...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 11 octombrie 2010

DUSURI RECI.

Buna dimineata, dragilor :)

Azi, voi incerca sa scriu, despre...."DUSURILE RECI". O sa intelegeti imediat, la ce ma refer. Chiar lunea trecuta, daca nu ma inseala memoria, am inceput sa scriu pe blog, despre acea tipa cu care am baut o cafea si....care, fata de pozele postate pe site, era de nerecunoscut, datorita....unei suferinte, de peste 1 an de zile, ca urmare, a ruperii relatiei cu un barbat, cu care avusese o relatie de 5 ani.

Pentru cei care, nu au citit, la momentul respectiv, le pot sugera, urmatoarele comentarii:

- Unde duce suferinta

- Nu pot vinde iluzii

Acum, poate multi, va veti intreba, de ce, am revenit la acel subiect, si....pe buna dreptate.

Ieri, pe la ora 15, deja ma instalasem in fata laptopului, dupa ce imi pusesem pariurile si....asteptam sa-mi inceapa meciurile. Deschizand, insa....siteul de socializare, unde am un cont activ, am vazut ca am primit un mesaj, de la acea tipa, despre care scrisesem pe blog, saptamana trecuta.

Dupa ce mi-a spus "buna" si....m-a intrebat ce mai fac, i-am raspuns ca sunt "ok" si am intrebat-o si eu la randu-mi "ce face?", a revenit, cu urmatorul mesaj:

"eu tot asa cum ma stii ... incerc sa supravietuiesc...te rog sa nu ma certi...daca te rog sa fi prietenul meu ai accepta?".

Subsemnatul, i-a raspuns:

"eu....nu mai cred in prietenie, si....nu mai am prieteni. insa....amic pot sa-ti fiu."

Moment in care, distinsa doamna, a completat:

"multumesc din suflet... si iarta-ma ca am indraznit sa te rog asta ...dar simt ca tu esti singurul care poate fi sincer si direct cu mine , singurul care imi poate administra ''dusuri reci'' sa pot trece peste tot ce ma macina...deci te pot deranja de cate ori simt nevoia sa vb cu cineva?..."

Ca de obicei, postez si o poza:



Asadar, din spusele doamnei, eu....sunt singurul, care....ii pot administra "DUSURI RECI". Si...in acest context, mi-as permite sa fac cateva comentarii.

Le fac pe blog, si...nu direct, prin telefon, cu distinsa doamna, pentru ca....poate, ceea ce voi scrie, o sa fie de folos si altora, care sunt in aceeasi situatie.

a) "Dusurile reci", asa cum singura le spui, ti le-a administrat "viata", eu....avand umila contributie, de a-ti atrage atentia, sa nu treci peste ele, fara sa inveti nimic.

b) Spui ca, fiind singurul, care, am fost, direct si dur cu tine, simti nevoia de a-ti fi prieten. Personal, dupa ce am trait anul 2009, pe toata "lungimea" sa, nu mai cred in prietenie, si....niciodata, nu voi mai avea prieteni, ci...doar amici.
Insa, daca te intrebi, de ce, poate, am fost singurul care, am dat cu tine de pamant si....am fost, cat se poate de dur, cu ceea ce ti-am spus, este pentru ca....SI, BAGA BINE LA CAP (!!!), spre deosebire de imensa majoritate a barbatilor pe care i-ai cunoscut, sau...pe care, ii vei cunoaste, EU....nu mi-am pus in cap sa ti-o "trag".

De ce fac aceasta afirmatie??? Pentru ca, o femeie in situatia ta, este extrem de vulnerabila, si....majoritatea barbatilor, ii "canta" in struna, punandu-l la "zid" pe fostul partener, pentru....unicul si simplul motiv ca, trebuie sa ajunga in patul acesteia. Si...axiomatic, daca ar fi duri si ar spune exact ce cred, s-ar linge pe bot, anulandu-si aproape total, aceasta sansa.

Ok....eu, pentru ca, nu mi-am propus nici macar 0,000001%, sa ma culc cu tine, sau....cu oricine de pe acest site, imi pot permite luxul de a spune ce gandesc, direct si deschis.

Nu sunt ipocrit, pe vremuri....cand prindeam o femeie in aceasta situatie, oooooo.....sa vezi cei mai "bagam din top", cantandu-i in struna, pentru ca...stiam ca acesta, este drumul, foarte rapid, spre asternuturile ei, mizand si pe faptul ca, majoritatea femeilor, cand termina o relatie, cred ca, se pot razbuna pe "fostul", culcandu-se cu altul.

c) De ce, iti spun ca, nu ai nevoie sa mai vorbesti cu mine, despre acest subiect???

Pentru ca....tu, trebuie sa intelegi urmatoarele:

- eu, nu sunt nici vestitul Bebe Psihologul, Sexologul, sau....cum naiba i se mai spune, si....Doamne Fereste, sa ajungi a fi consiliata de un "specialist" ca el, iar in plus, ceea ce am avut de spus, despre acest subiect, ti-am spus deja.

- mai mult, si...in situatia in care, as mai discuta cu tine, de acum incolo, zi de zi, timp de 3 luni, sa fii sigura ca.....comportamentul tau viitor, tine numai si numai de tine.

d) De ce afirm, ca.....putem discuta zilnic, despre situatia ta si despre "fostul", fara sa rezolvam nimic???

Simplu, pentru ca...tot ce ai putea discuta cu mine de acum incolo, este deja mai mult decat cunoscut pentru tine, nemaiavand, nevoie de inca o confirmare.

e) Ce trebuie sa faci???

Exact ce ti-am mai spus: ACCEPTA REALITATEA !!!

- de cate ori iti vine in cap, intrebarea: "Oare, m-a iubit? La naiba, totusi, am stat 5 ani de zile cu el", tot de atatea ori, ACCEPTA REALITATEA, si...nu pentru ca spun eu, ci....pentru ca asa este. (normal ca nu te-a iubit).

- cand iti pui intrebarea "Ce-o face acum, o fi cu alta femeie?"....din nou, ACCEPTA REALITATEA, si...nu pentru ca, spun eu, ci....pentru ca, asa este. (normal ca, reguleaza alta femeie, careia, ii face, ca si tie, "capul mare", si....daca a regulat el, dupa putina vreme de cand v-ati despartit, cu atat mai putin, de ce, nu ar face-o acum?). Vezi ca, are legatura cu "realitatea" de la punctul de mai sus.

- cand te intrebi: "Bine, insa....de ce ma cauta, de ce ma suna, de ce imi trimite sms-uri?", din nou....ACCEPTA REALITATEA, si....nu pentru ca spun eu, ci....pentru ca, asa este. (te cauta, in acel gest reflex, prin care 99,9% dintre barbati, dupa 1-2 luni de la despartire, incep sa isi caute "fosta", asta neinsemnand, absolut deloc, ca te-ar iubi sau ar regreta despartirea, ci....tine de orgoliu). Daca nu crezi, intreaba macar, femeile din jurul tau, care dintre ele, n-a fost cautata de toti "fostii".

- cand te gandesti si nu intelegi: "De ce, s-a schimbat in asa hal, ce naiba, la inceputul relatiei, ma astepta acasa, cu mancarea facuta, masa pusa si paharul de vin in mana, iar in final, deja ma batea din ce in ce mai rau si din ce in ce mai des".....din nou, ACCEPTA REALITATEA, si...nu, pentru ca spun eu, ci....pentru ca, asa este. (nu s-a schimbat, ci....asa a fost mereu, ai fost tu, prea obsedata de a avea o relatie serioasa si....ai pus "botul" la vrajelile lui).

- cand te gandesti ca: "Poate, n-ar fi rau, sa fac si eu, ce face el, adica, sa ma regulez cu un alt barbat, poate asa, mai uit"....din nou, ACCEPTA REALITATEA, si...nu, pentru ca, spun eu, ci...pentru ca, asa este. (ar fi cea mai mare greseala, si...in niciun caz, nu ai rezolva ceva, ci....din contra, doar si pentru unicul si firavul motiv ca, in timp ce el, nu te-a iubit si...normal, ca...a putut foarte bine sa se reguleze cu alta, dupa 1 luna de la despartirea voastra, si...cu altele, in continuare, TU....chiar l-ai iubit cu disperare, si....ai ajuns dupa 1 an, de nerecunoscut. Daca vrei sa asculti, ceea ce spun, toate handicapatele ca..."cui pe cui se scoate", este problema ta, insa....nu uita, ca, acele idioate care sustin asa ceva, crede-ma ca...n-au iubit niciodata.

- firesc, daca in final, te intrebi: "Bine, si...atunci, ce sa fac?".....din nou, ACCEPTA REALITATEA, si....nu pentru ca, spun eu, ci...pentru ca, asa este. (nu ai ce sa faci deocamdata, pentru ca....spre deosebire de idioatele care sustin vorba mentionata mai sus, TU...chiar l-ai iubit si....inca, se pare, ca-l mai iubesti pe acel distins domn, suferi si....ai ajuns de nerecunoscut, iar....daca, nu esti constienta, iti spun eu: IUBIREA SI SUFERINTA, nu le poate "stinge", decat Dumnezeu, putin cate putin, in timp).

- Cat timp de acum incolo, vei simti "sechelele", acestei suferinte, prin care ai trecut? Din nou, trebuie sa ACCEPTI REALITATEA, si...nu, pentru ca spun eu, ci....pentru ca, asa este. (o sa te convingi singurica, ca....vor trece multi ani de zile, pana cand o sa-ti revii complet, asa ca....nu-ti face iluzii ca, daca vorbesti cu "motanul232", o sa treaca mai repede....nici pomeneala).

Atat iti mai spun: Tot ce, am scris mai sus, nu sunt lucruri extraordinare, ci....deja banale, pe care le constientizezi si tu, mult prea bine.

Asa ca, nu mai spera ca te vei impaca cu el (chiar daca negi, stii bine ca nu ma poti pacali, iti vorbesc ochii), si....ca el, o sa vina in fata ta, o sa se aseze in genunchi si....cu lacrimi in ochi, o sa-si ceara iertare pentru intreaga suferinta la care te-a supus, promitandu-ti ca, totul o sa fie bine pe viitor.

Vrei sa te convingi? Ok....nimic mai simplu: CU PRIMA OCAZIE CAND ITI MAI DA VREUN SMS SAU TE SUNA, IMPACA-TE CU EL.

Insa, esti tare naiva sa crezi ca....pe viitor o sa se schimbe. Oamenii, greu....se schimba si la 24 de ani, cu atat mai putin la...peste 30.

Insa, impacandu-te cu el, nu o sa faci decat...a-i mai da, inca o data ocazia, sa te "arunce" la pamant, iar...ulterior, el....o sa faca exact ce a facut si acum: o sa se reguleze linistit cu altele, in timp ce tu, o sa te tarasti din nou.

Stiu, stiu, stiu, este extrem de greu, daca nu chiar, imposibil, pentru o lunga perioada de vreme, sa accepti ca, "fostul" partener, nu te-a iubit, si....toate cuvintele spuse, s-au evaporat, insa.....daca vrei, sa incepi macar, a te vindeca....TREBUIE SA ACCEPTI REALITATEA !!!

Iar, acum, la 1 an de cand v-ati despartit, ar trebui sa fii perfect constienta de toate aceste REALITATI, fara a mai simti nevoia ca...."motanul232", sa ti le confirme, de fiecare data.

Sa nu te superi ca, am ales sa scriu pe blog, in loc de a vorbi cu tine la telefon, tragand speranta ca, intelegi faptul ca....poate, si altii, pot fi in situatia ta, si....citind ceea ce am scris, daca vor ajunge la concluzia ca, n-am batut campii, este posibil sa le foloseasca.

Stiu, stiu, stiu, este greu, extrem de greu, insa, crede-ma: NUMAI TU (!!!)....AI "CHEIA", IESIRII DIN SUFERINTA !!!

Eu, n-am facut decat, cu umilinta, sa-ti amintesc, DUSURILE RECI, venite de la viata.

Si...in plus, ca si in datile precedente, sa-mi exprim...DOAR O PARERE :)

In final, un umil sfat, care, poate....s-ar putea sa actioneze, ca un balsam, pentru sufletul si inima ta, crunt insangerate:

Apuca-te si....SCRIE !!! Da, da, da....nu glumesc deloc!!!

Nu trebuie sa-ti deschizi un blog si sa scrii pe el. Nici vorba! Ci...de cate ori, simti cum te "pocnesc" intrebarile, framantarile si suferinta, intra pe mailul tau si....SCRIE TOT CE SIMTI IN ACEL MOMENT, dupa care....dateaza mesajul si posteaza-l, in sectiunea "Draft".

Ulterior, poti repeta acest lucru, de cate ori simti nevoia sa discuti despre tot ce ai trait, despre suferinta, durere, samd.

Sa tii minte: CHIAR NU ESTE O GLUMA SI....S-AR PUTEA SA DEA IMENSE ROADE.

Cu tine, trebuie sa discuti, in acele momente, cand, durerea si suferinta te "pocnesc", si....nu cu oameni straini, care....multi dintre ei, rostesc numai "clisee" de 2 bani, pentru ca....habar nu au cum este sa suferi si sa te "tarasti", cu atat mai putin, s-o fi si trait.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu