...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 15 iulie 2010

Psihologii.....imi vine sa rad

Buna seara, dragii mei!

De obicei, scriu dimineata pe acest blog. Nu stiu de ce, insa....asa s-a intamplat pana acum. Azi, este aproape de miezul noptii si.....m-a apucat cheful de scris.

M-am hotarat sa "atac", un subiect dificil, cu curaj, fara perdea, asa cum imi sta in caracter, asumandu-mi toate riscurile :)

Am sa incep, prin a spune raspicat, ceea ce de multa vreme cred, despre MAJORITATEA psihologilor (atentie, nu absolutizez).

Anume, faptul ca, ii banuiesc de o crunta lipsa de profesionalism, asta ca sa nu spun.....imbecilitate.

Si....acum, dupa cum deja sunteti obisnuiti, am sa argumentez.

Argumentatia, am s-o "lipesc" de un caz real si....extrem de "cald".....SINUCIDEREA CANTARETEI, MADALINA MANOLE.

Faptul ca s-a sinucis, este deja confirmat.

In ultimele 2 zile, numerosi psihologi, s-au lansat in cometarii cu privire la ceea ce s-a intamplat, iar concluzia generala a fost ca.....cei care aleg sa se sinucida, in mod clar, au o doza de nebunie.

Eu....Mirciulica, economistul, rostesc raspicat ca.......NIMIC MAI FALS.

Si....argumentez.

Asadar, din punctul meu de vedere, actul suicidar, nu intotdeauna are legatura cu....nebunia, cu faptul ca acea persoana este dezechilibrata psihic, samd.

Spre exemplu, actul suicidar, poate aparea intr-un moment de "cadere" psihica, ca urmare a unui imens soc sentimental.

In nenumarate randuri, stand de vorba cu diverse persoane, am aflat ca.....in momentul in care au suportat un imens soc emotional, au avut cateva secunde in care, au iesit pe balcon, si au avut intentia sa se arunce in gol.

Insa, spre norocul lor, au reusit, chiar daca cu mare greutate, sa ramana destul de rationale, incat sa nu se arunce de la balcon.

Altii, traind un soc sentimental la fel de puternic, nu au reusit sa depaseasca acele CATEVA SECUNDE de pierdere a ratiunii si....au platit cu viata.

Psihologii, judeca extrem de simplu....prin "clisee".

S-a sinucis....inseamna ca avea probleme psihice, sau mai clar spus....era nebun.

NIMIC MAI FALS.....

Hai sa ne gandim la alte gesturi, la fel de sinucigase, pe care majoritatea oamenilor, sunt in stare sa le faca, ca urmare a unor socuri traite.

Cineva ameninta copilul cu pistolul, si....in acele cateva secunde de pierdere a ratiunii, parintele se arunca in fata glontului, sa-i salveze viata.

O masina in flacari, aflata in iminenta exploziei, iar un parinte, incearca sa intre inauntru sa-si salveze copilul, ce se afla blocat in masina.

O casa in flacari, in care cineva intra fara echipament si masca de gaze, sa-si salveze pe cineva drag.

Cineva care se arunca in fata masinii, ca sa-si salveze copilul (chiar a fost un caz la americani, foarte recent).

In toate aceste cazuri, si....exemple mai pot fi multe, actiunea este la limita nebuniei, si....este dictata de cateva secunde de curaj nebun, dictat de pierderea ratiunii.

Acesti oameni sunt cumva numiti de psihologi, NEBUNI ?

Nu....sunt numiti....CURAJOSI.

Cu toate ca, actiunile lor, dictate tot de acele cateva secunde de pierdere a ratiunii, pot duce foarte sigur la PIERDEREA PROPRIEI VIETI.

Insa, impricinatii, in acele cateva secunde de pierdere a ratiunii, nu le mai pasa daca isi pierd viata. Multi, in urma unor astfel de actiuni, chiar si-au pierdut viata.

Mai mult ca sigur ca, daca ar fi existat posibilitatea sa se vorbeasca cu ei, dupa moarte, prin intermediul spiritului, cu siguranta, acele persoane, la "rece", ar fi acceptat ca....inca din startul actiunii lor, s-au condamnat la....sinucidere.

INSA....la "RECE", pentru ca la "CALD"....au sarit in flacari, si....si-au pierdut viata.

Aceleasi CATEVA SECUNDE, de pierdere a rationalului, exista si in cazul sinucigasilor, care se arunca de la balcon, dupa ce au trait un imens soc emotional, cat si in cazul acelora care se arunca in flacari, dupa trairea aceluias soc emotional.

Practic....ACELE CATEVA SECUNDE.....reprezinta un numitor comun.

Insa, psihologii, pe prima categorie ii considera nebuni, iar pe a doua....curajosi.

Acum, sa vorbim de un caz concret....MADALINA MANOLE.

Psihologii, rostesc la unison ca....intra in categoria sinucigasilor, deci....sigur avea probleme cu "mansarda".

NIMIC MAI FALS....Madalina Manole, era deplin constienta de ceea ce facea, si....in niciun caz nu era nebuna.

Madalina Manole, nu s-a sinucis din nebunie si....nici din pierderea ratiunii pentru cateva secunde.

Madalina Manole, a fost constienta toata viata de actiunile ei, de faptul ca joaca teatru, de faptul ca isi iroseste tineretea pentru "pretul" succesului, ca nu iubeste, si....ca o intereseaza doar notorietatea.

Ea traia doar pentru....NOTORIETATE.

Cand notorietatea s-a "stins", cand piesele muzicale de calitate, de care a avut parte 15 ani, ca urmare a mariajului cu un talentat compozitor, care stia perfect sa-i plieze melodia pe voce, au disparut.....cand casele de inregistrare au inceput sa-i refuze promovarea noilor "discuri", atunci....rautatea si ura, stranse o viata, le-a varsat, asa cum se intampla mereu, pe niste oameni absolut nevinovati, care chiar o iubeau.

Sotul (l-am vazut la televizor, pana acum nu stiam cine este), copilul de 1 an, parintii ei, fratele, etc, etc.

Madalina Manole a fost toata viata constienta ca se minte singura, ca isi mine si admiratorii, insa....a pariat pe compromis.

A pariat pe compromis si cand s-a casatorit a doua oara, pentru ca.....am imense rezerve ca a simtit ceva fata de sotul ei, si ulterior.....cand a facut copilul.

Nu rata nicio ocazie, sa afirme ca, in momentul in care s-a nascut copilul ei, viata ei s-a schimbat total, si....acum are un surplus imens de energie si dorinta de a trai si a fi fericita.

In realitate, stia perfect ca pariase a doua oara pe compromis si.....ca se minte singura.

Dupa 1 an de zile, a realizat foarte clar ca....in ciuda celui de-al doile pariu, singurul lucru care o afecteaza enorm, este pierderea notorietatii, si....in loc ca macar in ceasul al 12-lea sa recunoasca ca a pierdut ambele "pariuri", in loc sa accepte ca nu a iubit in viata ei pe nimeni, ca este incapabila de acest sentiment, a ales sa se razbune crunt.....EXACT PE ACEI OAMENI CARE O IUBEAU.

Si....la fel de rationala si constienta, si-a pus in aplicare planul diabolic, pe care l-a pus in "scena" impecabil, pana in ultimele ore ale vietii.

A facut cumparaturi pentru ziua ei, pe care stia ca n-o s-o mai traiasca, si-a pupat sotul la 12 noaptea cand acesta i-a spus "la multi ani", i-a urat noapte buna, atunci cand acelasi sot s-a dus in pat sa se culce, si-a privit cu siguranta si copilul, dupa care, s-a dus si a ingurgitat otrava.

Daca ar fi fost nebuna, dupa cum sustin psihologii, cu siguranta, ar fi avut si acum 3-4-5-6-7 ani, incercari de suicid, samd.

Nu....NIMIC MAI FALS, Madalina Manole nu a fost nici pe departe nebuna, ci.....din contra, extrem de rationala.

Cand a realizat ca, a pierdut "pariurile" si....implicit notorietatea, nu s-a dus sa ingurgiteze otrava intr-o zi oarecare, ci.....exact in ziua, in care stia ca o sa produca cea mai mare durere.

Si....nu mie, nu voua, ci....ACELORA CARE O IUBEAU (parintii, fratele, sotul, copilul).

Acest lucru a si specificat, in sms-ul trimis pe telefonul sotului, in care-i spunea ca stie ca este iubita, insa.....etc, etc, etc.

Am ascultat-o de nenumarate ori vorbind, era o femeie extrem de inteligenta, si extrem de bine ancorata in realitate.

Mintea cu zambetul pe buze, si....stia perfect ca o face. Mai mult, stia perfect sa fie extrem de convingatoare.

Si....a ramas extrem de convingatoare, pana in ultima clipa a vietii.


Iar "tinta" si-a atins-o perfect:

a)parintii si fratele, vor visa noapte de noapte acea zi in care se pregateau s-o sune si sa-i spuna "la multi ani", si....au primit, chiar ei un telefon, in care le era anuntat decesul "sarbatoritei";

b)sotul, care noapte de noapte o sa viseze, momentul de la 12 noaptea in care si-a strans nevasta in brate si i-a urat "la multi ani", apoi culcandu-se linistit, iar dimineata cand s-a trezit.....a gasit-o moarta;

c) copilasul, care acum are doar 1 anisor, si care....peste 4-5 ani, chiar daca familia o sa-i ascunda adevarul despre moartea mamei sale, tot o sa afle adevarul de la ceilalti copiii, care nu vor rata momentul sa rada de el, in inconstienta specifica varstei si sa-i spuna ca....stiu ei, de la parintii lor, ca...mama lui, s-a sinucis de ziua ei, cand el avea 1 anisor;

CE POATE FI MAI DIABOLIC ? TINTA A FOST PERFECT ATINSA !

Domnilor psihologi, daca nu ati trecut prin scoala vietii, daca nu ati despicat firul in "4", vis-a-vis de tot ce ati trait (dar...culmea este ca nu prea ati trait), niciodata nu o sa puteti vedea adevarata realitate, ci....doar pe cea din "carti", o adunatura de "clisee".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu