...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 28 octombrie 2010

A FI....UN FRUSTRAT !

Buna dimineata, dragii mei!

De vreo 10 minute, nu ma pot abtine, din ras. Bai, fratilor, v-am spus ca, in fiecare dimineata, dupa ce imi duc consoarta la serviciu si ma intorc acasa, ma opresc la un magazin de paine, si....imi cumpar 2 pateuri.

La acel magazin, sunt 2 vanzatoare, care lucreaza, pe ture diferite. Cred ca, amandoua, au in jur de 40 de ani.

Cu una dintre ele, in fiecare dimineata, cand o gasesc la magazin, glumesc, rad, inca de cand ii spun "Neata", cand intru in magazin.

Am incercat si cu cealalta, insa....de fiecare data, parca avea un bat bagat in cur, ma privea cu o greata si o scarba teribila. In mod evident, dupa cateva incercari, de a destinde atmosfera, am lasat-o balta, pentru ca....mi-am spus ca, n-am ce sa fac, i-am cazut pe "invers", si....cu asta basta.

Cand, cumpar pateuri, cumpar si paine, si....in acel magazin, este si o masina de feliat. Iau cate o paine, o pun in aparat, o feliez, in timp ce sacosa, cu celelalte paini, o las pe tejghea, 2 minute, pana termin operatiunea de feliat. Tejgheaua, este mare, iar loc, este suficient.

Azi, am facut la fel. Am intrat in magazin, am spus "Neata", vanzatoarea (cea, cu batul in fund), nu mi-a raspuns, dar....m-a intrebat, "Ce sa va dau?", i-am spus, 2 paini albe, 1 neagra, si....4 pateuri (2 si pentru bunica baietelului meu), dupa care, am inceput operatiunea "feliatul painii" :) Sacosa, ramasese pe tejghea, insa....trasa intr-o parte, ca....doar, nu sunt nesimtit.

La un moment dat, aud:

"Va rog, frumos, luati sacosa de pe tejghea, sa pot s-o servesc pe doamna"

Ma uit in magazin, era o singura femeie, iar....tejgheaua, era suficient de mare si libera, sa serveasca 3 clienti, nu unul singur. Ma mai uit o data, si....intreb:

"Pai, cu ce va deranjez? Tejgheaua, este libera, plasa mea este trasa intr-un colt.".

Vanzatoare, imi raspunde:

"Pai, tineti, sacosa in mana, sau puneti-o pe aparatul de feliat paine".

Si....nu era prima data, cand imi facea o astfel de "sicana", motiv pentru care, ii spun:

"Doamna, nu va inteleg, si....nu este prima data cand va comportati asa. De cand, am intrat prima data in magazin, acum vreun an de zile, ati fost la fel de antipatica, si....pot intelege faptul ca, nu ma suportati, insa....sa fim rezonabili si sa nu exageram".

Vanzatoarea, ma priveste (chiar nu stiu, sa-i descriu privirea, era un amalgam), spunandu-mi:

"Dumneavoastra, de fiecare data, ma priviti cu SUPERIORITATE, va credeti superior, doar pentru faptul ca, sunt vanzatoare".

Bai fratilor, OK....accept ca, subsemnatul, este nebun, insa, hai, sa vedem.

Mereu, mi se spune ca, sunt ingamfat si plin de mine. Bai, nene, un om ingamfat, procedeaza, dupa cum urmeaza???

- intra in farmacie, spune "Neata", si....implicit, da mana si cu paznicul, care de obicei, este un batranel, care mai castiga si el un ban;

- intra in orice institutie, salutand portarul, salutand badyguardul, samd.

- cand merge sa-si puna benzina, vorbeste, pana si cu cel care, este la pompa, si....te intreaba, daca....vrei sa-ti puna el, benzina;

- cand merge in piata, glumeste si rade, cu toti taranii, de la care cumpara legume si fructe;

- cand isi pune bilete la pariuri, nu uita niciodata, sa schimbe cateva cuvinte, cu cel care, ii incaseaza banii si ii pune pariurile;

- cand merge in concediu, vorbeste, cu femeia de serviciu, cu portarii hotelurilor, cu barcagii din Delta, etc, etc.

- cand merge in restaurant, intotdeauna, vorbeste si glumeste cu ospatarii.

Baiiiii, nene.....cine ma cunoaste, stie ca, NU MINT, si....exact, asa fac.

Acesta este un comportament, de om infumurat??? De om, plin de el??? De om, ce se crede....superior???

Fratilor, voi, va dati seama, ce impact, au avut, acesti 20 de ani, scursi de la Revolutie, in mentalul colectiv, al nepretuitului nostru popor, eminamente, un popor de retrograzi, semidocti, parveniti, samd???

Voi, va dati seama, ca....nu avem absolut, nicio sansa, sa ne revenim???

Bai, nene, doar pentru faptul ca, te sti un frustrat nenorocit, cum...poti sa spui de cineva ca este ingamfat, cand....acel cineva, te saluta, cu voce tare, in fiecare dimineata, te baga in seama, a incercat, in nenumarate randuri, sa destinda atmosfera, samd?

Un ingamfat, adevarat, nici n-ar fi bagat-o in seama, pe distinsa doamna vanzatoare. Subsemnatul, insa....a incercat, sa lamureasca lucrurile, spunandu-i:

"Doamna, acuze, se pot aduce oricand, insa....importanta, este argumentatia. Spuneti ca, sunt un ingamfat, plin de mine, ca va tratez cu superioritate, doar pentru faptul ca, sunteti vanzatoare. Ok....accept acuzatiile. Insa, va pun si eu, o intrebare: COLEGA DVS, CE ESTE, NU TOT VANZATOARE?"

Tipa, se uita la mine si imi raspunde:

"Ce importanta are, ce este colega mea? Da, este tot vanzatoare."

Subsemnatul, revine, spunand:

"Pai, daca, colega dvs., este tot vanzatoare, cu ea....de ce rad si glumesc, in fiecare dimineata, cand intru in magazin? Pe principiul, enuntat de dvs., ar trebui, s-o tratez la fel?

Primesc un raspuns, care mi-a aratat, inca o data, ca....cu omul prost si frustrat, degeaba incerci sa dicuti, pentru ca....n-ai absolut nicio sansa.

"Nu ma intereseaza ca radeti si glumiti cu colega mea, pentru mine, sunteti un ingamfat, plin de dvs., care va credeti si vorbiti, superior".

Uite, va spun, absolut sincer! Chiar si dupa, acest "episod", as intra in magazin, i-as zambi si i-as intinde mana, cu prietenie, spunandu-i ca, poate a fost o neintelegere, si ca...o putem remedia, imediat.

Credeti ca, ar avea efect???

Va spun eu, sigur....NU, sub nicio forma.

Oricum, m-as comporta, niciodata, n-am sa pot, a-i scoate FRUSTRAREA SI URA, acelei vanzatoare, din sange. Este o frustrata nenorocita, cum sunt, milioane in tara asta, condusa de ura si rautate.

Si...cu cat, as incerca, mai mult, sa-i demonstrez ca, poate....s-a inselat si ca nu sunt, un infumurat, cu atat, m-ar ura si mai mult, pentru ca....in sinea ei, stie foarte bine, ca....nu sunt un infumurat, ci...doar ea, o frustrata nenorocita. :):)

Insa, cand am iesit din magazin, mi-am adus aminte, de o alta faza, petrecuta in Auchan, acum cateva zile.

Eram cu Jungle Man (cunoasteti personajul, dintr-o postare anterioara), si....tocmai intrasem in supermarket, impingand un carucior. La un moment dat, ating cu carutul (insa, foarte usor), pe un distins domn, la vreo 30 de ani, care....avea in brate, un copil de vreo 2 anisori.

Imediat, cum l-am atins, INSTANT, am spus "Scuze, imi cer scuze". Tipul, ma masoara, din cap pana in picioare, si....JUR PE VIATA MEA, cum, i-am vazut in privire, ura si frustrarea.

Si-a "tinut", privirea pe mine, cu mult mai mult, decat era necesar, si....ma privea cu o ura de nedescris. L-am simtit clar, ca....a vrut sa-mi spuna ceva, insa....s-a abtinut, poate si pentru faptul ca, INSTANT, si....privirea mea, s-a schimbat.

Explicatia o stiu, chiar daca, voi fi facut nebun. Era, exact tipul clasic, care.....ma detesta ca personaj.

ATENTIE INSA !!! N-AM SPUS CA....GENERALIZEZ !!!

Un tip, la 1,70, care....atunci, cand trebuie sa se uite la mine, este obligat sa-si ridice privirea in sus, cu o figura, mai mult decat banala, samd.

Practic, ce se intamplase??? L-am atins din greseala cu caruciorul (foarte usor), si....INSTANT, mi-am cerut scuze. Multi altii, la cat de usor, l-am atins cu carutul, nici macar, nu si-ar fi cerut scuze, si....ar fi mers mai departe.

Va dati seama, cat de frustrat, era acel baietas???

Va dati seama, ca....daca ar fi putut, m-ar fi calcat in picioare, avand in vedere, ura pe care i-am vazut-o in privire???

Credeti ca, l-a deranjat faptul ca, l-am atins usor cu caruciorul??? Nici vorba....ura din privire, era datorata, faptului ca, el, are doar 1,70, iar eu, aproape 1,90, de parca....AR FI FOST VINA MEA, CA....ATAT L-A LASAT "MAMA NATURA". :):)

Cum....dealtfel, poate el, a fost, inzestrat de la "mama natura", cu o "maciuca" de 18 cm, in timp ce, subsemnatul, a fost inzestrat, cu o "maciuca", de doar....15 cm (daaaa, candva....mi-am masurat-o).

Asta este natura umana, nu suntem "trasi" la indigou, unii suntem mai inalti, altii, mai scunzi, unii mai solizi, altii, mai plapanzi, unii mai "inzestrati" in pantaloni, altii mai putin, la fel si....la "mansarda", etc, etc.

Din pacate, acest gen de oameni, SUNT MAJORITARI, IN TARA ASTA !!! EI, FAC REGULILE, EI IMPRIMA STATUTUL SOCIETATII !!!

Niste frustrati nenorociti, care, nici nu vor sa faca, cel mai mic progres, folosind, cel mai la indemana "instrument"....DIALOGUL, insa....intotdeauna, arunca cu noroi, spunand ca, esti un ingamfat, plin de tine.

In final, vreau sa va arat, un mesaj, primit, ieri pe site, de la o domnisoara de 24 de ani, cu care, am schimbat, cateva mesaje, si....in final, voi, singurei, veti deduce, daca....subsemnatul, este, asa cum, a incercat sa-l prezinte, doamna profesoara de limba romana, de care am vorbit, in comentariul de ieri:

"Asa zic toti...insa, cand te apuci sa scrii un mic 'jurnal' cu tot ceea ce ti se intampla zi de zi, cu toate secretele care normal ar trebuie sa existe si sa ramana doar in capusorul tau, cand iti dezvalui multimii intregi ce ganduri te apasa sau, ce ganduri ai vrea sa te apese...este un semn clar ca, te simti mai cu mot decat restul sau, esti un barbat care este putin cam nefericit, neanteles, un barbat care nu are cu cine sa vorbeasca in viata reala, in speta cu sotia sau cu iubita..Trecutul tau 'destrabalat' nu stiu de ce crezi ca ar interesa pe cineva, cred ca ar interesa mai mult pe persoana draga, care, cu capul pe pieptul tau gol, te-ar privi si asculta fascinata cand ii povestesti despre trecutul tau 'glorios'...Ideea este ca ai talent in a scrie..ar fi insa mult mai bine daca ai folosi acest har, pt a incerca sa scrii un roman, adica sa culegi si roadele ideilor tale.Nu prea cred ca 2-3 commenturi lasate de niste necunoscuti la ceea ce scrii, te-ar multumi cu ceva"

Dragii mei, dupa cum se vede, sa fim seriosi, pe alocuri, nu este deloc magulitoare, descrierea domnitei, la adresa subsemnatului, insa.....DACA CITITI CU ATENTIE, veti observa, ca...."tonul", este perfect prietenos, nu exista, nici cea mai mica urma de rautate, invidie sau ura, ci.....domnisoara, a spus, DOAR O PARERE, atat cat a putut sa distinga, dupa ce, mi-a "rasfoit" blogul.

Am rugat-o, sa posteze, acest comeentariu, pe blogul meu, insa...a spus ca, atunci cand, o sa simta nevoia, o s-o faca. Asa ca....l-am postat eu.

Cine este domnita??? O tipa foarte frumusica si "bine" construita fizic,, exact genul de femeie, dupa care....curg, "rauri", "rauri", "rauri", de saliva, de la distinsii domni, atat pe site, cat si pe strada. In plus, este si "brici" de inteligenta.

Tocmai de aceea, nu se distinge, din "tonul", celor scrise de ea, la adresa subsemnatului....nici cea mai mica urma, de marsavie, rautate, frustrare, samd.

DUPA CUM V-AM SPUS, ACCEPT ORICE PARERE, ORICE CRITICA, INSA....SA NU SIMT, CA ESTE MARSAVA, IZVORATA DIN FRUSTRARE SI URA.

Si....in niciun caz, nu sunt, asa cum a incercat sa ma "contureze", intr-un mod, mai mult decat marsav, doamna profesoara de limba romana.

Aseara, amicele mele, de pe site, Catalina si Alina, vroiau, a-i da replica si...a-i arata, unde greseste si unde este nedreapta.

Le-am rugat pe amandoua, sa nu faca asa ceva, pentru ca....n-au absolut nicio sansa!!!

Si Catalina si Alina, sunt femei frumoase si senzuale, mai mult....BRICI DE INTELIGENTE, iar....ura, provocata, ar fi enorma. :):)

6 comentarii:

  1. Stiu...o sa stergi comentariul imediat... dar o sa incetez sa-ti dau replica atunci cand sa incetezi sa ma mai acuzi fara sa-mi dai dreptul la replica. Deci...sa ne intelegem...asta e diferenta?Oamenii inalti si frumosi sunt prietenosi, impacati cu ei si lumea, iar astia mici sau urati sunt frustrati si orice critica/revolta a lor este marsava sau izvorata din frustrare? Cam in asta consta diferenta? Cat despre ura mea ancestrala impotriva celor doua domnisoare...e inventata de tine...pentru ca eu nu le cunosc, nu stiu ca sunt frumoase ca sa se trezeasca "invidia" in mine, insa am receptionat ca sunt inteligente, iar micul schimb de replici cu ele m-a stimulat, in niciun caz nu m-a enervat. Alina a avut chiar un argument plauzibil pt ce a deranjat la comentariul meu: tonul superior, oarecum didactic pe care l-am abordat, din deformatie profesionala. Pot sa inteleg acest argument si sa-i dau si dreptate. Pentru asta mi-am si cerut scuze... Iar daca spui ca am incercat eu sa te conturez marsav, trebuia sa lasi pe cititori sa decida asta, din spirit de fairplay si sa vada ei in cuvintele mele unde sunt jignirile si atacurile la persoana despre care vorbesti. Eu n-am spus nici macar un cuvant urat despre tine, un singur epitet...pe cand tu mi-ai dedicat vreo 3 postari de atacuri. Cand n-o sa mai faci nicio referire la mine fara nicio baza reala...nici eu nu o sa mai intervin vreodata pe acest blog. Blocandu-ma sau stergand comentariile, cata vreme eu nu te jignesc cu nimic,nu folosesc niciun cuvant urat la adresa ta, nu iti dovedesti decat slabciunea. Alina si Catalina imi pot scrie insa, daca doresc, pentru ca ele au dovedit ca stiu sa dialogheze civilizat si nici nu trebuiau sa-mi explice prea mult unde am gresit ca nu sunt idioata. Orice argument de bun-simt este acceptat...nu furia oarba si injuriile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este incredibil, cat tupeu poti, avea. Am spus-o, public, in postarea de ieri dimineata, ca...NU MAI VREAU SA CITESC, NICIUN RAND DE LA TINE, NICI PE BLOG, NICI PE SITE, si...ma hartuiesti, in continuare, atat pe site cat si pe blog. VORBESTI DE INJURII???? Cand, am folosit, eu...injurii, la adresa ta??? Uite-te, in Dex, sa vezi, ceea ce inseamna, termenul "injurii". Din nou, cata dreptate am avut, cand ii spuneam Catalinei, ca vrei sa provoci scandal, sa ma faci sa reactionez, ca sa-mi denigrezi blogul. N-ai nicio sansa!!! IMI ESTE SCARBA DE TINE ! Nu, n-am sa-ti mai sterg mesajele, ci....poate, o sa te puna la "punct", cei care-mi citesc blogul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ti-am spus...nu o sa mai auzi de mine cata vreme nu ma mai pomenesti...e foarte simplu...putem sa uitam unul de celalalt si gata sursa "scarbei". Nu vad unde e denigrarea si nici nu m-a mai acuzat nimeni de hartuire. Nu am facut decat sa ma apar...iar cata vreme ma lasi in pace...o sa te uit cu desavarsire. De fapt, cum m-am lamurit ca nu mai putem dialoga, cred ca cea mai buna solutie e sa nici sa nu mai vad ce se scrie pe aici...pe principiul - cel mai inteligent cedeaza. Acum chiar poti sa stergi comentariile dupa ce le-ai citit. Mie nu mi-e scarba...sunt doar dezamagita. Dar exista probleme si mai mari in viata...cum spuneam. Sa fim,deci, oameni rezonabili...a derapat destul disputa asta. Si chiar regret. Nici nu-mi amintesc sa fi avut un asa conflict fie el si verbal cu cineva...si nu-mi aduce niciun beneficiu. Chiar nu mai conteaza "onoarea mea nereperata"... Poti sa dai delete la propriu si la figurat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Revin...argumentativ
    'Oamenii inalti si frumosi sunt prietenosi, impacati cu ei si lumea, iar astia mici sau urati sunt frustrati si orice critica/revolta a lor este marsava sau izvorata din frustrare?' - De unde concluzia asta? - Articolul are doua exemple ilustrative pt notiunea de frustrare: o vanzatoare ( fara semnalmente specificate) si un tip, unde intr-adevar puncteaza diferenta de inaltime, dar din cate imi dau seama a vrut sa evidentieze similaritatea celor doua cazuri: atitudinea si tonul... ce izvorasc din frustrari personale.
    Frustrarea, de obicei, naste izbucniri, iesiri ...exagerate, daca nu chiar usor paralele cu o anumita situatie sau imprejurare, sau cel putin divagheaza rapid spre altceva.
    Le am si eu pe ale mele, se numesc 'pitici' :D. Am scapat de multi dintre ei ....ca na...imbatranesc si ma inteleptesc :)
    Lorelay, ceea ce a inceput ca o polemica constructiva deja se transforma intr-un razboi personal intre tine si proprietarul blogului.Nu asta cred ca e scopul acestui blog si cu atat mai mult dorinta blogger-ului. Cum facem?

    RăspundețiȘtergere
  5. Catalina, cum spuneam, cu tine pot sa discut oricand pentru ca esti o femeie inteligenta si care stie sa dialogheze. Normal ca eu nu am vrut sa pornesc niciun razboi personal cu nimeni, ci doar un dialog de idei. Problema e ca nu avem aceeasi viziune despre viata...Concluzia de care vorbeai reiese din nenumarate postari...daca ai citit constant, dar in cea de mai sus ma refeream la d-ra care i-a trimis,de asemenea, o opinie critica, care insa e prietenoasa pt ca d-ra este " O tipa foarte frumusica si "bine" construita fizic,, exact genul de femeie, dupa care....curg, "rauri", "rauri", "rauri", de saliva, de la distinsii domni, atat pe site, cat si pe strada.Tocmai de aceea, nu se distinge, din "tonul", celor scrise de ea, la adresa subsemnatului....nici cea mai mica urma, de marsavie, rautate, frustrare, samd." Recunosc ca tonul ei a fost poate mai prietenos, iar eu mi-am facut deja mea culpa in privinta tonului, insa descrierea d-rei n-avea niciun sens daca nu se credea ca tonul prietenos vine numai din asta. In ceea ce priveste cazul d-lui mic de inaltime...pot fi nenumarate explicatii. Eu pot sa dau una pe care am experimentat-o personal. Am avut o mica interventie chirurgicala la picior si,dupa ce m-am recuperat putin, pt ca trebuie sa am descurc singura, m-am dus la cumparaturi tot in Auchan. Desi am fost foarte atenta si eram mereu cu un ochi la spate, inevitabilul tot s-a produs si cineva m-a lovit cu un cos exact in operatie. Am simtit ca-mi dau lacrimile de durere si bineinteles ca am intors o privire foarte furioasa, fara sa vreau, iar omul era destul de socat probabil de ce sunt asa de afectata ca nu ma lovise prea tare, abia ma atinsese. Si-a cerut scuze si eu am schitat o grimasa, dar nu am stat sa-i explic ce si cum si nici n-am observat cum arata. Dupa ce a plecat m-am uitat sa vad daca-mi curge sangele prin pantaloni.Daca in locul d-lui cu carutul era Mircea probabil ca si-ar fi zis ca m-am uitat urat ca sunt mica si frustrata, nu? In mod sigur,conform rationamentului de mai sus.Pot fi multe explicatii pentru reactia tipului(mai ales ca avea un copil in brate)...dar nu...s-a uitat urat doar ca era mic si Mircea era maaaare...Intr-adevar, am incercat de mai multe ori...prin comentarii de genul asta sa-i arat lui Mircea unde greseste in viziunea lui despre lume, dar le-a interpetat ca rautati gratuite,dupa cum s-a vazut.In fine,reintrasem sa vad daca mi s-au sters comentariile...asa cum am cerut.Nu o sa fie niciun razboi. Comentariul asta a fost doar pt tine, care ai o atitudine,intr-adevar, mult mai inteleapta si mi-am zis ca merita sa-mi calc peste promisiunea de a nu mai comenta nimci aici...doar ca sa-ti dau un raspuns.Toate cele bune,Catalina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc :). O seara frumoasa. Dar eu sper sa ne auzim din nou...intr-un dialog de idei. Pana la urma asta e scopul blog-ului, nu?

    RăspundețiȘtergere