Nu radeti, pentru ca nu este de ras. :):)

Inainte sa argumentez, de ce, din punctul meu de vedere, telefonul Blackberry, este cea mai mare "petarda" existenta pe piata, dati-mi voie sa va intreb ceva:

Numai in gluma, v-ar putea trece prin cap, sa achizitionati o limuzina noua nouta, in valoare de 100.000 euro, iar ulterior, sa ajungeti cu ea in "service" din 3 in 3 luni, infinit mai rau decat cu un LOGAN, datorita multiplelor defectiuni aparute???

Bineinteles ca nu, si....in plus, nici nu prea va vine a crede ca poate exista o asemenea situatie, insa motanelul232, va asigura ca EXISTA !! A vazut-o cu ochii sai!

Si...stiti, de ce, exista???

Pentru ca "dezastrul", a avut la baza, acelasi comportament: "Care este cea mai buna masina de pe piata???"......desigur, raspunsul fiind "Ultima aparuta pe piata".

Asadar, persoana care ajungea cu limuzina de 100.000 de euro in "service", din 3 in 3 luni, atunci cand a cumparat-o (culmea ca a cumparat si 2 bucati), nu a interesat-o decat sa fie "ultimul model" aparut pe piata, si....sa fie ultima "fita". (foarte important era de stiut si cate persoane din Romania mai au acel model).

N-am sa dau firma care a construit limuzina, pentru ca este o firma absolut respectabila, care a furnizat "n" modele super tari si fiabile, insa....cu acest model, a dat-o in bara rau de tot, ramanand in anale ca cel mai nereusit model produs vreo data.

Normal, o sa va intrebati, de ce, am sarit de la telefonul Blackberry la acesta limuzina, crezand probabil ca, in seara asta, pentru prima data, am inlocuit paharul de cola cu cel de votca insa....lucrurile au perfecta logica.

GHINIONUL MEU, atunci cand am primit acest telefon Blackberry, a fost ca....persoana care mi l-a facut cadou, inainte sa-l cumpere, a cerut o parere despre acest telefon, TOCMAI (!!!), persoanei care avea limuzina de care am facut vorbire mai sus. :):):)

Normal, ce telefon putea sa aiba persoana cu limuzina de 100.000 de euro ???

Bineinteles, ultimul model si ultima "fita" de telefon aparuta pe piata....Blackberry.

Din pacate pentru acea persoana, atat telefonul cat si limuzina, le-a achizitionat dupa cum urmeaza:

"Buna ziua. Vreau si eu un telefon/limuzina. Care este ultimul model aparut pe piata?".

SIMPLU, SIMPLU, SIMPLU.....INSA, PENTRU MINE A DEVENIT UN COSMAR !!!

Am primit telefonul cadou si....prima "miscare" a fost sa-l "setez", dupa nevoile mele. Era luna decembrie 2008.

Am fost cu el la un centru "specializat" care apartinea companiei de telefonie mobila de unde fusese cumparat. Tipul din fata mea, a fost corect si mi-a spus "Nu va suparati, este un model foarte complicat, nu ma pricep si nu vreau sa vi-l stric", asa ca....ma uitam la el ca "pisica" in calendar.

Noroc cu un coleg, de care am aflat ca are acelasi model (daduse pe el vreo 22 de milioane, cu vreo jumatate de an mai devreme) si....am apelat la el. Mi l-a setat asa cum am vrut, iar la final mi-a spus: "Esti bun de cinste, nici nu stii cat timp mi-am pierdut cu telefonul meu, ca sa-i descopar secretele".

Dupa care, am inceput sa-l folosesc, implicit....incepand si cosmarul meu!

a) daca imi trimitea cineva sms-uri mai lungi, vestitul telefon Blackberry, "sucomba", pur si simplu, nefiind in stare sa le "redea", de multe ori aparandu-mi mesajul "text lipsa" (in engleza, evident).

b) daca ma suna cineva, trebuie sa am mare noroc sa nu pierd semnalul, sa pot vorbi civilizat, sa nu trebuiasca sa inchid si sa sun iar, de "n" ori, pana simt nevoia sa dau cu el de pamant.

In acest sens, nu o data, aveam impresia ca sunt in anii 1944, pe front, dand la "manivela" si urland:

"Aloooooo, aici "vulturul"...ma auzi???? Alooooooo, alooooooo.....ma auzi???"

Vara trecuta, eram la Mangalia, la etajul 7 al Hotelului Paradiso, si....eram sunat. Bineinteles, incepeau distorsiunile, intreruperile, timp in care imi "bagam si in scoteam" in compania de telefonie mobila, crezand ca furnizeaza un semnal de "cacat". Asta pana cand, mi-a venit ideea sa vorbesc dupa celalalt telefon, Nokia 6680 (asta-i modelul, daca nu ma insel), pe care il am de vreo 3 ani, cu care am trimis mii si mii de sms-uri si am vorbit sute si sute de ore. Batranul "Nokia 6680", si-a facut datoria impecabil, ajutandu-ma sa realizez ca, nu reteaua sau semnalul sunt de vina ci...."petarda" de Blackberry.

c) am facut si eu, cand am fost alaturi de cumnatul meu la Brasov, cateva poze cu telefonul Blackberry, fotografiind Biserica Neagra, iar ulterior cand am scris un comentariu pe blog, am vrut sa descarc fotografiile. Ho, ho, ho.....mi-am prins urechile si eu, cat si Jungle Man, iar rezulatatul a fost: stergerea agendei telefonice. :):)

d) Chiar acum cand scriu, stau in bucatarie si privesc telefonul Blackberry. Ma uit la "semnal" si vad ca are 3 liniute din cele 5 cat reprezinta maximum de semnal.

Daca merg cu el in dormitorul meu, trebuie sa vorbesc langa geam, daca vreau sa nu mi se intrerupa prea des, iar daca.....fac imprudenta sa merg in dormitorul consoartei mele si al baietelului meu, semnalul dispare in totalitate, scriindu-mi "off".

e) Daca sa zicem ca, vorbesti pana ce bateria iti arata ca este descarcata, telefonul se "blocheaza", desi....nu este complet descarcat, iar daca il pui la incarcat, desi....este in priza, tot nu-ti da voie sa vorbesti sau sa trimiti vreun sms, pana ce bateria nu ajunge la un minim de 15% "incarcare". :):)

ASA CEVA....NU AM MAI POMENIT !!!!

Azi, dupa cum spuneam, aproape ca am ajuns la limita rabdarii, si....mi-a venit sa dau cu el de pamant, pana nu mai ramane "bucatica" din el, insa....m-am abtinut, ca sa nu-l stresez pe baietelul meu.

CREDETI-MA, NU EXISTA PE PIATA O "PETARDA" MAI MARE, DECAT ACEST TELEFON.....BLACKBERRY !!!

NOTA: Sub nicio forma, problemele de "receptie" nu sunt de la "SIM", pentru ca am facut verificari, bagand acelasi "SIM" in telefonul Nokia 6680 si merge "brici" (semnal maxim, oriunde....receptie perfecta).

Se spune ca, Vezi Doamne, Blackberry, este singurul telefon din lume, care iti poate receptiona un "mail" in timp "real", adica asa cum primesti un sms, nefiind nevoie sa mai intri in mailul tau si sa vezi daca ai primit ceva. CE TAMPENIE !!!

Pai, ma anunta in timp real ca am primit un mail, insa....nu pot sa vorbesc la telefon in timp real cu un interlocutor, impiedicandu-ma tot timpul de distorsiuni ale semnalului si....intreruperi totale a convorbirii. :):)

Bai, fratilor, stiu ca un telefon Blackberry are pana si Monica Columbeanu (bine, axiomatic, model mai nou ca al meu), insa......CREDETI-MA, ESTE O "PETARDA" DE TELEFON!!! Doar "fita" este de el !!!

Daca ma duc acum prin debara si caut strabunicul telefonului Nokia 6680, adica....modelul Nokia 3310 (hoooo, hooo, hooo...ce telefon), pe care l-am folosit 6 ani consecutivi, l-am scapat in apa, in cana cu capucino, l-am scapat pe jos de zeci de ori, am trimis de pe el, zeci de mii de sms-uri si am vorbit mii de ore, si.....ma apuc sa-i fac o "resuscitare", credeti-ma ca, asa "matusalemic" cum este.....ii da "clasa" acestei "petarde" de fite, numita....BLACKBERRY. :):)

Apropos de telefoanele Nokia. Am vazut telefon Nokia Sirocco, dat cu el in pereti, precum o minge de tenis. Dupa ce adunai acumulatorul si il montai la loc in telefon, mergea de parca nimic nu i se intamplase.

In viata vietilor amin, nu se poate compara cel mai vechi model de Nokia (sa zicem modelul 5110), cu cel mai nou model de Blackberry, vis-a-vis de fiabilitate!!!!

Auzi, este singurul telefon din lume care recepteaza un mail in timp real !!! CE IDIOTENIE !!!

Pai, maine o sa iasa pe piata telefonul Blackberry, care iti da "limbi" pe clitoris sau....iti produce o felatie super, dar...SA NU UITAM: VORBIM DE UN TELEFON !!!

UN TELEFON, ITI CUMPERI, DIN NEVOIA DE A VORBI LA TELEFON (!!!).

Degeaba imi "bagi" 50 de functii, daca atunci cand ma suna cineva, zici ca sunt in filmele lui Sergiu Nicolaescu, pe front, in transee, urland: Aloooooo, aloooooo, aici "vulturul".....receptie". :):):)

ASA CA, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, TELEFONUL BLACKBERRY ESTE CEA MAI MARE "PETARDA" DE PE PIATA SI....IMPLICIT, CEA MAI MARE "TEAPA" POSIBILA !!!

P.S. Bai, fratilor, m-am uitat la "statistica" blogului si....azi, pana la ora asta, am 225 de accesari, insa nu v-ati "inghesuit" sa votati, la sondajul de opinie ce a insotit comentariul precedent! Doar 10 voturi! Bravo, fratilor, va este lene sa dati un click si sa raspundeti si la o intrebare! :):)

10 comentarii:

  1. unde-i sondajul de opinie?! rezultate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru "Laura": Pai, am tinut sondajul 24 de ore, dupa care l-am eliminat de pe blog. Rezultate: 10 voturi (culmea....la 225 de vizualizari), din care....9 pentru "rezolvarea fara violenta", iar 1 vot, pentru rezolvarea cu "violenta" (incluzand lovirea celor doi). Nu a exista niciun vot pentru "violenta, mergand pana la crima".

    RăspundețiȘtergere
  3. ...si ce ai facut? ...ti-ai luat alt telefon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Am luat alt telefon, am trecut pe Samsung (S2....la acea vreme doar acest model era) si.....mi-am luat si o tableta, tot Samsung....fiind extrem de multumit dupa 2 ani de utilizare.

      Ștergere
  4. Frate, te repeti de multe ori: "petarda de telefon". Ai avut tu ghinion, dupa parerea mea. Eu am avut un Blackberry (aparut in 2010 pe piata), si de care am fost foarte, foarte multumit, nu am intampinat niciodata probleme cu el. Am avut, in schimb, si telefoane de alte marci (cu touchscreen), dar, in conceptia mea, sunt "varza" majoritatea, in raport cu ceea ce iti ofera Blackberry. Este construit din materiale rezistente, nu plasticuri ieftine ca si celelalte marci de telefoane. Am fost multumit, de acel Blackberry, din toate punctele de vedere. Urmatorul meu telefon, va fi, cu siguranta, Blackberry. Consider ca este cel mai serios producator de telefoane mobile. Serios, ai avut ghinion, mai ales daca e vorba de acel model care e in acea poza. Iti recomand sa incerci un alt model, aparut dupa 2010, si apoi sa revii cu o parere. Telefonul acela din poza, este din generatia veche. Crede-ma, a evoluat Blackberry, si nu e o "petarda" cum il numesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu contest nimic din ceea ce ai scris. Oricum, subiectul este "istorie". De cativa ani am trecut pe Samsung, atat in ceea ce priveste telefoanele familiei cat si tabletele. (Samsung S2 si S4 si....Tab 2) de care sunt foarte multumit. Nu contest ca, poate, am avut ghinion si nici faptul ca, Blackberry, intre timp, a facut salturi uriase. S-ar putea sa fie chiar cel mai bun in momentul de fata. Pentru mine, oricum nu mai conteaza. Atunci...eram suparat "foc".

      Ștergere
    2. Apreciez, la Samsung-uri, performanta, insa nu si calitatea materialelor din care sunt fabricate. Asa, de curiozitate, daca o sa ai ocazia, intr-un magazin de telefoane, iti recomand sa iei in mana cateva modele de Blackberry, sa vezi ce calitate este in ele. Unele modele, au un cauciuc special in componenta carcasei. Sunt telefoane solide, dar si elegante. Ai dreptate, a facut Blackberry salturi foarte mari, si, incearca sa aduca ceva nou, la fiecare model pe care il fabrica, doar ca, din pacate, nu este apreciat la valoarea sa. Recunosc, Android-ul are mult mai multe avantaje decat OS Blackberry, este personalizabil, mai prietenos cu utilizatorul. Stii ce cred ca s-ar imbina perfect? Un Blackberry cu sistem de operare Android, calitate si performanta. Am avut, la viata mea, zeci de telefoane, de tot felul. Pana cand, la un moment dat, m-am gandit sa achizitionez un Blackberry. Mi-era teama ca nu imi va placea. L-am cumparat de pe net, la mana a doua. Mi-a placut enorm de mult. In cateva luni cat l-am avut, nu i-am gasit niciun cusur. Aaa, nici Samsung-urile nu erau cine stie ce in urma cu cativa ani, dar au evoluat, sunt pe primul loc ca si cele mai vandute terminale mobile. Asa a evoluat si Blackberry. La un moment dat, Blackberry, a fabricat modelul Blackberry Storm (primul model cu touchscreen), dar a fost un esec, nu e reusit. Acum a aparut Blackberry Z30, telefon care este varful de lance al celor de la Blackberry.

      Ștergere
  5. Eu mi-am cumparat in Blackberry Z30 de pe xphones4all.com si nu am absolut nicio problema cu telefonul. Sunt chiar foarte multumita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce am scris era valabil in cazul unuimodel de telefon din 2007-2008....se vede si in poza. Acum s ar putea ca totul sa fie ok. Insa am trecut cu tot cu bagaje in tabara Samsung (telefoane si tablete)

      Ștergere
  6. si eu doresc sa-mi cumpar un blackberry z30, dar nu stiu prea multe despre acest telefon, cei care detin un astfel de model rog sa dea mai multe detalii........

    RăspundețiȘtergere