...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 12 octombrie 2010

EVELIN BADEA.

Buna dimineata :)


Ati jucat vreodata la "pacanele" sau...slot machines? Ati vazut cum se invart acele "figurine" pana se opreste masina?

Eeeee, asa mi se invart, acum, ochii in cap, dupa o discutie cu surioara mea geamana care, m-a sunat dis de dimineata si i-a mers gura, fara oprire, timp de 10 minute. Nu m-ar fi deranjat daca, in reprosurile ce mi-au fost adresate, ar fi fost atenta si la logica celor exprimate. :)

In fine, a trecut. Stati sa-mi iau, pastilele pentru tensiune si...vreau sa va povestesc ceva.

Gata, fiti atenti. :)

Aseara, pe la ora 18, ca de obicei, m-am dus la metrou, sa-mi iau consoarta. Am parcat langa "gura" metroului si, am asteptat-o sa ajunga.

Ajunsa langa masina, deschide portiera, intra si...imi spune:

"Stii, pe cine cred, ca am vazut?"

Acum, m-am gandit la o serie de cunoscuti, insa....neriscand sa dau un "verdict", am intrebat:

"Pe cine ai vazut?"

Consoarta mea, foarte entuziasmata, rosteste:

"Cred ca am vazut-o pe EVELIN BADEA. Sigur, ea, era....cred ca sta, prin zona"

Subsemnatul, asa, oligofren, frustrat, fara nici un reper in viata, am cascat ochii mari si am intrebat:

"Pe cine, spui ca ai vazut? Cine este personajul?"

Consoarta mea, cu un aer extrem de superior, imi spune:

"Eeeee, cum naiba nu stii cine este EVELIN BADEA? Cum, nu stii? Nu ai auzit si tu de ea?"

Bai, sa va spun sincer, in acel moment desi, ne cunoastem de 19 ani, am simtit cum incep sa ma inrosesc in obraji si, cu umilinta, am recunoscut:

"Chiar nu stiu, cine este EVELIN BADEA. Pana la urma, despre cine este vorba?"

Consoarta mea, pe jumatate amuzata, pe jumatate siderata, face precizarea:

"Draga, mai uita-te si tu la televizor, lasa dracului meciurile alea. EVELIN BADEA, este o jurnalista foarte cunoscuta de MONDEN, apare pe toate posturile de televiziune".

Bai, fratilor, voi stiti ca, am o oarecare doza de incredere in mine, dupa unii fireasca, dupa altii, "granita cu sarcasmul", insa....va marturisesc ca, in acele momente, am lasat capul in jos de rusine si...abia am rostit:

"Draga, promit ca, voi actiona cu celeritate pentru completarea imediata a cunostintelor vis-a-vis de aceasta doamna EVELIN BADEA. In acest sens, promit solemn ca, voi lasa naiba pariurile si meciurile si imi voi "lipi" ochisorii de Euforia Tv, Acasa tv, Kanal D precum si, orice emisiune de monden, pentru a preintampina, pe viitor, aparitia unor astfel de momente absolut stanjenitoare pentru existenta mea".

Consoarta, dandu-si ochii peste cap, a incheiat triumfator, discutia:

"Oricine, stie si a auzit de EVELIN BADEA. Numai tu...n-ai auzit"

Acum, nu ca as vrea sa reprezinte o scuza, insa inainte sa am spumoasa discutie cu distinsa mea consoarta, ma gandeam si eu la ceva, asa singur, in lumea mea.

Stiti la ce? Hai ca, va povestesc:

Ieri, pe la ora 16:30, m-am dus sa-mi fac un dus si....mi-am amintit ca auzisem la stiri ca, s-a castigat, din nou, premiul cel mare la 6/49.

In timp ce stropii de apa imi mangaiau pielea, ma gandeam, ce-or face acei oameni, cu cele 3 milioane de euro castigate la loto (parca asa am retinut).

Nu stiu exact ce vor face cu banii insa, analele loteriei confirma ca, printre primele gesturi ale castigatorilor de mari premii, se regasesc urmatoarele:

- achizitionarea de BMW X5 sau Audi Q7....si....nu o singura bucata, ci cel putin 3 bucati, de culori diferite.

- construierea unei "vilute", de vreo 17 dormitoare, 5 bai, 3 bucatarii, 4 camere de baie.

Mai urmeaza si alte "cumparaturi", care sa accesorizeze SCLIPITOR distinsul norocos personaj si, DACA EXISTA (!!!), la finalul listei, sta scris:

- ajutorarea oamenilor nevoiasi, cu vreo 5 mii de euro.

Acum, delirul de mai sus, l-am coroborat cu urmatoarele:

Fiind un om, extrem de apropiat si credincios lui Dumnezeu, cred cu tarie in faptul ca, in fata LUI, toti, dar...absolut toti, suntem egali. Si...pornind de la acest crez, niciodata, n-am reusit, sa-mi explic urmatoarele:

Daca in fata lui Dumnezeu suntemn egali si ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa, atunci:

- de ce, unii "pica" de frumosi ce sunt, iar altii....sunt urati, de nici nu te poti uita la ei???

- de ce, unii, arata superb ca fizic, parca ar fi o sculptura in carne, iar altii.....absolut hidosi???

- de ce, unii, sunt putrezi de bogati, iar altii....atat de saraci, incat, abia isi duc zilele???

- de ce, unii, sunt extrem de norocosi, iar altii....incredibil de ghinionisti???

- de ce, unii, sunt extrem de destepti, iar altii....incredibil de prosti???

Bai, asa, oligofren cum ma stiti, am inceput sa despic firul in 4 pe acest subiect, ajungand la aceeasi concluzie:

EXISTA VIATA DE APOI !

Din, umilul meu punct de vedere, fara EXITENTA VIETII DE APOI, nu poate exista nici cea mai mica logica intre cele mentionate mai sus.

Ia sa vedem:

Cu totii ne dorim bani. Bani,care, ne fac sa traim bine. Insa, intre a trai bine si a-ti bate joc de ceea ce ti-a dat Dumnezeu (in mod sigur, cu un scop) este cale lunga.

Cati oameni, foarte bogati, au in garaj, zeci de limuzine (nici nu apuca sa mearga cu ele, de 2-3 ori/per buc, in viata), si.....nu doneaza "1 euro" pentru cei care abia isi duc zilele sau, i-a lovit o crunta boala?

Cati, sunt? Muuuuulti, extrem de multi.

Nu cumva, un napastuit al zilei de azi care traieste in mizerie si lucie saracie, o fi fost, intr-o VIATA ANTERIOARA un bogatan care a avut un astfel de comportament???

Iar, dupa ce a decedat si....s-a reincarnat, IN VIATA DE APOI, Dumnezeu, i-a dat sa traiasca si sa vada, cum este sa fi sarac si abia sa-ti duci zilele pt ca, atunci cand l-a facut bogat, intr-o viata anterioara, nu i-a placut ce a vazut in purtarea sa???

Bai, puteti sa ma faceti cum vreti, insa....eu, chiar cred in Dumnezeu si, niciodata, nu am reusit sa-mi explic de ce, atata timp cat SUNTEM EGALI IN FATA LUI, totusi....sunt atatea diferente uriase, in unele aspecte, mentionate mai sus.

Vedeti voi....CRIMINALII, OAMENII DEDICATI INFRACTIUNII, sunt foarte linistiti, pentru ca, cel putin in aceasta viata, in ciuda faradelegilor facute, multi dintre ei, au un trai, mult mai bun decat....un amarat, care isi rupe oasele, muncind zi de zi, pentru cativa banuti cu care abia isi creste copilasii.

Iar, noi, cei care privim, indiferent cat de superficiali suntem, tot am intrebat, macar o data:

"Dumnezeu, pe acestia, nu-i vede? De ce le da, atata bogatie si, ei, sunt niste nenorociti?"

Dragii mei, eu cred ca, DUMNEZEU VEDE TOTUL. Dumnezeu, de multe ori, prin ceea ce ne da si ne face sa traim, ne traseaza niste sarcini, asteptand de la noi, sa vada cum reactionam.

In functie de cum reusim sa ne duce sarcina la bun sfarsit si, ajunsi la final in fata SA, ne reincarneaza, asa cum crede de cuviinta.

Daca exista VIATA DE APOI, imi doresc ceva, cu mare ardoare:

SA FIU UN OM BOGAT ! DA, DA, DA, IMI DORESC A FI, CEL MAI BOGAT OM DIN LUME.

Candva, povesteam pe site (inca nu scriam pe blog), cum intr-o dimineata, din masina, am vazut pe trotuar, un copilas, cred ca in jur de 10-12 ani care, era transportat intr-un carut cu rotile.

Privindu-i figura acelui copil, pur si simplu n-am mai fost om toata ziua. Cata suferinta si deznadejde se vedea pe fata acelui copil si....la fel, pe fata femeii care impingea caruciorul.

Mi-au dat lacrimile de ciuda si, DA, MI-AM DORIT SA FIU CEL MAI BOGAT OM DIN LUME ! Oricat ar fi costat si...oricat de mica ar fi fost sansa, as fi facut tot posibilul pentru acel copil.

Dar, cu ce? Banii "fara numar", sunt la altii.

Va spun sigur: NU NUMAI CA N-AM SA FIU NICIODATA, CEL MAI BOGAT OM DIN LUME, INSA....NICI MACAR, BOGAT, N-AM SA FIU VREODATA !!!

Stiti de ce?

Pentru ca, Dumnezeu, m-a incercat pe alte "paliere" insa....aici, financiar, nu are de ce sa ma incerce. Stie ca urasc banii, nu sunt o fire mercantila si, in caz ca, as fi bogat, as sti ce sa fac cu banii.

De cati bani ai nevoie sa traiesti extrem de bine?

De 1 milion, 2 milioane de euro?

Cati oameni, au de zeci, chiar sute sau mii de ori acesti bani insa, tot nu se satura si, in loc sa faca ceea ce trebuie cu banii, incep a se destrabala.

DUMNEZEU LE-A DAT, IAR ACUM....II PRIVESTE !!

Ma intreb: nu cumva, amaratii de azi, au fost bogatanii dintr-o viata anterioara ???

Evident....DOAR O PARERE :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu