...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 15 septembrie 2010

Arestul preventiv.

Buna dimineata, dragii mei!

Ieri, am vazut o stire la televizor, care....pur si simplu, mi-a umplut "rezervorul" de ras, cat pentru toata ziua.

In tara, undeva, uite ca n-am retinut localitatea, un preot, a incercat sa-si angajeze sotia, profesor de religie, intr-o scoala, pe un post de "suplinitor" :)

Sa descriu, un pic cele doua personaje:

PREOTUL....un tip la vreo 35-40 de ani, care arata mai de graba, a sofer de tir sau....RATB :) Nu credeti ? :)



SOTIA....o femeie la vreo 30 de ani, stilul clasic (pentru cei de varsta mea, care-si mai aduc aminte), de....angajata la APACA.



Si...cum, dorinta consoartei, era asa de mare, pentru a "impartasi" micutilor, invataturile "Celui de Sus", domnul preot, a purces cu celeritate, la demararea diligentelor, necesare. :)

Si...la "orizont", nu se vedeau decat 2 variante:

- sa se produca o minune Dumnezeiasca, in urma rugaciunilor asidue ale preotului si....doamna preoteasa, sa castige postul pe "bune", in urma examenului;

- sa nu astepte minunea de la Dumnezeu, si....sa procedeze conform obiceiului "mioritic".

Dupa indelungi "cugetari", domnul preot, intr-o explozie de ratiune, a ales a doua varianta, cea mai bine ancorata, la realitatea situatiei, intelectuale si profesionale ale consoartei sale.

Asa ca, a gasit si...."pila".

"Pila", era un om de faceri din zona (acum, nu stiu daca detinea vreun combinat sau...un boutique de "scara de bloc"), care....i-a facut o oferta de nerefuzat. :)

4500 de euro, daca comisia de examinare era de la judet, sau....6000 de euro, daca....comisia era venita de la Bucuresti.

Ambele sume, nu reprezentau vreun "obstacol", pentru slujitorul Domnului, avand in vedere, numarul crescut de inmormantari si casatorii din ultimii ani, asta ca sa nu mai punem in discutie "cutia milei" :)

Asa ca....intelegerea, s-a "incheiat" imediat. Fiind o comisie de examinare de la judet, costul a fost de doar 4.500 euro, platiti inainte.

A venit si ziua examenului. Doamna preoteasa, nu avea decat o singura sarcina. Pe ultima pagina, din foile de examen, sa scrie un cuvant, pe care....ulterior, sa-l taie cu o linie trasata. De restul, avea cine sa se ocupe (schimbarea lucrarii, etc, etc).

Atat, trebuia sa faca doamna preoteasa, si....postul era al ei. :)

Numai ca, socoteala de acasa, nu s-a potrivit deloc cu cea din targ, si....atunci cand s-au facut publice rezultatele examinarii, doamna preoteasa, a ocupat ultimul loc, avand nota 1,45.

SOCUL A FOST IMENS, si....slujitorul Domnului, n-a putut inghiti "teapa", care tocmai ce-i fusese data, asa ca....val vartej, s-a indreptat, catre organele de politie, unde a facut un "autodenunt", de mita si coruptie.

Sa va mai povestesc, explicatiile celor doua personaje, date in fata camerelor de luat vederi, ar fi destul de jenant, avand in vedere ca abia daca puteau articula cateva cuvinte, iar....pentru aceasta "performanta", erau si foarte mandre, pozand ca niste mari vedete. :)

Insa, asa cum ne-am obisnuit, organele de cercetare penala, s-au mobilizat absolut exemplar, si....dupa o retinere de "24 de ore", a distinsului om de afaceri, care a incasat cei 4.500 de euro, a urmat.....ce????......ce?????.....hai, ca ati ghicit, mandatul de arestare, pentru 29 de zile.

Da, da, da, vorbim de acel mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe care....in atatea cazuri, de ucidere pe trecere de pietoni, de talharie, de viol, de vatamare corporala grava....NU EXISTA ! :):)

Pai, ce, bai.....se compara o "teapa" de 4.500 de euro, cu.....o sabie dupa ceafa, sau....o sticla in cap, sau.....o spulberare pe trecerea de pietoni ??

Bai, baieti, nu vorbim de "firimituri", vorbim de o teapa de 4.500 de euro. :):)

Asa ca, dragii mei, in caz ca vreo data, veti dori, sa pasiti apasat in lumea delicventei, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

Ca sa nu va pasca pericolul, a petrece macar 29 de zile in arest preventiv, trebuie sa comiteti numai fapte "usurele", de genul:

- un cap spart, sau....dupa indemanare, un brat sau picior sectionat cu sabia;

- o fatuca violata si supusa la perversiuni sexuale;

- un jaf la o casa de schimb valutar;

- o talharie

Etc, etc, etc...

Insa, daca, va pune pacatul si....comiteti FAPTE GRAVE, precum "teapa" descrisa mai sus, atunci dragii mei, nimeni si nimic nu va mai scapa de "arestul preventiv", pentru 29 de zile. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu