...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 6 septembrie 2010

A treia zi....din nou, am avut noroc cu vremea din Delta.

Buna seara, dragii mei!

Neasteptat, dupa 1 saptamana cu vant, ploi si frig, si a treia zi petrecuta in Delta, vremea a fost la fel de frumoasa ca si primele 2 zile.

Ne-am trezit ca de obicei, pe la 8, am mancat si....am "roit-o" imediat la pescuit, mai cu seama ca....spre seara, trebuia sa ne intoarcem in Bucuresti.

De data asta, l-am rugat pe barcagiu sa ne duca pe "Dunarea Veche". Stiam, pentru ca mai fusesem, ca este foarte frumos.

Odata ajunsi pe "Dunarea Veche", ne-am ales un loc de pescuit, nu foarte pretentios si....pe care, nu l-am cautat prea mult, fiind constienti ca, sansele sa prindem ceva peste semnificativ, sunt destul de restranse, cel putin din doua motive:

- genocidul care se face de ani de zile in fauna piscicola din Delta, cu ajutorul unor aparate cu curent electric, cu care se braconeaza la "greu";

- apa, care scade, dupa inundatii, si....este stiut faptul, ca si pestele care mai exista, nu mananca, pana ce...nivelul apei nu se stabilizeaza;

Insa, am gasit un loc frumos, foarte propice pentru relaxare. Si....cum incercarea moarte n-are, iar....speranta moare ultima, ne-am pregatit sculele si pentru pescuit.







Dupa ce am fixat momeala in carlige si am aruncat lansetele in apa, ne-am pus pe asteptat. Insa, nu ca niste maniaci, ci....extrem de relaxati.





Stand noi de vorba, glumind si razand, un puiut de stiuca ne-a bagat in "priza". Destul de indemanatici, dupa 1 an de "somaj", am pus mana pe "trofeu" :):)



Dupa ce ne-am pozat cu "impresionantul" trofeu, i-am dat un pupic si....i-am dat drumul inapoi in apa. Cum vremea era absolut superba si....cum ne-am nimerit ca, toti trei, sa fim destul de vorbareti, am cam uitat de pescuit si.....ne-am pus pe discutat "verzi si uscate". Este drept, eram cu ochii pe lansete, dar....i-am avut degeaba, pentru ca.....n-am mai "picat" nimic.

Si...uite asa, timpul a trecut pe nesimtite si a venit ora cand barcagiul a venit sa ne ia. Nu eram prea entuziasmati, stiind ca....mergem la pensiune, pentru a ne strange bagajul si a porni spre Bucuresti.

Insa, cel putin pe mine, cele 3 zile petrecute in Delta, prima data in acest an, m-au facut extrem de fericit si relaxat, iar asta cred ca s-a vazut extrem de clar :)



Dupa ce am mancat si ne-am strans bagajele, am avut grija sa evitam mica greseala pe care o facusem atunci cand am venit. La venire, cand am ajuns in Tulcea, am ales sa parcurgem cei 60 de km pe apa, pana la pensiune, cu o salupa "rapida" care are curse regulate, in loc sa inchiriem o salupa, doar pentru noi. Rationamentul era foarte corect, avand in vedere ca biletele la salupa "rapida", ne-au costat pe toti trei impreuna, 150 ron, iar inchirierea unei salupe doar pentru noi, ne-ar fi costat de trei ori mai mult, adica....450 ron.

Dar, la plecare, am ales sa evitam eroarea, si....sa platim cei 450 ron, iar daca va intrebati de ce, va lamuresc imediat. :):)

Conditiile din salupa "rapida" cu care am navigat la venire, au fost acestea, cu toate ca in poza nu se poate vedea cum stateau bagajele "claie peste gramada", fiind cel putin 60 de oameni, iar drumul a durat 1 ora:



Iar, conditiile din salupa pe care am inchiriat-o la plecare, doar pentru noi, au fost acestea:







Dupa 1 ora de navigat, am ajuns in Tulcea, pe la ora 18, iar dupa 3 ore si jumatate (am mers fara oprire), eram deja in Bucuresti, drumul fiind foarte bun si....liber.

Una peste alta, au fost 3 zile extrem de relaxante si placute, la care au contribuit, atat zilele frumoase de toamna, cat si conditiile de cazare si masa foarte bune (in zilele urmatoare, am sa postez un filmulet pe care l-am facut si care arata pensiunea atat in interior cat si in exterior).

Uuuuuupppppsssss....era sa uit, a mai mentiona, 2 factori, care....inca, contribuie decisiv, la petrecerea unor zile de neuitat in Delta:

a) "fitele"....care au ramas si anul acesta (Slava Domnului), fidele statiunii "Mamaia" ;

b) tantarii, care....chiar daca nu foarte multi si foarte deranjanti...inca, tin "pitipoancele" la diatanta;

Daaaaaaa, va dati seama, ce tragedie s-ar intampla, ca un tantar obraznic, sa-i ofere "pitipoancei" un sarut patimas, pe buzele-i proaspat "tunate" pe cheltuiala "smecherului" de Dorobanti? :):)

Nici nu vreau sa ma gandesc :):) Cred ca am asista, la cel mai rasunator proces, intre "pitipoanca" lezata si....Delta Dunarii, care a gazduit, obraznicul tantar :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu