...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 12 ianuarie 2011

POTI SA IUBESTI SI....SA INSELI ???

Buna seara, dragilor!

In seara asta, voi scrie despre un subiect extrem de sensibil: POTI SA IUBESTI SI....SA INSELI?

Buuuun. Asadar, comentariul de ieri, cu femeia casatorita pe site, se pare ca a depasit cu mult asteptarile mele, fiind vizionat de un numar cu mult mai mare de persoane, decat media zilnica cu care m-am obisnuit. In plus, am primit si vreo 10-12 sms-uri, destul de interesante.

In seara asta, sunt foarte relaxat si linistit, aveam de gand sa scriu pe blog, insa...in niciun caz, nu mi-as fi ales un subiect atat de greu precum "POTI SA IUBESTI SI....SA INSELI?", daca.....spre seara, n-as fi primit un sms, dupa cum urmeaza:

"Motane iti urmaresc blogul de ceva vreme insa niciodata nu am indraznit sa te deranjez. O fac in seara asta cu o rugaminte. Sunt casatorita de 3 ani iar sotul ma inseala frecvent. Mereu imi spune ca pe mine ma iubeste, insa ma inseala pentru ca este barbat. Vreau sa stiu parerea ta: Poti sa iubesti si sa inseli?"

Daca n-ar fi fost acest sms, azi, mi-as fi ales sa scriu despre un subiect "usurel", pentru ca, nu prea aveam chef sa ma concentrez si sa "disec". Insa, acest sms, pe care vi l-am prezentat mai sus, m-a facut sa-mi adun lenea si relaxarea, sa le strang intr-o punga si....sa ma pun pe treaba. :):)

Mai, fratilor, la viata mea, am auzit infinite gogomanii, insa, de departe cea mai mare pe care am auzit-o, a fost aceea ca: POTI SA IUBESTI SI TOTUSI SA INSELI !!!

Nu voi incepe cu "teorii", ci....din nou, voi apela la puterea exemplului.

Pe cand aveam 18 ani, cunosteam in cercul de prieteni un tip, mai mare ca mine cu vreo 3-4 ani, care era stiut in toata zona ca "agata" si avea relatii numai cu femei frumoase, ceea ce era extrem de adevarat.

Nu o data, il auzisem in anumite discutii cum acredita ideea ca, el le iubeste pe toate cu care se intalneste, insa....deh, este barbat si nu are cum sa nu insele.

Azi asa, maine asa, pana intr-o zi cand, intalnindu-ma cu el in fata blocului din Militari, unde am copilarit si mi-am trait adolescenta, l-am vazut slab, tras la fata, fara pic de zambet, samd.

Nu ma mai intalnisem cu el de vreo 2-3 luni, pentru ca nu statea in bloc cu mine si nici in oras nu ieseam impreuna, insa....pur si simplu era sa nu-l mai recunosc. Evident, l-am intrebat ce a patit.

Uite ca au trecut de la acea seara, aproape 20 de ani, si...acum, cand scriu, parca ii vad fata trasa si lacrimile care au inceput sa-i curga siroaie pe obraji, atunci cand a inceput sa-mi spuna:

"Mirceo, mai ti minte cand spuneam ca eu le iubesc pe toate cu care ma vad, insa le insel pentru ca, sunt barbat si asta face un barbat?"

Dupa ce l-am aprobat din cap, a continuat, textual, dupa cum urmeaza: (imi aduc perfect aminte)

"Mirceo, sa moara mamitica mea daca te-oi minti cu ceva, insa sunt disperat de durere. Am intalnit o fata, de care m-am indragostit nebuneste. Insa, cand au aflat parintii ei, ca sunt mai smecheras si am fost vazut cu atatea femei, i-au interzis sa se mai vada cu mine. Nu stiu ce naiba i-au facut, insa tipa nu mai vrea sa vorbim si nu reusesc cu nimic s-o fac sa inteleaga c-o iubesc."

Atunci, cu mintea de pustan prost (deh....aveam 18 ani), l-am intrebat de ce naiba se cramponeaza de acea tipa, tocmai el, care era stiut ca a umblat cu atatea femei frumoase.

Atunci, cuvintele acelui tip, coroborat cu evenimentele nefericite prin care trecea, mi-au fost O PRIMA LECTIE DE VIATA, la inceput de drum. Iata ce mi-a spus:

"Mirceo, sa moara mamitica mea, daca te mint. Am fost un imbecil cand spuneam ca eu le iubesc pe toate cu care ma vad, dar trebuie sa le insel, pentru ca sunt barbat. ABIA ACUM MI-AM DAT SEAMA CE INSEAMNA SA IUBESTI CU ADEVARAT. Nu pot sa renunt la ea, nu pot sa ma mai uit la alta femeie, am slabit cum ma vezi, nu pot sa mananc, nu pot sa dorm, o astept la scara in fiecare seara cand vine de la scoala, stau in genunchi in fata ei si o rog sa ne impacam si sa-i convinga pe parintii ei ca o iubesc si plang de parca as avea 5 ani".

Credeti-ma pe cuvant ca, desi, au trecut aproape 20 de ani, imi aduc atat de bine aminte cuvintele pe care mi le-a spus in acea seara, incat....parca s-a intamplat ieri.

Eu, pe atunci, aveam abia 18 ani (nici nu stiu daca-i implinisem), si....impreuna cu sora mea, radeam de mama care ne povestea cum, atunci cand l-a cunoscut pe tata si a luat-o de mana pentru prima data, a simtit "fluturi" in stomac, a simtit ca pluteste de placere, iar acum (ma rog, atunci....la 20 de ani de cand se cunoscusera), simte aceaiasi "fluturi" in stomac cand il vede pe tata, cand il pupa, cand il tine in brate.

Viata, mi-a demonstrat ca, atat ce mi-a spus acel baiat, in acea seara, cat si ceea ce imi spunea mama mea, ERA PERFECT ADEVARAT.

Acest lucru, nu mi-a fost demonstrat decat de 2 ori in viata. O data la 18 ani, iar a doua oara, dupa aproape 17 ani, la varsta de 35 de ani.

Mai, artisto, care mi-ai dat sms-ul in seara asta, mi-e foarte clar ca, atat tu, at si sotul tau, cel care te inseala (apropos, tu, il inseli pe el?), HABAR NU AVETI CUM ARATA IUBIREA ADEVARATA, ce simti in acele momente, ce trairi ai, samd.

De ce, spun acest lucru???

Pentru ca, daca tu si sotul tau, ati fi avut incredibilul noroc sa fiti alesi de Dumnezeu, a iubi cu adevarat o persoana, NICIODATA (!!!!!!), DAR ABSOLUT NICIODATA, n-ati fi putut rosti o asemenea gogomanie (in cazul sotului tau), sau....sa poti avea vreun dubiu asupra neadevarului din sintagma "Pe tine te iubesc, insa sunt barbat si te insel". (asta in cazul tau)

Nu, nu, nu, nu sunt deloc ironic, si...ai facut foarte bine ca ti-ai facut curaj in seara asta si mi-ai trimis un sms, rugandu-ma sa-mi spun parerea. Ok, am sa-mi spun parerea, si....casca bine ochii, pentru ca, daca vei retine ce iti spun si vei avea si un gram de noroc in viata, poate intr-o zi, vei avea imensul privilegiu sa IUBESTI CU ADEVARAT.

Asadar, retine dupa cum urmeaza:

a) In viata, ca femeie, o sa constati ca iti vor placea la prima vedere, la a doua sau a treia, zeci de barbati. In funtie de cat de "jucausa" esti, vei ajunge cu un procent mai mare sau mai mic, dintre acestia, in pat. Vei avea nenumarate experiente placute, insa....asta nu-ti garanteaza nici macar 0,0000001% ca ai sansa sa iubesti.

b) Daca citind ce am scris la punctul "a", te-a facut sa casti ochisorii mirata, te lamuresc imediat. Asadar, draga mea artista, IUBIREA ADEVARATA, nu are absolut nicio legatura, iar sansa de a o cunoaste, nu este direct proportionala cu "calitatile" estetice si numarul de parteneri pe care i-ai avut.

c) Daca, ceea ce ai citit la punctul "b", te-a facut iar, sa casti ochii mirata, te lamuresc imediat. Din pacate pentru foarte multi dintre noi, IUBIREA ADEVARATA, desi reprezinta o dorinta, nu are "pret" si indiferent cat de sarac sau bogat ai fi, nu ti-o poti achizitiona, asa cum faci cand intri intr-un magazin de pantofi, ci....aceasta, NU TI-O POATE DARUI DECAT DUMNEZEU.

d) Daca ceea ce ai citit la punctul "c", te mira, te lamuresc imediat. Daca si...numai daca, vei avea imensul noroc in viata, ca macar o singura data, DUMNEZEU sa-si indrepte spre tine privirea cu blandete, si.....sa-ti dea ocazia sa iubesti cu adevarat, crede-ma pe cuvant ca, vei constata, exact ceea ce voi prezenta la punctul urmator. Sugestie: in acest moment, daca esti fumatoare, aprinde-ti o tigara, pentru ca vei avea de citit mult la punctul "e".

e) Adica....vei trai cel mai frumos sentiment care poate exista pe pamant (cu exceptia nasterii unui copil), vei vedea ca te trezesti in fiecare dimineata si vei adormi in fiecare seara, cu persoana iubita in gand. Vei vedea ca, indiferent ce faci, in subsidiar, gandul secunda de secunda iti este la acea persoana. Vei vedea ca, desi, poate, esti o femeie frumoasa si curtata, INTOTDEAUNA cat ti se vor face avansuri, mintea iti va fugi la persoana iubita, la relatia superba pe care ati construit-o, si....vei privi cu sila si mila, la acei ciumpalaci care incearca sa te vrajeasca in vederea..."bifarii". Deasemenea, vei constata ca, vor fi momente in care vei plange de fericire, momente in care vei multumi lui Dumnezeu ca ti-a dat sa cunosti acea persoana, samd. Iar, in caz ca se termina "prost" (din pacate, oamenii sunt intotdeauna pregatiti sa distruga tot ce ne da Dumnezeu mai frumos), ai sa constati ca o buna bucata de vreme, nu vei mai putea manca, dormi, lucra, te vei tara ca un caine, iar posibilitatea de a "atinge" pe altcineva, pur si simplu nu va exista, multa vreme.

f) Daca ceea ce am scris la punctul "e", iti pare utopic, inainte de a rade de mine, fa-mi o placere. Pune-l si pe dobitocul de sot al tau, sa citeasca acest comentariu, iar pe viitor.....cand TIMPUL O SA DECIDA, cine de cine a ras in seara asta, sa nu puteti spune vreunul ca.....n-ati avut ocazia sa cititi aceste randuri.

g) Insa, daca, ceea ce am scris la punctul "e", coroborat cu punctul "f", o sa va aduca la concluzia ca nu bat campii, atunci....cu siguranta, nici sotul tau nu va mai rosti vreo data o asemenea GOGOMANIE, de genul "Te iubesc, insa te insel pentru ca sunt barbat", si....nici tu, niciodata, nu-ti vei mai pune intrebarea daca, aceasta odioasa sintagma, are vreo legatura cu cel mai sfant si frumos lucru dat de Dumnezeu pe pamant, cu exceptia nasterii unui copil.

In speranta ca DOAR O PARERE, pe care mi-am exprimat-o, macar un pic, a adus "limpezime" in ceea ce m-ai intrebat, iti urez distinsa doamna, tot binele din lume, inchizand comentariul cu un mic sfat:

Nu stiu amanunte despre casnicia ta, insa....CU SIGURANTA DE 100% (vezi, asta nu mai este "Doar o parere"), niciodata nu ti-ai iubit sotul si nici el pe tine nu te-a iubit. Sunteti unul dintre sutetele de mii de cupluri, care nici macar 5 minute nu s-au iubit (ati avut doar impresia, pentru ca este placut sa crezi ca iubesti), insa.....din fericire, nu aveti absolut nicio vina, pentru ca, poate, inca n-a venit timpul ca Dumnezeu sa va dea acest imens privilegiu sa IUBITI CU ADEVARAT.

Insa, fiti pe "faza" (sper sa nu crezi ca sunt ironic, pentru ca....NU SUNT), deoarece, in orice moment al vietii, atunci cand te astepti mai putin, credeti-ma pe cuvant ca, DUMNEZEU, te face sa intalnesti si sa traiesti IUBIREA ADEVARATA.

Daca stii s-o pretuiesti si s-o pastrezi, asta tine numai de tine!

Si...ar fi bine sa nu-ti bati joc de ea, pentru ca....in 99% din cazuri, nu vei mai avea a doua sansa. Si, din pacate, pe viitor, nici nu te vei mai putea minti asa cum face sotul tau azi, pentru ca....odata ce ai trait-o, este imposibil sa te mai minti singur. :):)

5 comentarii:

  1. Buna seara ! te-am gasit f tarziu ,dar mai bine mai tarziu decat niciodata! dupa o discutie avuta cu un amic am facut aceasi afirmatie ca tine ,, cand iubesti nu poti sa inseli '' si totodata am si cauta pe net subiectul in speta si ma repet te-am gasit ! ti-am citit povestea cu respiratia intretaiata! ma fascinat ! mi-ar place sa conversam ! altceva ce pot spune ,las restul pentru cand vom putea discuta online! iti doresc tot binele din lume iar cuvantul ,,fericire '' sa te defineasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceau. Ti-am citit cateva articole din blog cu placere, cred ca nu poti iubi si sa inseli in acelasi timp, dar ce faci cand descoperi esti inselata, cand simti ca lumea din jurul tau se prabuseste, cand descoperi ca viata ta este o minciuna, cand ai un copil care isi iubeste tatal, si care iti spune ca esti cea mai rea mamica din lume pt ca te certi cu tatal ei. Avem o relatie de 11 ani, casatoriti de 7 ani, i-am fost tot timpul alaturi, si l-am sprijinit in tot ce face, nu am fost o sotie cicalitoare si aveam o relatie frumoasa, si m-a inselat timp de o luna si jumatate, si poate ar mai fi continuat daca nu i-as fi descoperit, el isi cere iertare in fiecare zi, spune ca ma iubeste, ca s-a lasat dus de val, ca regreta, si ca nu a insemnat nimic pentru el. Stiu ca nu este adevarat, si nu pot sa accept ca a fost cu altcineva, ca o suna in perioada respectiva de 5- 6 ori pe zi, dimineata cand ne desparteam primul apel era catre ea, seara cand venea acasa ultimul apel era catre ea, ca venea la mine dupa ce a fost la ea. cum poti sa vii la sotia ta sa te dai obosit, ea sa-ti pregateasca mancarea, sa-ti faca masaj, sa te tina in brate, si sa-ti spuna cat de mult te iubeste, si a doua zi sa mergi la cealalta si acum sa-mi spuna disperat ca nu vrea sa ma piarda. dar in momentele alea nu a gandit ca ma pierde. Cum poate sa accepte o femeie tradarea, cum poate o femeie sa aibe din nou incredere cand s-a dedicat cu totul unui barbat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Violeta. Am citit mesajul tau si.....este mult de scris. Nu trebuie sa te pripesti in a lua o decizie, cel putin....pana asculti si parerea mea, pe care, promit ca.....in seara asta am sa ti-o spun intr-un comentariu pe blog pe care am sa ti-l dedic.

      Ștergere
  3. Mersi pentru raspus, si astept parerea ta.
    Vreau sa completez ca am scris pe blogul tau pentr-u ca m-am regasit cumva in intamplarea pe care ai relatat-o mai sus: sotul meu este cu 10 ani si cateva luni mai mare decat mine, ne-am cunoscut cand el avea 31 ani iar eu 20 ani, si el a umblat cu multe femei inainte sa ma cunoasca pe mine, si nu punea pret pe fidelitate, cand noi am inceput o relatie familia mea s-a opus total ( din cauza diferentei de varsta si a trecutului lui) dar el a luptat mult pentru a fi cu mine, mi-a demonstrat in zeci de feluri ca ma iubeste iar eu am renuntat la familia mea pentru el, si nu am vorbit cu ei 2 ani. Dar nu-mi pare rau pentru ca am trait o poveste de dragoste frumoasa...
    Dar am considerat ca sunt de ajuns pentru el, ca ii ofer tot ce are nevoie, incredere, iubire, intelegere... eram o femeie care aveam incredere in mine si in el, credeam ca dragostea noastra este puternica si asa cum mie nu imi trebuie pe nimeni inafara de el, nici lui nu-i trebuie pe nimeni altcineva ... dar m-am inselat, acum stau sa ma intreb daca in toata perioada asta in care am fost impreuna nu a mai avut si alte aventuri, daca decid sa il iert o sa mai pot avea incredere in el... ? Cum sa-mi refac increderea in mine ca femeie? Desi nu arat rau ( cu toata modestia) am impresia ca orice femeie este mai buna decat mine, iar sentimentul asta este groaznic.
    Stau sa ma intreb daca merita sa distrugi persoana de langa tine pentru niste clipe de placere, sex cu altcineva, si ce satisfactie iti poate oferi sexul cu alta persoana, cu care se presupune ca nu o iubesti, pentru ce sa iti risti familia, sa-ti afectezi copilul.
    Scuza-ma ca scriu asa de mult, sunt indurerata, si in felul asta ma racoresc, si sunt curioasa sa stiu parerea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Violeta, vezi ca.....ti-am dedicat pe blogul meu deja o postare, se numeste RASPUNS PENTRU VIOLETA. Intra pe prima pagina a blogului meu si....vei vedea ca am scris comentariul mentionat.

      Ștergere